De politieke partijen hebben ons aan de EU gegeven

Onze politieke partijen hebben wat er over was van de Democratie aan de EU overgedragen. We hebben geen invloed meer op de gang van zaken binnen de EU maar, Brussel wel steeds meer op de onze. De macht van de EU binnen onze landen en huishoudens groeit. Wij mogen werken en betalen voor regelgeving die ons steeds verder beperkt. We zijn aan de EU gebonden met verdragen en de Euro, terwijl die Euro ons heeft beroofd van zaken die wij afgezet tegen de rest van de wereld prima geregeld hadden.
De EU zal bakzijl moeten halen om de Grieken binnen de poorten van Euroland te houden. De tumult die een echte Grexit zou brengen zou uiteindelijk het gehele EU-project kunnen doen stranden. Na de Grieken blijft de EU kwetsbaar. De Fransen staan er zwak voor. De gehele Euro economie is niet flexibel meer. Landen zoals Duitsland hebben dankzij een sterk bedrijfsleven nog incasseringsvermogen maar, bij de op één na grootste economie van de Eurozone is de rek eruit.

Een Grieks uittreden zou niet alleen een financiële aderlating zijn maar, ook een morele. De afwaardering van de Griekse schuld zal de staatshuishoudelijke balansen uit evenwicht brengen omdat we kapitaal moeten afschrijven. We wisten het meteen in Nederland ondanks de geruststellende woorden van Jan Kees de Jager maar, sinds hij kort daarop gevlucht is naar de KPN om het daar rustig aan te doen als CFO wisten we het zeker. Het geld dat wij in de Griekse schuld hebben gestopt komt nooit meer terug en Jan Kees kan goed van alles beloven en gelukkig maar want, dat is zijn grootste talent gebleken.
Gerrit Zalm, Jan Kees de Jager en Jeroen Dijsselbloem. Drie kerels die dezelfde positie hebben bekleed gerangschikt op humor. Gerrit kon nooit stoppen met lachen. Misschien zouden we dat allemaal doen als we wisten dat we 17 miljoen man een streek hadden geleverd waarvoor velen hem nog geëerd hebben met de meest lovende woorden. Vervolgens hebben we CDA legende Jan Kees de Jager, die nog over de humor beschikte door tussen neus en lippen door de Telegraaf te vermelden dat hij een vriendje had. Dan hebben we die arme Jeroen. Jeroen kan lachen als een kruidenier die een pakje geperforeerde condooms terugneemt. Hij is beleefd, bijna onderdanig en kan niet lachen omdat hij alles te complex ziet. Een landbouw econoom die alleen weet dat hij iedereen in de Eurozone bedondert omdat hij braaf de opdracht van de bank uitvoert door in de voetsporen van zijn voorgangers te treden.

We zijn bedonderd. We zijn gruwelijk bij de neus genomen door iedere minister van financiën. Ministers van de VVD, het CDA en de PVDA. Ongeacht de partij, acteren zij net zoals de ander. Bijna kritiekloos accepteren wij de verzwaring van onze lasten en blijven hopen op betere tijden.
Stuk voor stuk zijn deze meneren goede acteurs in het live drama dat we nog steeds ‘politiek’ noemen. We weten niet beter. We geloven in de oppositie en het tegengas dat die moet geven . Die laten weleens kritische noten horen maar zorgen ook dat ze bij het stemmen in de kamer eerlijk verliezen. We worden verkocht. Democratie kennen we nog als woord maar geloven niet in onze eigen politieke invloed. We zijn verkocht!
Zalm heeft ons de Euro veel te duur verkocht. Jan Kees heeft gelogen over de onbetaalbare Griekse steun die we ook nooit meer zouden terugzien en onze Jeroen heeft het IMF rapport stilgehouden.
In het rapport stond dat de schuldeisers van Griekenland 50% van de schuld moesten afwaarderen maar, Jeroen heeft dat verzwegen zodat we nog extra miljarden in noodlijdende banken aan belastinggeld konden steken. Deze ministers hebben allemaal hetzelfde beleid gevoerd dus, waarom stemmen we nog op partijen als ze eigenlijk allemaal hetzelfde voorstaan?

De Grieken hebben ons de weg naar de democratie wederom gewezen. Boven de partijenpolitiek stijgt het referendum uit. De Euro was een doodgeboren kind waarvan de geboortekaartjes al verstuurd waren. De Grieken waren gelukkig met de Drachme en wij met de Gulden maar, onze monetaire cultuur was geen tweeling. De Grieken devalueerden hun munt voortdurend om de schulden binnen de perken te houden en wij probeerden toch een sluitend huishoudboekje te draaien. We waren zo verschillend dat we nooit met dezelfde munt uit de voeten zouden kunnen. Het was al fout vanaf het begin en toen kwam de grootste diefstal uit de geschiedenis. In 2008 ontstond er een crisis in de VS waar onze financiële markten mee besmet waren. We zijn ordinair opgelicht en daar heeft de Euro heel even kunnen schijnen met een ogenschijnlijk strak monetair beleid.
Zoals gezegd: “De Grieken hebben de weg voor de tweede keer gewezen richting democratie”. Ze hebben een referendum gehouden waarin het volk aan gaf niet akkoord te gaan met de huidige condities van de deal voorgelegd door de EU. Vandaag moet het grote woord eruit en het mag niemand verbazen als het IMF rapport als leidraad gebruikt gaat worden. Dat is winst voor de Griek, winst voor de Europese burger want dat scheelt toekomstige afdrachten en winst voor de democratie waar de EU een enorme armoede vertoont. Ook Nederland is geen echte democratie en dus dwingen we dat af met een petitie.
Bekijk en teken de petitie als je democratie terug wilt en wel mee wilt praten over de toekomst van ons land en je kinderen.

Zeg Nee tegen Euro teken de petitie

2 gedachten over “De politieke partijen hebben ons aan de EU gegeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
We worden door onze ‘leiders’ nu opgezet tegen de Grieken. “Als de Grieken niet willen hervormen …”, klinkt het iedere keer op radio en tv. Daarbij wordt er voorbij gegaan…