De grootste bankroof aller tijden

Iedereen die ‘The great train robbery’ gezien heeft, weet hoe lastig het is om ongestraft veel geld te stelen. Vandaag de dag kun je zelfs niet zoals vroeger gewoon een bankgebouw binnenstappen en 10.000 Euro cash opnemen want, ze hebben nauwelijks cash in huis. Als je cash wilt hebben dan mag je dat eerst bestellen om het later op te halen. Het overvallen van de bank voor cash is volledig zinloos geworden tenzij je als overvaller met een paar duizend Euro genoegen neemt. Alles is digitaal geworden, zelfs de creatie van geld gebeurt gewoon op een computer en daarmee lijkt de bankrover tot de bijstand te zijn veroordeeld.
Nu is er sinds de digitalisering van de wereld een hoop veranderd en bij iedere verandering ontstaan nieuwe kansen en nieuwe gevaren. We werden daar in 1983 al op gewezen met de film ‘Wargames’. De eerste succesvolle film waarin een computerhack de wereld bedreigt en de gemoederen zo hoog oplopen dat een nucleaire oorlog pas in de laatste seconde voorkomen wordt. De film maakte de wereldburger attent op een nieuw probleem dat nu tot de realiteit is gaan behoren.

Computers besturen tegenwoordig alles en, ieder systeem heeft zijn achterdeurtjes zodat men altijd in gevallen van nood nog de beveiliging kan omzeilen. Programmeurs creëren dit soort portaaltjes ook als mogelijk pressiemiddel, dat wordt ingezet als de progressie van hun carrière daarom vraagt. De schrijver van belangrijke software maakt zijn product daarmee gevoelig voor aanvallen van hackers want hackers weten deze achterdeurtjes te vinden.
Waren hackers aanvankelijk nog nieuwsgierige computernerds die inbraken in grote systemen alsof het een sportieve uitdaging betrof, hebben zowel overheden, het bedrijfsleven en criminelen hun nut ontdekt. De verschillen tussen deze drie groepen zijn ook steeds lastiger om aan te geven omdat ze in doelen en tactieken steeds minder verschillen. Hackers zijn tegenwoordig beter bekend als IT-specialisten en verdienen een veilige boterham met het inbreken in allerhande systemen. Ze rijden in een Prius, wonen gezellig twee onder één kap en doen wat hen wordt opgedragen.

De financiële wereld bestaat nog alleen uit computers. Computers handelen op de beurs, ze gedragen zich autonoom met alleen de opdracht om meer geld te halen uit de veranderingen in de markt. De software waarmee deze computers zich op de beurzen manifesteren kunnen zelfs de krachten bundelen en daarmee de koersen manipuleren. Heb je geen ingang in die stroom van bits en bytes dan loop je het risico hier met verlies uit te komen.
Het geld dat je ontvangt en betaald gaat tegenwoordig allemaal digitaal met de bank als knooppunt voor financiële transacties. We zouden dit eigenlijk uit de handen van de commercie moeten halen en banken nog alleen moeten gebruiken als een digitaal spaarvarken. Dat gezegd hebbende, hebben we geen bank meer nodig voor het bewaren van tegoeden want, ook dit zou in een beveiligde internetomgeving prima kunnen.

Het wereldwijde bankensysteem is nu gehackt en het lijkt erop dat dit de banken een 300 miljoen Dollar gaat kosten. Dit is slechts een schatting en de wereld van de bank kennende zal dit slechts een fractie zijn van de totale roof die al heeft plaatsgevonden.
In Rusland kwam men de roof op het spoor omdat een geldautomaat geld begon uit te spugen. Dit klinkt als de natte droom van iedere door de crisis getroffen burger maar aangezien de burger tegenwoordig de verliezen van de bank betaalt heeft de burger hier absoluut geen voordeel aan. Het enige te behalen voordeel is voor degene die nu de pinautomaat stalkt en door geluk getroffen wordt.
Dit zou het begin van het einde van contant geld kunnen zijn, iets dat overheden en globalisten al lange tijd voorstaan. Dat maakt dan ook weer de totale zaak verwarrend. Er zijn met redelijke onderbouwingen verschillende bronnen van dit kwaad aan te wijzen. De tijd zal misschien leren welk hackerscollectief achter deze daad zit. Dan zullen we misschien onze schouders ophalen en er niet vreemd van staan te kijken als de origine van deze daad is terug te voeren naar de bank of de staat.

2 gedachten over “De grootste bankroof aller tijden

 • 15/02/2015 om 20:22
  Permalink

  BTW, vorige week schreef je nog over de NFI data bank, stel je nu eens voor dat criminelen deze bank zouden hacken en willekeurig DNA van onschuldigen vervalsen in die mooie computers van ze?

  Chaos alom in crime watch Nederland, lijkt mij.

  Beantwoorden
 • 15/02/2015 om 19:50
  Permalink

  Dit zou misschien het einde van het contante geld zijn?
  Het moge duidelijk zijn dat dit een digitale roof was, je schrijft zelf dat de cash bankrover nu in de steun zit.
  Het digitale geld is de grote boosdoener, zelfs valse munters ook als nog zo goed kunnen niet tippen aan zo’n digitale roof.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De Grieken hebben ons democratie gebracht en Griekenland is zelfs de bakermat van onze wetgeving als we kijken naar Draco en zijn Draconische maatregelen. Daarmee is Griekenland de bakermat van…