De wereldbank krijgt de middelvinger

Frankrijk, Italië en Duitsland laten de wereldbank en het IMF links liggen voor de nieuwe Chinese investeringsbank AIIB. Daarmee maken deze landen een belangrijke stap uit de richting van de vanuit de VS gestuurde financiële infrastructuur.
Dit maakt een stap uit de Euro kansrijker, waarmee deze landen aangeven zich onafhankelijker te willen opstellen tegenover Europa en de VS. Hierin zal zeker het conflict in Oekraïne een rol hebben gespeeld en we zien nu dat deze landen zich niet meer laten afsluiten van de landen waarvan de VS vindt dat ze geboycot moeten worden.

Enige tijd geleden hebben de Russen binnen de BRICS groep eenzelfde initiatief opgezet en dat maakt dat de financiële infrastructuur niet meer geblokkeerd kan worden als de VS dit nodig acht.
Daar zal de EU en zeker de ECB niet vrolijker van worden. De ECB is direct gekoppeld aan de FED en de FED is weer innig verweven met het IMF de wereldbank. Dit opent dan ook de deuren naar het verlaten van de Euro en het zal interessant zijn om te kunnen zien of wij dit voorbeeld gaan volgen.

5 gedachten over “De wereldbank krijgt de middelvinger

 • Pingback:De vlucht van Rutte heeft China bereikt - Loyalist

 • Pingback:BANKEN, EN ........ HANGBANKEN

 • 18/03/2015 om 10:33
  Permalink

  Rotterdam is een van de grootste havens van Europa
  Daar kwam vorige week dan ook het nieuwste allergrootste container schip volgeladen met containers, die allemaal volgeladen met spulletjes die allemaal in dollars worden afgerekend 25% duurder dan voorheen. Tja de euro doet nog maar 1,05 inplaats van 1,38 per dollar. Dankzij inventief bankieren en politiek juiste keuzes.

  Rekent u eens uit in de stem rij hoeveel spulletjes u minder kunt kopen met de inhoud van uw portemonnee op dit moment?
  Sorry Loyalist ik ben op campagne! Geloof ik.

  Beantwoorden
 • 18/03/2015 om 10:17
  Permalink

  Shit! Sorry voor het woord: dat vergeet ik nog, De meeste export waar onze overheid zo hoog over opgeeft gaat ook nog naar mede euro landen. Dus eu. weg voordeel!
  Bij Cruijf heeft ieder nadeel nog zijn voordeel, maar hier moet ik echt goed zoeken.

  Denkt u mee in de stemhok rij?

  Beantwoorden
 • 18/03/2015 om 10:04
  Permalink

  Het is helemaal niet interessant wat Nederland gaat doen, die volgt als een Rataplan (hond uit Luky Luke) Duitsland.

  Maar dit zijn inderdaad berichten die de dollar onder druk kunnen zetten, want de Euro waar we de afgelopen 3 jaar al 25% op hebben ingeleverd en een toekomst verwachting van -40% naar 0,85 per dollar. Betrouwbaarheid?
  Tja is dat nu de stabiliteit die banken ons beloven? Het lijkt verdacht veel op Zimbabwe of Argentinie.
  Ojaae de Export doet het goed, ja ja bloemen tomaten , Maar de Import, daar waar we met z’n allen levens afhankelijk van zijn, dat wordt allemaal 40% duurder. salaris +0%
  Spaarcentjes: naar de reële economie? Vergeet het, Nieuw koelkast, wasmachine, auto, wordt allemaal uitgesteld want de centen gaan rechtstreeks terug naar het digitale gat in de bank om de hypotheek en prive schulden maar zoveel mogelijk af te lossen.
  De ondernemers zien al die huishoudens hun deur voorbij lopen en het gat in de bank vullen. Komt nooit meer terug. Ping.
  En omdat er zo steeds meer geld uit de reële economie wordt getrokken (de ministers hebben het zelf gezegd, zorg dat je schulden kleiner worden) moeten overheden, huisjesmelkers bv. Vestia en Havensteader, steeds meer belasting en huur gaan vragen en het salaris gaat +0%

  Stemt u lekker vandaag.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De Rabobank gaat haar software aanpassen aan het berekenen van negatieve rente. Dit zal niet de laatste diefstal van de bank zijn maar, het is een teken aan de wand…