1000 likes voor Loyalist

Loyalist is de 1000 likes voorbij en als schrijver van de inhoud is dat een ding waar ik niet stilletjes aan voorbij wil gaan.
De Loyalist is op aandringen van Peter afgelopen januari van start gegaan. Peter vond het nodig dat dit geluid werd toegevoegd aan de alternatieve media die Nederland al rijk was. Het schrijven voor Loyalist is een leerproces geweest. Ik heb moeten leren hoe je artikelen schrijft. Ik leer nog steeds bij over hoe je mensen niet direct tegen je in het harnas jaagt maar ze probeert uit te dagen om ook even iets te lezen en, momenteel ben ik aan het leren wat concreter te worden zonder me te laten afleiden door al teveel bijzaken.
Ik heb nooit voor een publiek geschreven en merk ondanks dat, dat ik ergens weleens een snaar raak. Sinds juli 2014 is er enorm veel gebeurd in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Dat vraagt onze aandacht en, dat punt had ik al eerder bereikt maar, om mijn kijk op de wereld een publiek te geven, daar had ik een zetje voor nodig. Dat publiek heb ik gekregen en, ik weet dat ik met een andere toon, insteek en keuze van onderwerpen snel een groter publiek had bereikt maar, ik heb niet gekozen voor populisme, ondanks dat ik wel weet hoe populisme functioneert. Er is iets aan de hand in de wereld en volgens mij is dat op een begrijpelijke manier terug te brengen tot gebeurtenissen 200 jaar geleden.

200 jaar geleden heeft de slag bij Waterloo plaatsgevonden en 200 jaar geleden heeft de familie Rothschild via Willem I DNB gesticht. Deze zin loopt als een rode draad door de stukken die op Loyalist zijn gepubliceerd want, door de creatie vanuit schuld met de heffing van rente daarover hebben we armoede, oorlogen en milieuvervuiling over ons afgeroepen.
Steeds meer mensen beginnen te begrijpen dat we door het door ons geaccepteerde financiële systeem onszelf tot slaven hebben gemaakt. Ondertussen wordt op loyalist de achterkant van het nieuws bekeken, het nieuws zoals je niet gaat lezen in kranten of op tv maar, een verklaring of vertaling van dat wat je via de Main Stream Media gepresenteerd krijgt.
Het doel achter Loyalist is vrij eenvoudig. Wij geloven niet in de huidige politiek voor antwoorden op de problemen die deze politiek zelf creëert maar, wij willen een beweging zien ontstaan van mensen die dwars door het NOS nieuws heen kijken en zien waarvoor Den Haag bestaat. Onze stelling is dat Den Haag slechts het marketing bureau van de bank is, waarin de bank een woord is waaraan wij de totalitaire ongeziene macht koppelen die  niet alleen het nieuws presenteert maar ook maakt.

De bank is niet alleen de Rothschild familie maar, het totale instrument dat deze familie zich heeft eigen gemaakt tot in de diepste krochten van onze samenleving. Dat oma te lang in haar luier zit ligt uiteindelijk niet aan de zorgverzekeraar, de staat of de EU maar, aan onszelf. Wij hebben dit allemaal laten gebeuren dus, wij zijn degenen die dit ongedaan kunnen maken.
We hoeven ons dus niet op politieke  partijen te beroepen omdat zij,onafhankelijk van wat zij propageren te zijn, onderdeel zijn van het probleem. Zij hebben namelijk allemaal verzaakt te vermelden hoe de creatie van geld tot stand komt, hetgeen cruciaal is in de grootste vormen van ellende die deze wereld kent. Daarom vragen wij om aan iedereen om verder te kijken dan de retoriek van de politiek, laat je niet meer dwingen in een denkpatroon. We hebben nu gezien dat de VS ISIS is en dat verklaart de vluchtelingenstroom. Onze politiek veroordeelt de VS nog steeds niet en dat maakt de politiek volledig medeplichtig aan de genocide die in ieder geval sinds de aanslagen op de Twin Towers aan de gang is.

