Finland neemt de strijd van de Grieken over

De strijd over een eventuele Grexit lijkt meer ‘The Alamo’ te zijn van de democratische waarden binnen Europa. Een finale strijd voor de Europese burger wordt nu van de Grieken overgenomen door Finland. Het Finse kabinet gaat vallen als er nog één Euro naar Griekenland gaat. Dat is een harde maatregel maar, nodig als we de Griekse banken nog verder moeten steunen ten koste van niet alleen de Grieken maar de totale EU burgerij.
Want, wat gebeurt er als we de Grieken nog meer gaan lenen? Het is niet alleen water naar de zee dragen maar, het begin van de complete ondergang van de Euro economie. We blijven de schulden van de Grieken verhogen met rentedragende leningen terwijl ze de huidige rente van de Griekse schulden al niet meer kunnen betalen.

De EU heeft met alle geëiste hervormingen de Griekse economie alleen maar verder doen krimpen. De werkeloosheid zit nu op 25%, dat is 25% van de Griekse beroepsbevolking die geen geld kan verdienen dus een staatstoelage nodig heeft om te kunnen overleven. Het geld dat de Grieken nodig hebben om hun economie te herstarten wordt leeggezogen door de financiële wereld. Het meeste geld dat de EU de Grieken ‘leent’ verdwijnt in het IMF en andere financiële instituten. Voor de Grieken blijft niets over. Veel van wat ze hadden hebben ze ingeleverd aan de hervormingen, niemand wil nog geld uitgeven en momenteel kan het niet eens want de Griek mag nu op 60 Euro per dag leven.
De binnenlandse handel is gesloopt door alle bezuinigingsmaatregelen, steeds meer bedrijven en winkels moeten hun deuren sluiten, terwijl de EU de Griekse regering dwingt om de Griekse burger nog extra uit te knijpen voor gemiste belastingen. De Griekse samenleving wordt voor zijn laatste Euro’s leeggezogen terwijl de schuldenberg wordt opgehoogd met nieuwe lasten die de Griekse economie nooit kan betalen.

Dus waarom wil de Trojka persé de Grieken binnen de Euro houden? Er is geen enkele logica in te ontdekken als je blijft denken dat Europese overheid er voor de burger is. Deze maatregelen helpen de Grieken niet en zeker de Europese burger niet. Hadden we al het geld dat, met kleine beetjes, al in Griekenland is gepompt in één keer zonder de heffing van rente geleend, dan waren de Grieken nu succesvol aan het terug betalen geweest. Banken leven echter op het creëren van geld uit het niets en de heffing van rente daarover. Met de Groei van de Griekse schuldenberg kan de EU zich aan een financiële ketting leggen waar de gehele EU burgerij voor mag blijven betalen.
De Griekse schuld is voortgekomen uit de schuldencrisis en, dat lijken we te vergeten als het om Griekenland gaat. De hele wereld is besodemieterd door de banken. We zijn in de moedwillig gecreëerde hypotheek bubbel van de VS gezogen. De hypotheken werden daar zelfs aan zwerver verkocht en de schulden werden doorverkocht in de vorm van financiële producten die we als ‘derivaten’ hebben leren kennen. Alle banken deden hieraan mee en alle banken zijn met waardeloze producten komen te zitten omdat ze de inhoud van de producten die zij kochten en door verkochten geeneens kenden. Onze overheden staan garant voor de banken omdat ze anders te weinig vertrouwen van de burger krijgen en, dat heeft onze overheden te laat doen realiseren dat de banken te groot waren om ze niet te redden.

We zijn niet alleen bedrogen door de bank maar ook door onze overheden. Zo zijn heel wat Nederlanders onder het toeziend oog van DNB en de AFM bedrogen uitgekomen bij het IceSave schandaal. IceSave was slechts het voorspel van de criminele inslag van de financiële wereld. Deze wereld wordt met boekwerken aan regelgeving, talloze toezichthouders en waakhonden voor de burger volledig ondoorzichtig gemaakt. We geloven gemakshalve dat het goed zit en door alle regelgeving is het nauwelijks meer mogelijk om aan te tonen dat het hier om ordinaire diefstal gaat, terwijl diefstal het fundament is van het financiële systeem zoals we dat nu kennen.
Onze overheden staan toe dat commerciële banken geld uit het niets creëren en daarover rente heffen. Geld dat de banken zelf niet hebben maar wordt gemaakt op het moment dat een klant zich in de schulden wil steken. De enige restrictie hierop zijn de solvabiliteitsregels. Dat is een duur woord voor het percentage vermogen van spaarders de bank moet beheren afgezet tegen de hoeveelheid geld die de bank heeft in uitgezette tegoeden. De bank was dus eigenlijk al lang en breed failliet maar bleef door de regelgeving overeind en door het feit dat wij onze tegoeden niet allemaal tegelijk opeisen. Dan zou je over een ‘bankrun’ spreken en daar is in het verleden al menig bank door gevallen.

