Misschien verdienen we Pechtold wel …

Waar komt dat vandaan, dat heilige geloof in onze politiek? Waar komt die overtuiging vandaan dat de politiek zo functioneert als ons wordt voorgespiegeld? En, waar komt het vandaan dat we allemaal gaan stemmen om erger te voorkomen?
VVD-ers geloven in hun partij terwijl de VVD de eenvoudigste beloftes niet kon waarmaken, de PVDA heeft de arbeider sinds de komst van Wimpie Kok alleen maar verloochend en de linkse partijen roepen allerhande linkse en sociale dingen zonder enige vorm van realiteitszin of resultaat en blijven daarmee wegkomen.
We gaan braaf stemmen om erger te voorkomen, ergens moet iemand protesteren tegen de gevestigde orde van de corporate elite en dus stemmen mensen op onbeduidend kleine partijtjes om hun stem niet verloren te laten gaan. Een dergelijk betoog onthoudt zich van iedere vorm van logica en historisch besef maar, schijnbaar zijn we niet in staat te bedenken hoe we een daad kunnen stellen.

Iedereen schijnt het eens te zijn dat politici niet te vertrouwen zijn. Na hun politieke carrière zien we menig politicus op zijn lauweren rusten in een kantoor ergens achterin een groot kantoorgebouw dat hij af en toe bezoekt. Dat is zijn beloning voor de volksverlakkerij die hij heeft laten lijken als het besturen van het land naar beste eer en geweten, dat is waarvoor hij zijn best gedaan heeft al die jaren in Den Haag, om maar goed verzorgd achter te blijven, ook als de verzorgingsstaat op de schop gaat.
De stemmer leert hier weinig van, de stemmer geloofd heilig in zijn partij, zelfs tegen beter weten in. Alles wordt geveegd onder de mantel der liefde. Van onze eigen politieke iconen wordt alles gedoogd en kijken we weg als het even minder gaat. Alsof het onze favoriete voetbalclub betreft, die even minder presteert, verdedigen we onze clubjes met de wanprestaties die andere clubs hebben geleverd. We raken bevangen van een stukje onterecht chauvinisme als het om onze politieke partijen gaat.

Dat we onder Jan Peter Balkenende in een gigantische crisis zijn gestoomd en dat iedereen durfde te zeggen dat dit niet te voorspellen was, bakent vast het tuintje af dat we vol planten met de excuses voor JP. Een feit is dat bedrijven als Ernst & Young op grote schaal boekhoudfraude hebben gepleegd, daar honderden miljoenen hebben verdiend en de crisis nog een extra zet hebben gegeven zonder daarvoor een prijs te betalen lijkt niet ter zake te doen voor onze ex-minister president.
De schade die Ernst & Young het Amerikaanse energie bedrijf Enron heeft toegebracht is genoeg geweest om de prijzen van de aandelen, ver genoeg te, laten dalen zodat het voor een prikkie werd overgenomen door een andere partij. Ernst & Young heeft ook boekhoudfraude gepleegd bij Lehman Brothers voordat het omviel. De val van Lehman was de trigger die het gehele financiele systeem in de afgrond heeft doen duiken. Ernst & Young was erbij en zat bovenop de boeken die door hen, na bewerking, zijn geaccordeerd.
Op 31 Januari 2011 heeft Ernst & Young aangekondigd dat JP op 1 April 2011 een volwaardig partner in het bedrijf zou worden. Onze ex minister president werkt bij de grootste oplichters die deze wereld rijk is en er zijn nog steeds mensen die CDA stemmen. Diezelfde mensen gaan misschien ook iedere week naar de Katholieke kerk, in de wetenschap dat dit een instituut is waar de kelders uitpuilen van de kinderporno. Wat kun je daar nog aan toevoegen?

Nu zal de ‘links’ stemmende burger zijn schouders ophalen bij het lezen over die schandalige Christen Democraat. Dat is niet zijn club, dat kun je allemaal verwachten aan de andere kant van het spectrum. Maar, of je nu PVDA coryfee Wouter Bos belicht, Agnes Kant van de SP die door de farmaceutische industrie is opgevangen of, Jolande Sap die bij KPN een commissariaat heeft aangeboden gekregen en, daar alweer in April maar dan van dit jaar aan de slag mag, het is allemaal meer van het zelfde.
Deze volksvertegenwoordigers hebben het bedrijfsleven in dit land de vrije hand gegeven en hun zogenaamde toezicht daarover aan de burger verkocht. De oorzaak hiervan zit in ons financiële systeem. Ondanks dat we allemaal voor geld werken en merken dat we steeds minder overhouden, zijn er nauwelijks stemmende burgers te vinden die zich hierin willen verdiepen. Ons verdiende geld vloeit de maatschappij uit via rente en inflatie en de politiek doet haar gemeenschappelijke best dit onaangename feit te verhullen.
Inflatie wordt altijd verkocht met het argument van onze concurrentie positie ten opzichte van het buitenland. Dit zouden we ook kunnen bereiken door de loonbelasting te verlagen en de bergen zinloze regelgeving, die productie processen klauwen met geld laten kosten, te versoepelen maar, daar zul je geen partij over horen. Dit geluid is nergens links of rechts te vinden.

