Jeroen Dijsselbloem weet van Niks!!

Onze minister van financiën moet bij de AFM vragen of banken zomaar, de door hun in rekening gebrachte, rente kunnen verhogen zonder opgaaf van reden. De reden van de Rabobank was dat ze niet genoeg winst maakten dus, is wel een reden opgegeven. De bank klaagde over de strengere solvabiliteits eisen en ondanks het door de ECB beschikbaar gemaakte kapitaal achtte de Rabobank het een goed idee als haar klanten nog een keer gewoon meebetaalden.
De vraag die onze minister Jeroen Dijsselbloem de AFM moet gaan stellen geeft aan hoe onbekwaam de beste man is. De eenvoudigste spelregels kent hij niet en ondertussen heeft hij toch al een commissariaatje bij de EU te pakken. Het lijkt alsof de EU een neus en een voorliefde heeft voor dit soort vormen van incompetentie. Daarom voelde onze Jeroen zich natuurlijk ook niet op zijn gemak in het gezelschap van Yanis Varoufakis.

Dijsselbloem leest ook duidelijk niet Loyalist.nl want ook hier was dit reeds aangestipt in een zelfs nauwelijks gerelateerd artikel. Dijsselbloem heeft de schijn tegen als die er ooit geweest is. Dijsselbloem is er om de schulden economie in stand te houden en daarmee is hij de bank ten dienste zoals het een goed politicus betaamt. Niets nieuws dus maar, schokkend dom van een minister die een grote invloed heeft op de economische toestand van ons land.
We hebben ons met Europa onlangs voor een 1100 miljard in de schulden gestoken om de banken wat makkelijker het verstrekken van kredieten mogelijk te maken. In het debat in de kamer vroeg men zich af waarom bedrijven nog steeds moeite hadden kredieten van de banken te krijgen waarop onze Jeroen uiteindelijk heeft geantwoord, dat het mogelijk is dat de kredietverlening de komende jaren op gang gaat komen.

Dus we hebben 1000 miljard weggegooid en er is een man die voor dit hele spel gepast heeft. Dijsselbloem zei hem: “You just killed the trojka.”
Hij zei alleen: “Wow!”
Misschien moeten we ons meer verdiepen in de economische realiteit die Yanis Varoufakis tentoonspreidt. Hij lijkt te weten waarmee hij bezig is, dat geloof kunnen we in onze Jeroen wel opgeven. Misschien kunnen we hem parkeren bij Erst & Young. Een bedrijf waar horen, zien, zwijgen in de cultuur zit en daar lijkt onze Jeroen voor geschapen te zijn.

5 gedachten over “Jeroen Dijsselbloem weet van Niks!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Waar komt dat vandaan, dat heilige geloof in onze politiek? Waar komt die overtuiging vandaan dat de politiek zo functioneert als ons wordt voorgespiegeld? En, waar komt het vandaan dat…