Het stormt

Het stormt. Geen wind van verandering is in zicht op de weerkaartjes maar het stormt in politiek Nederland met af en toe een hagelbui van protestgeluiden. Het NOS Journaal klinkt met de dag belachelijker. We leren van de NOS dat het openbaar ministerie een video oproep doet voor getuigen van het afschieten van een BUK-raket op MH-17. We mogen vernemen dat Dijsselbloem de uitverkoop van Abnamro uitstelt omdat Gerrit zichzelf een bonus moest geven terwijl de grootste diefstal ooit niet wordt vermeld. En we mogen lezen dat de geleden emotionele schade voor de nabestaanden van de Gemanwings slachtoffers om een vergoeding vraagt die ze nooit gaan krijgen.

Om bij Germanwings te beginnen; het ziet ernaar uit dat de toedracht van deze ramp totaal niet meer ter zake doet. Het is volstrekt idioot om aan te nemen dat de co-piloot het niet meer zag zitten en in zijn ellende ruim 150 mensen moest meenemen. Hij had heel wat elegantere opties kunnen kiezen dan het plegen van een massamoord.
Hij vloog bijvoorbeeld ook in zijn vrije tijd met zweefvliegtuigen. Hij had tijdens het maken van een reguliere zweefvlucht de controle over zijn vliegtuig kunnen ‘verliezen’. Hij ging vader worden en het blijkt vrij zeldzaam dat men voor de geboorte van het kind al vrijwillig uit het leven stapt. De psychische toestand van de piloot wordt aan alle kanten gehypet omdat dit volgens de cockpit voice recorder de oorzaak moet zijn maar, er is geen autoriteit meer die je tegenwoordig nog kunt vertrouwen.
We weten niet wat er is gebeurd. Wat we wel weten is dat er ergens in Frankrijk op een berg een vliegtuig ligt in wel hele kleine stukjes. De maximum snelheid van een A320 ligt boven de 16.000 voet op 970 kilometer per uur, dat schiet lekker op en dat maakt vliegen zo populair. Zo’n vliegtuig heeft enorm veel luchtweerstand, daarom haalt het alleen op grote hoogten dat soort snelheden want, daar is de lucht een stuk ‘dunner’ en dus neemt de weerstand af. Iedereen die weleens op een 5 kilometer hoge berg is geweest, kan dit uit eigen ervaring beamen. Met andere woorden, hoe hard heeft het toestel gevlogen vlak voor het de berg raakte?
Er hebben wel meer vliegtuigen zich in bergen geboord in de geschiedenis van de luchtvaart maar, nog nooit zijn vliegtuigen zo uit elkaar gespat als het vliegtuig van Germanwings. Alsof het ding gemaakt was van een veiligsheidsglas, zo lijkt het te zijn versplinterd.
Gelukkig hoeven we daar geen vragen over te hebben omdat we ons nu boos kunnen maken over de uitbetaling van de gelden over de geleden emotionele schade. Het zal nog jaren duren en niets zal billijk geschikt worden. Dit thema zal blijven terugkomen als er weer nieuws is dat ons echt aangaat.

