De corruptie van Pechtold in de publieke opinie

De rechten van de mens zijn van een ondergeschikt belang en worden alleen gebruikt om de publieke opinie te bespelen. Zolang we ons zo makkelijk voor dat karretje laten spannen en blijven toegeven aan de zo logisch lijkende woorden van leiders die met onze toestemming die rol hebben gekregen, blijven we klagen over een wereld vol met geweld en ellende terwijl we ons vol laten lopen in het weekend om de ellende heel even te vergeten.
Mensen die over een beperkte hoeveelheid informatie, interesse en voorstellingsvermogen beschikken deponeren graag een makkelijke mening als het om oorlogen gaat: “De mens is slecht”. Dit wordt vaak opgebraakt als het laatste sliertje Katholicisme dat in hun kelen is blijven hangen. De waarheid is echter anders, niemand zit te wachten op oorlog maar, als religie, multinationals en de oorlogsindustrie de handen inéén slaan, dan gaan regeringen aan de slag om ons voor oorlog klaar te stomen.

Zo brengen we democratie aan hen die er niet om vroegen maar, volgens corporatistische principes echt niet zonder kunnen. Corporatisme in dictaturen is voor het bedrijfsleven te lastig. Je raakt als bedrijf direct besmet met de wanstaltige daden van de regimes die zijn aangeschaft en, dat staat uiteindelijk niet zo lekker als dit in ‘de vrije wereld’ de kranten raakt. Nee, bedrijven willen op de achtergrond wetgeving en beleid maken zoals we het voorbeeld van de ING bank hebben mogen zien. Onze minister van financiën en EU hoogwaardigheidsbekleder Jeroentje Dijsselbloem liet de wet min of meer ontwerpen door een denktank onder het dak van ING. Normaal gebeurt dit indirecter en worden ambtenaren als Dijsselbloem in de wandelgangen van Den Haag benaderd door lobbyisten maar, met dit stukje wetgeving was teveel haast gemoeid en daardoor kwam dit stukje informatie op straat te liggen.
Dat is de corruptie van de corporatistische democratie ten voeten uit. De wetgeving en uitgezet beleid wordt door het grote internationale bedrijfsleven gemaakt en de gekozen regeringen functioneren als discjockeys die na de verkiezingen plotseling hele andere plaatjes draaien. Je weet dat je verkocht bent maar niet aan wie en, het beloningssysteem voor hooggeplaatste ambtenaren zijn de baantjes die zij na hun ambtsperiode krijgen aangeboden. Er zijn geen duidelijke geldstromen maar als je als beleidsmaker voor Shell zorgt, dan zorgt Shell daarna voor jou. Dit is de grootste tegenstelling tot iedere andere bananenrepubliek, bij dictaturen moet je als bedrijf direct je centen laten rollen als je iets gedaan wilt krijgen en, in schijndemocratieën fêteer je je personeel voor hun prestaties van toen ze nog niet officieel tot de staf behoorden.
 
Deze democratie geeft je het recht je te mogen beklagen. Je mag de beleidsmakers voor rotte vis uitmaken en je krijgt een vriendelijke glimlach terug van een systeem dat het zelfs prettig vindt dat je je zo vrij voelt dat je frustraties durft te uiten. Niet dat iemand binnen dit systeem nog met je in discussie gaat om daadwerkelijk het gekozen beleid te bespreken. Meestal is het beleid met redelijke argumenten niet uit te leggen en, dat dat is ook niet nodig want de publieke opinie wordt niet gemanaged met steekhoudende argumenten maar met emotie.
Zolang we ons niet willen verdiepen in de verschillende lagen in onze samenleving die voor ons en, zonder ons beslissen, dan weten we geeneens waarover we klagen. We hebben geen flauw idee en laten ons leiden van de ene crisis naar de volgende en reageren hoofdzakelijk op de symptomen. Je bent uitgezogen door de bank en reageert alleen op het feit dat je moet betalen om het ding overeind te houden maar, volgens de normale gang van zaken is het ding nog steeds 25 keer zo failliet als de V&D. Je schreeuwt moord en brand over vluchtelingen, zonder je af te vragen hoe het komt dat die mensen zonder eigendommen hun land verlaten. Je bent boos en gefrustreerd over aanslagen maar, je stemt in met de maatregelen die overheden nemen om het zogenaamd veiliger te maken.

Straks heb je net zoveel vrijheden als de mensen in Saoudi Arabië. Turkije zet kritische journalisten al in de gevangenis en krijgt van de EU 6 miljard van jouw centen. Geloof jij dat in de VS, de EU of bij de VN de rechten van de mens echt zo hoog in het vaandel staan? In de afgelopen 7 jaar zijn ongeveer een miljoen mensen overleden in oorlogen die de VS heeft veroorzaakt. De VN zegt niets want, de VS is haar grootste sponsor. De VN is een papieren tijger die graag haar budgetten stort in het redden van de wereld door kinderen in ontwikkelingslanden vol te spuiten met onverkoopbare vaccinaties tegen onschuldige ziekten. Dat af en toe wat Ebola experimenten daartussen zijn geweven is weer aardig studiemateriaal voor statistici. Op die manier leert men iets over de spreiding van ‘rampen’.
De wereld lijkt alleen een gekkenhuis omdat er liegende psychopaten aan de macht zijn. Deze psychopaten trekken aan de touwtjes binnen het bedrijfsleven en, via die weg, besturen zij de zo hoog gewaardeerde democratie. De democratie wint altijd want, alle regerende partijen doen braaf mee in dit systeem. De partijen in de oppositie tonen hun verontwaardiging over de gang van zaken waardoor er het idee van dualisme ontstaat maar, draaien die rollen om dan blijft hetzelfde beleid voortschrijden als het daarvoor al deed. Ook hoor je de oppositie niet over dit systeem maar slechts over de symptomen ervan. Zo klaagt men steen en been in de kamer over de kwaliteit van de zorg maar, niemand die de door de EU verplichte privatisering ervan aan de kaak stelt.

