Alleen “NEE” kan iets veranderen

Loyalist is tegen het stemmen binnen politieke verkiezingen en voor het “NEE” stemmen binnen het aankomende referendum. We propageren het niet stemmen omdat het stemmen de schijn van democratie levend houdt. Het feit is dat we helemaal niet democratisch zijn. We hebben geen enkele invloed op aankomend beleid maar wel de illusie die keuze te hebben. Het maakt niet uit of de VVD of de SP regeert want, het beleid waarvoor je niet in het stemhokje bent gestapt vindt gewoon doorgang.
Dat ligt bij het aankomende referendum anders. Het aankomende referendum gaat namelijk aantonen hoeveel invloed wij hebben binnen de democratische gang van zaken. De EU legt ons het ene dictaat na het andere op, functioneert buiten de democratische illusie en is voor ons niet aan te spreken. De EU machine rolt als een dictatoriale supertanker dwars door onze dijken het land in en wij kunnen alleen toekijken. De EU heeft schijt aan de democratische illusie en kan door haar dominante gedrag daar ongewenst een eind aan maken.

Als wij als Nederlanders genegeerd worden zoals dat al eerder is gebeurd in het vorige referendum, dan breekt dat de democratische illusie af. Het zal voor steeds meer mensen duidelijk worden dat het stemmen geen enkele zin heeft en het zal ze misschien motiveren andere informatiekanalen te gaan zoeken dan de MainStream Media biedt. Dit referendum kan bijdragen aan een bewustwording die nodig is om bij grote groepen mensen de steun te vinden om tot veranderingen te komen. Blijven we massaal hangen in de illusie een democratisch land te zijn, dan blijven we voortkabbelen in een democratie die steeds meer en steeds frequenter steken laat vallen.
De “NEE” stem zal zand in de machine gooien van de EU. De EU heeft namelijk om allerhande redenen Oekraïne nodig. Oekraïne is de ideale plek om al dat gecreëerde geld, waar niemand meer interesse in heeft, naar toe te pompen. Oekraïne telt 45 miljoen mensen, heeft enorme lappen landbouwgrond en is rijk aan bodemschatten. Oekraïne verkeert momenteel in een burgeroorlog waar nog heel wat euro’s in kunnen verdwijnen voordat men met de wederopbouw van het land begint en de ECB moet die euro’s kwijt. Omdat Oekraïne een rijk land zonder geld is, is dat de investering meer dan waard. Uiteindelijk zal het land worden leeggezogen door allerhande industriële belangen en die krijgen daar nog een keer een afzetmarkt van 45 miljoen man bij.

Voor de EU is de “JA” stem daarom belangrijk. We zien dat de EU geeneens een campagne van de grond krijgt om de “JA” stem te verkopen omdat de argumenten voor “JA” zo ontzettend zwak zijn. Het belangrijkste dat kan worden aangegeven is dat er 45 miljoen mensen daar voor een nieuwe afzetmarkt zorgen maar, dat zijn nu nog mensen zonder centen. Handel drijven met andere landen is nooit slecht maar, dat is niet het enige dat dit associatieverdrag inhoudt. Het zal namelijk ook betekenen dat wij zonder visum Oekraïne in kunnen en dat Oekraïense burgers vrij zijn om te gaan en te staan binnen het Schengengebied. Zoals gezegd is Oekraïne in oorlog met zichzelf en welk mens wil nou niet een oorlog ontvluchten?
Onze arbeidsmarkt zal overspoeld worden met Oekraïners die ook iets willen verdienen buiten hun oorlogsgebied. Wordt onze arbeidsmarkt al overspoeld door Roemenen, Bulgaren en Polen die hier lonen verdienen, vele malen lager dan het voor ons vastgestelde minimum. We kunnen dus niet concurreren met die vluchtende mensenmassa en de werkeloosheidscijfers zullen hierdoor enorm toenemen.

Middels dit associatieverdrag zal de EU ook de mogelijkheid vinden om de EU burgerij nog meer geld uit de zak te kloppen om dat in Oekraïne te investeren. De bonus van Oekraïne ligt in het oosten, het deel dat zich heeft willen afscheiden na de coup ten gevolge van de Maidan demonstraties. Die demonstraties zijn ontstaan omdat de mensen in Oekraïne een vals idee hadden gekregen bij het associatieverdrag met de EU dat de toenmalige president niet wilde tekenen. Oekraïense burgers dachten hierdoor bij de EU te gaan horen en dat gras leek een stuk groener vanaf het punt waar zij toen stonden. Men heeft vanuit de EU en de VS de boel daar volledig laten escaleren en daaruit is een coupe ontstaan. De toenmalige president is naar Rusland gevlucht en Poroshenko heeft daaropvolgend de macht gegrepen met alle steun van de EU.
De EU is dus de aanstichter van de hele ellende. De Russen hadden nooit de Krim ingenomen als deze illegale regeringswissel niet had plaatsgevonden. Het oostelijke gedeelte van Oekraïne had zich niet af willen scheiden maar, dat alles is het gevolg van het verdrag dat nu weer op tafel ligt.

