TTIP? We hebben er niks van gehoord

TTIP. We hebben er niet zo heel veel over gehoord want, we zouden er maar in de war van kunnen raken. De NOS en haar collega’s willen ons graag de verwarring besparen gelukkig hebben we nog de VPRO met Lubach. De overheid heeft al eens gezegd dat de burger niet slim genoeg is om te weten wat goed voor hem is dus, geeft die overheid ons ‘Boer zoekt vrouw’ en, dat wordt lekker bekeken.
We hebben geen stem in dit land, ook al geven we die af aan partijen die ons ook liever niet wijzer maken dan we al zijn. De reactie van Loyalist op een dergelijke houding is bekend, ‘als jullie ons negeren dan doen wij hetzelfde bij jullie’. Die houding lijkt zich te verspreiden over dit land en minder dan de helft van de kiezers is wezen stemmen. Dat lijkt aardig in overeenstemming met de weergave te zijn van het democratische gehalte van dit land. Ons land is voor 51% democratisch. 49% is gaan stemmen en 51% heeft daadwerkelijk haar stem afgegeven door de gang naar het stemhokje niet te maken.
De stemmer heeft totaal geen weet van de inhoud van TTIP en gelooft onze Mark en zijn vriendjes op hun woord als zij roepen: “TTIP is goed voor het land!” Er zijn natuurlijk ook mensen die wel de narigheid van TTIP kennen en nog steeds zijn gaan stemmen en zij hopen dat de politiek nog zal bijdraaien en TTIP alsnog zal verwerpen.

TTIP geeft bedrijven van de aangesloten landen het recht om hun producten in bij de aangesloten landen te verkopen volgens de regels van dit verdrag staan. Onze overheid zal niets meer kunnen zeggen over wat ons consumenten verkocht wordt en zo kan men straks rattengif als rode rijst verkopen zonder dat de overheid daar nog macht over kan uitoefenen.
Dat rattengif zal ondermeer zitten in de GMO producten die straks fris staan te prijken in de schappen bij Albert Hein. Wij weten van niets, wij weten steeds minder en de voedsel en waren autoriteiten worden compleet overbodig gemaakt. We kunnen straks geen product meer weigeren want, alles dat onder de vlag van dit verdrag verkocht wordt is dankzij dit verdrag geschikt voor onze markt.
Een onderdeel van TTIP is de ISDS. Dit orgaan gaat de conflicten oplossen die ontstaan tussen bedrijven en de landen die onder TTIP hun producten op hun markten moeten toelaten. Wordt hier niet aan voldaan dan kunnen bedrijven via dit orgaan overheden aanklagen voor honderden miljoenen in nader te specificeren valuta.

TTIP-colour-wordloyalist

We zullen dus iedere vorm van controle totaal verliezen en we zullen de bagger die ons zal worden voorgeschoteld gewoon vreten want, we zullen er steeds moeilijker achterkomen hoe schadelijk producten zijn die als levensmiddelen of medicijnen bij ons op de markt zullen verschijnen. Wederom worden we verkocht door de politiek en niet alleen onze economie maar, onze autonomie en onze gezondheid staan steeds meer onder druk.
De Duitsers lijken roet in het, genetisch gemanipuleerde, eten te gooien. Als we onder dit verdrag uitkomen, zullen we hiervoor niet de Nederlandse kiezer of politiek kunnen bedanken maar heeft de Duitser iedere vorm van morele schuld over die oorlog nu echt wel ingelost. Dat is de staat van ons land in een notendop, we zouden beter af zijn als een provincie van Duitsland dan onder eigen bestuur.
De Duitse media heeft wel over TTIP bericht maar, alles wat er hier in de media aan kritiek is verschenen is te zien in de video van de VPRO. Het TTIP verdrag gaat deze maatschappij nog verder ontwrichten en het enige dat ons nog te doen staat is de petitie tekenen want, we hebben geen macht de huidige koers van het beleid te veranderen. Dat is onze enige kans onze stem te laten horen en ook de Duitse minister van economische zaken Sigmar Gabriel te sterken in zijn TTIP blokkade.