Dit hele verhaal wordt gesteund met een recent voorbeeld dat er niet om liegt. D66 voorman Alex Pechtold is met een, door zakenman Frans Lavooij bekostigd, privé vliegtuig naar Oekraïne gevlogen. Je mag je afvragen wat Alex daar überhaupt, als Nederlands tweede kamerlid, te zoeken heeft maar, Alex wil graag goede sier maken bij Jean Claude Juncker want, hij is als partijleider van D66 zijn houdbaarheidsdatum al ver overschreden. Nu blijkt Alex echter gewoon de loopjongen van Lavooij te zijn en, die heeft zakelijke belangen in Oekraïne en geilt nu al op de bakken met EU subsidies die straks in zijn zakken belanden.
We hebben hier natuurlijk een mening over en we klagen wat maar, we doen niets. Alex zijn belangen liggen tijdens het aankomende referendum in het ‘JA-kamp’. Hij zegt “JA” tegen de belangen van Lavooij en de EU, omdat hij weinig meer dan een corrupte schurk is. In het ‘JA-kamp’ geldt het credo dat “JA” zeggen de enige sociale optie is maar, de EU is een organisatie die zich in Oekraïne van haar minst sociale kant heeft laten zien. Laten we vooral niet vergeten dat de burgeroorlog in Oekraïne, die duizenden doden heeft gekost, twee jaar geleden is ontstaan omdat de toen zittende president het associatieverdrag niet ondertekende. De EU heeft de meute opgehitst en bondgenoot Porosjenko aangejaagd tot het plegen van een coupe. Dat is de democratie die naar goed Amerikaans voorbeeld verkocht wordt maar dan door de EU.

Nu heeft D66 de initiatienemers van het referendum ‘ontmaskerd’. De GeenPeil lobby heeft niets met Oekraïne en daar wordt nu mee gezwaaid in antwoord op de aangetoonde corruptie van Pechtold. Het gaat Pechtold zeker niet om het Oekraïense volk maar, hij heeft zijn reisbureau en de EU te dienen. De EU is namelijk een verzameling van kopstukken die al bewezen hebben tot op het bot corrupt te zijn. Ze bedruipen zichzelf met opgehaalde belastinggelden en bedenken de ene waanzin na de andere. De EU is een ambtelijke corporatistische mastodont van teveel mensen en teveel besteedbare fondsen. Iedere EU medewerker wil zijn naam krassen in de Europese geschiedenis en daarom wordt er eindeloos veel wetgeving geproduceerd terwijl men brandjes blust met subsidies, zonder te kijken naar wat men daarmee verstoort.
Oekraïne is in een burgeroorlog terecht gekomen dankzij de ijver van de EU. Oekraïne is een potentiële afzetmarkt voor de landbouw gerelateerde industrie. Het land is rijk aan bodemschatten waar bedrijven als Shell al tijden op zitten te azen en, dat ze met ‘fracking’ het milieu om zeep gaan helpen, levert voor een hoop milieuorganisaties weer groei op. Dat met het ondertekenen de regering van Kiev over enorme bedragen uit de EU kan beschikken, dat is voor iedereen goed volgens het ‘JA-kamp’. De EU gaat Oekraïne geld geven en, dat wordt dan bij Europese bedrijven weer besteed aan het wapentuig waarmee de opstand in het oosten mee moet worden neergeslagen. De geldpomp heeft in Europa te lang aangestaan en, als we dat geld niet snel in Oekraïne pompen dan blijven we hier verzuipen in een lage rente.

Na dit associatieverdrag ligt het westen dan definitief in bed met het zusje van de Russen. Dat verschuift het evenwicht in een geopolitiek landschap dat al enige tijd wordt gedefinieerd door toenemende spanningen tussen de Russen en het westen. De Russen spelen niet meer mee met het spelletje van de petrodollar. Dat was onvoorzien in de machtsstructuur zoals die zich na de val van de muur had moeten ontvouwen. De Russen vormen, met andere landen zoals China en Brazilië, een steeds groter blok tegen de monopole wereld zoals die met de militaire kracht van de VS wordt uitgerold. De EU is een onderdeel van die voorgestelde structuur. De EU is een tussenstap, een springplank naar een wereld met één centrale overheid van de bank.
Dus, als het geenpeil referendum een stem tegen de EU is, laat hem horen. Stemmen heeft nooit zo’n belang gehad als nu. Als je “NEE” zegt tegen het associatieverdrag, dan is dat ook een daad van verzet tegen de onderdrukking van een bende megalomane psychopaten die waarschijnlijk dat antwoord niet gaat pikken en, daar later in een andere vorm mee terugkomt zonder dat jij nog gevraagd wordt. Een vrije toekomst ligt in de kans dit soort referenda te blijven organiseren, ons te verenigen in eenvoudige kampen. Het wordt “JA” of “NEE” en het liefst ziet deze regering dat we thuisblijven of zelfs niet kunnen stemmen omdat het aantal stemlocaties tekort schiet. Neem op 6 April die moeite en ga stemmen. Je helpt alleen in positieve zin mee als je “NEE” stemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De EU wordt met rasse schreden enger en er beginnen zelfs ernstige gaten te vallen in het mantra van deze club. Een instituut dat ooit met wat handels afspraken over…