Onze overheden weten dit maar, onderrichten ons hier liever niet over. We zouden in opstand kunnen komen als we ons zouden realiseren wat dit soort praktijken met de wereld doen. Vanuit een eerlijkheidsprincipe zouden we allemaal over de macht moeten beschikken hetzelfde te kunnen doen als de bank maar, niet iedereen kan een geldscheppende bank beginnen. Het maatschappelijke resultaat is dat er veel geld onze maatschappij uit verdwijnt door de betaling van rente. We zouden zonder al die verloren energie die we stoppen in rente tijd en milieu overhouden voor andere zaken en de gehele wereldmaatschappij zou een andere wending nemen.
We zouden met minder werken in onze levensbehoeften kunnen voorzien. We zouden geen behoefte hebben aan een grote overheid, we zouden meer tijd hebben voor zelfontplooiing, kunst en cultuur. We zouden minder oorlog kennen, onze energie steken in het verbeteren van processen ten bate van de wereld en daarmee honger en milieu problematiek kunnen oplossen. Het zou een andere wereld zijn als we zouden erkennen dat onze overheden de vertegenwoordigers zijn van criminele organisaties die de lakens op de wereld uitdelen.

Kijk naar de staat van de wereld. Sinds 1914 staat de wereld in brand terwijl in 1913 ’The Federal Reserve Act van kracht werd. De Federal Reserve Act staat een private centrale bank van de VS toe en sinds de creatie van de ECB is Europa haar dochteronderneming. De creatie van geld door schuld maakt de behoefte van de bank vrij eenvoudig te bevredigen. Een overheid kan gigantische hoeveelheden geld kwijt in het voeren van oorlog.
Oorlog is de meest effectieve vernietiging van geld. Wapens worden gebruikt, gigantische hoeveelheden energie worden gebruikt door mensen, voertuigen en elektronische apparatuur. Al die energie wordt gestopt in het vernietigen van landen die daarna weer met enorme hoeveelheden energie worden opgebouwd. Voor de bank een win/win situatie die de afgelopen eeuw een hoop dood en vernietiging heeft gebracht. De enige reden waarom onze overheden hier zo graag aan meewerken is niet omdat er geen intelligente mensen werken maar, omdat ze een ander doel dienen dan de burgerij.

De Grieken hebben zich als Europees probleemkind dapper verzet het afgelopen halfjaar. Men zal ten onrechte geneigd zijn te zeggen dat Tsipras de Grieken verkocht heeft maar, de Grieken hebben zich als bakermat van de democratie onder zijn leiding wel als dusdanig bewezen. Uiteindelijk heeft de rest van Europa Griekenland gefaald. De EU heeft gefaald maar ook het collectief van Europese burgers. Wij hadden de idiote beslissingen van onze overheden moeten zien en iedereen daarop alert maken. We hadden moeten aantonen wat te doen met de schulden en we hadden het gehele bankensysteem al met de grond gelijk moeten maken.
Nu houden de Finnen hun poot stijf. Ze houden hun poot stijf omdat het waanzin is om de Grieken door te laten sudderen in de schulden. We hebben de Grieken zwart gemaakt omdat ze weinig belasting betaalden maar, voor de Euro werd die belasting geheven door devaluatie van de Drachme. Dat was de Griekse financiële cultuur en die paste al niet in die van de ECB gedreven economie. Het was gedoemd te mislukken, al voor de schuldencrisis. Onze beleidsmakers werken niet voor ons, geen enkele politieke partij heeft het belang van de burger in het vizier als zij aan de macht komen in Nederland. Ons politieke systeem geeft aan alle smaken een kans en alle smaken, smaken uiteindelijk hetzelfde. Ze dienen het op zoals de bank het wil serveren en we krijgen steeds hetzelfde opgediend. Maak hier een einde aan, stem niet, werk niet meer mee aan deze waanzin en ga een keer de straat op om je eigen belangen te verdedigen en van iedereen die in de verdrukking zit. Anders gaat de waanzin gewoon door.

Geef een stem af, druk op de knop en teken de petitie.

Zeg Nee tegen Euro teken de petitie

15 gedachten over “Finland neemt de strijd van de Grieken over

 • 16/07/2015 om 17:46
  Permalink

  Finland hebben ook aan de straatstenen gebracht door die bijdragen naar armlastige regio, s

  Beantwoorden
 • 12/07/2015 om 22:28
  Permalink

  De Euro krijgt de schuld maar het ligt niet aan de Euro – het ligt aan de Overheden, Brussel & de Banken!

