Over 3 uur wordt er historie geschreven!

Als de EU of Tsipras en Varoufakis geen onverwachtse bewegingen maken, dan is het vandaag een historische dag. Vandaag is de dag de Grieken een eind maken aan de plunderingen en ontsnappen aan het financiële systeem, vandaag is het “GREXIT” dat de pot schaft en dat belooft een pijnlijke eerste stoelgang voor de EU na vanmiddag. Om drie uur vanmiddag zal een flinke ‘money-maker’ voor de Federal reserve uit de Euro stappen en zelf zijn eigen weg gaan.
Onze media heeft nog haar best gedaan ons te laten zien hoe ‘dom’ de Grieken zijn. We hebben mogen leren dat Griekenland totaal corrupt was en beschikte over een gat in haar hand. We hebben gemopperd toen we de Grieken van de EU moesten redden maar Jan Kees de Jager verzekerde ons dat ‘ons’ geld gewoon zou terugkomen.

In ons vorige artikel “Schieten de Duitsers de Grieken af?”, hebben we de Duitsers in de titel de zwarte Piet gegeven maar, net zoals Tsipras en Varoufakis hebben de Duitsers het enige gezegd dat juist is. Door de lening niet te verstrekken, blijft de ‘Euro-burger’ verder leed bespaard en kunnen de Grieken met een schonere lei beginnen. De nieuwe lening had weer verplichtingen geschapen die hun onderhandelingspositie zou hebben verzwakt. Nu hebben ze “NEIN” gekregen, dit was een kogel, die de EU zelf niet kon afvuren maar, die wel door de Europese kerk moest en Duitsland heeft slechts de trekker overgehaald omdat de EU dit politiek niet kon.

Vanmiddag om drie uur Brusselse tijd begint de formaliteit van een vergadering, die verder weinig om handen heeft, tenzij Griekenland een Euro-land blijft. Die laatste kans is bijzonder klein, Griekenland had de Eurozone al in Oktober 2011 willen verlaten. George Papandreou wilde het volk laten beslissen middels een referendum over de reddingsplannen van de Eurozone. In dat plan hadden de Grieken meer schulden op zich moeten nemen dan zij aankonden. Naar goed Europees gebruik werd de stem van het volk als onacceptabel ervaren.
De VVD van Griekenland zag haar kans schoon en heeft Papandreou van zijn stoel verdreven. Na een korte interim regering, kwam de Griekse VVD-er van ‘De nieuwe Democraten’ aan de macht en heeft alles wat de EU eiste gewillig toegezegd. De partij van Tsipras en Varoufakis, Syriza, heeft zich hier fel tegen verzet. Griekenland heeft zich in een enorme schuld gestoken om de banken te redden. Geen Griek die ook maar een cent gezien heeft maar wel met de schulden bleef zitten.

Het verhaal is voor de rest van de Westerse wereld niet anders dan voor de Grieken. We zijn allemaal door de bank genomen en de EU heeft haar macht misbruikt om dit te laten gebeuren. Als de Grieken geen geld meer meekrijgen, voelen de Grieken zich waarschijnlijk gedwongen zich bij de BRICS-landen aan te sluiten en naar alle waarschijnlijkheid zullen ze daar met open armen worden ontvangen.
De Podemos aanhang in Spanje zal feest vieren en groeien in aantallen. Misschien dat zij in het kielzog van dit Griekse feestje ook een meerderheid van de Spaanse stemmers weten over te halen. Daarna zal voor de Spanjaarden een zelfde scenario als nu van de Grieken in het verschiet liggen. De Euro zal in toenemende mate zwakker worden en dit zou andere landen ook kunnen doen overwegen het Euro-project als mislukt te beschouwen. Het is allemaal nog koffiedik kijken maar, voor het eerst sinds de invoering van de Euro ontwikkelt zich de hoop dat we met de Euro daadwerkelijk kunnen afrekenen.

