Stop de persen

De Politieke onrust in het westen neemt steeds verder toe de persen van ons geld zijn niet meer te stoppen en de grootste ratten lijken volgens The Guardian het eerst het zinkende schip te verlaten. Er is een groeiende armoede, ook in ons land, terwijl de lieden met het grote geld alleen maar meer vergaren. Dit alles heeft een oorzaak die al eeuwen in ons bankensysteem verscholen ligt. In het Britse lagerhuis is onlangs de echte handel en wandel van de banken besproken en dat heeft voor wat opschudding onder de leden van dit huis gezorgd. De politici bleken niet te weten waar geld vandaan kwam en hoe het gecreëerd werd of deden alsof hun neus bloedde. Eigenlijk zou iedere beleidsmaker die hier niet van op de hoogte is direct ontslagen moeten worden want, als je je bezig houdt met de verdeling van het geld van de maatschappij is dat toch wel het minste dat je zou moeten weten. Het geeft de incompetentie aan van hen die wij leiders noemen, de acteurs beginnen nu echt door de mand te vallen en, als ze dat doen zouden ze moeten verdwijnen.

Ondertussen hebben we in Nederland een succesvolle petitie gehad, waarin wij een kamerdebat over de schepping van geld en fractioneel bankieren afdwingen. Dit debat wordt een interessante voetbal wedstrijd want, geen van onze politieke partijen kan zeggen dat ze hier niet van geweten hebben. De morele criminaliteit van de valsemunterij van girale geldschepping door privé-instellingen vindt plaats in ons economische systeem sinds de Rothschilds dit geïntroduceerd hebben. Ze hebben onze wetgeving gekocht en daarmee de rest van de wereld.
Fractioneel bankieren creëert rentedragende schuld uit een fractie van de inleg uit de tegoeden die een bank ontvangt. Geld moet in deze maatschappij verdient worden maar, de commerciële bank kan het zo maken en krijgt dit niet alleen terugbetaald maar ontvangt hier ook nog rente op. De gemiddelde huizenbezitter betaald de bank hierdoor drie keer zoveel als het huis aanvankelijk heeft gekost en we zijn hier klakkeloos mee akkoord gegaan. Hier een korte video over dit systeem zoals te zien was bij TROS RADAR op 26-01-2015.

Onze overheid heeft nog een extra duit in dit zakje gedaan met de hypotheekrente aftrek van de belasting. Dit lijkt een vriendelijke maatregel maar, een dergelijke subsidie verstoort de markt en drijft de prijzen op. Iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom de aanschaf van huizen bij onze buurlanden zoveel minder kost, vindt daar een antwoord. Het zogenaamde belastingvoordeel heeft vooral een voordeel voor de bank in uw nadeel opgeleverd en daar zwijgt men liever over.
Onze politiek spreekt liever niet over het functioneren van de bank. Onze overheid spreekt liever over de onbelangrijke randvoorwaarden zoals de solvabiliteit van banken en desnoods de bonussen en salarissen van bankpersoneel maar, nooit over het functioneren van de meester. De gehele solvabiliteits discussie die na de crash in 2008 heeft plaatsgevonden, heeft de waanzin van fractioneel bankieren prima weergegeven. Bij sommige banken was de verhouding zo ver over de ooit afgesproken limieten van de ooit afgesproken fractie gegaan dat er geld bij moest anders waren ze failliet.

Iedere normaal functionerende onderneming was in sommige gevallen al 80 keer eerder failliet geweest maar niet onze banken. Onze banken kunnen eigenlijk niet failliet, we zijn we systeembanken gaan noemen en dan maakt het niet meer uit hoe failliet zo’n bank is, het komt niet tot liquidatie zoals in 2008 is gebleken. De banken leenden zelfs van elkaar om maar meer geld te kunnen creëren en toen de eindeloze creatie van schuld stokte omdat niemand nog meer schuld kon maken stortte de boel in. Toen kwam aan het licht hoe creatief men was geweest met de creatie van financiële producten om de schuld in op te bergen. Niemand kon de leningen nog verhandelen en veel van de leningen die verstrekt waren in de VS bleken nog waardelozer als het papier waarop zij omschreven stonden.
Het fractioneel bankieren was op hol geslagen dankzij het loslaten van wat regelgeving maar, eigenlijk is dit systeem de oorzaak van een enorme hoeveelheid ellende op deze wereld. De creatie van geld staat gelijk aan de creatie van rentedragende schuld en, die rente kunnen we alleen met het maken van meer schuld betalen. Daarom is economische groei voor onze economie zo belangrijk, niet voor meer welvaart en zeker niet voor meer welzijn maar, voor het blijven betalen van de rente aan de bank.

Onze overheid werkt daar grondig aan mee. De eeuwige begrotingstekorten dwingen de belastingbetaler tot het aankloppen bij de bank voor meer rentedragend vers gemaakt geld. De rente en natuurlijk de aflossing komen bij de burger weg via weer nieuwe belasting verhogingen terwijl Den Haag ijverig nieuwe schulden maakt. We noemen dat economische groei omdat er steeds meer geld van afnemende waarde rondgepompt wordt. Producten moeten continu in prijzen blijven stijgen en daarvoor komt een steeds idiotere regelgeving. Een aardig voorbeeld hierin vind je in de regelgeving rond de inmiddels vervangen gloeilamp voor de giftige spaarlamp.
Veel van onze regelgeving is alleen gemaakt op het duurder maken van de productie van producten, vaak wordt het milieu als excuus gebruikt maar, ondertussen gaat het milieu vooral kapot aan de eeuwige behoefte aan economische groei.