De SP was tegen TTIP maar maakt nooit deining ook al is het gevaar nog zo groot. De overige partijen waren gewoon voor en zeker onze Mark. Dat is waarvoor 49% van Nederland gestemd heeft, dat is wat 49% van Nederland schijnbaar wil. De gehele agrarische sector zal economisch verslaafd aan criminele bedrijven als Monsanto raken en als we dat niet willen zullen we immense boetes moeten betalen.
Bekijk de video, Lubach is best vermakelijk en de informatie is van cruciaal belang. Bekijk ook deze pagina voor nog meer informatie en durf te vragen waarom onze politiek en media ons nauwelijks iets hebben verteld over het TTIP verdrag.

19 gedachten over “TTIP? We hebben er niks van gehoord

 • Pingback:Opkomst Boer zoekt vrouw hoger dan stembusgang | Partij Vrij Almelo

 • 25/03/2015 om 22:33
  Permalink

  Goed Stuk!
  Petitie getekend en bij het stuk van de Duitse minister bedacht ik opeens: Jezus! Worden we straks nog door de Duitsers van de Amerikanen bevrijd! Allemachtig wat Prachtig!

  Beantwoorden
 • 25/03/2015 om 15:14
  Permalink

  De Partij voor de Dieren is ook tegen TTIP, zie hier een stuk van Esther Ouwehand:
  “Nú in de uitverkoop: de democratie!
  Iedere partij die staat voor democratie en voor bescherming van publieke waarden zou allang een TTIP-alarm hebben moeten laten klinken

  Hoera voor Arjen Lubach en zijn TTIP-alarm. Met een vlijmscherpe analyse van 10 minuten kreeg hij voor elkaar dat een dreigend monsterverdrag tussen Europa en de VS trending topic werd – iets wat de politiek nog niet lukte. Al is dat waarschijnlijk juist de bedoeling. Brussel bereidt immers de genadeklap voor onze democratie voor, en dan is het handiger als er niet teveel mensen meekijken. Zeker als je weet dat het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), precies één ding gaat doen: de democratische macht van de burger nog verder inperken ten gunste van het internationale bedrijfsleven.”

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/31269_nu_in_de_uitverkoop_de_democratie/

  Beantwoorden
 • 24/03/2015 om 15:18
  Permalink

  Beste lezer,

  Het lijkt mij duidelijk TTIP is gecreëerd door corporaties die er het grootse voordeel aan hebben zodat zij nog makkelijker precies kunnen doen wat zij willen zonder dat de vermoeiende publiek er inzicht in heeft of de mogelijkheid heeft om er iets aan te doen. Dit systeem past niet in de moderne wereld en vooral niet in een democratie.

  Beantwoorden
 • 24/03/2015 om 13:16
  Permalink

  Een duidelijker bewijs dat de VS failliet is is er niet ze slaan aan het plunderen. De geplande roof van de Russische olie en gasvoorraden was te hoog gegrepen dus onder het mom van een verdrag worden we tot slavernij veroordeeld.

  Beantwoorden
 • Pingback:TTIP realiteit met dank aan uw criminele overheid - Loyalist

 • Pingback:StopTTIP | TTIP | TAFTA | Reporter confronts EU-Commissioner with their own ordered study (video) | Dutch Am@zing Nieuws Blog

 • 24/03/2015 om 03:34
  Permalink

  Het kwaad heeft zoveel meer tot zijn beschikking dan het goede. Tot bittere armoede uitgeplunderde arbeiders stonden al eens eerder op tegen het “wettig gezag”: Palingoproer. Ze hebben toen 19 arbeiders doodgeschoten (zonder uitzondering in de rug volgens historicus Jan de Rek) en “toen ging iedereen maar weer naar huis om koffie te zetten”.

  Beantwoorden
 • 24/03/2015 om 03:14
  Permalink

  Een kleine prelude op de komende ijzeren tijden:

  De oprichting in 2006 van “Eurogendfor”. Het zijn speciale politie-eenheden die er straks op gaan toezien dat niemand tijdens het creperen de wet overtreedt.

  De herinvoering van de doodstraf in Nederland voor politieke tegenstanders in 2008 (versluierd weergegeven in het Verdrag van Lissabon).

  Onze volgende minister-president wordt Alexander Pechtold.

