Schieten de Duitsers de Grieken af?

De Telegraaf kopt, “Grieken door de knieën”. Griekenland heeft echter nooit onder stoelen of banken gestoken dat zij nog steeds gebruik wilde maken van de steunmaatregelen. De Grieken willen alleen de reeds aangegane verplichtingen opnieuw onderhandelen want, Griekenland kan nooit bovenop de huidige schuldenberg komen vanwege de verschuldigde rente. De Grieken zullen in de huidige omstandigheden nog heel even moeten survivallen met de nieuw te lenen centen om de tijd te krijgen het land te herstructureren, dus hebben ze de EU vandaag officieel om geld gevraagd.

door de knieen

De Duitsers hebben meteen geweigerd en het Griekse verzoek afgewezen. Dit omdat de Grieken nog steeds opnieuw willen onderhandelen over de gemaakte schulden. Als de EU nu de deur dicht gooit, dan wordt ‘Grexit’ het zo door de EU gevreesde scenario. Als de Grieken uit de Euro stappen dan zal Spanje in brand staan want Podemos wil hetzelfde. Vervolgens zal ook de onrust in Portugal toenemen en voor je het weet nemen de PIGS landen als eerste afscheid van de Euro. Als dat gebeurt, dan gaan we Euro-project al snel als totaal verloren zien en blijven de resterende landen zitten met een schuld die nergens geïnd gaat worden.

Als we verstandig zijn, doen we hetzelfde als de PIGS landen als ze vertrekken. De bank die hier grote problemen mee zal hebben is de Federal Reserve. De ECB leent namelijk geld dat de FED voor de ECB creëert. Dit klinkt ongelooflijk maar, met een effectief gebruik van Google kun je niet aan die wetenschap ontkomen. De ECB geeft de FED waardepapieren terug waarin staat dat wij die schuld mogen betalen. Wij zullen hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden door de FED om het geld terug te betalen dat zij met een druk op de knop gecreëerd hebben. Of we dat gaan doen is geheel afhankelijk van het politieke klimaat op dat moment. De opgebouwde schuld bij de FED heeft namelijk geen moreel verplichte basis.

Misschien gaan we erachter komen, hoe het niet de Grieken zijn die ons zo in de problemen hebben geholpen maar, dat de problematiek bij de EU en de FED ligt. De FED opereert momenteel als het hart van ons financiële systeem door, rente dragend geld in een enorm tempo te creëren. Misschien gaan we begrijpen hoe we bij de veter zijn genomen door dit financiële systeem dat met fractioneel bankieren begonnen is. Misschien dat we in de toekomst van de heffing van rente afscheid kunnen nemen want, niets creëert zich uit zichzelf in de natuur en dus werkt dit nog harder door op de natuur als de lekkende reactoren van Fukushima.

Ondertussen zullen de Grieken moeten overleven, met of zonder Euro’s van de EU. Griekenland heeft niet de afhankelijkheid van Europa zoals de Telegraaf doet vermoeden. De contacten met de Russen zijn sinds de verkiezingsuitslag in Griekenland fors aangehaald en Putin is in politieke zin erbij gebaat de Grieken in zijn boot te krijgen.
Daarmee verliest ook de deelname aan de walgelijke oorlog in Oekraïne steeds meer draagkracht ten voordele van de EU. De EU heeft samen met de VS een stel nazi’s gesteund in het omver werpen van een legitieme regering. Ook daarmee heeft de EU haar hand zwaar overspeeld. We pompen een vracht geld in een land met een regime dat schiet op haar afvallige burgers. Dat zegt iets over de verenigde staten van Europa, misschien moeten we er gewoon vanaf.

tweetjeroentje

Jeroen Dijsselbloem kan nu nog even vrolijk Tweeten maar, dat kan hem nog snel vergaan. Als het domino effect van de Grexit doorgang vindt, heeft hij binnenkort nog steeds een stoel in het lege Brussel naast Ome Frans. Ome Frans, die nog in complete vertwijfeling iets mompelt over MH-17 …

2 gedachten over “Schieten de Duitsers de Grieken af?

 • 19/02/2015 om 23:10
  Permalink

  In Duitslands overheerst een mentaliteit van hoffelijkheid, en geen woorden maar daden. Terwijl in NL het verhoogde cocaine-gebruik in het weekend gemeten kan worden aan het afvalwater, wordt er direct over de grens, in DL, nog gevochten om een werkplek voor elke schoolverlater. Iedereen komt met z’n hoofd in de krant, compleet met opleiding en werkplek. Niemand wordt aan z’n lot overgelaten. Het schaamrood staat me dan ook op de lippen als ik zo’n lompe titel lees; schieten de Duitsers de Grieken af? Duitsland is de economische motor van Europa door een strak beleid met harde werkers, waarvan elke Europeaan mee profiteert. Er zijn miljarden richting de Grieken gestroomd. Als Angela Merkel de kraan dicht draait voor de Grieken is dat alleen maar een teken dat ze het vertrouwen in de Grieken volledig kwijt is, DL zelf moet daar een enorm verlies nemen, dus is het nog eerder een schot in eigen been te noemen. Wat betreft de E.U. als geheel wordt het tijd om te erkennen dat het project mislukt is. Willen we hier zonder oorlog doorheen, dan moet elke E.U. burger z’n verlies nemen.

  Beantwoorden
 • 19/02/2015 om 17:36
  Permalink

  En dat is dan het belang van de verenigde kracht van de EU..Geen fuck maar schulden…

  Wij zijn één omdat we dezelfde schuld hebben..waar we door genaaid worden

  Gauw stoppen met die dure hobby voordat het helemaal te gek wordt…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Als de EU of Tsipras en Varoufakis geen onverwachtse bewegingen maken, dan is het vandaag een historische dag. Vandaag is de dag de Grieken een eind maken aan de plunderingen…