Ondertussen wordt er in de media zwakjes aandacht aan geschonken. Een stel rellende voetballers haalt de voorpagina’s en verdrukt het echte nieuws tot de pagina’s daarachter of het heeft de drukpers net helemaal niet gehaald. Wat het ook is, wat het ook gaat worden, het machtsbolwerk van de EU heeft een ernstige klap opgelopen. Het blijkt slecht bestand tegen een paar arme Grieken die zich solidair stellen met niet alleen de onderdrukte Griek maar, de tot slaaf opgewaardeerde mens. Deze dag kan geschiedkundig een belangrijke dag zijn in de evolutie van de westerse mens. Als het allemaal goed gaat, dan zou 20 Februari voor de Grieken en misschien voor de wereld een nationale feestdag kunnen worden.

7 gedachten over “Over 3 uur wordt er historie geschreven!

 • 20/02/2015 om 15:42
  Permalink

  We zullen zien. De EU en de euro zijn vanaf het begin bedoeld om te mislukken om daarmee, (samen met andere ‘Problems’), een wereldregering te rechtvaardigen. Die Problems zijn het terrorisme, Rusland, global warming en nog een paar van die grappen en grollen. Je kent waarschijnlijk Problem-Reaction-Solution wel. Anders: https://lextells.wordpress.com/2012/04/24/de-onzichtbare-hand-wordt-zichtbaar/ Mechanisme dat de 33e Vrijmetselaarsgraad Ordo ab Chao noemt.

  Hoe dan ook, Tsipras c.s. konden wel eens de rol vervullen van het veroorzaken van zo`n Problem. Laten we niet te vroeg juichen :-)!

  Beantwoorden
 • 20/02/2015 om 15:06
  Permalink

  Ik hoef mijn geld ook niet terug van de Grieken (het volk). Ik wil het terug van de echte Criminelen. Sinds de Euro zijn wij er ook niet beter van geworden.

  Beantwoorden
 • 20/02/2015 om 14:42
  Permalink

  Tja, Joep van het Hek had hier jaaaaren geleden al een leuk liedje over!

  Lenen, lenen,lenen, betalen, betalen,betalen,,,,,,,,,,lenen, lenen,lenen, betalen, betalen,betalen,,,,,,,,,,

  Beantwoorden
 • 20/02/2015 om 13:46
  Permalink

  Ik kan er ook wel van genieten van wat er gebeurt maar wil toch graag ook zeggen dat het nodig is om nog iets verder te kijken. Het oogt misschien allemaal aardig, deze ontwikkelingen, maar we moeten niet geloven dat de politiek ons ook maar 1 stap dichter bij een betere wereld gaat brengen.

  ‘Politiek’ en ‘dichter bij een betere wereld brengen’ is een goed voorbeeld van een contradictio in terminis!

  Meer over de illusie van de politiek: https://lextells.wordpress.com/2012/09/13/de-illusie-van-de-politiek/. Daarin ook antwoord op de vraag wat wél bijdraagt aan een betere wereld.

  Webmaster: We hebben dat in de gaten Alexander. Tsipras en Varoufakis lijken alleen geen onderdeel uit te maken van de politieke establishment. Verder denken we gelijk. https://www.loyalist.nl/stem-jij-op-de-bank-stem-je-niet/

  Beantwoorden
 • 20/02/2015 om 13:24
  Permalink

  Ook mijn complimenten van het zo duidelijk verwoorden wat velen wel voelen maar niet begrijpen. en wat het terug betalen van de steun aan Griekenland betreft, dit hoeft van mij ook niet, want daar worden wij persoonlijk zeker niet wijzer van.
  Wel hoop ik dat Nederland massaal het Griekse voorbeeld zal volgen, En niet wacht tot er nog meer onheil namens het groot Europa gebeurd waar wij dan mede verantwoordelijk voor zijn.

  Beantwoorden
 • 20/02/2015 om 13:08
  Permalink

  Volledig mee eens…
  Ik hoef geen geld terug van de Grieken als het ze lukt en ze het aandurven.
  Kan ze alleen maar succes wensen en ik denk velen met mij.
  Gelukkig dan weer een goedkoop vakantieland in Europa.

  Nu nog afwachten wat de VS gaat doen.
  Zouden die tevreden zijn met een landing van de Chinezen of Russen in de Middellandse zee?
  Of zullen ze de Grieken gratis geld aanbieden met een status aparte?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Na de polonaise in Brussel is het nu tijd voor de sirtaki. Tsipras en Varoufakis hebben hun eisen ingewilligd gekregen omdat de druk voor de EU te groot was. De vergadering…