Dan hebben we MH-17, een zich voortslepend drama dat een onderste steen moet vinden maar, slechts bij één van de strijdende partijen. De andere partij moeten we buiten schot houden want, wij hebben een getekend geheimhoudingsplicht met De Belgen, Australiërs en de regering in Kiev.
Niet anders dan wat Fred Teeven doet met drugsdealers, is gebeurd met de NAZI’s in Kiev. We hebben ze geld gegeven en beloofd ze verder geen stro breed in de weg te leggen in hun criminele activiteiten.
Met het tekenen van het geheimhoudingsverdrag is iedere schijn op een eerlijk onderzoek de afvoer in gegaan. Daarom hadden we niet direct de satellietbeelden vanuit de VS, daarom stonden de onderzoekers aan de verkeerde kant van het front en konden ze niet bij de plek des onheils komen en daarom gaat het stukje metaal dat in de wei is gevonden door Jeroen Akkermans als belastend bewijsmateriaal dienen.
Om dit bewijs enige ondersteuning te geven van wat getuigenverklaringen, heeft justitie nu een video-oproep gedaan in de gehele Oekraïne. Van de berg aan verklaringen die dit zal opleveren zullen ‘de beste’ eruit worden gepikt om ondersteuning te bieden aan het bewijs van Akkermans.
Nog steeds wordt er gezwegen in alle talen over de radarbeelden die de Russen direct beschikbaar hadden. Hierin waren twee Oekraïense jachtvliegtuigen te zien, vlakbij MH-17, vlak voordat het ter aarde stortte.
Nu komt dit soort informatie van de Russen, die zelfs een satelliet van de VS hebben gehackt om wat plaatjes te kunnen downloaden. Die beelden ondersteunden de radarbeelden, die beelden zijn echter volledig genegeerd. Geen woorden over photoshoppende Russen, geen ontkenning van de VS dat de Russen gewoon in hun top-secret zijnde databases kunnen, gewoon helemaal niets want, als je net doet alsof de informatie niet bestaat dan verdwijnt die info het snelst uit de zoekmachines.

Gelukkig hebben we ‘geldgeile Gerrit’ nog. Gerrit is altijd een bron van vermaak, dat vindt hij zelf nog het meeste en daarom lacht hij constant het hardste om zijn eigen grapjes. Ondertussen zag Gerrit zijn kans te vroeg schoon om zijn passie de vrije loop te laten en is Gerrit een tonnetje te ver gegaan. Zelfs Jeroentje kan niet anders dan Abnamro van de markt te halen en niemand begrijpt waarom de staat Abnamro niet houdt.
We zouden er een volksbank van kunnen maken en daarmee als volk weer een beetje controle kunnen krijgen over de geldcreatie. Met de belastingbetaler als hoofdaandeelhouder, zou de Abnamro een aardige stap zijn tegen de privatisering van ons land. We zouden voor ons geld allemaal naar deze bank kunnen gaan en de rest links kunnen laten liggen, als wij erop konden vertrouwen dat de overheid de bank niet zou verkopen.
Op die manier zien we nog iets terug van onze fractioneel gebankierde centen, dat vond men onwenselijk dus moest de Abnamro met verlies weer terug de markt op. Een meer openlijke vorm van diefstal is nauwelijks denkbaar maar, het zou onterecht zijn dit te denken als de staat eigenlijk alleen uit criminelen bestaat.
Gerrit was te snel. Hij kon niet wachten op de nieuwe aandeelhouders. Die hadden hem vast willen belonen voor zijn geleverde diensten. Jeroentje baalt natuurlijk ook want, die had zich ook wel een positie in de directiekamer van deze bank toebedacht na de verkiezingen. Gerrit heeft het verpest omdat hij weer het onderste uit de kan wilde hebben en moet alles weer vooruit worden geschoven.
Er zit weinig anders op dan net na de beursgang onze rekeningen bij deze club op te heffen. Dan naaien we Gerrit toch nog een beetje terug voor wat hij ons allemaal gebracht heeft.

Ondertussen is er ook leuk nieuws. Loyalist zit normaal niet zo in de gossip hoek en daar gaan we zeker geen gewoonte van maken maar, dat mevrouw Pechtold onze Alex niet meer ziet zitten, geeft toch weer enig vertrouwen in de mensheid.
De huwelijksproblematiek wordt geweten aan zijn werkverslaving maar, hij is met Froukje getrouwd in 1997 en toen zag Alex er net zo anders uit als de wereld. Toen hadden we Hans van Mierlo in het zadel bij D66 en Els Borst aan zijn politieke zijde. Alex mocht toen wethouder in Leiden spelen. Alex was een gewone vent met politieke ambities maar, nog lang niet in de positie waarin hij nu verkeert.
Misschien praat Alex in zijn slaap of heeft hij Froukje teveel verteld. Misschien iets over de dood van tante Els of heeft hij zijn enthousiasme niet kunnen bedwingen en is iets te uitbundig geweest over dat Bilderbergfeestje.
Froukje moet hem niet meer en, daarmee lijkt zij een potentiële klokkenluider te zijn. Dat laatste is een ijle hoop maar, wie weet in wat voor een varken Alex zich ontwikkeld heeft in de loop der jaren? Wie weet dat beter dan zij?