De EU heeft een oorlog veroorzaakt die al veel schade en slachtoffers heeft gemaakt met een verdrag dat er moet komen ondanks het enorme leed dat het al heeft veroorzaakt. Het oosten van Oekraïne overleefd omdat de Russen konvooien met voedsel brengen om de burgers daar te voorzien van eten en brandstof. Het land is verscheurd geraakt door een verdrag dat Nederland moet ondertekenen en, het enige wat wij kunnen doen is zand in die machine gooien om niet alleen onszelf maar ook de burgers in Oekraïne te helpen.
De interne problemen in Oekraïne zijn enorm. Corruptie viert hoogtij, de regering is instabiel en labiel op zijn zachtst gezegd. Dat kan men alleen in Oekraïne zelf oplossen ondanks het feit dat de EU voor een groot gedeelte de verantwoording van de ellende draagt. We kunnen die mensen niet helpen door een oorlogsmachine te voeden. Geld uit de EU zal altijd ingezet worden zodat de regering van Kiev dat geld weer kan besteden in de westerse wapenindustrie. Ze zullen eerst op eigen benen moeten staan en zelf hun land opnieuw moeten opbouwen. Hebben ze dat eenmaal gedaan, zullen zij nooit de macht van de EU accepteren zoals het nu in dit associatieverdrag beschreven is.

Als wij “NEE” stemmen, dan zal de EU andere wegen zoeken of gewoon doorduwen. Er is de EU niets aan onze mening gelegen. De EU is een corporatistisch beest dat haar zogenaamde democratie achter verdragen zoals TTIP verstopt. Dit soort verdragen geven multinationals de macht zich vrij te manifesteren in onze landen zoals het hen uitkomt. Bedrijven als Monsanto hebben allang hun kaarten ingezet op de graanschuur van Europa en met de doorgang van dit soort verdragen zet de EU de deur wagenwijd voor ze open. De burger heeft dan niets meer te vertellen en de boeren zullen worden gedwongen GMO’s aan te planten om aan het werk te blijven.
Shell zal zo snel mogelijk willen gaan boren in het oosten en de grond vervuilen. De schaliegaswinning heeft ernstige gevolgen voor het milieu en daarmee de gezondheid van de mensen die daar wonen. Ze willen het daar niet maar, met het ondertekende verdrag zal het leger van Kiev verder aansterken en ze desnoods samen met Europese soldaten en onder de voet lopen.

Mocht er een duidelijke “NEE” worden afgegeven in het referendum, moeten we ons niet de illusie maken dat de EU hiermee genoegen neemt. De EU zal een weg vinden om haar relatie met Oekraïne op haar manier toch gestalte te geven. Naar de stem die wij in deze hebben afgegeven zal niet geluisterd worden en, daarmee zal de ware aard van deze democratie wederom zeer duidelijk in beeld worden gebracht.
Door gehoor te geven aan het referendum geven we niet zozeer erkenning aan de EU voor haar bestaan maar, we geven een duidelijke stem af als de opkomst groot genoeg is en het antwoord “NEE” is. Het enige antwoord dat ons dichter kan brengen naar een eventueel betere toekomst met een grotere mate van vrijheid, begint met het “NEE” stemmen tegen de plannen van de EU. Dit zal steeds meer mensen bewust maken waarvan onze totale politiek van gemaakt is. Die politiek is er niet voor een vermeende achterban maar, die politiek is van het grote bedrijfsleven. We leven in een schijndemocratie die haar corporatistische aard daarachter verhult en het wordt tijd dat dit voor iedereen duidelijk wordt. Dit referendum gaat daaraan mee helpen.

Dus, “NEE” stemmen is de enige optie als je het juiste wilt doen. Je onthouden van het leveren van een bijdrage ontneemt je de kans dit land bewust te maken waarvan de politiek gemaakt is. Dat is een groot verschil tussen dit referendum en de gebruikelijke verkiezingen. Door te stemmen bij reguliere verkiezingen legitimeer je het bestaan van de totaal corrupte parlementaire democratie. De huidige parlementaire democratie functioneert niet en dat heeft het nooit gedaan, het heeft alleen beter de schijn kunnen ophouden.
In het geval van het referendum moeten we vooral massaal onze stem laten horen en onze landgenoten hun conclusies laten trekken als zij genegeerd worden. De overheid doet al haar best om de stem locaties zoveel mogelijk te beperken omdat zij inzet op het niet behalen van 30% van de benodigde stemmen. Alleen dat zou al een teken moeten zijn en dat zou ons juist moeten motiveren die overheid tegen te werken en wel te gaan stemmen in dit referendum. Het is een uitgelezen kans de sluier van deze schijndemocratie te verwijderen en daarom moeten we stemmen. Als we iets willen veranderen, dan ligt hier een uitgelezen kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Stelselmatig wordt je door de politiek verkracht. Je hebt niet de macht ertegen te vechten dus, laat je het keer op keer gebeuren. Er is geen 'blijf van mijn lijf…