Door te blijven stemmen binnen dit politieke systeem maken we onszelf medeplichtig. Ook medeplichtigaan de ellende die we daar zelf van ondervinden. Door niet te stemmen breken we de discussie open met de zittende macht en ongeacht de uitkomst is dat een discussie die we moeten voeren.
Daar gaat Loyalist over en, dat is niet het populairste geluid maar, een geluid waarvan nu 1000 mensen denken dat het gehoord moet worden. 1000 mensen is niet veel op een land van 17 miljoen man maar, het is een begin dat met steun van zijn achterban een hoop nieuwe steun kan vinden. Dus, bedankt voor het delen van de artikelen en blijf dat vooral doen. We groeien niet hard maar, wel gestaag en, als je oudere artikelen terugleest kun je duidelijk zien dat Loyalist je al lang geïnformeerd heeft over het nieuws dat vandaag in de Main Stream Media wordt aangeboden alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Toen we op Loyalist vertelden dat ISIS van de VS was wilde men dat moeilijk geloven en nu slikt iedereen het voor zoete koek via de Main stream Media. Zoek het op, Loyalist heeft je vanaf het begin op de hoogte gesteld van hoe de hazen lopen. Wil je weten hoe de hazen verder lopen, dan lees je Loyalist en deel je de informatie.
Echte non profit kost geen geld. Loyalist is gratis en ik verdien er geen Eurocent aan behalve als waardering in iets anders dan geld is uit te drukken. 1000 likes, 1000 mensen die uiteindelijk met de blik van een Loyalist naar de wereld gaan kijken. Daar doe ik het nu voor maar, in januari wil ik opslag. In Januari wil ik er 1000 likes bij. Draag je dit intitiatief een warm hart toe, dan help je mee de berichten te verspreiden en dan stop je daar niet mee tot we met een miljoen zijn. Dus, bedankt voor de steun maar, we hebben meer nodig om deze ontevreden Loyalist het idee te geven dat het nog goed kan komen in een wereld die geregeerd wordt dankzij de passiviteit van de menselijke populatie. 🙂

9 gedachten over “1000 likes voor Loyalist

 • 08/10/2015 om 07:27
  Permalink

  Loyalist,
  Ik vind je steengoed. Ik lees al je artikelen, Ook deze vond ik weer leuk en informatief, heb ook altijd wel een weerwoordje, maar dit van die Facebook like’s vind ik toch een beetje krom!
  Terugkijkend op de like’s van Timmerfrans? Vieze smaak, zijn de facebook like’s bij mij niet helemaal lekker meer.

  Beantwoorden
 • 07/10/2015 om 20:51
  Permalink

  Ik wou ook even reageren, mensen er wordt zoveel over van alles gepraat maar wanneer gebeurt er nou eindelijk eens iets iedereen doet zijn zegje maar iets doen of onderhandelen ho maar…….. ikzelf kan het namelijk ook niet pft

  Beantwoorden
 • 07/10/2015 om 16:02
  Permalink

  Ja luid en duidelijk, ook bij mij , het min puntje het NIET gaan stemmen, is GEEN goede keuze, maar dat vind ik , maar ik zal ook nooit meer op de zittende partijen en zijn gedogers stemmen,

  Beantwoorden
 • 07/10/2015 om 15:12
  Permalink

  Ik wil even reageren op uwstuk,dat u zo duidellijk geschreven heeft
  Ben het niet allemaal eens wat u bv,onder andere schrijft over,de wantoestanden ,die in sommigge verzorgings huizen oa ,met ouderen,plaats vinden
  U zegt dat het onze eigen schuld,is.Daar hebben wij niet altijd de macht toe,om hierop als eenling in te grijpen
  Het komt,door ,,zoals u aan ons verwoord,het kaptaal,Aljaren worden mensen uitgebuit,,
  Op welke mannier dan ook.Wij m,,mensen moeten opstaan,en zeggen tegen deze regering,
  Nu is het genoeg geweest,,dat gegraai,deze struikroverij,deze uitbuiting,,
  jarenlang ,kon er niets ,en nu word er gestrooid met miljoen,maar niet naar de plek waar het naar toe moet,,Het is toch vd ZOTTE<dat een zgn Zorgverzekerraar bepaald welke medicijnen je nog krijgt.Heel het syssteem is verziekt,Het zorgzame ,sociale gevoel,verdwijnt hellemaal,Overal moet geld opverdient worden,of het wordt afgeschoven op zgn vrijwilleggers,Die wel vaste banen verdringen.Omdat deze mensen zgn te duur zijn
  Ik weet wel dat een heleboel partijen een sellectief geheugen hebben,Je stemt erop,in de hoop dat het verbeterd.Maar ze worden gestuurd,oa,,door het kaptaal,,,omdat bijna alles momenteel gebasseerd is op winst,,en zo goed koop mogenlijk (efficient)
  En daar in den Haag lopen de meeste met oogkleppen op.Beloven een heleboel,maar vergeten ons zodraze gekozen zijn

