Ziek Geprivatiseerd Nederland

De zorg in Nederland moest geprivatiseerd worden want, de marktwerking zou de consument ten goede komen. De zorg zou goedkoper worden omdat ziekenhuizen als bedrijven zouden worden gerund. De concurrentie om de patiënt ging de ziekenhuizen dwingen tot het bieden van een betere service en behandeling tegen lagere kosten.
In de aanloop naar de privatisering heeft men de zorg in Nederland moedwillig laten ontsporen. Er ontstonden wachtlijsten voor patienten die operaties nodig hadden en de politiek sprak er schande van. De politiek voerde de publieke discussie aan en het gehele systeem werd uiteindelijk in 2003 omgegooid. We zouden allemaal particulier verzekerd worden, de hele zorg is verkocht aan privébelangen en aanvankelijk werd het verschil tussen het ziekenfonds en de ziektekostenverzekering door sommige werkgevers zelfs vergoed. We gingen namelijk twee keer zoveel betalen.

Direct bij de invoering van de privatisering werd de zorg voor hen die niet al particulier verzekerd waren al twee keer zo duur maar, dit zou in de toekomst alleen maar goedkoper worden, althans dat is wat gecommuniceerd werd. De werkelijkheid was echter het tegenovergestelde maar, hoe kon het dat alles plotseling alleen maar duurder is geworden?
Met de privatisering van de ziekenhuizen kregen die ziekenhuizen aandeelhouders en aandeelhouders willen Return On Investment (ROI). Er werden direct diepte investeringen gedaan, ziekenhuizen kregen nieuwe apparatuur, er werden verbouwingen gedaan en die investeringen kwamen niet uit het kapitaal van die aandeelhouders maar, de ziekenhuizen gingen dat lenen. Ziekenhuizen werden zelfs min of meer gedwongen door de verzekeringsmaatschappijen om deze investeringen te doen want, anders konden de verzekeringsmaatschappijen onmogelijk hun patiënten naar de ziekenhuizen doorverwijzen die niet aan hun eisen voldeden.

Daarmee had de verzekering niet alleen een machtspositie tegenover de ziekenhuizen maar, de verzekering leek zich sociaal ten opzichte van de patiënt op te stellen. We weten echter dat de verzekering en de bank deel uitmaken van een industrie die we betitelen als de financiële wereld. In die financiële wereld kennen we institutionele beleggers, dat zijn bedrijven die beschikken over enorme financiële reserves zoals banken en verzekeringsmaatschappijen. Daarmee werd de verzekeringsmaatschappij de vertegenwoordiger van de bank en hebben de institutionele beleggers de zorg simpelweg gedwongen tot het afnemen van te grote leningen.
De prijs van de zorg steeg gestaag met de modernisering van die zorg en de verzekering heeft die bekostigd door simpelweg de premie constant op te schroeven. De verzekerde betaalt steeds meer voor de zorg en krijgt steeds minder terug omdat het ziekenhuis aan alle kanten probeert te bezuinigen om de kosten binnen de perken te houden en om de aandeelhouders tevreden te houden. Het ziekenhuispersoneel werd gedeeltelijk naar huis gestuurd terwijl de bureaucratie alleen maar is toegenomen. De verzekerde ziet dat hij een steeds grotere eigenbijdrage moet leveren aan zijn ziektekosten en de enige die lacht is de bank samen met de verzekeringsmaatschappij, die verzekerd is van handel want afname van het verzekeringsproduct wordt de burger verplicht door de staat.

Ondertussen is er dan nog de farmaceutische industrie die van succes verzekerd is voor de afname van haar producten. De prijzen die voor die producten gevraagd worden rijzen de pan uit want, wat het ziekenhuis afneemt wordt toch betaald door de verzekering. De farmaceutische industrie is volledig in handen van de institutionele beleggers. Die beleggers zijn bijvoorbeeld voortgekomen uit de oliehandel, die hun handen niet meer aan de olie wilden bevuilen en de zorg zagen als een enorme groeimarkt die vanuit overheden gestuurd kon worden.
Dan hebben we het over de familie Rockefeller, een familie die haar enorme kapitaal verdeelt over stichtingen en goede doelen om geen belasting te hoeven betalen. Het geeft zelfs de indruk dat ze niet zo rijk zijn als beweerd wordt want, ze hebben een aantoonbaar kapitaal van honderden miljoenen en zeker geen miljarden. Deze familie is de drijfveer geweest achter het vaccinatiebeleid van onze overheden terwijl ze aandeelhouder zijn bij de Federal Reserve, de centrale bank die de Dollar creëert en voor de ECB geld creëert uit het niets.