  De Euro doet zijn werk goed, ik kan in alle aangesloten landen met deze munt betalen en kan ook goed waarnemen in welk land er meer gestolen wordt van de mensen door de overheden!

  Met de Euro kan ik en iedereen in ieder land b.v. Benzine kopen en je kunt in 1 oogopslag zien wie de grootste oplichters zijn en dan staat NED in de Top 3!

  De Olie prijs is in jaren niet zo laag geweest als nu maar je betaald nog steeds de hoofdprijs in NED!
  In de USA, als ik tank bij de Shell of BP dan betaal ik amper 40 CENT voor een liter!

  Je kunt dus in ieder Euro land zien wat iets kost ten opzichte van je eigen land – Brood, Bier, Vlees, Auto verzekering, wegenbelasting alles!!!

  De Euro moet niet weg – Brussel moet plaatsmaken, zonder Brussel kan de Euro ook bestaan!

  Wat een eigen bank betreft – indien iemand 150 duizend euro beschikbaar stelt dan kan ik een officieel bank opzetten waar je ook je “normale” debit/credit card voor krijgt – Visa/Master Card
  Helemaal geen probleem, gewoon legaal!

  Voor de rest – ben ik het met het verhaal eens, geen Euro naar Griekenland, want het is en lening aan de Griekse Overheid & Banken zodat ze hun lening + rente kunnen aflossen – De bezuinigingen die Brussel Griekenland wil opleggen heeft maar 1 reden – als men minder uitgeeft in het binnenland blijft er meer geld over om de aflossingen + rente te betalen aan Brussel!

  Ik raad de Grieken ook aan om geen cent belasting meer te betalen, want dat gaat ook in de bodeloze put van Brussel – met een beetje geluk kunnen de ambtenaren niet meer betaald worden in Griekenland en moeten naar huis – dat zal de grootste bezuiniging zijn die ze kunnen bedenken!
  Als er geen belastingen worden betaald is er meer geld onder de bevolking zodat ze meer goedere, groente en fruit kunnen kopen en zal de handel weer toenemen en dan vinden de ambtenaren van zelf wel weer een baan in de normale maatschappij!

  Beantwoorden
  • 12/07/2015 om 23:40
   Permalink

   Dus de creatie van geld uit het niets is geen enkel probleem? De heffing van rente over geld dat voor die tijd nooit heeft bestaan heeft geen negatief economisch effect? Dat dit enkel door privé ondernemingen gebeurt is ook probleem?
   Overigens kun je misschien met anderhalve ton in de bank wat klooien met creditcards maar, ik kan niet voor anderhalve ton een bank stichten om de buurt van hypotheken voorzien.

   Beantwoorden
 • 12/07/2015 om 19:51
  Permalink

  Eerst een betaalbaar en werkzaam alternatief. een muntje alleen een andere naam geven gulden, pleuro, neuro. zeuro, Dmark+NL, werkt niet.

  Wel ben ik blij dat ik nu weet waarom de EU lijders, ,met alle geweld en stompzinnigheid het Griekse OXI negeren.

  Beantwoorden
 • 12/07/2015 om 11:09
  Permalink

  De rijken maken fouten en de modale burgers mogen het betalen en dit Is niet een democratie meer…
  Achter gesloten deuren wordt het al bepaald.

  Beantwoorden
 • 12/07/2015 om 10:15
  Permalink

  Het feit dat we worden uitgemelkt is niet ontkenbaar maar de vraag is hoe kan dit systeem steeds toeslaan? Waarom een gewoon burger die allang geen sprake is meer van een analfabete burger, niet voor zijn of haar eigen lot opkomt? We worden als ware voor de gek gehouden en blijkbaar dat we ook geen moeite mee hebben. We worden makkelijk gelogen en bedrogen en je ziet absoluut geen beweging in onze samenleving en men gaat massa op PVV stemmen en geven hun lot aan zulke partijen over. Naar mijn idee het komt omdat alternatieven niet sterk op kunnen nemen tegen huidig systeem. Want ze rekenen meer op de bureaucratie dan de democratie en ze proberen onhandig met dezelfde wapen wat ze eigenlijk niet hebben maar ze denken dat ze wel hebben terugslaan. Jammer!!!

  Beantwoorden
 • 12/07/2015 om 08:16
  Permalink

  Uit de Euro en uit de EU…terug naar de basis van de grondbeginselen waar destijds de EEG voor opgericht is!

  Beantwoorden
 • 12/07/2015 om 08:09
  Permalink

  Ik wil GRAAG tekenen,maar als ik op de zeg nee tegen de Euro druk,krijg ik niets door om te tekenen,hoe kan dat?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De EU laat haar tanden zien. De Grieken hebben weer een nieuw ultimatum gekregen van de EU. Tot woensdag heeft de Griekse regering de tijd om toe te geven aan…