  Beantwoorden
  • 08/10/2015 om 07:27
   Permalink

   Op het moment dat je naar Den Haag gaat om te soebatten voor een betere deal, erken je de macht van Den Haag en kan alles bij het oude blijven. Het parlementaire systeem zoals we dat in Nederland kennen is gekaapt door moreel corrupte individuen en organisaties. Zolang je de macht die zij hebben blijft erkennen kunnen ze vrolijk hun gang gaan. Wij hebben ze die macht gegeven en wij kunnen dat dus ook weer intrekken. Dit staat in verschillende artikelen op de site beschreven.
   Zolang we niet begrijpen hoe dit systeem daadwerkelijk bestuurd wordt, zullen we altijd verzanden in woorden als “Het is toch van de ZOTTE” of “Ze zijn echt dom in Den Haag”. We moeten gaan begrijpen dat zij daar voor een andere opdrachtgever werken dan het volk.
   Daar doe je als éénling inderdaad niets aan maar, met 17 miljoen éénlingen wel. De wereld zit anders in elkaar dan in de boekjes en op tv beschreven wordt. We reageren vanuit een door media en educatie gecreëerde illusie en zolang we niet in staat zijn om daar doorheen te prikken, blijven we precies dat steunen wat ons nekt.

   Geld wordt gecreëerd vanuit schuld. Dat betekent dat er altijd minder geld is dan dat er schulden zijn. We kunnen de schulden alleen blijven betalen door meer schulden te maken. Dit systeem heeft een vogelvlucht genomen met de creatie van DNB 200 jaar geleden. De meeste centrale banken zijn in privé handen en dat brengt enorm veel armoede in de wereld. Nederland zit redelijk hoog in de welvaartspiramide maar de neergang daarvan is sinds 2002 (Euro) met flinke stappen aan het versnellen. Het probleem is niet de zorg maar, de zorg is slechts een symptoom van het probleem. Als je door iemand van het dak geduwd bent, je rug breekt en invalide raakt, is het vreemd om vervolgens alleen over een lekke band aan je rolstoel te zeiken. Dat is wat we doen, we reageren op de symptomen van een randprobleem maar, doen niets tegen degene die ons van het dak heeft gegooid.

   Politieke partijen vermijden het onderwerp van de creatie van geld. Zelfs de meest sociale partijen willen wel praten over de inkomensverdeling en milieuproblematiek maar nooit over de creatie van geld door privé partijen en de heffing van rente daarover. Dat is een vorm van corruptie die ongezien blijft maar wel aan de voet van de gehele parlementaire politiek staat. Geen van de volksvertegenwoordigende partijen bespreekt dat wat het volk het meest raakt. De verdeling van belastinggelden en de corruptie daarin is slechts weer een gevolg van dit systeem want, je betaald als je gaat rekenen een slordige 70% belasting. Dat geld wordt dan ‘herverdeeld’ en daar gaan de partijen mee om de tafel zitten zonder de olifant in de kamer te benoemen.

   De politiek is de marketing manager van de bank. De bank noem ik de verzameling van financiële instituten en grote bedrijven die de controle hebben over de politiek. Zij houden die partijen uit het bewustzijn van de publieke arena en daar plukt ook de zorg de veren van.
   Dat is onze eigen schuld. Hadden we hierover nagedacht en dit met elkaar besproken, dan hadden w inzicht gekregen in de situatie. Nu zit de één te zeuren over buitenlanders, een ander over de zorg en weer anderen over de slarissen van mensen die het niet verdienen. We zijn verdeelt en zien het grotere plaatje niet. Problemen los je op dor ze bij de bron aan te pakken en niet door over de symptomen van dit probleem te zeuren. Als je botkanker hebt kun je last van je gewrichten hebben maar, het smeren van een zalfje zal je niet helpen. Je moet eerst kijken welk probleem de symptomen veroorzaken voordat je de vervelende symptomen kunt wegnemen door het probleem aan te pakken. Daarin dragen we een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We hoeven niet op de staat te wachten tot die onze problemen gaat oplossen want, de staat is een onderdeel van het probleem.

