Het geweldsmonopolie van een criminele overheid

Het geweldsmonopolie behoort de overheid toe maar, is dat terecht? Is het terecht voor de politie om vuurwapens te trekken op ongewapende burgers? Er zijn de afgelopen jaren een groeiend aantal mensen overleden aan politiekogels. Ondanks het feit dat de rijksrecherche dit soort incidenten onderzoekt, heeft dit nog steeds niet tot veroordeling geleid. De zaak van Mike Stok uit Rotterdam is onderzocht en maar ook dit heeft geen enkel gevolg voor de schutter gehad.
Mike Stok had één van zijn honden niet aangelijnd en kreeg een boete van wat overijverige BOA’s. Mike was een nogal heet geblakerde kerel en de handhavers hebben daarom om politieondersteuning gevraagd. Een politieman in burger heeft Mike vervolgens overhoop geschoten.
Bij Mike’s verwondingen mag je je afvragen wat er door de schutter heen ging voordat hij zijn kogels afvuurde. Mike was ongewapend en het eerste schot was in zijn been. Mike dacht zichzelf ondanks de schotwond in zijn been nog in veiligheid te kunnen brengen maar, de diender ging iets ambitieuzer te werk dan goed was voor Mike’s resterende gezondheid. Mike is vervolgens zeven keer in zijn rug geschoten.

Dit is slechts één incident. Deze politieman is zeker niet geschikt voor zijn functie en, zolang hij een vuurwapen draagt kunnen we hem als “vuurwapen gevaarlijk” betrachten. Als deze trend doorzet, dan zijn we ons leven niet meer zeker bij de eerste de beste alcoholcontrole. We glijden af naar een schaal waarin de mogelijkheid bestaat dat we voor eventueel vervelend gedrag, in antwoord, de kogel kunnen krijgen. Welke reden de agent voor zijn actie zal opgeven maakt niet uit, het zal voor hem geen consequenties hebben. Demonstreren in Nederland lukt al lang niet meer zonder politiegeweld maar, hoelang duurt het nog voordat de eerste demonstrant overhoop geschoten wordt?
De politie lijkt steeds meer op een leger met een ‘vredesmissie’. Met een steeds groter gemak wordt geweld aangewend om de zogenaamde orde te bewaren. Dat deze ‘orde’ met een schrikbewind gehandhaafd gaat worden is nu nog niet zo duidelijk maar, de ‘incidenten’ zullen alleen verdwijnen omdat ze niet langer als dusdanig zijn te kwalificeren. We worden een politiestaat en uiteindelijk zal het leger de politietaken waarnemen.

Wij doen niets. Het gaat allemaal geleidelijk. Wij kennen Mike Stok niet persoonlijk en hij zal het er ergens wel naar gemaakt hebben. Net zoals Mitch die onlangs het leven het heeft gelaten in een klem van vijf agenten op zijn nek. “Als hij de aandacht van de agenten niet had getrokken met slechte grappen, had hij nu nog geleefd”, zullen velen denken. Dat raakt een kern van waarheid maar, als de aandacht van de politie een directe bedreiging voor je leven is, dan is er iets fundamenteel mis.
De Islam wordt door velen in deze maatschappij gezien als een groot gevaar voor onze vrijheid van meningsuiting maar, zolang we de profeet niet noemen hebben we tot nu toe van deze religie weinig te vrezen. Datzelfde kunnen we van onze overheid allang niet meer zeggen. Onze overheid heeft het recht ons financieel en fysiek geweld aan te doen, zonder dat wij daar een soortgelijke aanleiding toe geven. Dat is een vorm van onderdrukking die wij middels het geweldsmonopolie van de overheid accepteren. De vraag is of wij daar nog langer mee akkoord gaan voordat het Nederlandse leger in de straten marcheert.

