De Grieken hebben gekozen. Nu wij nog.

De Grieken lijken gekozen te hebben. De Euro heeft een dikke NEE gekregen van de Griek en dat is terecht. De Grieken waren de totale controle over hun zelfbeschikking verloren en hadden de dictaten van de EU, ECB en het IMF gewoon op te volgen. Ze hebben alles ingeleverd maar, het zou nooit genoeg zijn, dat is ook uit een door Dijsselbloem en consorten achter gehouden IMF rapport gebleken. De eisen van de EU waren onredelijk tegenover de totale bevolking van de Euro landen want, de Griekse schuld was alleen maar gestegen en de rest van Europa had moeten blijven schokken.
Ons bankensysteem is ziek van de corrupte regelgeving. Die regelgeving maakt het bankieren zoals dat nu gebeurt legaal maar, het totale systeem is financieel en moreel al heel lang failliet. De Euro wordt ook niet bij de ECB gecreëerd maar, bij de FED. Het is de Federal reserve die de ECB van geld voorziet dat in Euro’s wordt omgezet. Vervolgens hebben we mogen zien dat de ECB dit geld niet aanwendt ten behoeve van Euro economieën maar dat dit geld op de balans van banken verdwijnt. Die banken zijn eigenlijk niets anders dan een grote schuldenput met een voordeur maar, het eigenvermogen moest groeien om de zogenaamde ‘stress test’ aan te kunnen dus, mag de Europese burger dat betalen. Het falen van de stress test voor banken heeft te maken met de aangescherpte regelgeving van de solvabiliteit van banken en willen de banken niet failliet gaan onder de vernieuwde regels moeten zij meer geld op hun balans hebben en verder verandert er niets.

Het argument was dat de banken de Europese burgers dan weer geld uit konden lenen en dat zou de economie op gang brengen maar, er werd ons niet verteld hoe dat geld gecreëerd werd en door wie. Als er in onze economie dus geleend wordt bij een commercielebank, is dat geld dat de banken krijgen van de ECB waarover nauwelijks rente wordt afgedragen maar, waar wij wel via belastingen daar rente over betalen, om vervolgens nog een keer rente te betalen aan de bank voor de geleverde diensten. Het geheel is een boekhoudkundige diefstal die dankzij de Euro mogelijk is geworden en Jeroen Dijsselbloem en anderen werken daar graag aan mee.
Als we in Europa verstandig genoeg zijn, dan pakken we door. We moeten de ECB naar haar vader in de VS sturen en eigen geld creëren met een volledig transparante centrale bank en een strakke regelgeving. Zo zouden we niet moeten willen dat er meer geld wordt gecreëerd dan dat de reële economie groeit en zouden we de maatschappelijke geldhoeveelheid gewoon weer aan goud moeten koppelen.

We kunnen doorpakken en, als we dat niet doen, zullen de Grieken bloeden. De EU zal de Grieken buitensluiten door ze torenhoge invoerrechten te laten betalen om aan te tonen hoe dom de keuze van de Grieken is geweest. De EU zal de Grieken het handeldrijven met de overige Eurolanden onmogelijk maken en de financiële wereld zal ook rancuneus reageren.
Griekenland zal onder vuur liggen, en alle mogelijke tegenwerking krijgen door een regime dat wij steunen omdat we er onderdeel van zijn. We kunnen ook niet winnen met de Euro. We kunnen niet sparen omdat inflatie juist gestimuleerd wordt zodat onze overheden eindeloos het begrotingstekort kunnen blijven graven. We zien ons kapitaal verdampen en de kosten toenemen door de verplichte privatisering die is opgelegd door de EU. We zijn alles verloren sinds de invoering van de Euro, we hebben alle staatsbedrijven moeten verkopen omdat de EU graag een ‘gezonde’ marktwerking wilde zien. We betalen ons blauw aan energiekosten. De zorg is vier keer zo duur geworden terwijl we er minder voor terugkrijgen en volgens de overheid is het nog steeds niet te bekostigen terwijl privé initiatieven binnenlopen over de ruggen van hen die in deze sector werkzaam zijn of zorg behoeven. De verzekering is verplicht, mensen zijn genoodzaakt hun eten bij de voedselbank af te halen maar aan de premie moet voldaan worden of je nou te eten hebt of niet.