  Beantwoorden
 • 24/03/2015 om 03:02
  Permalink

  Wat er aan de hand is dat is echt heel ernstig. Onze politici weten al langere tijd met mathematische zekerheid dat onze economie zal instorten. We staan opnieuw aan de vooravond van een economische depressie waarover men over honderd jaar nog zal spreken. En ze hebben opnieuw geen oplossingen want het tot graaien uitnodigende financiële systeem moet natuurlijk wel intact blijven. Thorbecke zei het al: “vlugge praters, lege hoofden”. Zolang ze de boel nog draaiende kunnen houden zolang zullen ze ook allemaal nog van hun mooie (lees: dikbetaalde) baantje verzekerd zijn. Oktober 1929 ligt opnieuw vóór ons: we komen dus met deze organisatie-criminelen geen stap verder. En we kunnen er opnieuw vanuit gaan dat straks de banken de kwade pier van het debakel toegespeeld krijgen en zo halen onze politici weer op tijd hun nek uit de welverdiende strop. Pechtold, Samsom, Roemer, Wilders, Rutte -de lijst uitvreters is uitputtend- zijn helemaal geen volksvertegenwoordigers. Het zijn LANDVERRADERS.

  Beantwoorden
 • 24/03/2015 om 02:26
  Permalink

  “Goed” stemmen behoort tot de onmogelijkheden. Je hebt slechts de keuze tussen een aantal organisatie-criminelen die alleen maar uit zijn op een mooie persoonlijke carrière op andermans onbeschaamde kosten. Iets anders zit er niet in onze regeringsgebouwen.

  Rest een volksopstand. Die komt pas als de koelkasten leeg raken. “Satt geht nicht auf die Strasse”.

  Beantwoorden
 • 23/03/2015 om 23:33
  Permalink

  Schelden heeft geen zin. Al is het soms een logisch gevolg. Omdat je niet tegen mag zijn in Nederlandse dagbladen of in Bijv. Nu.jij.

  Je suis Charlie is zeker niet waar.
  Ik hou het kort waarom vertelt de Westerse pers bijna niets over TTIP. of over problemen in andere EU staten.

  Omdat de Westerse pers in handen is van het grootkapitaal, net als onze Ministers in Den Haag en Brussel, alles wordt geregeld onder het genot van een hapje en drankje. Betaald door Lobbyisten.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/03/21/who-studie-roundup-von-monsanto-kann-krebs-ausloesen/
  Duitsland begint tenminste wakker te worden.

  Nederland is geen democratie meer, we worden geregeerd door lobbyisten, dus alleen een protest stem naar de kleinste Of naar uw keuze kan de boel op stelten zetten.

  Zelfs een opkomst van 30 % zal worden uitgelegd als, kennelijk heeft iedereen vertrouwen.

  Ik begrijp je wel @ johan. ”Veel mensen weten (nog niet )dat stemmen een ( anti )-democratische daad is omdat hen het tegendeel wordt wijsgemaakt De manier waarop u het schrijft. Is precies de manier. Hoe de politiek het uitlegt en verklaart.

  Ons kiesstelsel deugt van geen kanten. Veel te veel partijen. Er zou een kiesdrempel moeten zijn. Tevens zou de grootste partij extra zetels moeten krijgen, zoals in Griekenland. Dat voorkomt dat als een partij 40% haalt. Die partij toch opzij wordt gezet. Door samenwerking van andere partijen.
  Ik ben het met u eens, er zou ook een kiesdrempel moeten zijn dat verkiezingen ongeldig zijn, tevens moet er een dwingend referendum zijn.

  Voor die tijd zal ik niet meer geloven in democratie, tot die tijd. Moeten we het spelletje meespelen tot een partij de regels wil veranderen.

  Helaas is Nederland geen democratie, meer een obligarchie. Geregeerd door de Elite en Lobbyisten. Al jarenlang in voorbereiding. Niet stemmen is accoord gaan met de stem van vroeger.

  Alleen een volksopstand of goed stemmen kan de boel veranderen.

  Beantwoorden
 • 23/03/2015 om 22:50
  Permalink

  “Als je niet stemt dan gaat je stem naar de grootste partij”.
  “Door te stemmen kun je iets kiezen”.
  “Als je niet hebt gestemd dan mag je er verder ook niet over meepraten”.
  “Als we niet gaan stemmen dan krijgen we een dictatuur”.

