Het Griekse referendum als einde van de Euro

Het Griekse referendum is de eerste democratische daad van een regering binnen de EU sinds de invoering van de Euro. Als er iets duidelijk is geworden dan is het wel dat de Grieken gekregen hebben waarop ze gestemd hebben. De regering Tsipras vecht voor de vrijheid van de Griekse burger waar onze eigen politiek ons verkocht heeft aan de EU. De druk op deze regering is gigantisch en daarom hebben de Grieken op 5 Juli een referendum over de vraag of zij binnen de Eurozone willen blijven of niet. Deze regering wil die verantwoordelijkheid niet nemen zonder de Griekse bevolking rechtstreeks te vragen wat zij willen. De geschiedenis heeft ook voor ons uitgewezen dat je dit soort grote vragen niet aan politici kunt overlaten om te beantwoorden.
Politici zijn onbetrouwbaar gebleken. Zij hebben als eerste zorg het welzijn van de bank in gedachte. De bank, in de vorm van het grote bedrijfsleven, beloont ze daarvoor met een zorgeloos leven na hun verleende diensten. Onze politici mogen voor ons een toneelspel spelen waarin zij hun best doen om bij ons in het gevlij te blijven terwijl ze maatregelen doorvoeren die het bedrijfsleven ten dienste zijn. Dit blijkt ook uit de schromelijke overschatting die onze politiek ooit gemaakt heeft door ook ons te bevragen over de Europese grondwet. Wij hoefden geen grondwet van Europa dus kregen we het verdrag van Lissabon dat inhoudelijk bijna gelijk was aan de grondwetsvoorstellen die gedaan waren op 5 juni 2005 in het referendum.

Sindsdien hebben we de macht van Europa zien groeien. Nadat we in 2002 de Euro hebben gekregen heeft de ECB de 4% maximale groei van de maatschappelijke geldhoeveelheid die zij had beloofd per jaar met ruim 11% zien groeien. In de begin jaren van de Euro waren de gevolgen nog niet zo schokkend omdat de inflatie ook werd afgezet tegen de steeds goedkoper wordende Dollar. Nu weten we dat de geldgroei in de VS compleet was doorgeschoten om de huizenbubbel te financieren en dat hebben we 2008 mogen weten.
Onze overheden hebben zich nooit uitgelaten over het criminele gedrag van de banken, ze hebben ons er zeker niet tegen beschermd maar, ze hebben meegewerkt aan een wereldwijde plundering van te goed van vertrouwen zijnde burgers. De Grieken zijn als eerste zwaar de klos geweest door een streek van George Soros zijn Goldman Sachs. Het mag ook niemand verbazen dat een wezenlijk deel van de regering van Obama als ook de regering van George Bush een carrière bij Goldman hebben gehad. Zo is ook de voorzitter van de Federal Reserve, de centrale bank in de VS, Ben Bernanke voortgebracht door Wallstreet.

We worden geleid door mensen in publieke functies die allemaal iets anders hebben staan in hun agenda’s dan ze laten blijken aan het grote publiek. Dat wat er in die agenda’s staat is voor al die politici, ongeacht hun partij, hetzelfde omdat zij geen macht hebben maar die slechts vertegenwoordigen. De macht wordt uitgeoefend door het grote bedrijfsleven dat ons in de schijn van een democratie gevangen houdt maar, echte democratie in de vorm van referenda kan die schijndemocratie niet aan. Daarin verschilt de huidige Griekse regering en om tegen deze stroom in te zwemmen moet je niet alleen goed kunnen zwemmen maar, ook dapper zijn want er kleeft al heel wat bloed aan de handen van het financiële systeem.
De Grieken zouden op 5 juli kunnen kiezen over het voortbestaan van de Euro want, er bestaat nog maar weinig vertrouwen binnen de Eurozone voor deze munt. Het vertrouwen in de Euro zou kunnen verdwijnen met een ‘Grexit’ en een domino effect teweeg kunnen brengen binnen de Eurozone. We hebben een enorm vermogen zien verdampen sinds de invoering van de Euro. Eerst kregen we te weinig Euro’s voor onze Gulden terug en daarna zijn we met een behoorlijke inflatie geconfronteerd als een verborgen belasting. Met een dergelijke geschiedenis ligt r weinig positiefs in de toekomst.

Sinds de invoering van de Euro zijn we nog meer belazerd dan daarvoor al het geval was. Sinds de oprichting van de staat de r Nederlanden worden we al door de bank genomen. Onze regering is door de bank hier neergezet na de slag bij Waterloo. We zouden meer controle kunnen behouden over onze uitgaven als dat niet door Europa werd uitgegeven en dus komt de vraag op, of wij niet de Grieken zouden moeten volgen. Zolang we in de Eurozone blijven hebben we dankzij het ESM-verdrag, dat op 24 mei 2012 door de tweede kamer werd goedgekeurd, geen enkele controle over ons eigen huishoudboekje. Ondertussen schermen onze politici met de problemen binnen de zorg en zijn schijnbaar vergeten hoe de zorg na de privatisering ervan onbetaalbaar is geworden.
Misschien moeten we gewoon van de EU af en met de landen waarmee we zaken willen doen gewoon handelsverdragen sluiten. Misschien moeten we geen Europees leger willen, dat is immers de nieuwe natte droom van de EU. Misschien moeten we gewoon met onze Europese partners partnerschappen aangaan waarin we niet onze soevereiniteit vergooien en onze eigen regels maken.
Misschien is het grote Europese experiment wel gefaald omdat het nooit met de beste intenties begonnen was.

