Global Warming of Global Warning?

‘Global warming’ is verandert in ‘klimaat verandering’ maar, de maatregelen blijven hetzelfde. De politiek neemt maatregelen, namelijk we betalen voor onze CO2 uitstoot. Het gas dat wij uitademen is schadelijk want, volgens de politiek en de geleerden die worden gefinancierd door die politiek is dit een broeikas gas.
Broeikasgassen zouden een isolerende deken over de aarde vormen en dus, komt er wel zonneschijn naar binnen maar de daaruit resulterende warmte kan de aarde niet meer verlaten. Dit is nooit een probleem geweest tot wij fossiele brandstoffen gingen verstoken. Schijnbaar hebben we zoveel natuur gekapt dat niet al de CO2 nog door de planten wordt omgezet in zuurstof en blijft het hoog boven onze hoofden hangen. Tenminste dat is zo ongeveer de theorie die ons sinds het filmpje van Al Gore verkocht wordt.

Dan zouden we dus onze CO2 uitstoot moeten reduceren in plaats van daar extra voor te betalen. Dat lijkt tenminste de meest logische oplossing voor het probleem. We reduceren gewoon onze CO2 uitstoot, de CO2 in de lucht neemt af en we kunnen nog lang en gelukkig verder leven.
Dat lijkt een eenvoudige oplossing en, daar is stukken minder geld mee gemoeid dan onze overheid voor ons in petto heeft. De overheid belast onze CO2 en plaatst dan vervolgens overal windmolenparken. Veel mensen zijn tegen de windmolens om een varia aan redenen maar, het belangrijkste argument lijkt mij dat die dingen niet kunnen renderen tegen de kosten. De windmolen kost geld en zou zonder subsidie te duur zijn om er iets aan te kunnen verdienen.

winmolenpark k

Moeten we er dan altijd aan verdienen is een vraag die bij velen zal opkomen en het juiste antwoord is ook het kortste in dit geval. Onze CO2 uitstoot is direct gekoppeld aan onze behoefte geld te verdienen. Het verdienen van geld kost een enorme hoeveelheid energie en daar hebben we onder andere de uitstoot van CO2 van. Zouden we allemaal minder werken zouden we minder CO2 uitstoten toch?
Als het verdienen van geld dan gekoppeld is aan de hoeveelheid CO2 die wij uitstoten, dan zouden we dus op alles wat geld kost kunnen besparen en daarmee het milieu kunnen sparen. Dus geld besparen is dan een milieu vriendelijke activiteit en daar passen de onrendabele windmolen parken niet in. Alles dat geld kost is een klein of groot milieu delict, afhankelijk van de afmetingen van het bedrag.

Nu betalen wij dus extra belastingen omdat wij het milieu schade toebrengen met het uitstoten van CO2 maar, gelet op het bovenstaande is dat dus een uiterst contraproductieve maatregel. Eigenlijk is het geld dat wij totaal kwijt zijn aan het betalen belastingen een enorm milieu delict.
Zo vertelt onze regering ons ook continu dat we economische groei nodig hebben en wil onze minister president niets liever dan dat wij geld uitgeven zodat anderen dit geld kunnen verdienen en meer krediet kunnen nemen. Ons financiële systeem dicteert ons namelijk economisch te groeien anders kunnen wij de rente over de leningen niet betalen. Voor die leningen wordt geld uit het niets gecreëerd en daar betalen we rente over. Om aan onze rente verplichting te kunnen voldoen hebben wij meer geld nodig dan er is en dus moeten we wel economisch groeien zodat de banken nog meer geld voor ons kunnen maken waar we dan weer rente over betalen.
Dat is tevens het grootste onuitgesproken argument tegen zonne energie want, dat is duurzaam en kosten efficient. Als we nog alleen zonnig weer zouden omzetten in stroom, zou ons financiele systeem deze klap nooit kunnen opvangen. Zo wordt de Europese markt voor zonnepanelen ook gedrukt door het heffen van extra invoerrechten op goedkope Chinese zonnepanelen.

front

Deze cirkel kan op twee manieren doorbroken worden. Of de mensheid houdt op te bestaan, dan heeft de aarde ook geen last meer van de economie of, we stoppen met dit financiële systeem. Nu lijkt de eerste optie de makkelijkste, waar we zonder het ondernemen van echte actie regelrecht op afstevenen. De andere optie gaat namelijk wat van ons vragen.
We zullen ons bewust moeten worden van de problematiek naast de problematiek die dit economische systeem nog meer met zich meebrengt. We zullen hiertegen moeten opstaan en waarschijnlijk moeten we ertegen vechten. Op dit moment hebben we nog een bijna heilig geloof in onze politiek en dat is niets meer dan het verkoopkantoor van dit financiële systeem. Als je om ons moederschip aarde geeft, dan zul je je in geld moeten inlezen of ons over dit onderwerp moeten geloven. Neem het zekere voor het onzekere en lees je heel even in.

Eén gedachte over “Global Warming of Global Warning?

 • 18/02/2015 om 14:33
  Permalink

  Wel, als banken heel geïnteresseerd zijn in windmolens….dan klinkt dat als de vos die de passie preekt en dus moet de boer op zijn kippen passen..Banken krijgen maar niet genoeg van windmolens.

