Ga Stemmen! Steun een partij!

Doe het wel, ga wel stemmen. Geef je steun aan één van de partijen die hebben ingestemd met het weggeven van onze soevereiniteit aan Brussel. Stem in met de politieke partijen die het allemaal niet nodig vonden je wijzer te maken dan je was en die nu nog steeds alleen oppervlakkige vragen durven te stellen met betrekking tot MH-17. Je moet steun geven aan clubjes die hun leiders sturen naar geheime vergaderingen op kosten van de belastingbetaler en daarna, opgepompt met nieuwe ‘kennis’, nieuw beleid implementeren. Dat moet je steunen, dat moet je doen en vooral blijven hopen dat het beter gaat.
Er is zelfs een nog betere reden om vooral te gaan stemmen. Er zit geen politieke partij in de kamer die ooit ons financiële systeem ter discussie heeft gesteld. Nooit is er een partij geweest die hierover heeft willen praten maar, alle partijen praten wel constant over de te verdelen poen. Dat ons financiële systeem armoede, de vernietiging van milieu en oorlogen creëert, kunnen we ook maar beter niet weten. Stel je voor dat we dat gaan veranderen, dat is voor velen van ons gewoon te eng.

Nee, onze politieke partijen blijven keurig binnen de door het systeem geboden kaders. Ze bespreken welke groep er meer en welke er minder belasting moet gaan betalen. Ze bespreken de budgetten voor zorg en onderwijs die minder worden. Van dat laatste spreken de zogenaamd linkse partijen dan schande terwijl de rechterkant meer veiligheid wil ten koste van je privacy.
Er is geen partij die de grondslag van ons financiële systeem ooit aansprakelijk heeft gesteld voor de ellende in de wereld maar, het ligt er meters dik bovenop. Geld maakt zichzelf door middel van rente en geld wordt uit het niets gemaakt door private instellingen maar, daar kraait geen politieke haan naar. Het gaat in de politiek alleen om de verdeling van beschikbare middelen en niet over de manier waarop de burger eerst beroofd wordt door de bank en vervolgens door de staat. Als je het met deze roof eens bent, dan moet je stemmen. Het maakt niet uit waarop je stemt want, in de basis streven alle partijen naar eenzelfde doel. Dat dit doel niets met jouw belangen te maken heeft, is voor steeds meer mensen een ontnuchterend feit aan het worden maar, als jij nog niet zover bent, dan moet je vooral gaan stemmen.

Zelfs clubjes als de SP hebben volmondig “JA” gezegd tegen de privatisering van Nederland onder de vlag van Europa. De privatisering moest van Brussel en alle partijen hebben ervoor in hun handen geklapt. Dat de zorg voor burgers 4 keer zo duur is geworden en dat ze voor het ingelegde geld, via de zorgverzekering, 10 keer minder terugkrijgen dan voor de privatisering, dat lijkt niet meer van belang. Dat afspraken over pensioengerechtigde leeftijden op de schop moesten, terwijl de werkeloosheid blijft groeien, en op AOW en pensioenen moet worden gekort is evenmin een punt voor de partijen. Dit wordt gepresenteerd als een economische realiteit, zonder dat men achter het gordijn van het financiële systeem wil kijken.
Noem maar een partij op die dieper kijkt dan alleen de voorkant van de aan ons gepresenteerde economische werkelijkheid. Het zal stil blijven want, die partij is niet gezeteld in Den Haag. Alle partijen dienen dezelfde meester dus, over het financiële systeem wordt nooit geklaagd.

Er duiken nu zo vlak voor de verkiezingen steeds meer geluiden op dat je wel moet stemmen maar, geen één van die stemmen kan iets zinnigs zeggen in relatie tot de partijen en de werking van ons financiële systeem. Alle partijen willen economische groei en dat komt omdat alleen groei ons kan helpen met het blijven betalen van de rente die we betalen aan ondernemingen die geld creëren uit het niets.
We hebben het al eerder gezegd: “Ga je stemmen, dan stem je op de bank!” Ga je stemmen dan geef je een stem aan groeiende armoede en, de verschuiving van jouw privébezit naar het bezit van de bank.
Onderzoek dit en houdt de prestaties en uitspraken van de partijen tegen het licht gegeven in dit artikel. Wees eerlijk tegen jezelf bij het trekken van je conclusies en je zult zien dat je maar één stem hebt.