De Britten willen de EU verlaten vanwege de oncontroleerbare instroom nieuwe van regelgeving en vreemdelingen als stokpaardje. Een zelfde geluid produceren wij ook als het om oost Europeanen gaat. Je kunt het die mensen niet kwalijk nemen maar, zij spelen thuis met andere regels en kunnen hier goed geld verdienen maar niet zonder de arbeidsmarkt te verstoren. Willen we controle krijgen over onze portemonnaie, dan zou dat kunnen betekenen dat we eerst het best terug kunnen gaan naar de oude situatie waarin we weer een eigen beleid kunnen voeren los van andere landen.
De Oostenrijkers zijn het ook redelijk zat met de Euro. Dit is gebleken uit een petitie die daar is gehouden. Oostenrijk gaf met 260.000 stemmen aan dat ze de Eurozone graag zouden verlaten. Wat de stemming in de rest van Europa is laat zich makkelijk raden want, welk land heeft het niet gehad met dit te dure experiment?
We zullen gespannen wachten op de uitkomst van het referendum van de Grieken maar, als de Grieken “NEE” stemmen, dan zal Spanje in brand staan gevolgd door Italië. De bureaucratie van de EU is een heel erg duur blok aan ons been en heeft ons alleen het binnen Europa im- en ex-porteren makkelijker gemaakt als we niet ook binnen Europa op vakantie gaan. Dat weegt niet op tegen de miljarden die het gekost heeft en de eindeloze hoeveelheid geld die we er continu aan kwijtraken.

Bijkomende factor is dat het democratische gehalte van de EU van een niveau is gelijk aan dat van de voormalige Sovjetunie. De EU heeft ook een cruciale rol gespeeld in de destabilisatie van de Oekraïne. Dat heeft ons geld gekost maar erger nog, de mensen in Oekraïne hebben familie en vrienden verloren als een gevolg daarvan. Nu dreigt dit conflict te escaleren in een oorlog met de Russen en dat alles om de zakken wereldwijd te vullen van hen die al zoveel op hun geweten hebben.
We hebben recht op eerlijk geld, een echt ruilmiddel gekoppeld aan waarde en niet aan vertrouwen. We hebben genoeg vertrouwen getoond en dat vertrouwen is enorm geschonden. Misschien is het tijd om de Grieken te volgen, zij hebben iets dat meer op democratie lijkt dan we hier kennen. Misschien tijd om onze eigen verantwoording ter hand te nemen en het gehele project een dikke vette “NEE” te geven.

4 gedachten over “Het Griekse referendum als einde van de Euro

 • 04/07/2015 om 13:57
  Permalink

  Laten we naast de Euro , de gulden invoeren
  Dan bewijst de juiste munt zich.?

  Beantwoorden
 • 03/07/2015 om 14:05
  Permalink

  Een motivatie van dat laatste argument zou aardig zijn Pieter. Waarom zou de macht van het bedrijfsleven groter worden als we onder eigen condities de Euro zouden verlaten?

  Beantwoorden
 • 03/07/2015 om 12:07
  Permalink

  Korte samenvatting.
  Probleem: de banken (bedrijven) hebben de macht.
  Oplossing: uit de euro dan kan ons kleine landje weer zelf beslissen.

  Vraag: wordt de macht van de banken/bedrijven dan minder?
  Mijn antwoord: Nee, die wordt groter.

  Beantwoorden
 • 03/07/2015 om 09:37
  Permalink

  Mooi stuk, angstaanjagend waar.
  Ik heb vanaf het begin al geweten dat de EU een dure flop zou worden waar we nooit meer vanaf komen, ik heb dan ook tegen gestemd in het z.g.n. referendum ook heb ik nooit gestemd op de popu partijen maar altijd op partijen die ook niets willen weten van de EU en alles wat daar aan vast hangt.
  Ik kan me dan ook niet voorstellen dat er aankomende zondag een JA uitkomt, hoe dom kun je zijn om JA te stemmen, als men NEE stemt kunnen ze doen wat ze willen, blijven in de EU, krijgen gratis geld, een walhalla en wij maar dokken, en nog zijn er veel, heel veel NL’ers die het niet zien hebben die mensen echt een spoorbiels voor hun hoofd???
  Ik en mijn vrouw roken en drinken er op los, we werken beide 40 u/w hebben bewust geen kinderen en doen wat we willen, eten wat we willen, het zal allemaal wel want zeg nou zelf, wie wil er in deze wereld nog oud worden als je weet wat ons nog allemaal te wachten staat, mensen het is pas net begonnen en het gaat erg worden, echt erg, jammer voor de jonge mensen die dit nog allemaal gaan meemaken. Succes allemaal!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De Grieken lijken gekozen te hebben. De Euro heeft een dikke NEE gekregen van de Griek en dat is terecht. De Grieken waren de totale controle over hun zelfbeschikking verloren…