De column van Zalm bij ABNAMRO

Gerrit Zalm verveelt zich een beetje bij ABNAMRO. Daarom heeft hij een intern blog in het leven geroepen waarin hij in een column zijn onderdanen toespreekt. Het pijnlijke hiervan is dat dit een tweerichtingsverkeer is en dat zijn onderdanen schijnbaar ook grenzen hebben. De ABNAMRO werknemer heeft vrij duidelijk zijn teleurstelling aan Gerrit laten horen over de recente salaris verhogingen binnen het bestuur van de bank. Eén werknemer raakte zelfs zo geëmotioneerd dat zijn geschreven teleurstelling bijna tot poëzie verklaart kan worden.

“Dit prachtige bedrijf heeft recht op betere bestuurders, onze geweldige klanten hebben recht op betere bestuurders, ik heb recht op betere bestuurders. Veel dichter bij een motie van wantrouwen jegens het huidige ABN-bestuur en de RvC heb ik nog niet gezeten.”

Vervolgens doet Gerrit net of hij een drukke baan heeft en durft zijn antwoord op een dergelijke reactie als volgt te formuleren:
“Woensdagavond thuis lees ik de vele kritische e-mails en reacties op het blog over de salarissen van de Raad van Bestuur. Die zijn heftig en raken mij. Ik weet dat jullie je iedere dag inzetten voor het belang van de klant en onze bank. In een groot deel van jullie reacties zie ik teleurstelling en onbegrip. Dat betreur ik en ik snap dat ik dit niet zomaar kan wegnemen. Ondanks alle turbulentie sta ik nog steeds volledig achter de genomen beslissing. Met de Raad van Commissarissen ben ik van mening dat wij ons willen houden aan afspraken. Mijns inziens een onderdeel van goed werkgeverschap. Dus als bij wet een contractuele aanspraak op 50 procent variabele beloning op nul wordt gesteld en er in die wet compensatie van 20 procent in het vaste salaris mogelijk wordt gemaakt, dan is toepassing van 16 2/3 procent niet immoreel of onethisch.
Ik zie jullie harde werk. Ik zie jullie goede resultaten. Ik zou graag willen dat we daarop aangekeken worden door de buitenwereld. Maar goed, zo werkt het niet. Dat blijkt wel uit de berichten in de media.”

Dat lieden als Zalm een moreel kompas hebben dat behoorlijk in de war is, dat weten we zeker sinds 2002 met de invoering van de Euro. Het opvallende is de ontzettend dikke betonnen plaat die Gerrit voor zijn kop heeft. Zonder enig gevoel van schaamte probeert Gerrit zijn eigen salarisverhoging te verkopen door zich achter regeltjes en de ‘valse’ media te verschuilen. Zijn personeel schijnt niet op de hoogte te zijn van het zo lucratieve fractionele bankieren dat zij bezigen, anders zouden zij een iets andere toon aanslaan. Waarom mag Gerrit wel genieten van de legale diefstal die ABNAMRO pleegt op brave burgers en zijn personeel niet?
Zou het niet leuk zijn de informatie rond fractioneel bankieren te sturen naar iedere bankemployé die we kennen en op gepaste afstand te aanschouwen wat voor een onrust dat teweeg brengt?

Lees ook: https://www.loyalist.nl/zeiken-over-bankiersbonussen-is-zinloos/

7 gedachten over “De column van Zalm bij ABNAMRO

 • 31/03/2015 om 14:00
  Permalink

  Ze moeten nu eens zelf besluit nemen om op te stappen, daar kom je op de dag van vandaag niet mee weg?
  Toedeloe Zalm en Dijselbloem!

  Beantwoorden
 • 29/03/2015 om 13:14
  Permalink

  De bankiers moeten eens goed door het stof!
  Het6 is hun beurt nou, waarop bezuinigd moet worden, de hele maatschappij wordt op al zij n onderdelen bezsuinigd en als laatste zouden de banken maar door gaan met z…vullen?
  Er moeten banken bij komen, BRICS-b…, die banken in Nederland introduceert en door de staat garant gesteld worden, dan zullen de bestaande wat beter hun best gaan doen, want net als in de zorgmarkt zit de hierarchie aan de verkeerde kant.
  Met name in de handen vaN HET VOLK!!!!!!

  Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 12:57
  Permalink

  Ik hoor mijnheer Zalm nog zeggen , een jaar na de introductie van de euro, “Ik hoor mijn vrouw niet klagen dat alles veel duurder geworden is ” Nee dat klopt . Wij geven onszelf geen salarisverhogingen van een ton !i

  Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 12:35
  Permalink

  Zalm doet eerst de gulden te goedkoop weg, wat beter voor onze economie zou zijn, nou dát hebben we gezien, vervolgens helpt hij een bank omvallen, en nog steeds krijgt dit manneke niet de zak, maar steeds weer een dikbetaalde baan, bij deze blijken van onvermogen…en nu dit weer, de arrogantie van dit heerschap is hemeltergend… en de klanten en personeel van de bank waar hij voor “werkt” interesseren hem blijkbaar totaal niet zo te lezen. het personeel zou collectief een motie van wantrouwen tegen hem moeten indienen!

  Beantwoorden
  • 03/04/2015 om 14:47
   Permalink

   En dan moet je je nog afvragen of deze persoon nog wel een geweten heeft?
   Geen schuldgevoel in ieder geval anders ging hij na euro, DSB-debacle, ABN crash, die nog aanstaande is even vrolijk door.
   Vertel mij niet nog meer over politiek-rioolratten, die heel het bestel uithollen, daar heb meer dan genoeg van!

   Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 11:02
  Permalink

  Wij burgers maken het verschil als we maar doorbijten, dus zet de eerste stap en haal je spaartegoeden er weg en breng ze onder bij een nog wel goedwillende bank(zonder bankkosten/wel creditrente) zie http://www.argenta.be Realiseer je wel dat juist deze grootbanken voor deze recessie verantwoordelijk zijn ! Tref ze keihard en laat ze zich in hun vette bonussen smoren! Banken die geld hebben gemaakt uit het niets zijn criminele organisaties, daardoor zijn er meer dan 1 milj. huizen onder water komen te staan . zie http://www.stopderestschuld.nl . En wat nog schrijnender is dat het kabinet medeplichtig is en het volk monddood wordt gemaakt ! Hoezo democratie , het is regelrechte dictatuur als het volk geen inspraak meer heeft!

  Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 00:17
  Permalink

  die bank is betaald van ons belastinggeld..wij zijn de aandeelhouders.Ik heb nooit een stemming gezien over wat er wel of niet giga verhoogd mag worden.

  hetzelfde geldt overigens voor Dijsselbloem die graag met belastinggeld smijt en voor koopjes wil uitverkopen aan grootgeld

  Die onbescheidenheid siert het volkje niet..

  Die bank moet hoognodig goedkoper gaan werken voor het gewone volk dat die bank heeft betaald.

  Dus waar blijft de concurrentie van onze volksbank?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
We worden geleefd door het nieuws en bespeeld door propaganda in een tijdperk waarin we alle informatie tot ons kunnen nemen. De burgeroorlog in Oekraïne, NAZI’s, de Krim, MH-17, schaliegasvelden,…