Totalitaire macht bestaat niet in moderne tijden

Als iets te schokkend is, dan wordt het vaak als “niet waar” betiteld. We durven niet te begrijpen dat we in een tijd leven waarin een totalitaire macht zich ontwikkeld met behulp van wetgeving. Dat kan namelijk niet in deze ‘moderne tijd’. We weten immers wat er is gebeurd en dus weten welke fouten we niet meer moeten maken. We hebben een vertrouwen in de rechtsstaat die zich heeft doorontwikkeld, complex en daarmee ondoorzichtig is geworden. We zijn onze grip hierop verloren en daarmee is onze interesse ervoor verdwenen. We geloven het allemaal wel. We gaan onze eigen weg en proberen onder onze eigen condities te leven in de steeds kleinere ruimte die ons resteert.
We hebben het niet door, wenden onze hoofden af van ontwikkelingen en als we zo doorgaan, komen we op een andere manier uit op dezelfde splitsing waar we 75 geleden in de geschiedenis al waren. We kunnen nu nog kiezen maar de tijd dringt. We weten niet wat we kunnen kiezen, laat staan welke keuzes wij zouden kunnen maken ten behoeve van ons eigen welzijn want, we zijn de interesse verloren omdat we denken geen macht te hebben. We zijn machteloos en zien wel de donkere wolken verschijnen maar, hebben nog steeds de hoop dat de bui overwaait.

Die bui gaat niet overwaaien want die heeft een hele lange opbouw gehad. Het klinkt ongelooflijk maar, één van de belangrijkste cellen van waaruit die bui is ontstaan, is al ruim 200 jaar oud. 200 jaar terug is ons geld aangeboden als ruilmiddel en de uitgifte van dat geld gebeurt door een private organisatie. Daar ligt de oorsprong van veel van de ellende die we de afgelopen 200 jaar hebben zien ontstaan. Koningshuizen zijn met deze nieuwe macht in zee gegaan. Ze hebben de bevolking destijds verkocht. Ze hebben landen de illusie van democratie gegeven maar, die koningshuizen hebben altijd hun invloed kunnen uitoefenen op het beleid en het beleid was altijd in dienst van de bank.
We hebben de eerste wereldoorlog zien ontstaan om een redelijk futiele reden. Eén man werd vermoord en de halve wereld stond vervolgens in brand. Vanuit die oorlog is een tweede wereldoorlog ontstaan en van daaruit hebben we uiteindelijk ‘gekozen’ voor een Europese unie die nu volledig doordraait tot het worden van een totalitaire Europese staat. Het is geleidelijk tot stand gekomen, de stappen lijken logisch maar, waar de stappen ons brengen mag nu wel beginnen te dagen.

We hebben de EU voorzichtig zien ontstaan in het verdrag van Rome. Het verdrag werd gebracht als een handelsverdrag en, die was niet negatief. Handelsverkeer binnen de grenzen van de deelnemende landen verliep eenvoudiger en dat bracht enige economische groei. Daar is het begonnen maar, met voorzichtige stapjes is de EU voortgeschreden tot wat de EU nu is en straks gaat worden, als wij niet opletten.
We zijn in de loop der jaren met steeds meer regelgeving door de EU overspoelt. Onze eigen overheden hebben onze nationale soevereiniteit weggegeven zonder ons goedkeuren en zeker zonder dit publiek besproken te hebben. We zijn de controle over het land waarin wij wonen volledig kwijt want, politici luisteren niet naar de angsten en problemen van de mensen die er wonen. Zij bouwen verder aan die macht van de EU en als wij denken nu nog over inspraak te beschikken, dan zijn we die met de komst van een Europese regering zeker volledig kwijt.

De EU staat nu al bekend als een ondemocratisch orgaan. Als er een Europese regering komt, dan houdt Nederland op te bestaan en wordt het opgeslokt door een mega-staat met districten. Die districten zullen hun eigen grenzen kennen en hun eigen bestuursorganen. Die bestuursorganen zullen hoofdzakelijk gehoor geven aan het moederorgaan, de Europese regering. Kan de ECB nu via het ESM-verdrag al tegoeden van Nederland opeisen zonder opgaaf van reden, dan zal de Europese regering dat zeker doen en met een groeiende regelmaat bij de bewoners van de districten.
Sinds de invoering van de Euro in 2002 hebben we het idee de EU niet meer te kunnen verlaten. De EU zit via onze portemonnaie tot in de kleinste vezels van onze samenleving. Zelfs junkies denken eerst in Euro’s voordat ze weer kunnen snuiven en spuiten. De Euro is het middel dat ons de regelgeving van de EU laat slikken. We kunnen niet anders, we moeten wel want, we hebben geen macht meer om er iets van te zeggen. Roepen mag, je mag roepen wat je wilt binnen de EU maar gehoor vinden bij autoriteiten doe je niet meer.