Door je stem niet te geven kies je niets, sterker nog je geeft je afkeur echt een stem. Je ondersteunt niet een systeem dat je alleen maar berooft want, je werkt niet meer mee aan een systeem dat je tot een slaaf degradeert. Het is jouw stem. Als je het zelfrespect hebt het systeem te laten weten dat je niet meer geloofd in de totale corruptie die aan dit systeem inherent is, dan geef je je stem niet. Daarmee geef je de duidelijkste stem af tegen een systeem waarin je alleen de illusie van het hebben van een stem verkocht wordt want, op welke partij je ook stemt, je stemt voor de bank.
De VVD, de SP, D66, PVDA, zelfs de PVDD, hebben één ding gemeen. Er is één ding waarover zij niet praten en dat ding is van de grootste invloed op jouw leven en dat van je kinderen. We weten allemaal wat ze beloven tijdens de verkiezingen en, zelfs daar wordt het grootste probleem dat onze aarde kent niet in geadresseerd. Dat is niet voor niets en bewijs maar eens dat het anders is met alle partijprogramma’s en uitspraken bij de hand. Het lukt je niet want, al deze partijen dienen dezelfde macht. Kies je ervoor als een slaaf je illusie van vrijheid vast te houden, dan ga je stemmen. Ben je het zat, dan stem je niet tot er een partij opstaat die het grootste probleem in onze samenleving en de rest van de wereld aan de kaak gaat stelt. Geef je stem, stem niet en onderzoek de hier gemaakte argumenten.

Laat je niet verwarren door de mislijdende titels van sommige websites. Sommigen geven aan de bankiers te willen stoppen terwijl ze je zonder relevante argumenten oproepen wel te gaan stemmen. Dat kan verschillende oorzaken hebben maar, hun betoog houdt geen stand tegen de bovenstaande argumenten. Ook zij vermijden de daadwerkelijke bron van de problematiek te benoemen, ook al doet hun naam anders vermoeden.
Maak een afweging op basis van argumenten. Laat ze je niet door ons vertellen maar, ga op zoek naar informatie die je verder helpt een logische keuze te maken. Laat je niet leiden door emotie, daar zorgt de politiek al voor. Denk na en wees verstandig.
Dit is een strijd waaraan we niet gaan ontkomen en als we die nu niet voeren, zal die strijd alleen maar lastiger worden. Deel dit artikel als het onderwerp je iets waard is.

4 gedachten over “Ga Stemmen! Steun een partij!

 • 01/03/2015 om 13:10
  Permalink

  Stel, je krijgt bijna alle Nederlanders achter je op 1 miljoen stem gerechtigden na.

  Wat zeggen de politieke partijen dan? We gooien de handdoek in de ring?

  Nee, die zeggen er hebben toch nog 1 miljoen mensen op ons gestemd en die vertegenwoordigen ook nog zovele kinderen dus wij gaan door. Wij hebben nog steeds bestaansrecht. Die stemmers hebben recht op een volks vertegenwoordiging. Die 10 miljoen niet stemmers zijn te lui geweest of hebben anderzijds hun recht verspeeld.
  Ik hoor het ze nu al zeggen hoor!

  Beantwoorden
 • 28/02/2015 om 18:36
  Permalink

  mijn complimenten voor je paradoxale benadering,,
  Alleen ,het zal je weinig helpen.
  Je redeneert nu als een eurofiel neoliberaal die zijn verhaal ook maar aan 1 ding kan ophangen..Geld.Het hebben gaat boven de creatie..:)

  De mening over de volmondigheid van de SP moet je toch nog eens nader bekijken .

  En het blijk geven van een stem aan je afkeuring door niet te stemmen is in de huidige setting behoorlijke lulkoek. Jou niet-stem is een optelsom voor neoliberaal..dus voor geld en acceptatie van het systeem.
  Nergens is er een regeling of richtlijn dat je “afkeuring”kunt stemmen…Je hebt gewoon niet formeel gestemd en daarmee heb je gestemd voor de gangbare maalstroom met verdelingen zonder daar invloed op te willen/kunnen uitoefenen. Je accepteert door niet stemmen de status quo..De rest is illusie.
  Er is geen Partij voor de Afkeuring..(oei..PvdA..)dan komen PVV en SP het dichtst bij. Ja. we zitten opgescheept met een particratie..waarbij de paar oppositiepartijen vol met stront zijn gesmeerd en die manipulatie is heel goed geslaagd. Het Acroniem PVV is al voldoende voor bashbrallen..de inhoud telt al niet meer. Heeft de PVV armoede gecreeerd? nee..maar dat telt dan niet?Etc…

  Eurofiel neoliberaal wordt weer gekozen..met alle gevolgen van dien..meer van hetzelfde en meer armoede..herhaling van hetzelfde..het lijkt wel het genot van 4 jarigen die steeds hetzelfde boekje krijgen voorgelezen.. ..liefst door dezelfde persoon..

  Beantwoorden
  • 01/03/2015 om 20:26
   Permalink

   Toch, je kunt kritiek op de auteur hebben, maar hij is wel uniek in zijn standpunt om mensen op te roepen niet meer in het politieke bestel te geloven.
   Dit is nieuw.
   Mijn hele leven heb ik gehoord of gelezen, als deze of gene partij niet aan je behoefte voldoet is er wel weer een andere die daar in de buurt komt. Tot die belachelijke stemwijzer aan toe.
   Ik ben zelfs bang dat de auteur te raak schiet met zijn collums met alle gevolgen van dien.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De SP gaat Nederland redden van de klassenstrijd waaraan we als maatschappij ten onder gaan. Alleen de SP kan ons nog redden van de graaiende Liberalen, die zich zelf tegoed…