screenshot_1714

6 gedachten over “Het stormt

 • 01/04/2015 om 13:05
  Permalink

  Terug naar de situatie, waar de burger beter van wordt en niet alleen de ELITE zoals nu blijkt?

  Beantwoorden
 • 31/03/2015 om 21:53
  Permalink

  een ander Europa??? volgens mij wilde het grootste gedeelte ven Nederland dat Europa niet, en is het ons door diezelfde overheidskliek door de strot geduwd….dus weg met dat monster dat korte metten maakt met de democratie!

  Beantwoorden
 • 31/03/2015 om 21:01
  Permalink

  Tja, het is allemaal weer te triest om te lezen.
  Gelukkig is er ook nog een ander Europa waar we gebruik van kunnen maken.

  Beantwoorden
 • 31/03/2015 om 17:11
  Permalink

  Ik vind dat het tijd wordt om het begrip “overheid” eens te nuanceren: NL is een democratie, zeggen de politici, dan is alle macht aan het volk, en is er dus geen plaats voor, noch een behoefte aan iets boven het volk. Dus ” overheid” bestaat niet. Wat we met z’n allen betalen is een groep ambtenaren die in dienst is vann het volk maar die doen blijkbaar niet wat we willen. Wordt het niet tijd ze dat eens pijnlijk duidelijk te maken?

  Beantwoorden
  • 31/03/2015 om 20:56
   Permalink

   Hallo, het volk, die 49% die gestemd heeft, heeft zijn stem weggegeven aan die overheid…..
   Met de zwijgende 51% meerderheid wordt in deze democratie in ieder geval geen rekening gehouden.

   Dus het volk “de stemmers” moet zijn bek houden, want die hebben helemaal geen stem meer. Weggegeven in het hokje.

   Beantwoorden
 • 31/03/2015 om 14:50
  Permalink

  Als we zo tegen privatisering zijn, zijn we dus voor nationalisering (beheer van bedrijven door de overheid). Maar dat willen we eigenlijk ook niet, want we vertrouwen de overheid niet. En ze hebben ook wel bewezen ons vertrouwen niet waard te zijn.

  Een bank runnen is niet moeilijker dan het runnen van een drogisterij.
  Maar het zou wel moeten zijn dat geen een bank gered wordt, hoe groot en essentieel ze ook zijn.
  De spaarder zet op eigen risico zijn geld op de bank. Bank failliet = geld weg.
  Fractioneel Reserve bankieren is een ‘Big No-No’. Daardoor zijn alle problemen juist gekomen.
  Op die manier zou iedereen het recht moeten hebben om zijn eigen bank te kunnen beginnen.
  Als ik te veel moet betalen, omdat de directeur liever zijn zakken vult, dan neem ik gewoon een andere.
  Je rekeningnummer zou op een chipkaart kunnen staan, net als het telefoonnummer op een SIM-kaart. Zo wissel je net zo eenvoudig van bank als van telefoon.

  Zelfs in Afrika hebben ze een systeem om geld over te kunnen schrijven per telefoon.
  Wij hebben kantoren met tapijt waar je tot je enkels inzakt, en personeel in dure pakken.

  Ik geloof niet dat we echt de vrijheid krijgen om zoiets als in het artikel op te starten.
  En anders zal de overheid het kapen. Anders zou het het einde zijn van de gevestigde orde.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Ons ministerie van Buitenlandse Zaken wil meer leven in de brouwerij dan dat de MoslimBroederschap ons kan brengen. De MoslimBroederschap is een soennitisch islamistische politieke organisatie die als overkoepelende organisatie…