In een vrij land mag je zonder verplichtingen je vrijheid genieten zolang je niemand schaadt. Hoe vrij is Nederland en, met hoeveel geweld worden de grenzen van onze ‘vrijheid’ gehandhaafd? Waarom wordt moord door handhavers op burgers vanuit de overheid getolereerd, terwijl dezelfde delicten van burgers op burgers zwaar worden veroordeeld? In een vrij land heeft een burger het recht zichzelf te verdedigen en heeft de politie alleen hetzelfde recht onder dezelfde condities. Nederland kent als land een zeer betrekkelijke vrijheid. Je bent vrij zolang je aan alle gestelde regels voldoet en datzelfde geldt niet voor de overheid.
De overheid kan met twee maten meten want, de overheid is de monopolist op de wet en de handhaving daarvan. Met dat monopolie in de hand kan de staat eisen wat zij wil. Je kunt als burger nergens met succes tegen ageren maar, je hebt nog steeds de vrijheid te vertrekken. Vertrekken of verrekken dat gaat het worden in Nederland als we de kleptocratie het geweldsmonopolie laten.

12 gedachten over “Het geweldsmonopolie van een criminele overheid

 • 11/08/2015 om 12:49
  Permalink

  Door de gedrogeerde samenleving veranderen de burgers in ongevoelige zombies?

  Beantwoorden
 • 11/08/2015 om 11:38
  Permalink

  Je moet mensen behandellen zoals jezelf ook graag behandeld wilt worden Dat zou al een helboel veranderen in deze nu steeds meer verhardende maatschappij
  Gezag uit oefenen is een zeer moeilijke verantwoorde functie Niet iedereen beschikt soms over bepaalde kwaliteiten om dit te kunnen Mensen die zich nu aangevallen voelen ,door deze reactie mogen bij zich zelf wel eens terrade gaan ,,Of ze wel op de juiste plek zitten Als je deze functie ,,gezagsdrager,,mag uitoeffenen ,, Heb je een grote verantwoordellijkheid Dat geld ook wanneer je je als burger tussen andere burgers begeeft Gedraag je normaal en respecteer anderen
  Dat wil niet zeggen dat jeallesmaar goedmoet vinden Wij als burgers hebben ook de bevoegd heid ,het recht ,om anderen op hun ,,soms onbeschofte gedrag te wijzen, De bovenstaande berichten vertalen nu al de verharding in onze maatschappij ,,
  mt vrd grt

  Beantwoorden
 • 11/08/2015 om 07:57
  Permalink

  Ik weet dat hulpverleners uit hun “ruime ervaring” nogal eens reageren naar de burger met een denigrerende toon. En die toon is dan gelijk gezet waarop de burger ook weer opstandig reageerd.

  Beantwoorden
 • 10/08/2015 om 21:36
  Permalink

  Zoals altijd heeft het verhaal 2 kanten. Hebben we nog enig respect voor orde en gezag in onze multiculturele samenleving? Het antwoord is simpel. Nee steeds minder. Onze normen en waarden vervagen steeds verder. Zeker een logisch gevolg hiervan is de oplopende spanning tussen politie en inwoners. En niet alleen politie maar ook NS personeel, ambulance personeel, buschauffeurs en noem iedereen maar op in openbare dienst. Maar is dat NORMAAL? Nee. Normaal gedrag ontvangt normaal gedrag. Ander gedrag roept spanningen op. En ja daar worden onder hoge stress fouten gemaakt. Beslissingen in seconden genomen die wanneer men alle tijd heeft ook andere oplossingen voor gevonden kunnen worden. Zowel bij de zogenaamde slachtoffers als bij de zogenaamde daders. Actie is reactie. We leven in een (nog) vrij land waar we onze mening kunnen uiten maar hebben wel normen en waarden die steeds verder vervagen.

  Beantwoorden
 • 10/08/2015 om 21:32
  Permalink

  Complx en vooral buraeucratisch probleem.

  Je hebt politie en als je naar hen schrijft word je igedeeld bij BURGERpost.
  Politie en BURGERS.
  Dan vertegenwoordigers van het “GEZAG”en dat is alleen al voldoende om te likken nar boven en te trappen naar beneden..
  De “BURER”behoort tot een lagere kaste dan de hulp van hewt GEZAG..

