EU 0 – Griekenland 1

Dijsselbloem is als voorzitter van de Euro-groep te woord gestaan door de nieuwe Griekse premier Tsipras en zijn minister van financiën Yanis Varoufakis. De twee hebben duidelijk aan Dijsselbloem te kennen gegeven het land verder economisch te willen hervormen en nog alleen met individuele Europese landen te willen praten over aanpassingen aan de reeds ontvangen Griekse steun. De Grieken willen niet meer praten met de EU en wie met de Grieken wil praten als individuele schuldeiser, kan op Griekenland als gesprekspartner rekenen.
Daarmee drijven een Grieken een wig in het centrum van de Europese unie. Griekenland vraagt om de redelijkheid van echte landen met een echte economie en niet om de mening van de dominante EU. Daarmee komt de autoriteit van de EU onder druk te staan omdat de overige lidstaten gevraagd wordt hun laatste stukje soevereiniteit in te zetten tegen Europa en ten voordele van Griekenland.

De Grieken hebben een schuldenlast van 175% van het Bruto Binnenlands Product aan hun broek hangen en daar gaat de Griekse economie nooit meer uitkomen. Deze schuld maakt Griekenland totaal afhankelijk van de tirannie van de EU en de Grieken hebben duidelijk wel hun portie gehad. Ze zijn klaar met de EU en willen niet meer met dit orgaan praten.
Dijsselbloem heeft nog kunnen dreigen met het feit dat Griekenland niet de macht had deze situatie te veranderen maar, de Grieken zijn het zat. Ondertussen ziet de EU de zaak steeds minder houdbaar worden zonder gezichtsverlies en is vast de mogelijkheid aan het onderzoeken of de Grieken niet de komende 10 jaar terug kunnen naar de Drachme. Dit alleen om te voorkomen dat de Grieken zich zelf afscheiden en op eigen initiatief hetzelfde doen. Brussel heeft al een belangrijke stap gedaan in een exitstrategie die niet te stoppen lijkt.

Het zal dus spannend worden de komende jaren voor de Grieken. Zo zal de Griek uit moeten kijken voor propaganda van buitenaf die het verse Griekse kabinet zal proberen te ondermijnen. Sinds de val van Mossadegh in 1956 weten we hoe buitenlandse geheime diensten een land kunnen destabiliseren om de politiek te vervangen.
De Grieken zijn al goed begonnen met hun economische hervormingen door niet het aanlandingsproject van vloeibaar aardgas te privatiseren. De Griekse burger gaat dus mee verdienen aan het aardgas dat via deze pijplijn binnen zal komen. Dit is volledig tegen de Eu-mantra in en een prima voorbeeld van waar de Nederlandse burger veel welvaart heeft zien vertrekken. Ook de Nederlandse gaswinning en energie voorziening was eigendom van de staat en een bron van inkomsten voor de schatkist dat een indirect voordeel opleverde voor iedere belastingbetaler. Onze energiebedrijven plus het distributienetwerk is verkocht aan particuliere initiatieven en sindsdien hebben we onze energieprijzen zien verviervoudigen. Dat zegt genoeg over de uitbesteding van de zaken die voorheen eigendom van het publiek waren. Ook de zorgverzekering is daar een sprekend voorbeeld van.

Premier Alex Tsipras zal nog wel enige tijd zonder stropdas rondlopen want, de deals zijn nog verre van rond. Hij heeft in deze eerste stap richting de EU zijn kiezers duidelijk laten zien dat hij de daad bij het woord voegt en dat is toch iets geheel nieuws in het Europa van de laatste 15 jaar.
Ondertussen zullen de Russen de economie van Griekenland een boost geven door hun landbouwproducten af te nemen en daarmee wordt weer aan het Europese boycot gezaagd. Griekenland lijkt daarmee het politieke slagveld van de wereld politiek te worden en dat zal Loyalist met een nauwlettende interesse volgen. Griekenland kan de eerste steen zijn die uit het huis van de EU valt en daarmee zou de toren van Babel in Strasbourg wel eens kunnen omvallen.

2 gedachten over “EU 0 – Griekenland 1

  • Pingback:Het betere wereldnieuws | EU 0 – Griekenland 1

  • 30/01/2015 om 23:03
    Permalink

    De Europese Unie doet net als of er zaken gedaan zijn met een bedrijf en dat dat bedrijf zich dient te houden aan contractuele verplichtingen en dat is kul !
    Het grond-gebied, wat wij Griekenland noemen, had een regering, die afspraken met de ECB maakte.

    Nu kent het grondgebied, het welke wij kennen als Griekenland een nieuwe regering, de welke GEEN enkel contract is aangegaan met de ECB.

    Als een bedrijf een nieuwe CEO krijgt is deze gehouden aan de contracten, de welke de vorige CEO is aangegaan met derden.

    Een land, zoals o.a. Griekenland, heeft elke 4 jaren, de kans op eennieuwe democratisch gekozen regering. Dat is nu ook gebeurd en deze nieuwe regering op het grondgebied van Griekenland, heeft nimmer een contract met de ECB aangegaan.
    Regeringen op welk grondgebied in de EU zijn vrij om dmv democratische besluiten nieuwe wetten en afspraken die een oude regering heeft gedaan op te zeggen, te veranderen.

    Dat zou wat zijn zeg, als een nieuwe regering geen nieuwe wetten en/of afspraken kan maken ! Dan zou na de 1ste regering, de op volgende regeringen voor altijd gehouden zijn aan de oude wetten en dat is natuurlijk kul !

    De ECB heeft de oude regering behandelt als een bedrijf, edoch het was een democratisch gekozen regering ! Die nu vervangen is door een nieuwe regering en deze nieuwe regering voert haar beleid uit !

    De ECB had contracten kunnen opstellen die voor de regerings-periode van de oude regering golden, edoch, ze dachten het grondgebied wat wij kennen als Griekenland in the pocket te hebben en dat is een zakelijke misslag van de ECB bank !

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De Oekraïense stad Marioepol gaat al een tijdje gebukt onder raket aanvallen. Onlangs is door een raket een bus in Donetsk geraakt en dat heeft tot een internationale ontzetting geleid.…