1000 MILJARD VOOR DE BANK

Vandaag wordt door de ECB een verdere banken crisis bestreden. Vandaag wordt 1000 miljard Euro Europa ingepompt. Dit geld is door de ECB gecreëerd om de economie weer op gang te helpen want, ondanks alle positieve berichtgeving over hoe goed het allemaal gaat, schijnen we dit geld nodig te hebben. Deze 1000 Miljard gaat niemand toekomen die het nodig heeft. Geen cent zal gaan naar de mensen die hun huizen zijn kwijtgeraakt en nauwelijks bronnen hebben om van te kunnen bestaan. Nee, dit geld gaat hoofdzakelijk naar de verschillende commerciële banken om hun schuldenlast te verlichten en misschien naar wat overheden om wat gaten te dichten en komt geen inwoner van Europa direct ten goede.

De ECB gaat de staatsobligaties van Europese landen bij de banken opkopen om de solvabiliteit van die banken wat op te krikken. De ECB verwacht dat daarmee de banken met meer gemak weer leningen en kredieten kunnen verstrekken en dat is de enige manier waarop onze economieën nog kunnen groeien.
We zitten namelijk nog steeds in de crisis van 2008. In 2008 bleek ons totale bankensysteem meer dan failliet en zijn de solvabiliteitsregels ondanks dat toch nog verscherpt. De banken zijn toen door de ECB en onze overheden uit de brand geholpen omdat met het omvallen van die banken het totale systeem zou kunnen doen instorten. De benaming ‘systeembank’ werd geboren waardoor het leek alsof wij niet konden door leven als de bank failliet zou gaan. We hebben met belastinggeld de banken overeind gehouden maar, beslist niet meer dan dat. De bank is blijven bestaan maar, kan door de aangescherpte solvabiliteits regels niet functioneren als voorheen.

De bank heeft tegoeden nodig om geld te kunnen creëren. De tegoeden van de banken lopen steeds verder terug omdat de spaartegoeden alleen maar afnemen. De banken zaten al op het randje van de vernieuwde solvabiliteits-eisen te balanceren en, kunnen dus geen nieuw geld bijmaken zonder de regels te overschrijden.
De ECB koopt nu de Europese staatsobligaties weg bij de banken omdat ze kapitaal vasthouden en zelfs een negatief rendement hebben. De burger zou dankzij deze actie makkelijker een hypotheek toegekend kunnen krijgen en bedrijven kunnen weer makkelijker een krediet afsluiten omdat de bank wat meer ruimte zou krijgen nog meer geld te creëren.
De bank kan het veelvoudige van die 1000 miljard creëren als het dat geld daartoe aanwendt. Dat betekent dat er plotseling een enorme stroom geld de maatschappij in zal vloeien die een behoorlijke inflatie teweeg kan brengen.

Ieder kind kan op zijn vingers narekenen dat dit slechts een pleister op een groeiende wond is. Al het gecreëerde geld is namelijk rente dragend en rente is de grootste reden waarom kapitaal wegvloeit uit de samenleving. Ook de belastingdruk komt voort uit rente. Onze overheid financiert haar nieuwe gebouwen gewoon bij de bank, dit zijn allemaal leningen die niet voor komen in het begrotingstekort maar, we betalen er met zijn allen dik voor. Met die creatie van geld die uit het verstrekken van leningen ontstaat wordt ons eigen spaargeld steeds minder waard. Tenzij we dit geld beleggen maar, daar zijn risico’s aan verbonden. We gaan dankzij de inflatie ook steeds minder verdienen. We worden gecompenseerd maar, stukken minder dan onze munt in waarde verliest. Het leven gaat weer duurder worden en daarmee is inflatie misschien goed voor de internationale handel maar slecht voor de burger.

De 1000 miljard van de ECB gaat geen oplossing bieden maar de brand blussen door olie op het vuur te gooien. Gelukkig kunnen we in de toekomst nog duizenden miljarden kwijt als we de Russen weten te provoceren tot een oorlog. De vernietiging van Oekraïne zal het nodige aan wapentuig kosten en de wederopbouw nog vele malen meer. Dit is een tactiek die de Amerikanen in Afghanistan en Irak hebben laten zien en de rest van de wereld heeft betaald met de inflatie van de Dollar die als wereldmunt gebruikt wordt.
Zolang rentedragend geld met een druk op de knop gemaakt kan worden blijven we ons in deze maalstroom bewegen tot de uiteindelijke bodem van deze put bereikt is. Het systeem verdrinkt in zijn eigen rente en straks krijgen we het geld zelfs met de snelste computers niet meer bijgedrukt.
De onwetende burger stemt hiermee in door de stemmen binnen een politiek bestel dat met dit soort zaken akkoord gaat. Binnenkort mag de kamer het debat over fractioneel bankieren gaan voeren en ik hoop dat iedereen zal kijken en zal zien hoe zelfs de meest socialistische partijen zullen instemmen met Rothschild systeem. De politiek is door de Rothschilds voor het volk gekocht om ze het idee van keuzevrijheid te verschaffen maar, de enige keuze die je binnen dit systeem hebt is het wel of niet akkoord gaan met de huidige gang van zaken. Ga je niet akkoord dan stem je niet, ga je akkoord met dit systeem dan ga je stemmen en, de partij waarop je stemt maakt in deze geen donder uit.

2 gedachten over “1000 MILJARD VOOR DE BANK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De rente en de koers van de Euro zijn verder gezakt na de geldinjectie van ruim 1000 miljard Euro die de ECB gisteren heeft gedaan. De koers van de Euro…