  Tegelijkertijd is dat natuurlijk grote kletskoek..qua intelligentie stelt het niet zoveel voor, grote smoelen plenty maar wel vel lege bovenkamers, gebruiken woorde in hun fulmineeingen die ze zelf eigenlijk niet goed snappen..( “dat is civiel meneer..!”..”Ja, dat is dat lijk met ene schroevendraaier door zijn bast dat in de andere kamer ligt, ook..”(stilte..). het theater w van de lage stem en borst vooruit…ach jee..

  Naast deze bühne zij het natuurlijk mensen van deze tijd, niet anders dan wijzelf en ook doodsbenauwd achter hun gevizierde helmen en doorz ichtige schilden..
  Wetend dat je in je uniform een katalysator bent voor onenigheden en echt niet geliefd bent met de superzeikerige flitspaaltjes voor 2 kilometer te hard op leeg wegdek..en het idiote is dat dit soort geborneerde zieligheden het ego van de agent bepaalt..meer bureau is meer status, kleinigheden opblazen in de avonduren is overuren schrijven..dus: 2 man brandweer en 12 man politie bij een barbecuebrandje..Weinig risico extra centje.
  Mensen die wettelijk gezien niet meer bevoegdheden hebben dan ieder ander.
  Leuk werk? ik denk variabel..echter lang niet spectaculair als te zien in films op TV maar wat wel steeds venijniger wordt en de kogels je om de oren kunnen vliegen en dan gaat echt niet iemand stoer met borst vooruit er op af lopen

  Het zit vast hoe het zelfbeeld bepaald wordt door het ‘bromsnorgehalte” en arbitrair profilren met scenes richting burger..

  “Gewoon doen” is klaarblijkelijk erg moeilijk geworden en dan heb je allerlei regels en gedoe nodig om je te handhaven en superieur te doen.

  Beantwoorden
 • 10/08/2015 om 05:48
  Permalink

  @Igorde verschrikkelijkezak, Dus als b.v mensen op een terras in Rotterdam van een drankje genieten ,en opeens bij elkaar gedreven worden t. b .v een arrestatie van een vluchtend vermeend crimineel ,en dan 1 van de terras bezoekers ook nog eens in de benen geschoten wordt ,noem jij dat het slachtoffer een slang is die door mazen van wet heen kruipt? Dus gerechtvaardigd neergeschoten ?Of de 17 jarige Rishi uit Den Haag een kogel in zijn nek krijgt en overlijd ? Of Mitchel uit Aruba ,laatselijk gewurgd in Den Haag ? En dan PLato ‘s woorden ter rechtvaardiging ? Jij moet volgens mij voor 100 % zeker voor justitie werken ,voor jouw geldt ook ;;PUTA TIEF op.

  Beantwoorden
 • 10/08/2015 om 05:34
  Permalink

  @loekiedeleeuw, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten ,wat een oubollig spreekwoord gebruik je om recht te praten wat krom is ,die drugs van vroeger moeten nog steeds actief zijn bij jouw .Zal zeker zwaar spul geweest zijn .zo zwaar dat je niet in kan zien dat ONSCHULDIGE ,ONGEWAPENDE , burgers neergeschoten worden voor duistere redenen ,als jij dat vrijheid noemt ? Putatief geweld gebruik ? Gewoon liquidaties van overheidswege !
  Daarvoor ; PUTA TIEF op !!

  Beantwoorden
 • 09/08/2015 om 12:22
  Permalink

  Goedhartige mensen hebben geen wetten nodig om ze te laten vertellen hoe ze zich verantwoordelijk moeten gedragen. Maar slechte mensen vinden altijd wel een manier om als slangen om de wetten heeen te kruipen. – Plato.