We hebben oorlog nodig om nog meer geld te creëren en voor de creatie van oorlog is werkelijk alles geoorloofd. Om meer geld te kunnen maken moet er eerst geld op en oorlog is de meest ideale bezigheid om geld in kwijt te raken. Oorlog maakt van alles kapot en daarna gaan we de boel weer maken. We noemen dat ‘wederopbouw’ want dat klinkt zo lekker positief en laten de eerder gebombardeerde mensen met een schuldverplichting achter. Niemand wint bij oorlog behalve de bank. De bank sponsort alle partijen en creëert bakken met geld voor het voeren van de oorlog en de wederopbouw van de door oorlog verwoeste landen.
Er wordt weleens gezegd dat de wapenindustrie hier zo enorm veel aan verdient maar, alle transacties en financieringen lopen via de bank. Overigens bezit de bank natuurlijk ook genoeg waardepapier in de wapenindustrie. Aan het einde van het verhaal is er meer schuld en meer rente verplichting en als overheden niet kunnen betalen, dan komt het IMF met een extra lening en strenge voorwaarden. De hongerigste landen in Afrika hebben de grootste schulden bij het IMF en dat zegt wat over deze internationale monetaire reddingshond.

De Grieken hadden afgelopen zondag bijna de verkiezingen gewonnen. Ze komen twéé van de driehonderd zetels te kort om het een echte winst te kunnen noemen. De kersverse premier Tsipras droeg geen stropdas bij zijn beëdiging. Hij heeft aangegeven pas een stropdas te gaan dragen tot Griekenland een schuldherschikking van Europa heeft gekregen.
Daarin schuilt de patstelling waarin de EU en Griekenland zich nu bevinden. Griekenland wil een herstructurering van de Griekse schulden en dat kan de EU niet tegenover haar leden verkopen. Als de stropdasloze premier Tsipras dit op het spits gaat drijven zal Griekenland de EU moeten dreigen te ontvluchten en daar lijkt bij de Europese burger ook een groeiende behoefte aan te ontstaan.

In Nederland komt een debat over fractioneelbankieren op  de agenda. Dat wordt met chips en bier voor de tv hangen want, dit is een onderwerp dat eigenlijk onbespreekbaar is en de politieke onrust zal doen stijgen. We zullen onze tweede kamerleden mekaar de zwarte Piet zien passeren ondanks dat deze politiek incorrect is. We zullen onze politici zo snel mogelijk zien verzanden in niet ter zaken doende details en om de hete brei heen draaien en we zullen via een petitie misschien een nieuw debat moeten aanvragen. Het wordt dus hartstikke leuk in de tweede kamer. Alex Pechtold zal met zijn borstje vooruit voor de microfoon staan en ‘lastige vragen’ stellen, Roemer zal een enorme verontwaardiging laten zien namens het totale Nederlandse volk en Rutte zal veel naar zijn schoenen kijken terwijl Dijselbloem continu de vragen niet lijkt te begrijpen. Het wordt heerlijk, eindelijk echte entertainment uit de kamer, iedereen zal met een enorme inzet zijn rol vertolken om de Nederlandse belastingbetaler tenminste één keer de show te geven waar hij al zo gigantisch veel voor heeft moeten betalen.

Dit burgerinitiatief is nog steeds te tekenen en dat zouden we vooral moeten blijven doen. We moeten het niet alleen in de tweede kamer bespreken maar, we zouden allemaal op de hoogte mogen zijn van de betrekkelijk eenvoudige manier van de creatie van ellende door de rijkste partijen. We hebben een nieuwe deal nodig en de creatie van geld hoort nooit uit privéhanden te komen.
Daarna mogen we gaan nadenken over de heffing van rente. Rente werkt altijd de behoefte van economische groei in de hand en rente creëert een tekort aan geld dat alleen met meer schuld betaald kan worden.

[socialpoll id=”2248967″]

3 gedachten over “Stop de persen

 • Pingback:Met NOS en UWV de verkiezingen in - Loyalist

 • 28/01/2015 om 11:19
  Permalink

  Met een drastisch toegenomen aantal wereldburgers is het aantal miljardairs ook verveelvoudigd. Niemand heeft nog een totaal-overzicht over wie wie bedonderd, er vallen nog wel een paar bankiers in de picture, maar die zorgen niet alleen voor de huidige wereldproblematiek. Een oorlog kan niet meer uitblijven, we zijn met teveel, en hebben de wereld in een vingerknip op de totale tijdsspanne van het bestaan van onze planeet uitgebuit, leeggezogen en verwaarloost. , iedereen klaagt steen en been over hoe erg we wel bedonderd worden, maar nergens in NL lopen tot op het bot afgemagerde mensen rond. Ja, het geld wordt tegenwoordig gewoon bij gedrukt, zonder dat er nog een tegenwaarde in goud bestaat, maar is dat dan nog belangrijk? Belangrijk is dat we weer tot elkaar komen, belangrijk is dat de wereld z’n keuterboerderijtjes weer terug krijgt, belangrijk is dat we onze planeet redden! Slechts 40 jaar geleden was geluk nog héél gewoon. 40 jaar, op 4,600.000.000 jaar!

  Beantwoorden
 • 27/01/2015 om 14:48
  Permalink

  Het probleem is niet de fractional reserve banking. Het probleem is de ongedekte renteverplichtingen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Als de ‘Break The System’ beweging iets heeft duidelijk gemaakt dan is het dat wij in een politiestaat leven. Bij het zien van het politiegeweld dat gebruikt wordt op een…