   Politieke partijen hebben ook geen ‘selectief geheugen’ maar een verkoopstrategie. Je stemt op de partij die het beste bij je past maar, je bent het nooit voor 100% eens met hun verkiezingsprogramma. Dus kies je de partij die het best bij je past. Je geeft je eigen waarden aan wat je zelf belangrijk vindt aan het programma en houdt dat naast die van andere partijen tegen het licht. Die andere partijen hebben er ook altijd aantrekkelijke punten in zitten maar, bij sommigen staan de punten niet vermeld die je zo belangrijk vindt. Zo kom je tot de keuze voor een partij en allemaal hebben ze wel iets wat je in verminderde mate aanstaat. Dat noemen we de zwakke punten in het partij programma maar, in het beleid komen juist die punten altijd bovendrijven en de goede punten worden naar de achtergrond gedrukt omdat er coalities gevormd moeten worden.
   Je wordt met opzet bedonderd en partij programma’s verkopen alleen hoop. Om die hoop een extra zetje te geven wordt er door de partijen via de monden van partijleiders gewoon keihard gelogen. Dit komt pas uit na de verkiezingen en dan voelen we ons allemaal heel even bedrogen maar, dit houdt geen stand want na de verkiezingen, en de periode waarin de leugens onder ‘verkiezingsretoriek worden weggeschreven, wordt de hoop weer opgebouwd door de oppositie. Die gaat zich met nog meer retoriek tegen de regering verzetten zonder dat dit ooit effect heeft. Je hebt er niets aan maar, de hoop zorgt ervoor dat je je eens in de vier jaar genaaid voelt.

   Het is allemaal niet zo complex maar, we mogen weleens gaan begrijpen dat de hazen anders lopen dan ons wordt voorgespiegeld. Je wordt per definitie genaaid door een systeem dat er niet voor jou is maar doet alsof. Dit systeem kan niet bestaan zonder onze massale steun. We moeten alleen zelf tot de realisatie komen dat we enorm bij de veter genomen worden en dit vervolgens met onze omgeving gaan communiceren want, op tv komt het niet.
   Die tv die kun je het raam uit gooien want, doet er alles aan om je bezig te houden met nutteloze zaken. Je mag meelijden met mensen die het nog moeilijker hebben dan jij via tv, je mag zien dat er allerhande oorlogen zijn maar, niemand die je op tv de ware redenen achter die ellende laat zien. We moeten onszelf heropvoeden en als we ons geïnformeerd hebben, dan moeten we anderen informeren anders blijft deze situatie gewoon bestaan.
   Daarmee ligt het wel aan ons en is het onze eigen verantwoordelijkheid of we daar iets mee willen doen. Je kunt het nog zo erg vinden dat mensen in de zorg zo onder druk staan, je kunt er schande van spreken dat mensen van de voedselbank te eten krijgen maar, daar bereik je weinig mee als je de oorzaak van het probleem niet wilt zien.

   Beantwoorden
 • 07/10/2015 om 14:26
  Permalink

  mijn enig commentaar is dat een oproep tot niet stemmen zinloos is.
  Beter is het m.i. de zwakte van het systeem te gebruiken en de adderpartijen alsnog weg te werken zodat ze niet meer onder hetgras vandaan komen.

  De drager van het boevengesschetste is de EU en het eurofiel neoliberalisme wat mensen reduceert tot winst en geldbrnegers en doelen in het leven heeft geroepen deibijdragen ana armoede, ongeloijkheid en ontwikkeling.
  De EU si niets andfers dan een neoliberaale onderneming of project.
  Het neoliberalisme maakt de menselijke existentie een vertoning..
  geldstromen veranderen-rijk wordt steeds rijker,welvaartsverdeling ongelijker maken. geld heeft de macht ongeacht geschiktheid(Duitsland bepaalt de EU), banken en beurseconomie( miljarden van de ECB -het komt niet bij bevolkingen terecht maar in het bankensysteem),gefractioneerd bankieren. loslaten van gouddekking.
  Het geld is waard wat de schulden hoog zijn..dus schuldeneconomie. en de corruptie viert hoogtij

  Die partijen die dat vertegenwoordigen: VVD, PvdA,CDA,D66,GL,CU ,SGP moeten gewoon worden weggestemd om die EU cirkel te doorbreken en andere politiek in te voeren die meer recht doet aan een gezonde samenleving met groter sociale cohesie, meer publieke en betaalbare voorzieningen en groter sociale cohesie.(dat is duidelijker dan al dan niet symbolisch niet-stemmen want dan gaan de restanten het lot bepalen en er zullen altijd trouwe kerkgangers blijven..stug volhouden tegen beter weten in. Dan worden we alleen maar weer de sjaak).)

  Beantwoorden
 • 07/10/2015 om 10:42
  Permalink

  Ook het actief weigeren van faceboek is voormij een Manier om NEE te zeggen deze wereld, net zoals om niet te gaan stemmen zeg Maar, Maar ik vind je wel “Like”..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De destabilisatie van onze samenleving is in volle gang en we doen zelf goed mee. De overheid heeft terloops even 1400 vluchtelingen laten neerstrijken in Oranje. Oranje telt een populatie…