De vlucht van Rutte heeft China bereikt

De vlucht van Rutte heeft China bereikt. Wij gaan namelijk ook handel drijven via de nieuwe infracstructuur bank van de Chinezen (AIIB) en daarmee loopt de homogene macht van de Wereldbank definitief ten einde. Als braafste jongen van de klas zijn we langer blijven zitten dan de rest maar, als iedereen buiten staat, willen wij niet achterblijven.

De hele wereld draait op de Dollar. Daarop is het gehele Amerikaanse imperialisme gebouwd. De VS heeft gratis geleefd op de energie die de rest van de wereld in productie heeft gestopt. Het volume van de maatschappelijke geld hoeveelheid van de Dollar kon met belachelijke hoeveelheden toenemen omdat ieder internationaal handelend land dit in Dollars deed.
De FED beheerste samen met de wereldbank en het IMF de infrastructuur en had daarmee een perfect controleorgaan. Zij hadden daarmee de macht landen uit te sluiten van de deelname aan dit circuit en bepaalden met die macht de regelgeving. Dat machtsblok wordt doorbroken door de Aziatische Infrastructuur InvesteringsBank (AIIB). De AIIB zet een eigen infrastructuur neer, die is aangesloten op die van de Wereldbank en waar nu zelfs Nederland aan de deur klopt, om te mogen meedoen.

Dat betekent dat nu zelfs één van de trouwste lakeien, van een systeem dat sinds de slag bij Waterloo DNB stichtte, nu het zekere voor het onzekere neemt en zich aansluit bij een financiële grootmacht die zich tot nu toe nauwelijks heeft laten horen. De homogene macht van het Rothschildsysteem is enorm aan het inboeten. Dat bleek al toen de BRICS landen vorig jaar een zelfde initiatief ontwikkelden.
De VS heeft toen dat tij nog willen keren door de EU te dwingen tot het boycotten van de Russen. De Russen hadden zich al losgemaakt van het bankenkartel dat de gang van zaken in onze wereld bepaalt. Dit is ook weer een belangrijke motivatie voor de oorlog in Oekraïne. De EU en het IMF hebben de verandering van het regime  in de Oekraïne op allerhande manieren gesteund. Zij hebben daarmee een situatie gecreëerd waar de Russen wel op moesten reageren.

Duitsland, Engeland en Frankrijk waren Nederland al vorige week voorgegaan in hun gang naar de AIIB en nu sturen we nog even Rutte na. Daar is het huidige financiële bolwerk van het westen alles behalve content mee en dat maakt dat sommigen vroeg of laat deze ontwikkeling in verband gaan brengen met de Germanwings crash in de Franse Alpen.
Onze Mark wil nog even de Chinese partijleider en president Xi Jinping spreken over ‘bepaalde kwestie’. Dit is een stoerdoenerij die we van Rutte wel een beetje gewend zijn. Hij weet met een overtuigend gemak sterke taal in de strijd te gooien maar, in dit geval, gaat hij niet over de regels spreken. Onze Mark gaat op audiëntie bij de nieuwe geldgoden. Hij zal netjes van zijn kopje thee slurpen zoals dat in China gebruikelijk is en vriendelijk lachen richting zijn nieuwe meesters. Hij kan ook moeilijk anders want, wat moet een zwakbegaafde geschiedenisstudent nu zeggen over zaken waar hij totaal geen Goudse van heeft gegeten?

Onze premier Rutte wordt niet gehinderd door weinig inhoudelijke kennis. Dat is ook niet langer vereist in zijn vak. Hij is niets anders dan een omhooggevallen maatschappijleer onderwijzer die in Leiden gestudeerd heeft. Hij was geen lid van Minerva maar, de link is snel gelegd. Studeren in Leiden dat hebben de meeste ‘leiders’ in onze maatschappij gedaan.
Als je in Leiden gestudeerd hebt en je hebt nog een grote  bek of bent een ontzettende slijmerd, dan kun je jezelf plotseling terugvinden in China bij je nieuwe heer. Mark Rutte kan geen twee heren dienen en dat tripje terug kan nog eng worden met al die neerstortende vliegtuigen.

4 gedachten over “De vlucht van Rutte heeft China bereikt

 • 29/03/2015 om 13:08
  Permalink

  @veen,
  Je hebt hierin volledig gelijk
  Chinezen beginnen nu met al hun geld, bankje te spelen, om de waarde of het rendement aan hun zijde te houden, overigens niet dom al je ziet, wat die vervuiling die er mee gemoeid is geweest de gezondheid van de mens in dit geval de chinees aangedaan heeft

  Beantwoorden
 • 28/03/2015 om 20:21
  Permalink

  Ja ik heb het al gezegd, Nederland de Rataplan van Duitsland. Die rare hond uit Lucky Luke.

  Beantwoorden
 • 27/03/2015 om 16:14
  Permalink

  Ik kan de term ‘eurofiel neoliberaal’ niet meer hóren. Ik krijg de neiging om het in allerhande situaties als stopwoord te gaan gebruiken. ‘Lust je worst? Nee, sorry. Dat is mij te eurofiel neoliberalistisch. Daarom gaat de verdere mogelijke inhoud dan ook totaal langs me heen.

  Beantwoorden
 • 27/03/2015 om 15:53
  Permalink

  Het gevolg is dat deze investering het gewone volk weer dik geld gaat kosten..en de bedrijven drastisch gesubsidieerd.
  Heel eurofiel neoliberaal dus..

  Voorlopig kopen we nog 4,5 keer zoveel van China dan China van ons..
  En om dat gelijk te trekken gaat het de belastingbetaler grif geld kosten..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Gerrit Zalm verveelt zich een beetje bij ABNAMRO. Daarom heeft hij een intern blog in het leven geroepen waarin hij in een column zijn onderdanen toespreekt. Het pijnlijke hiervan is…