  Kortom: over stemmen heerst merkwaardig veel onwetendheid. Zo worden de niet uitgebrachte stemmen opgeteld (!) en in evenredigheid met de uitslag over de partijen verdeeld. Maar ik laat me ook door deze ziekelijke constructie niet chanteren. Wie stemt, en het maakt echt niet uit waarop, geeft macht aan criminele bankiers. Wie niet stemt geeft geen macht aan criminele bankiers. Zó eenvoudig is stemmen tegenwoordig!

  Ik stem dus niet.

  Beantwoorden
  • 23/03/2015 om 23:37
   Permalink

   Johan, ik begrijp je wel. Maar zie onderstaande. Zo ziet het kiesstelsel in Nederland het niet. Niet stemmen, betekend voor Den Haag. Dat je tevreden ben.

   Beantwoorden
 • 23/03/2015 om 22:15
  Permalink

  Ook socialist Emiel Roemer zal in het parlement NOOIT de vraag stellen wat onze regering het recht geeft de arbeiders uit te plunderen om criminele bankiers te redden.

  Beantwoorden
 • 23/03/2015 om 22:06
  Permalink

  Veel mensen begrijpen helaas nog niet dat stemmen een anti-democratische daad is omdat hen het tegendeel wordt wijsgemaakt.

  Beantwoorden
 • 23/03/2015 om 14:06
  Permalink

  Beste Jos,

  Ik stel voor dat we mekaar geen vreemde namen gaan geven. Je scheldt graag iedereen uit voor Eurofiel en Neoliberaal, dat zijn termen waarmee jij jouw persoonlijke afgrijzen over bepaalde lieden kenbaar maakt en dus kunnen we constateren dat je wilt beledigen. Ik stel voor dat je dat niet doet. Het is een teken van zwakte en het maakt het uitwisselen van gedachten tot iets vervelends. Willen we het gezellig houden, dan blijven we mekaar met respect behandelen. Kan dat niet, dan moeten we de discussie stoppen en dat zou jammer zijn.

  51% van dit land heeft een democratische handeling verricht door niet te gaan stemmen. Voor veel mensen is het niet stemmen een actieve vorm van protest geweest en wij gaan door met ons steentje bij te dragen aan die beweging tot we tot andere inzichten komen. Deze inzichten zullen moeten komen vanuit een verandering in ons bestel en de eerste sociale regel die wij als eis stellen en dat is; geen geldcreatie door private instellingen.
  Een echte socialist zoals ze klaarblijkelijk bent zou dit moeten toejuichen maar, je hangt zo aan de SP dat je niet kijkt naar de behaalde resultaten van deze partij maar slecht naar wat het programmaboekje te bieden heeft. Hier kan ik nog een goedkoop waardeoordeel aan hangen maar, daar schiet ik niets mee op tenzij ik je zou willen beledigen.

  De mensen die zijn thuisgebleven hadden als zij wel waren gaan stemmen niet op de SP gaan stemmen. Die mensen zijn thuis gebleven omdat er geen partij is die ze vertegenwoordigd en, dan is het niet verstandig je stem te geven aan een club waarvan jij als kiezer vindt dat die club jouw belangen niet behartigd. Dat er zo weinig op de linkse partijen is gestemd heeft veel meer te maken met het door de linkse partijen geschonden vertrouwen. Als we nog vertrouwen in de SP hadden gehad, dan hadden we er wel op gestemd.

  Ons argument is dat stemmen geen zin heeft omdat wat je ook stemt hetzelfde beleid altijd voortschrijdt. Dat kun je niet ontkennen, alleen met het argument dat de SP nog nooit geregeerd heeft. Een dergelijke opmerking is opgehangen aan een geloof en wij kijken hier naar de feiten en wij zien hoe het anders kan.
  Ik geloof niet in het politieke bestel dat jij ziet. Ik geloof in een kleine overheid en burgers met echte invloed. Het feit is dat we dat allemaal onder het wakende oog van de SP verloren zijn en dat maakt ze tot niets anders dan een waardeloze club leugenaars die niet anders zijn dan al die VVD-ers. Ik geloof in de waarden en normen die de SP voorstelt maar, in tegenstelling tot de burger zijn vrijheid teruggeven heeft Roemer onlangs toegegeven te geloven in een grotere overheid. De overheid is al minimaal 10 keer te groot en kijk wat het de burger gebracht heeft dus, SP nee dankjewel.

