Bangeriken gaan aan hun eigen lafheid ten onder

Ja, we gaan ten onder aan onze eigen lafheid. We zijn een stelletje bangeriken die als antwoord op hun angsten meestal zeggen dat ze teveel te verliezen hebben. We hopen de dans te ontspringen, misschien redden we het wel als we ons stil houden. Als we weg blijven kijken en gewoon braaf doen wat ons gezegd wordt dan zijn we veilig. Ja, dat is de algemene trend; “Als je je aan de regels houdt, krijg je ook geen boete”.
We hebben geeneens door dat we continu beboet worden omdat we hier leven. Nee, we betalen de boete om met rust gelaten te worden en als je met rust wilt worden gelaten, dan moet je de prijs daarvoor betalen. We betalen belastingen. Als we werken, dan vloeit minimaal 70% terug naar de staat maar, als we maar betalen dan zijn we vrij om ons weekend zo te besteden als we graag willen. Weekend? Oh ja, dan beginnen we altijd allemaal op Facebook te juichen. Weekend, dan kun je van je vrijheden genieten na het boodschappen doen.

Ondertussen kijken we tv en lezen we de krant en het nieuws wordt progressief enger. Islamieten die de geschreven regel van hun eigen religie met handen en voeten treden bedreigen nu de vrijheid die wij in het weekend genieten. Dat is een angstig gegeven en daar zijn we tegen. In Parijs was een aanslag op onze vrijetijdsbeleving, onze vrijheid en manier van leven is in oorlog met het terrorisme. We kunnen daar niet veel tegen doen behalve, met de Franse vlag aangeven dat we hier niet van gecharmeerd zijn.
Wij hebben deze oorlog niet gekozen maar, we laten het er niet bij zitten. We gaan nog meer betalen en dan gaat de overheid met bommen naar Syrië en daarna is alles weer goed. Onze veiligheid gaat verder nog gewaarborgd worden door onze eigen Ronald Plasterk. Die krijgt nog meer budget dat we ook weer gaan betalen. Hij gaat nog meer geheime diensten nog meer mogelijkheden geven ons, voor onze vrijheid, te bespioneren. We zijn het hier natuurlijk maar gematigd mee eens. We willen niet meer betalen, we willen niet bespioneerd worden maar, we moeten onze privacy wel inleveren in de oorlog tegen het terrorisme.

Dan zijn er van die lieden die het allemaal al voorspeld hadden maar ja, dat zijn ‘complotdenkers’. Het is nogal makkelijk om te zeggen dat wereld naar de kloten gaat maar, de oorzaak daarvan kan iedereen zien, het ligt niet aan ons maar aan die anderen. Het heeft niets met de overheid te maken, die mensen daar die doen allemaal gewoon hun best. Zo valt het voor niemand mee om lastige beslissingen te nemen, wie zou er nu in de schoenen van onze Mark willen staan? Je zult die verantwoordelijkheid maar moeten dragen, om delen van het Nederlandse leger te moeten sturen naar de brandhaarden in de wereld. Gelukkig blijft Mark Rutte er bijna clownesk vrolijk onder. “We hoeven ons geen zorgen te maken, wij zijn met meer”; aldus onze premier. Ondertussen moeten we wel allert blijven en alles dat ons opvalt aan de staat melden.

De mensen die als complotdenker neergezet worden hebben vragen over de steun die ISIS krijgt uit diverse landen, waaronder onze ‘Big Brother’ de verenigde staten van Amerika. Geen van onze politici die hier serieuze vragen over heeft, schijnbaar is dit onze veiligheidsdiensten ontgaan. Die veiligheidsdiensten zijn zo druk met spioneren dat ze geen tijd hebben om nog tv te kijken. Zij zetten zich in voor onze ‘veiligheid’. Hadden ze gekeken, dan hadden ze Ronald kunnen informeren dat het gevaar waar onze vrijheid zo onder gebukt gaat, onder andere komt uit de hoek van de VS, Turkije en vele anderen.
Maar goed de politiek vermeldt het niet dus, zal het niet belangrijk zijn. Als wij maar betalen, dan zullen de slechteriken gebombardeerd worden en dan is onze wereld weer veilig. Het enige wat die complotdenkers doen is onze belevingswereld weer gevaarlijk maken want, het is een onvoorstelbare gedachte dat de overheid niet uit onze belangen handelt. We weten niets van dat corporatisme want wij leven nog steeds in een democratie zolang wij daar maar hard in blijven geloven. Dus, dat gezeik over dat TTIP is ook weer het voer van complotdenkers die claimen het verdrag te hebben gelezen.

Nee, de wereld was prima tot men met religie kwam. We zijn in oorlog met een repressieve religie die onze levenswijze wil verbieden. Amerika is de bakermat van onze levenswijze geworden dus, die treft geen blaam. Allemaal flauwekul en niemand die hierover praat. Als zelfs Frits Westers er niet over praat, waar hebben we het dan over? Nee, er is genoeg om ons zorgen over te maken want, ook deze oorlog gaat de Euro weer een zware slag toebrengen.
We komen al moeilijk rond maar, als de pindakaas weer duurder wordt dan kunnen we straks het brood niet meer betalen. De zorg zal ons momenteel een zorg zijn. We proberen oma altijd doordeweeks te bezoeken als we nog gaan want, om met zo’n kut gevoel je vrije weekend in te moeten is niet zo wenselijk. Je kunt er niets aan doen en, als je er niets aan kunt doen hoeft dat geen weekend te verpesten. We kunnen op woensdag wel even boos zijn op Edith Schippers als we collega’s treffen bij de koffieautomaat op zaak. Je kunt er niets aan doen en, eigenlijk is het ook wel irritant om over de situatie van oma nog te zeiken als je weet dat je voor haar volgend jaar weer meer moet betalen. Veiligheid wordt duurder maar ook de verplichte ziektekostenverzekering.

Je ziet geen uitweg dus blijft alleen hoop over. Je hebt genoeg vrienden die geloven in betere tijden en het is wel positief om je daarbij aan te sluiten. Iedereen die zit te zeiken over ISIS, de VS of de EU moet bij je uit de buurt blijven want, die negatieve vibes die brengen de wereld in een lage frequentie en, als dat gebeurt dan wordt het nooit beter. Als jij die hele toestand niet meer ziet zitten en het weekend is nog niet begonnen, kun je gewoon zo’n pilletje van de huisarts nemen.
Geen roze bril nodig. Ben je niet vrolijk dan kun je dat gewoon synthetisch worden door even naar de Prozac te grijpen tot het weekend weer daar is. Dan is het weer tijd voor feesten met een speciaal feest pilletje, dan is de wereld mooi en iedereen lief. Je moet echter wel veel water blijven drinken anders raak je alsnog in de problemen.

Zolang de wereld maar vasthoudt aan positief blijven, zal het allemaal wel weer goed komen. We zitten toch zo vast als een huis als je de situatie reëel bekijkt. We hebben een criminele overheid waar een 20% van ons bij werkt. We leven in een criminele EU, die niet schroomt om democratisch gekozen regeringen onderuit te halen als die geen lid willen worden en, als je te hard rijdt, dan krijg je een boete. Je kunt geen kant op dus dan maar als een konijn in de koplampen blijven kijken van de auto die over je heen gaat rijden met een glimlach en een pilletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
“TTIP is Blackmail” zegt: Peter C. Gøtzsche. Peter is de auteur van het boek “Deadly Medicine and Organised Crime. Hij legt in zijn boek de genocide die wordt gepleegd door…