Geen reactie van DNB na De Verleiders

“Klaas Knot, de directeur van DNB reageerde niet na het zien van het programma “Door de bank genomen” van De Verleiders.” zegt George van Houts verontrust in de video. “Ze ontkennen het niet, ze reageren niet, ze doen helemaal niets!”
Zoals George van Houts van De Verleiders, heeft iedereen dezelfde schok beleefd bij het begrijpen van de werking van ‘ons’ financiële systeem. Ondanks het feit dat George slechts twee jaar met deze wetenschap rondloopt heeft hij wel het onderwerp voor een veel breder publiek op de kaart gezet met zijn programma De Verleiders.

Uit De Verleiders is het burgerinitiatief Ons Geld tot stand gekomen waaraan meerdere mensen buiten De Verleiders een actieve deelname hebben. Vervolgens is de petitie https://www.burgerinitiatiefonsgeld.nu/ voor het doorbreken van het taboe dat rust op het bespreken van de manier waarop ‘ons’ geld gecreëerd wordt in het leven geroepen. Deze petitie is met 108.000 handtekeningen een succes te noemen en 108.000 is nog lang niet genoeg.

In de onderstaande video van “We Are Change Rotterdam” wordt door van Houts en Luuk de Waal Malefijt nader ingegaan op het probleem waarvan te weinig mensen op de hoogte zijn.  De betrekkelijke eenvoud van de problematiek, de oplossingen en de problemen die de oplossingen waarschijnlijk in de weg zullen staan, worden in de video besproken.
De inhoud wijkt niet af van de inhoud zoals die op Loyalist te vinden is. Ook Ons Geld ambieert dat de kennis door een zo breed mogelijk deel van de bevolking gedragen wordt zodat we hervormingen kunnen starten in volledige transparantie en hopelijk met de medewerking van onze overheid.

De manier waarop we dit tot stand kunnen brengen is door deze kennis zoveel mogelijk te delen. De kennis is van een niveau die iedereen kan begrijpen, het is niet complex maar als je het eenmaal begrijpt, zul je, zoals George van Houts, schrikken van de enorme diefstal die al eeuwen duurt.
Willen we als mensheid vreedzaam verder, dan is het van een absoluut belang dat we dit soort informatie gaan delen. Samen zijn we alles behalve machteloos en als we hiervan allemaal op de hoogte zijn, dan kan George de klinkers in de straten laten zitten.

3 gedachten over “Geen reactie van DNB na De Verleiders

 • 27/03/2015 om 18:02
  Permalink

  Constaterend de arrogantie van de macht….revolutie lijkt de enige oplossing…Animal Farm en 1984 hadden ons reeds gewaarschuwd, maar het lijkt inderdaad een onmogelijk onderneming.

  Beantwoorden
 • 26/03/2015 om 07:14
  Permalink

  De NVB heeft op haar web site op 23 maart 2015 gereageert op Luyendijk’s boek “Dat kan nu niet waar zijn”
  Maar gauw kijken op de web site van de Nederlandse Vereniging Banken en zit genoeg materiaal in om de discussie metde banken opgang te helpen/ forceren.

  Beantwoorden
 • 26/03/2015 om 01:35
  Permalink

  Politie klaagt over te weinig loon, mensen die werken in de gezondheidszorg klagen. Huurder klagen over te hoge huren. Bijna iedereen klaagt.
  Politiek, banken en multi-nationals luisteren niet.
  Tegen stemmen in de eerste kamer helpen niet.

  Alleen een volks-opstand kan ons redden. Anders zijn we bezit van de banken, multi-nationals en politiek.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Wel grappig toch? Niet dat er iets grappig is aan de voorvallen waar ik het over heb maar, vliegtuigongelukken zijn het tegenovergestelde van legpuzzels. Hoe kleiner de stukjes, hoe sneller…