Het is tijd om de atmosfeer in Nederland te peilen. We zullen als maatschappij moeten kijken of we het nog zien zitten met de Euro. Kunnen we nog verwachten eerlijk te worden behandeld door de EU? Hoeveel kunnen we nog verliezen aan vrijheid en soevereiniteit als Nederland zijnde voordat Nederland ophoudt te bestaan. Sinds de invoering van de Euro hebben alle deelnemende landen hun belastingen alleen maar zien stijgen. Nu is het middels het ESM-verdrag voor de ECB mogelijk van ons geld te eisen dat wij binnen twee weken verplicht zijn over te maken. Of het nu 100 Euro of 50 miljard is, wij moeten betalen. Niet alleen het Euro-project is mislukt maar, de gehele EU heeft gefaald in de door haar aanvankelijk gecommuniceerde doelstellingen. We hebben er niets positiefs aan over gehouden behalve een klein beetje gemak tegen veel te hoge kosten. De beleidsmakers in de Europese commissie zijn nergens hoofdelijk aansprakelijk voor te houden en kunnen derhalve hun salaris vrijelijk aanvullen door hun diensten te verlenen aan het bedrijfsleven met het manipuleren van de regelgeving. TTIP is daar een direct voorbeeld van.
Ondertussen blijkt de Euro constructie zo stabiel dat met het afschrijven van de Griekse schuld de ECB failliet blijkt te zijn en dus zal de ECB nog eens diep in onze zakken graaien. Daarmee hebben we de Griekse schuld dan dubbel en dwars gefinancierd en gaat het wederom niet om het land als wel haar banken die verantwoordelijk voor de problemen zijn.

Waarom is dit allemaal gebeurd? Omdat onze overheden garant staan voor de banken zonder dat zij hun verantwoording als toezichthouder tegenover de burger serieus nemen. Wij lopen continu dit risico en het wordt tijd dat we heer en meester worden over onze eigen regelgeving en dat begint met het vaarwel zeggen van de Euro. Onze politiek werkt ten dienste van de bank en tegen de burger. Als we hervormingen willen, dan moeten we zien weer controle te krijgen op een systeem dat volledig gecorrumpeerd is door het grote geld dat een berg schulden blijkt te zijn. We moeten weg uit de schulden economie en dat begint voor ons met het verlaten van de Euro.
Wij zullen een petitie starten waarin we gaan vragen of we verder moeten met de Euro of er afscheid van moeten nemen. Die petitie zullen we aan de tweede kamer voorleggen zodat men dit op de agenda kan zetten om te bespreken. We hoeven hiervan geen wonderen te verwachten maar, het dient besproken te worden want, we zakken af en waarschijnlijk gaan we pas weer klimmen als we de Euro hebben verlaten. Dus, zet die eerste stap op een pad van onbekende lengte en laat duidelijk weten hoe jij denkt over de Euro. Houdt onze petitie in de gaten, die gaat kort op dit artikel volgen.

Zeg nee tegen de petitie

4 gedachten over “De Grieken hebben gekozen. Nu wij nog.

 • 10/07/2015 om 19:11
  Permalink

  De mens kan wereldwijd samenwerken. Gaat wel een keer gebeuren hoor. De wereld is groter dan Europa. Alleen geen zaken doen met dieven oplichters en graaiers. Alle winst eerlijk verdelen. Er is genoeg op deze aarde voor iedereen. Wel alemaal aan het werk. Als iedereen het doet, hoeft het ook niet zo hard, vele handen maken licht werk.

  Beantwoorden
 • 06/07/2015 om 22:37
  Permalink

  Ik ben het helemaal eens met het voorgaande. Het hele eurogebeuren is een geldverslindende toestand geworden waar niemand mee gebaat is. Ja, de banken misschien, maar wij als burgers zijn er niets mee opgeschoten.
  Weg ermee! Weg met de euro en de hele bureaucratische business!

  Beantwoorden
 • 06/07/2015 om 10:24
  Permalink

  Ik pleit ervoor ons geld terug te vragen/eisen om voor zelfregie, participatie en perspectief in burgerfondsen te laten vloeien.

  Beantwoorden
 • 05/07/2015 om 22:07
  Permalink

  eruit en zo snel mogelijk..kost misschien net zoveel als aan de EU. maar dan wel voor eigen land ipv voor landen die het huishoudboekje niet op orde hebben, of de molensteen en bodemloze put die EU heet!!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
We hebben geaccepteerd dat we door Gerrit Zalm belazerd zijn, toen hij ons te weinig Euro’s teruggaf voor onze Guldens. We hebben de ECB geld in banken zien pompen, geld…