  Beantwoorden
 • 09/08/2015 om 11:58
  Permalink

  Wie de bal kaatst kan ‘m terugverwachten, of ‘waar rook is is ook vuur’. Ik was vroeger zelf ook geen lievertje, kwam daardoor veel in aanraking met de politie en heb behoorlijk tegen de maatschappij geschopt. Nu leef ik met m’n gezin al een jaar of 15 in rust en vrede, ben nooit meer aangehouden en beleef door het werk van m’n vrouw de kant van de dienstverlening. Vrijheid betekend niet ‘alles mag en alles kan’, in tegendeel, vrijheid betekend je eigen troep opruimen zodat anderen er geen last van hebben, je hond aangelijnt houden, daar waar het nodig is, zodat joggers kunnen joggen en kinderen kunnen spelen. Vrijheid is ook niet het consumeren van drugs zodat je ‘open minded’ wordt, in tegendeel, bijna alle drugsgebruikers die ik ken (ik was er vroeger zelf ook één) hebben problemen. Vrijheid betekend ook niet anderen belachelijk mogen maken met flauwe grappen, het ondermijnen van iemands geloof , maar juist het accepteren van iemand z’n zwakheden en i.d.d. zoals Gerrit al vermeld, wederzijds respect. Mijn ervaring is dat er geen enkele steen in de weg ligt voor diegenen die wérkelijke vrijheid nastreven.

  Beantwoorden
 • 09/08/2015 om 11:55
  Permalink

  Ik zie het iets anders ,nl ; Sinds de (schiet) instructies zijn verruimd door het illustere duo Opstelten en Teeven ,zijn de agenten trigger happy geworden .Het rechtstaatje Nederland is hier door gaan doorslaan naar kromstaat .Het stevig doorpakken der ambtenaren heeft meer weg van Amerikaanse toestanden ,alwaar herhaaldelijk doden vallen door politie liquidaties. De snoepreisjes in business class naar de USA door politie personeel hebben daar zeker aan meegeholpen .Want in Nederland vinden deze praktijken ook plaats .Zoveel pijlers van onze rechtstaat zijn omgezaagd door voornoemd duo. Parlementair onderzoek is noodzakelijk geworden , om te redden wat te redden valt ,en schuldige beleid voerders en uitvoerders aansprakelijk te stellen . ..

  Beantwoorden
 • 09/08/2015 om 11:08
  Permalink

  Het cliche dat geweld alleen Maar geweld oproept is geen eenrichtingsverkeer. Politie mensen die eenmaal het slachtoffer zijn geworden van geweld zijn voor hun leven getekend, van de andere kant Geld dat ook voor burgers die eenmaal met exessief politiegeweld te maken hebben gehad. Zelf heb ik geprobeerd om deze vicieuze cirkel te doorbreken door de dialoog te zoeken met politie mensen en de overheid, door aan een documentaire mee te werken en het schrijven van een boek.http://go.bol.com/ep/9200000008983257 Ondanks alles ben ik nog steeds van mening dat de meerderheid van politie mannen/vrouwen integere mensen zijn die hun functie naar eer en geweten willen vervullen, Maar…, ook daar zitten natuurlijk een hoop rotte appels ertussen. Deze negatieve tendens is alleen op te lossen door een brede maatschappelijke discussie met wederzijds respect. Een voorwaarde is dat je een verhaal altijd van twee kanten moet horen en een gezonde Dosis zelfreflectie niet te vergeten.

  Beantwoorden
 • 09/08/2015 om 08:38
  Permalink

  Mike is vervolgens zeven keer in zijn rug geschoten.?
  Dat wist ik helemaal niet. Ik dacht gewoon een keer. Dat is dan ook door de MSM behoorlijk stil gehouden.
  Maar, Nederland is absoluut niet vrij. Je hebt een bepaalde mate van bewegingsvrijheid binnen een miljoen, miljoen regels waar je als burger aan moet houden, maar dat had Napoleon op Elba ook, en die was en voelde zich in zijn laatste jaren ook beslist niet vrij.

  Zodra je met de politie in aanraking komt, is meegaand zijn (ondanks dat je het er totaal niet mee eens bent) de enige juiste oplossing om niet verder in de problemen te komen. Hopelijk kun je achteraf met een bezwaarschrift nog iets herstellen, maar in discussie met een dienstklopper is het domste wat je kunt doen. Dat is onze vrijheid.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Hoop en verandering, dat werd de wereld verkocht bij de verkiezing van Barack Obama. Alles zou anders worden, de wereld ging veranderen en wij waren er allemaal getuigen van. Vanwege…