Rutte2-470x441

Dus, we gaan stemmen en Pechtold wordt premier. Hij is al op kosten van de staat bij de Bilderberg groep geweest en dat blijkt maar al te vaak meer waard dan onze eigen verkiezingen. Samsom was daar ook en heeft zich ons zelfs nog even attent gemaakt op zijn aanwezigheid bij deze geheime internationale vergadering met politici, groot industrielen, bankiers en de pers, die hier belooft niet over te rapporteren. Afhankelijk van wat er besproken is, kan het hier om landverraad handelen. Dit is wat volgens het wetboek van strafrecht (artikel 97) doorgaat voor landverraad. Je kunt je echter voorstellen dat wanneer onze politici in het geheim overleggen met vreemde mogendheden dat dit al onder landverraad zou moeten vallen.
Dus, onze aankomende premier is al een landverrader. Natuurlijk zal niemand op hem stemmen maar, als de uitslagen verzameld zijn, zal hij wonder boven wonder als winnaar uit de bus komen. Het maakt ook niet uit wie de post krijgt want, het ingezette beleid gaat al 20 jaar dezelfde kant op omdat wij blijven geloven in onze schijndemocratie. We zullen dit concept blijven steunen want, de realisatie dat deze democratie anders zou kunnen zijn als geadverteerd is te moeilijk te verkroppen.
Jouw club wint dus niet, tenzij je op Pechtold stemt want, Samsom gaat het nooit meer worden.

Diederik Samsom heeft zich keurig gedragen en hij heeft gezorgd voor enige politieke tegenstand op het publieke politieke toneel. Hij heeft straks wel een commissariaatje of 3 verdiend bij nucleaire toezicht houders of een obscuur milieuclubje. Hij zal de milieulobby straks voor nieuwe kerncentrales interesseren en een aardig presentje van General Electric ontvangen. Hij zal zich positief uitlaten over de schone energie en de verbeterde veiligheid van deze kerncentrales en de gezichten doen afwenden van de nog steeds prolongerende vervuiling die uit Fukushima door de oceanen straalt. Hij zal zelfs door Greenpeace geëerd worden omdat de Bultrug nu nog grotere bulten heeft.
Onze politici belasten ons voor CO2 uitstoot omdat ze dit tot ‘broeikasgas’ gebombardeerd hebben, terwijl er genoeg wetenschappers zijn die dit tegenspreken. Zij hebben het platform en daarmee de steun van de samenleving. Zij hebben het gelijk want ze komen op tv. Ze moeten wel kundig zijn, anders zouden ze het nooit zover schoppen maar, vandaag hebben we weer het voorbeeld van Jeroen Dijsselbloem gehad.
Fractioneel bankieren en rente zijn de grootste bedreiging voor onze aarde en als ons iets aan die aarde gelegen is, kappen we met dit financiële systeem en komen we snel met wat beters. De vervuiling van deze aarde zal deze aarde voor ons uiteindelijk onleefbaar maken, dat kun je niet tegenhouden door een nieuwe Prius te kopen, misschien moet je die nieuwe auto juist laten staan en nog even in je ouwe bak doorrijden. Eén ding is zeker, het zal echt niet beter gaan als je maar blijft stemmen in de hoop op verandering. Onze politici zijn mislukte acteurs die erg lang deden over hun studies. Daar ga jij op stemmen en na het stemmen hoop je dat het beter gaat.

3 gedachten over “Misschien verdienen we Pechtold wel …

 • 06/02/2015 om 10:22
  Permalink

  Niet stemmen… Hmm…
  Het probleem is er dat een bepaald deel van de bevolking altijd zal blijven stemmen, al is het dan een minderheid met ongeveer 1/3e van het totaal. Ik geloof niet dat de politiek zich daar iets van aan gaat trekken en gewoon door zal gaan met hun doctrines – sterker nog, zij zullen de belangen van de nietstemmers steeds minder en de belangen van het derde deel dat wel gaat stemmen meer behartigen. Het lijkt dan makkelijker om door wegstemmen van de gevestigde orde iets te bewegen, dus partijen of personen die nog niet in de netwerken thuis is zo naar voren te brengen dat er geen meerderheid voor het establishment meer is.

  Beantwoorden
 • 05/02/2015 om 17:22
  Permalink

  Tja..de ene dictatuur vervangen door een ander doet aan de dictatuur op zich niets af.
  De willekeur, gebrek aan mensgerichtheid en rattenpolitiek blijft.

  Pechtold is gewoon een voortzetting van dezelfde eurofiel neoliberale clan/sekte, alleen met deze janus krijgen we nog meer EU besmetting..wordt uitermate ongezellig.
  Laten we de ongezelligheid van neoliberaal maar eens omzetten in iets anders..al was het alleen maar voor de afleiding want eurofiel neoliberaal is net als de EU voor de bevolking een doodlopende weg.
  Laten we eens ene partij /partijen stemmen die de prioriteit bij de leefbaarheid voor mensen in de samenleving leggen,een heldere moraal die niet alleen draait om geld en macht en privatiseringen financiële terreur.
  Niet mensen rondom ene economie maar de economie rondom mensen..dan heb je veel minder wetten, regelingen en gluiperijen nodig. Wat kopen we voor de EU?… niets..Voor TTIP?… Niets..
  Wat kopen we voor een politiek die de belangen van de gehele bevolking niet vertegenwoordigt? ..Niets.. Dat soort dingen werken alleen maar belastend en blokkerend.

  Mensen hebben helemaal Pechtold, Rutte,Buma of Samsom nodig om hen te vertellen wat ze moeten denken en doen..integendeel!
  Gewone mens.

  En al NL erg veel sadomasochisten kent dan wordt hij wellicht ook nog wat.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
We zijn met deze maatschappij in een enorme negatieve maalstroom beland. Normen en waarden worden vooral door onze eigen overheid geschonden en wij lijken niet bij machte het tij te…