  Verder noem je loyalist trol maar, de enige die zich als een trol gedraagt ben je zelf. Ondanks dat krijg je hier een platform omdat je geluid best gehoord mag worden, het draagt bij tot de discussie en dat is loyalist schijnbaar wat waard.
  Verder laat je je kennen als een zwakke lezer, blijkend uit deze vraag: “je eenzijdige standpunt over de SP is me bekend maar hoe ligt dit met andere partijen naar jouw mening?” Het antwoord op die vraag staat in de zin na de zin over de SP. Lees even mee: “De SP was tegen TTIP maar maakt nooit deining ook al is het gevaar nog zo groot. De overige partijen waren gewoon voor en zeker onze Mark.”

  De manier waarop jij je commentaren in elkaar sleutelt geven weinig blijk van het begrip van hetgeen er geschreven is. Je commentaren zijn tirades over Eurofielen en Neoliberalen maar, wij willen niemand met dit soort woorden uitsluiten. Wij willen uiteindelijk in alle lagen van de bevolking gehoord worden omdat dit probleem ver boven het vermeende ‘rechts’ of ‘links’ uitstijgt. We gaan dit jou nooit aan je verstand peuteren want je leest niets, je vermijdt het onderwerp economie en je zit alleen maar gif te spuien over Eurofielen en Neoliberalen.
  Loyalist valt af als Eurofiel, als je onze stukken waarin Europa ter sprake komt begrijpend had gelezen, dan had ons nooit zo kunnen noemen.

  Het geheel getuigd van een zwakbegaafdheid in het herzien van oude meningen. Ik begrijp dat dit moeilijk is maar, als je dan op jouw manier op ons begint te schelden, dan ga je een grens bereiken waar we liever ver van blijven. Dus, probeer eens in te gaan op de inhoud. Over het onderwerp van het stuk heb je het niet gehad, zoals het ook de rest van de SP betaamt. De SP had hier een enorme landelijke stampij over moeten maken maar, de SP is stilletjes tegen. In je commentaar maak je je schuldig aan hetzelfde gedrag en dat is precies wat loyalist tegen de totale Nederlandse politiek heeft. Vandaar ook ons respect voor de Duitse minister van economische zaken die wel zijn mond open trekt. Deze man weet het geluid te maken dat de SP heeft verzaakt te maken.

  Dus, je commentaar is nergens anders op gestoeld als de al eerder door ons aangehaalde cognitieve dissonantie en dat is voor jou een persoonlijk gevecht waar je dan ook zelf mee overweg moet gaan. Deze psychische onbalans is begrijpelijk maar zou hier geen platform moeten vinden dus, doe ons allemaal een lol en reageer inhoudelijk, geef niemand vreemde namen, maak het niet persoonlijk, acteer als een intelligent mens en niet als een kapotte plaat.

  Beantwoorden
 • 23/03/2015 om 12:24
  Permalink

  Het eerste gedeelte lijkt me discutabel, het tweede gedeelte te weinig genuanceerd, je eenzijdige standpunt over de SP is me bekend maar hoe ligt dit met andere partijen naar jouw mening?

  En dat 51% democratisch is omdat die niet gaan stemmen is natuurlijk kolder..
  Democratisch is dus je nergens mee bemoeien of aan deelnemen…nogal discutabel lijkt me..Nonsens komt eerder.

  Heb je overigens el goed opgelet als je niet stemt? Wat gebeurt er dan?
  Dan bepaalt de minderheid de meerheid en dat betekent dat jij als eurofiel-aanhanger natuurlijk winst ziet
  Dan heb je als trol toch het aardig naar je zin..alleen jammer dat dat dit niet op jouw-IK-conto kan worden bijgeschreven..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Ons artikel over het TTIP verdrag heeft heel wat mensen doen ontwaken tot de inhoudelijk vreselijke realiteit van dit monster. We mogen daarbij zeker niet vergeten hoe we hier gekomen…