  Hoe kan iets rendabel zijn met subsidies..Alweer zo’n idiote neoliberale gedachte.
  Laat iedereen maar betalen dan halen wij wel het rendement.
  De zoveelste versie van onze neoliberale overheid om diefjesmaat weer geld toe te spelen of zelf er beter van de worden..
  Zeer corruptie en fraudegevoelig..het heerlijke stoombad van de VVD..met 127 euro per fles
  Kan niet op…een ander betaalt toch

  Het schijnt dat je ijs en grondlagen de concentraties van CO2 kunt aflezen van een bepaalde tijdsperiode.

  Honderdduizenden jaren geleden hadden we ook hele hoge pieken CO2..daar was toen ook sprake van overbevolking, vervuilende techniek,fossiel brandstofverbruik en tekort aan bomen..
  .mmhh…ik denk dan: “het zal wel…”..
  Ik was er niet bij en dat ben ik nu bij menig ding ook niet.

  We zien in atlassen onze aardkloot keurig rechtop getekend.
  Wat we niet zien is de elektromagnetische schil die om de aarde ligt en ons o.m. beschermd tegen deeltjes van de zon.(ook wij zijn elektrische wezens,Ons zenuwstelsel draait daar bijv. op)
  Die elektromagnetische schil kent een noordpool en en zuidpool..echter..
  Die noordpool en zuidpool liggen helemaal niet mooi Noord en Zuid..die schil is aan de wandel..de magnetische noordpool ligt een eind in Siberië en niet op de plek zoals de kaart suggereert
  Noord en Zuid zijn magnetisch aan de wandel en dat betekent dat die schil is gaan scheuren en verdunnen op plekken..en dat betekent dat we gebombardeerd woorden door zonnedeeltjes..met als gevolg dat huiskanker op bepaalde plekken in de wereld sterk toeneemt
  Het heeft nog meer effecten: golfstromen die veranderen, plotselinge aardscheuren, met vulkanische activiteit, vissen die verkeerd zwemmen,weersveranderingen..
  Het schijnt dat zo’n 750.000 jaar geleden Nord en Zuid magnetisch van plaats zijn gewisseld

  Niet de aardkloot gong op zijn kop maar het magnetisch veld rond de aarde.

  Terzijde:
  het Amerikaanse leger (het zal weer niet waar wezen) voert op dit moment projecten uit in Alaska om na te gaan hoe zij weersgesteldheid in hun voordeel kunnen manipuleren via beïnvloeding van het magnetisch veld.(HAARP) ( droogte, permanente regen, e.d richting vijand..)
  Doodeng..bij een verkeerde verbinding kan de hele lading van het magnetisch veld in 1 keer terecht komen op de arde.Resultaat: waarschijnlijk wordt de aarde dan in 2 delen gesplitst..
  Volgens de wetenschappers is het veilig….ja, dat vonden ze van de atoombom proeven ook..alles voor geld en gewin.

  In ieder geval is het verdraaide aannemelijk dat die magnetische schil van grote invloed is op de weer- en klimaatveranderingen..met nog wat extra geknoei en je komt al een heel eind..
  Wat dat gaat betekenen voor de hersenfuncties van mensen,, het laat zich nog raden maar effect heeft het zeker..!

  De vraag is steeds: is het nu men made(door mensen gemaakt) of niet. Als wij niet knoeien met het magnetisch veld dan is het kosmologisch en kun je doen wat je wilt maar daar hebben wij daar geen greep op.
  De tijd zal het dan moeten leren..

  Is het w el zo, dan is er het optimisme van maakbaarheid van menselijk gedrag. En daar heeft neoliberaal en Groot Geld dan meteen een oplossing voor. GELD!!
  Alles heeft zijn prijs, dus laat iedereen maar betalen..maak een markt met gadgets/speeltjes om mensen te alten geloven dat zij op die manier.
  Manipuleer het gewone volk schuldig en je kunt er alles bij halen om je gewin en markt en privatisering vorm te geven..van plantjes tot bio-eieren(wel eens een on biologisch ei gegeten??)
  Mensen zijn sukkels.. Kassa

  Als er dan toch iets aan gedaan moet worden dan is er eigenlijk alleen de technische chemische oplossing.
  Een Bulk grote zuiveraars op de Veluwe tussen de bomen die CO2 binden in een andere formule waardoor het nadelige effect verdwijnt..en dat dan over de hele wereld en geen vieze geldhandeltjes met flauwekul. en smeerlapperij van neoliberaal winstbejag en uitbuiting

  Energie..
  Weer zoiets,
  als e van alles kunnen transporteren dan moet het ook mogelijk zijn energie te transporteren uit equatoriale gebieden. Massa dor en droog land waar geen barst me te beginnen valt…enorme zonneparken voor zeg maar gratis energie..de techniek is er, de mogelijkheden zijn er,,maar de Shell-aandelen niets meer waard, wat moeten we dan…heeft het koninklijk huis ineens miljarden minder..kan toch niet? Afrika, India,Zuid Amerika geen ontwikkelingshulp meer nodig…het is toch wat…en ons Calvinistisch gevoel dan..?

  Ja, creatief denken zit er niet in, zeker als je gewoon zonder iets te doen dik geld kunt vangen voor een illusie en gesubsidieerde luchtbel…een ander betaalt toch wel..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De Telegraaf kopt, “Grieken door de knieën”. Griekenland heeft echter nooit onder stoelen of banken gestoken dat zij nog steeds gebruik wilde maken van de steunmaatregelen. De Grieken willen alleen…