De Turken schieten de Russen neer

Een Turkse F-16 heeft een Russische straaljager uit de lucht gehaald. De Turken beweren dat dit vliegtuig zich boven Turks grondgebied bevond, dit wordt vanaf Russische zijde ontkend. De Russen en de Turken staan dus duidelijk niet aan dezelfde kant in de strijd tegen ISIS. In Europa schieten we al heel lang niet op Russische vliegtuigen die zich verliezen in ons luchtruim maar, dit soort toestellen wordt uit ons territorium begeleid door onderscheppende vliegtuigen. Dat is een vorm van beschaving, zeker als er geen directe dreiging is.
De Russen hebben in het begin van hun strijd tegen ISIS wel het Turkse luchtruim geschonden en de Turkse luchtmacht verrast door een ‘missile lock’ op één van hun vliegtuigen te zetten. Dat is een daad van agressie die nu door de Turken beantwoord is door de volgende stap vast te nemen. De Turken zijn niet zo bekend met dit soort koude oorlog spelletjes en hebben weinig controle over hun trots en zenuwen getoond. Een vliegtuig van de Russen is neergeschoten en dit is slechts het eerste vliegtuig dat de Russen gaan verliezen aan zogenaamde bondgenoten of ‘bevriende’ landen.

De Turken doen nu het vuile werk voor de rest van de NATO. De zogenaamde oorlog tegen ISIS gaat namelijk helemaal niet over ISIS maar, over het imperialisme van het westen waarbij de Russische coalitie sinds kort aan de noodrem hangt. ISIS is een creatie van het westen. ISIS is ontwikkeld om een niet direct aantoonbare oorlog te kunnen voeren in het midden oosten. Dit om een machtsvacuum te creëren waarin in de loop van de tijd een nieuwe structuur uit ontstaat, die voor het heersende westen beheersbaar is. Niets anders dan een moderne variant van ordinaire kolonisatie.
De sterke regimes in die regio worden verzwakt door rebellenlegers en die rebellenlegers krijgen westerse luchtondersteuning. Die luchtondersteuning wordt ook meteen bekrachtigd door over het aangevallen land een ‘no-fly zone’ af te kondigen waarin de VS als heer en meester haar bommen dropt. Dit alles onder de vlag van een vals humanisme, waarbij het nog heersende regime repressief wordt genoemd terwijl de VS en coalitie het land en de bevolking kapot bombardeert. Dat hebben we ook gezien in Libië en dat zien we nu in Syrië. Dit gebeurt zelfs nog steeds in Syrië met het argument ISIS te bestrijden terwijl we nu weten dat ISIS een westerse fabricage is.

De Russen hebben dit een tijd aangekeken en zijn vervolgens het regime van Assad te hulp geschoten. Dit begon met Russische bombardementen op ISIS stellingen. Die bombardementen bleken zeer succesvol te zijn en daar maakte de westerse wereld een schande van. Plotseling werd de wereld door Obama duidelijk gemaakt dat de Russen bommen gooiden op de door hen gesteunde rebellen. Die rebellen hebben inderdaad Amerikaanse steun gekregen omdat zij tegen die slechterik van een Assad vochten. Het was dus niet wenselijk dat de Russen hiermee door gingen maar, Putin haalde zijn schouders op.
Putin heeft, op de onlangs gehouden VN-top, de kachel aangemaakt met de rebellen steunende politiek en het westen verweten van het hele midden oosten een puinhoop te hebben gemaakt. Hij heeft fel uitgehaald naar “The War on Terror” en het steunen van terroristen. Hij noemde deze tactiek “dom” maar, dat alleen om niet te hoeven zeggen dat een smeerlapperij van jewelste is. Hij bleef diplomatiek genoeg om het gesprek gaande te houden en dat gesprek ging verder op de G-20 top in Istanbul op 14 november.

Je kunt zoveel occulte zaken hangen aan vrijdag de 13de als je wilt maar, de timing van de G-20 top was hier ook een teken aan de wand. Werden er aan de vooravond van deze top 130 mensen in Parijs afgeslacht door een bende gesponsorde terroristen, kon dat meteen met Putin op de G-20 top besproken worden. Als dit een tactiek is geweest, dan heeft dat zijn vruchten afgeworpen want, Putin werd hierdoor geforceerd meteen te reageren.
Putin had geen diplomatieke mogelijkheden het zo getroffen westen niet meer mee te laten spelen in de oorlog in Syrië. Hij had de Fransen het vergeldingsbombardement in Raqqa niet kunnen weigeren omdat de publieke opinie dit niet zou begrijpen en hij de media de kans zou geven om de anti Rusland propaganda weer voluit te laten klinken. Niemand met een Franse vlag over zijn Facebook profielfoto had hier chocola van kunnen maken. Men had zich tegen de Russen gekeerd en als wij hier in het westen onze overheden gaan steunen, hebben ze carte blanche voor een directe confrontatie met de Russen. Putin heeft afspraken moeten maken, water bij de wijn moeten doen en nu is het eerste vliegtuig neergehaald en het zal niet het laatste zijn.

De vraag is nu hoe Rusland zal reageren. Hoe zal Putin zijn kaarten spelen? Kan hij bewijzen dat de Russische straaljager zich niet boven Turks grondgebied bevond? Mocht dat het geval zijn, zou hij dan aan de Syrisch Turkse grens een gebied van een dertig kilometer aan Turkse zijde als ‘vrij luchtruim’ kunnen uitonderhandelen? Het ligt in het verwachtingspatroon dat Rusland deze situatie heeft voorzien en daar adequaat op kan reageren. Keer op keer hebben de Russen de morele ‘High ground’. Iedere keer opnieuw zien we de Russen op het diplomatieke slagveld winnen, vooral omdat ze niet hoeven te liegen.
Dit incident is het begin van een nieuwe fase in de strijd die twee wereldmachten voeren. De toekomst van de mensheid wordt in de proxy oorlog in Syrië nu gevoerd maar, de EU is bezig de Russen te confronteren met een twee fronten oorlog. Een soortgelijke situatie hebben we in Oekraïne en, als het associatieverdrag met de EU een feit is, dan zal de NATO de regering van Kiev helpen de opstand in het oosten kort en klein te slaan. De NATO dreiging aan de EU grenzen met Rusland zal een verdere opbouw vinden en we kunnen alleen met angst en beven toekijken waartoe dit gaat leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Serena Shim heeft een jaar geleden al aangetoond dat Turkije ISIS steunde en moest dit met de dood bekopen. De Amerikaanse overheid had geen belang bij een eigen onderzoek naar…