Nu is er steeds meer bekend over vaccinatieschade. Kleine kinderen worden tegenwoordig volgepompt met allerhande vaccinaties waar uiteraard een dikke factuur aanhangt maar, kinderen raken daadwerkelijk beschadigd van de toegediende vaccinaties. Waarschijnlijk hebben we allemaal wel enige schade opgelopen maar, tegenwoordig zijn er steeds meer gevallen van bijvoorbeeld vormen van autisme. Kinderen worden vaak bijna direct ziek na het ontvangen van de prik en sommigen overleven dit zelfs niet. Dit is nauwelijks verwonderlijk als je kijkt naar de conserveringsmiddelen waarmee de vaccins worden ingespoten. Zo is er een stof genaamd Thiomersal, wat een vriendelijker woord is voor natriumethylkwikthiosalicylaat. Deze stof zit in veel spuiten die dienen te vaccineren maar, je kunt je afvragen hoe gezond het is om een natrium-kwik verbinding direct in de bloedbaan van een levend organisme te spuiten. Laat maar eens een kwik thermometer in een school kapot vallen, de school wordt acuut ontruimd.

We weten nu wel dat banken gewetenloze monsters zijn. Ze zijn verantwoordelijk voor oorlogen, honger en milieuvervuiling en toch mogen ze blijven bestaan. We geloven niet dat we zonder de bank kunnen in deze maatschappij terwijl niets makkelijker is in deze digitale tijd dan dat. De bank heeft als enige nuttige facet de infrastructuur maar verder hebben we eigenlijk geen bank meer nodig als we  zelf geld gaan creëren zonder daar rente over te heffen. We hebben alleen het netwerk nodig dat al die rekeningen bij elkaar brengt maar, de overige diensten van de bank zijn ons alleen tot een enorme last. De bank is niets meer dan een nutteloze parasiet die genoeg heeft geleefd op het leven van anderen. Het wordt tijd dat we gaan inzien met hoeveel gemak we ons kunnen ontdoen van de bank en met het geld dat we daarmee verdienen onze maatschappij van al die aandeelhouders terugkopen.
We hebben geen commerciële zorgverzekeraars nodig en kunnen de bespaarde kosten herinvesteren in nieuwe zorg zodat we de oude gewoon failliet kunnen laten gaan. Dan hoeven we geeneens de hoofdprijs te betalen voor de ons geleverde zorginstellingen en hebben we alles weer vlot zoals het hoort te zijn.

De zorg had nooit in commerciële handen mogen komen, net zogoed als de creatie van geld nooit een aangelegenheid had mogen worden waarin alleen privébelangen participeren. Willen we controle krijgen over ons eigen leven en kunnen zorgen voor anderen in deze maatschappij dan dienen we iets te ondernemen. We moeten de discussie voeren en het eens worden over methoden om de bank uit onze levens te verbannen. We produceren in overvloed maar, er blijft nauwelijks genoeg aan onze strijkstok hangen om ons allemaal mee in leven te houden terwijl er meer dan genoeg is voor ons allemaal.
Er is niet te weinig geld, we hebben geen economische groei nodig en we hadden niet allemaal kanker hoeven te krijgen als we hadden opgelet maar, er is slechts één macht op de wereld die de macht heeft over alles via het middel geld. Geld behoort puur een ruilmiddel te zijn en, dat is het bij lange na niet en dat is het nooit geweest. We kunnen dat veranderen, we hebben de keus als we zouden ophouden het systeem in stand te houden dat dit mogelijk maakt. We zouden moeten ophouden met het geneuzel over asielzoekers, de overlast van Marokkanen en dat gezeik over de bonus van Gerrit Zalm en zijn vriendjes. We zouden ons wat meer mogen richten op de kern van het probleem, we zouden ons iets meer mogen verdiepen in de betrekkelijk eenvoudige werking van het financiële systeem. Geen politieke partij die deze materie raakt en zolang we naar de politiek blijven luisteren, verzanden we in discussies die nooit zijn gericht op oplossingen maar, de oplossing ligt voor de hand.

Op Loyalist is genoeg geschreven over de creatie van geld door privé initiatieven en de negatieve effecten daarvan. Dit grijpt in op alle facetten van onze ‘democratie’, die niet meer dan de illusie van rechtvaardigheid brengt. Je leeft in een illusie die de politiek en de media  levend houden maar, bedenk na het lezen van dit stuk hoe de bank nog meer in jouw persoonlijke leven grijpt. Probeer de som te maken en zie dat we allemaal slaven zijn van de het grote geld terwijl we met een betrekkelijke eenvoud dat kunnen veranderen.
Al het nieuws dat we krijgen voorgeschoteld, de oorlogen, milieurampen, hongersnoden en de constante behoefte aan vermindering van de CO2 uitstoot hebben één oorzaak. Tevens leiden al deze zaken ons af van het oplossen van het probleem, het probleem is en blijft de bank.
Als iedereen dit stuk zou lezen, zou begrijpen en erover na zou denken, dan kunnen we snel veranderingen maken maar, zoals men de Katholieke kerk blijft bezoeken ondanks dat de paus niet zo zwaar tilt aan al dat kindermisbruik, blijven we tegen beter weten in geloven in een politiek die ons verkoopt en staan we straks weer met vlaggetjes langs de weg op Koningsdag.

