Loyalist is een zeikerig medium

Loyalist is een zeikerig medium. Nodig maar, zeikerig. Op deze website wordt continu gewezen op de misstappen die begaan worden in een imperfecte wereld die gerund wordt door een stelletje machtswellustige psychopaten. Hier wordt naar oorzaak en gevolg gekeken. Hier wordt gewezen op de daden van een handjevol geesteszieken, die de energie van mensen misbruiken om deze wereld zo onaangenaam mogelijk te maken voor de rest. De wereld wordt geregeerd door slechteriken met geld, doordat ze de wereld met geld kunnen regeren. We stoppen energie in onze eigen ondergang omdat we ogenschijnlijk die cyclus niet kunnen doorbreken. We hebben geen geld, dus zijn we afhankelijk van hen die steeds weer meer geld genereren doordat wij onze energie aan hen verkopen om zelf te kunnen overleven.
De insteek op Loyalist is altijd hetzelfde: “Pak het probleem aan bij de bron”. De manier waarop geld ontstaat is een betrekkelijk eenvoudige vorm van diefstal die we hoofdzakelijk uit onwetendheid tolereren. We weten niet hoe het werkt want, het ligt niet in ons interessegebied. Hoe geld tot stand komt interesseert ons niet want, dat lost voor ons geen korte termijn problemen op. Nee, het enige wat belangrijk lijkt aan geld is het gebrek aan bezit ervan omdat het eind van de maand altijd eerder komt dan gepland.

Wat ons meer interesseert is de manier waarop er met ons collectief bijeengebrachte geld wordt omgesprongen. We vragen ons geeneens af hoe bijna al het geld dat we verdienen weer terug naar de staat vloeit. We maken ons wel kwaad over daklozen die in eigen land in tentjes overleven terwijl vluchtelingen koffers met geld wordt toegeworpen uit die gemeenschappelijke pot. We maken ons druk over slechte aanbestedingen. Te duur aangekochte straaljagers die technisch achterhaald zijn en geen andere functie hebben dan het doden van mensen, of de salarissen van een groep die de maatschappij duizenden keren meer kosten dan hun bonussen. We maken ons druk over de kwaliteit van de zorg en specifiek de zorg voor ouderen maar, we kijken nooit naar dat saaie onderwerp dat de bron van de ellende is.
Je kunt op Loyalist lezen hoe het corporate zich met de politiek heeft vermengd tot een brei die we ‘corporatisme’ noemen. We bevinden ons in een positie waarin we compleet afhankelijk worden van corporaties. Ze produceren geld, voedsel, zorg, oorlogen en milieuvervuiling. Dat gaat niet minder worden als we ons daar niet tegen keren. In Frankrijk doet men dat nu wel. In Frankrijk gaan de klinkers uit de straten. In Frankrijk ontstaan er veldslagen tussen verontruste consumenten, die geen verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt willen, en bataljons van door de staat bewapende consumenten. We slaan mekaar de koppen in omdat het corporatisme de democratie aan de kant heeft geschoven. Beide partijen hebben individueel dezelfde zorgen. Beide partijen doen wat ze doen om aan het eind van de maand de rekeningen te kunnen blijven betalen.

Loyalist propageert te stoppen met stemmen omdat je alleen kunt stemmen op het corporate systeem. Daarmee geef je erkenning aan iets dat je juist moet bevechten. Het systeem is niet van binnenuit te veranderen en zou daarom door ons genegeerd moeten worden. Zo zouden we ook de leugenachtige media niet moeten steunen met kijkcijfers. We zouden alles moeten ondernemen om die corporate belangen in dit systeem onze steun te ontzeggen. Dat is lastig en zelf niet altijd mogelijk. Je moet de farmaceutische industrie maandelijks betalen anders komen ze je centen halen. Je moet de bank wel betalen, anders wordt je je huis uitgezet. Je moet wel tanken, anders kom je niet op je werk en, heb je geen werk dan kun je de twee bovenstaande doelen niet halen.
Dat deze website alleen wijst op de ellende waaraan wij allemaal meewerken, geeft misschien een inzicht in hoe we deze maatschappij ook anders zouden kunnen organiseren. Het hele verhaal op Loyalist is zelden positief omdat de ontwikkelingen in de wereld eenzelfde trend vertonen. Dat die trend ook op een andere manier gebroken kan worden, dat laat de onderstaande video zien. Niet dat we daar bestuurlijke problemen mee oplossen maar, de video toont aan dat we het groeiende monopolie van corporaties kunnen negeren door ideeën te blijven ontwikkelen. De video is de moeite waard. Het laat ook zien dat geld niet per definitie corrumpeert maar, slechts de mogelijkheid kan bieden dat iemand zijn verantwoording tegenover zijn medemens neemt. Een inspirerende video lijkt een goed begin om de stilte op deze site mee te doorbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Het voelt allemaal niet zo lekker. Als je voor de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam tegen de uitlopers van de Zuid-as aankijkt, dan weet je dat er iets volstrekt…