We zijn er op slinkse wijze ingeluisd en de oorsprong daarvan ontstond aan het einde van de slag bij Waterloo. De Rothschild familie bezorgde zowel de Fransen als de Engelsen het geld om hun oorlog te blijven financieren tot ze bij Napoleon de kraan dicht draaiden. Daar was diezelfde familie in Engeland van op de hoogte, zij hebben in Engeland de beurs gemanipuleerd en op die manier Engeland gekocht. Zij kregen de macht over de creatie van de Britse pond en stuurden Willem over de sloot als de nieuwe koning van Nederland. Het heeft nog bijna honderd jaar geduurd voordat zij de economie van de VS in handen kregen maar, in 1913 is met politieke manipulatie de ‘Federal Reserve Act’ in werking getreden en konden zij ook op Amerikaanse bodem de Dollar gaan uitgeven. Dat de ECB een dochteronderneming van de Federal Reserve is mag dan ook niemand meer verbazen. 98% van de staatsbanken op de wereld zijn nu in handen van dezelfde macht en dat is de macht die ook binnen de EU de touwtjes in handen heeft.

Zo is ons ook de term ‘Globalisme’ verkocht. We drijven tegenwoordig met de hele wereld handel en dus lijkt het drijven van handel een globale aangelegenheid. Dat onze machthebbers een andere interpretatie aan deze term geven is voor ons vaak niet duidelijk. Wij zijn op weg naar één wereld regering. Dit kan snel gaan, het kan nog even op zich laten wachten maar, als we niets doen dan gaat dat komen. Op een dag zullen alle superstaten zoals de EU en de VS worden samengevoegd en vallen onder één regering en één beleid voor de hele wereld.
Dat is waar we op af stevenen en nog steeds zullen velen denken dat dit een goede zaak is. Eén macht met één leger, waarin dat leger haar eigen opstandige bevolking te lijf zal gaan. Eén macht, met één wetgeving en één betalingsmiddel dat dan geeneens meer uit munten en papier zal bestaan. Eén staat waarin je mag werken en consumeren maar, een afwijkende mening voor je moet houden als je de volgende dag nog iets wilt kunnen kopen. Eén macht die de dienst uitmaakt, waar je het recht hebt om mee te doen en je bek te houden.

Een soortgelijke macht zal de EU worden als we ons laatste stukje soevereiniteit hebben laten gaan. De EU verplicht ons nu al om de Griekse banken te blijven helpen in een schuld die altijd blijft bestaan. De Griekse regering helpen we steeds dieper in de schulden en de EU maakt van Griekenland een derde wereldland waar wij geld in blijven pompen. Niet om de Griekse burger te helpen maar, alleen om het ons af te nemen. De Griekse schuld had allang betaald kunnen zijn als we het geld dat al naar Griekenland is overgemaakt in één keer was betaald. Dat is echter nooit de bedoeling geweest en straks zijn Spanje, Italië, Portugal of Frankrijk aan de beurt.
Zolang wij in de Euro blijven maken we geen schijn van kans hier een vuist tegen te maken. We zullen eerst de Euro moeten verlaten voordat wij de EU kunnen verlaten of, willen meedoen onder onze eigen voorwaarden. Dit gaat ons altijd kosten maar, hoe sneller we het doen des te beperkter blijft de schade. Het vraagt om lef, om onze tanden in deze zure appel te zetten maar, smaak zal alleen maar slechter worden met het verstrijken van de tijd.

Hitler had grote plannen met Europa en die plannen zijn met de komst van de EU verwezenlijkt. Hij werd ook gesteund door dezelfde krachten die nu nog steeds de dienst uitmaken. Hitler werd financieel gesteund via een stroman door Prescot Bush, de vader en opa van twee presidenten van de VS. Kunnen we dit nog langer wegwuiven als toeval of gaan we eens uitzoeken wat er eigenlijk gebeurd is in de geschiedenis die nooit de boekjes heeft gehaald?
We kunnen met veel onbegrip naar al het geweld, de vervuiling en honger in de wereld blijven kijken. We kunnen ook gaan begrijpen dat de oorzaak hiervan te vinden is in een financieel systeem dat alleen kan groeien met de opbouw van schuld. Die schuld maakt ons kwetsbaar en houdt ons aan het werk voor hen die het niet verdienen. Zij misbruiken het geld om een machtsbolwerk te bouwen dat totale onderdrukking voor ogen heeft en ondanks dat dit een gruwelijke waarheid is, is het de hoogste tijd dat we dit gaan onderzoeken. Geloof niet wat hier staat maar, onderzoek of het waar is. Geloof niet in je eigen machteloosheid maar weet dat als wij allemaal over dezelfde waarheid beschikken onze overeenkomsten groter zijn dan onze ongelijkheid. Vecht niet tegen andere kleurtjes, seksuele voorkeuren of religies maar, vecht voor een toekomst waarin de zon nog schijnt.