Het grootste probleem is niet de bank maar, zijn wij zelf. Wij faciliteren de bank door niet in opstand te komen ondanks het feit dat we nu toch zouden mogen weten hoe de hazen in deze wereld lopen. We blijven geloven. We blijven geloven want, alleen geloven doe je zonder argumenten. Je geeft je over aan een geloof ondanks dat je atheïst bent. Je geeft je over aan een ander geloof ondanks dat je overtuigd Moslims, Christen of Boeddhist bent. Je blijft geloven in je overheid terwijl je moet weten dat die overheid je belazert en je nergens tegen beschermt. Je gelooft in een illusie en om dat vooral in stand te houden blijf je stemmen.
Of je nou VVD of SP stemt, of je PVV of D66 stemt, je stemt voor de bank. Niemand kan de bovenstaande realiteit ontkennen en niemand die niet moet toegeven dat hierin de bron van het kwaad schuilt maar, toch blijven we stemmen omdat we blijven geloven. Als er één geloof schadelijk is in deze wereld, dan is het het geloof in onze overheden. Het zijn overheden die uiteindelijk in opdracht de oorlogen voeren, andermans kinderen naar het front stuurt om op kinderen met een ander kleurtje te schieten. Het zijn onze overheden die ons aan de commercie verkopen en daarna blijven zeuren over de details van een systeem dat in zijn totaliteit niet klopt maar, we blijven stemmen.

6 gedachten over “Ziek Geprivatiseerd Nederland

 • 19/04/2015 om 20:23
  Permalink

  Ik lees eigenlijk een beetje dat de ziekenhuizen slachtoffer zijn geworden van de verzekeraars om lenigingen af te sluiten.
  Nou niets is minder waar. Ziekenhuizen, althans de directies pakten maar al te graag leningen aan om nieuwe gebouwen neer te zetten. Zelf met illegale tintjes zoals een bekend tv actualiteiten programma liet zien rond een lening van Erasmus Rotterdam 100 miljoen wat ze niet kunnen terug betalen!
  Dus duur, duurder duurst, begint zeker al in het achterkamertje van een paar overmoedige bestuurders. Van daaruit gaat er een ketting reactie op gang. Iedereen wil extra mee eten.

  Beantwoorden
 • 18/04/2015 om 11:40
  Permalink

  Kan end meegaan met ziektekostenverhaal, maar het zijn de burgers, de verenigingen van beroepsburgers die het hebben laten gebeuren. Al lang voor Zorgverzekering realiteit was is een kleine groep mensen in de pen geklommen, heeft iedereen in zorgberoepen en alle politici, kranten, omroepen benaderd. Niemand was geinteresseerd. Velen dachten een graantje mee te kunnen pikken. Nu huilt een groot deel krokodillentranen.
  Ik mis in de politieke opsomming de rol van CDA en diens minister Klink, terwijl die er alles aan gedaan heeft de hele handel zo snel als mogelijk ingevoerd te krijgen, terwijl de SP genoemd wordt, en die er juist alles aan gedaan heeft de zorgverzekeringspuinhoop, de privatiseringspuinhoop en de macht van de banken tegen te houden.

  Beantwoorden
  • 18/04/2015 om 12:26
   Permalink

   Als je deze site verder zou lezen, dan zou je die vraag niet stellen want, in onze ogen is de SP gelijk aan iedere andere partij en de totale politiek de vertegenwoordiging van de bank, die dient de burger de indruk te geven dat hij leeft in een democratie. We zijn het met je eens dat de burger dit heeft laten gebeuren maar, daar had de burger via de politiek nooit iets aan kunnen veranderen. Het ontbreekt ons aan het bewustzijn om te zien wat de overheid is en we verklaren haar acties uit de invloed van de stemmer.
   Politiek is een farce naar onze mening en die mening wordt op deze site gestalte gegeven in talloze artikelen.

   Beantwoorden
   • 18/04/2015 om 21:13
    Permalink

    Volkomen met je eens Norbert. Onze politici zijn de loopjongens van de institutionele beleggers en ik denk zelfs dat die socialist, die liberaal, democraat of communist nooit hebben bestaan. Onze politici misbruiken eenvoudigweg de ongedacht grote maakbaarheid van onze samenleving met hun media. Met de NOS voorop. Ik ben er trouwens vast van overtuigd dat elke politicus dit drommels goed weet maar de hele bende van Schinderhannes zwijgt als het graf.

    Beantwoorden
    • 20/04/2015 om 09:50
     Permalink

     Precies, en zo vreet het onschuldige rupsje corrupsje de hele wereld kaal.
     Onder de neus van iedereen die het niet wil zien.

     Beantwoorden
 • 17/04/2015 om 14:46
  Permalink

  Ja, Nederland is heeeeeeeel ziek, vooral nu alles geprivatiseerd is, maw dat de gewone mens wel kan bijdragen en wel aan de zorgkastelen in onze maatschappij.
  Alles is teveel uit zijn jasje gegroeid, logge zorgverzekeraars, die alle handelingen onder een goedkope noemer laten vallen, maar dat er dan wel, niet als vroeger, nu wel geld aan de kapstok blijft hangen!
  Met name bekostigen wetenschap, medicatie, bonusssen-leiding en op de laatste plaats de client!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Waarom valt dit kabinet eigenlijk niet? We hebben nog nooit een kabinet gehad dat werd achtervolgd door zoveel schandalen als het huidige kabinet. Het had toch allang moeten vallen? Zou…