Zeg Nee tegen Euro teken de petitie

5 gedachten over “Totalitaire macht bestaat niet in moderne tijden

 • 01/08/2015 om 18:57
  Permalink

  Wanneer in een artikel de werkwoordvervoegingen structureel verkeert gebruikd worden kan ik de schrijver niet serieus nemen!

  Beantwoorden
 • 21/07/2015 om 21:53
  Permalink

  een paar dingen gaan even te snel.
  Wetten die leiden tot totalisraire staat zijn volop actief , de neoliberale regeringen hebben de laatste jaren nog nooit zoveel(schadelijke) wetten uitgevaardigd en met een neoliberale meerderheid in deze regering komen deze terreurwetten,hypercontrole wetten,repressiewetten en antidemocratie voortdurend tot stand en worden geaccepteerd

  Feitelijk gezien vragen WIJ HIER ZELF OM..WIJ ZIJN DE DADERS VAN ONZE EIGEN ELLENDE!!
  We kiezen er zelf voor.
  Wie kiest voor VVD, PvdA.D66, CDA.GL(ook deze partij is eurofiel en tegen referenda),CU en SGP kiest voor zijn eigen teloorgang en eindpunt Brussel.
  Kiest tegen referenda en volksinspraak.Kiest voor eigen onmondigheid en roept dictatuur over zichzelf af..

  De EU en euro(door de strot geduwd en door keuzes voortgezet)zijn beide neoliberale projecten!!
  En die neoliberale ergeringen brenegen de lidstaat dan gewoon heel gluiperig over de rand bij de EU en alle uitwassen dat dat met zich meebrengt..(enorm spilzucht, corruptie (120 miljard per jaar), antidemocratie en onderdrukking/terreur en armoede v wordt het deel van 85% van de bevolkingen..ongelijkheid en tweedeling.
  De bevolkingen worden allang niet meer vertegenwoordigd..

  Allemaal bijdrgen naar centrale dictatuur..n het werkt voor geen meter en zal ook nooit werken..
  De basisfilosofie van het neoliberalisme conflicteert en unificering en democratie

  Als huidige supranationaal gezag geldt tegenwoordig de VN..maar de VN kan geee vuist maken en vertegenwoordigt een ritueel maar geen echt gezag voor weigerachtige naties. Pappen en nat houden..de veto’s vliegen heen en weer over het net en zonder veto’s is de stemming hopeloos..een natie met 40 miljoen inwoners heeft eenzelfde stem als een vertegenwoordiger van een land van 900.000 inwoners,verstedelijking en culturaliseringsniveau nog niet eens meegerekend..
  De VN is achterhaald.
  Als theorie niet gek maar qua feit en effectiviteit twijfelachtig.

  We zien dus trappen in neoliberalisering van lidstaten die een sekte voor EU religie aan het opbouwen zijn mt ongeeigende middele.
  Geld unifificeert niet, een munt doe niks, neoliberalisering unificeert niet ( zie schuldenunie..en individualisering met sadofascistische Calvinisme)Likken naar boven en trappen naar beneden..

  Alleen mensen en ene gemeenschappelijke taal unificeert (binnen verschillende culturen en niveaus van acculturalisering.

  Maar het zij juist de mensen en de taal die vergeten zijn..
  De boel is verworden tot een collectie banken, bankiers en boekhouders als morele meesters van dubieuze mentaliteit, waarbij de deelnmers heel vreemde denkwijzen er op na houden als het over een EU en UNIE gaat.Ze snapen zelf niet eens waar hetover gaat en brallen wat af om elkaar de schuld te egven.

  Griekenland kreeg 7 miljard..en betaalt trouw 6.8 miljard ana schuldeisers en staat over een maand weer voor hetzelfde dilemma..met het bezit wat ze hebben in de uitverkoop..
  Good pickings voor neoliberaal kapitaal en privatiering…
  Kortom: het Grieks evolk heeft nog niks om vooruit te komen..

  Een oplossing die niets oplost en alleen de problemen nog groter maakt

  Dan praten we nog niet eens over de megalomane uitbreiding met nog meer Oostbloklanden, en de ontwikkelingen in een fascistisch Oekraïne mer revolutionaire nazi’s.

  Beantwoorden
 • 21/07/2015 om 20:52
  Permalink

  Idem als mijn vrouw, tegen de euro en EU en open grenzen, liefst een groter Nederland, zeg maar Groot Benelux.

  Beantwoorden
 • 21/07/2015 om 20:49
  Permalink

  Ben altijd al tegen de euro, EU en open grenzen geweest, ben wel een voorstander van een groter Nederland, samen met Belgie en Luxemburg, zeg maar Het Groot Benelux, wou dat die er maar kwam, staan we sterker tegen al die andere europese landen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? Soms zie je zo’n vraag weleens voorbijkomen. Het is een vraag die met de voortgang van de huidige politieke en maatschappelijke ontwikkelingen…