Code Oranje afgegeven op Radio 1

Gisteren tussen 15:51 en 15:55 hoorde ik iets over een code oranje die was afgegeven ten aanzien van ons stem gedrag op Radio 1. Het was geen code rood maar zeker wel reden om het probleem enige aandacht te schenken. Volgens het verhaal gingen er grote groepen mensen niet meer stemmen en, dat brengt een groot goed, als een democratie als deze ernstig, in gevaar.
Het is nog geen code rood dus, er is voor loyalist.nl nog werk aan de winkel. Een gedeelte van de mensen die nu zeggen dat ze niet gaan stemmen gaan hun mening nog veranderen als ze worden ingepakt door een reclame spotje op tv van een willekeurige partij. De komende tijd zal ook steeds meer van staatswege worden verteld hoe dom het is om niet te stemmen. De bekende argumenten zullen door de ether vliegen en sommigen zullen daaraan ten prooi vallen.

Loyalist.nl is dus onderdeel van een gevreesde en groeiende beweging. Het geluid om niet te stemmen groeit krijgt steeds meer respons en blijkt vooral via sociale media te worden verspreid volgens het programma op Radio 1. Er is ook geen argument dat opweegt tegen de argumenten die we geven om het stemhokje te mijden.
Onze argumenten worden namelijk nooit ontkent en de argumenten tegen onze stellingname bestaan alleen uit de doorgekookte soep waarmee we opgegroeid zijn. Ons argument is eenvoudig, “Onze problemen in deze wereld zijn gecreëerd door het financiële systeem dat in privé handen is. Willen we dit veranderen dan moeten we de huidige politiek ontslaan en er zeker niet op stemmen. Het fundament van eerlijke wereld begint bij een eerlijk ruilmiddel en het huidige politieke bestel zal hier nooit afscheid van nemen.”
Je kunt geen verandering afdwingen door continu hetzelfde te blijven doen. Het enige dat we moeten is onze hoop in het huidige systeem opgeven. Hierover hebben we aardig wat artikelen geschreven om, vanuit verschillende perspectieven de bestaande problematiek te belichten. Hieronder staan een aantal van die artikelen. Zit er tussen die artikelen een geluid dat met je gevoel resoneert, geef ons een kleine blijk van dat gevoel zodat we mekaar blijven bereiken.

https://www.loyalist.nl/de-sp-gaat-nederland-redden/
https://www.loyalist.nl/zonder-angst-geen-politiek/
https://www.loyalist.nl/over-3-uur-wordt-er-historie-geschreven/
https://www.loyalist.nl/stem-jij-voor-de-toekomst-van-je-kinderen/
https://www.loyalist.nl/stem-jij-op-de-bank-stem-je-niet/

10 gedachten over “Code Oranje afgegeven op Radio 1

 • 19/09/2015 om 09:13
  Permalink

  Ik stem altijd omdat mij altijd is verteld, dat als je niet stemt, je stem naar de partij gaat met de meeste stemmen. Ik stem dan altijd op een kleine partij waarvan ik redelijk zeker ben, dat daar niet veel anderen op stemmen.
  Ik heb wel eens gehoord van een blanke stem. Maar die keer heb k dat hokje staan zoeken en niet gevonden.
  Weet iemand hoe dat zit? Zou er altijd een blanco hokje moeten staan en heb ik gewoon met mijn neus gekeken?

  Beantwoorden
 • 15/03/2015 om 13:24
  Permalink

  Wat nederland nodig heeft is volgens mij een partij voor niet-stemmers. 76 zetels in de kamer leeglaten, aanwezigheidsgeld innen en onder de armen verdelen 🙂

  Beantwoorden
 • 14/03/2015 om 02:02
  Permalink

  Wat je wel kunt doen is je eigen leven zo goed mogelijk gaan leiden. Leg een gemeenschapstuin aan. Wordt lid van een lokaal geldsysteem. Hou op je gehoorzaamheid te geven aan de club psychopaten die denken dat ze het recht hebben jou continue te beroven, te bedreigen en rond te commanderen. Besef dat je vrij bent en volg je eigen passies in het leven. 🙂

  http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-4-vrijheid-controle/#.VBwhUvmSyac

  Beantwoorden
 • 10/03/2015 om 17:37
  Permalink

  Wij (mijn vrouw en ik) stemmen al vele jaren niet meer. Want we zien het nu al zo lang gebeuren: hoe we ook stemmen, steeds zal een kabinet worden gevormd uit landverraders die een dictatoriale bezettingsmacht vormen van criminele bankiers. Kwestie van -uiteraard ná de verkiezingen- de “juiste” mensen naar voren schuiven en van “handig” formeren. Daarom kan ik de lezer nu al – dus ongeacht de toekomstige verkiezingsuitslag!- vertellen wie onze volgende premier wordt. Dat wordt Alexander Pechtold.

  Mijn vrouw en ikzelf zijn door zorgvuldig onderzoek a-politiek geworden. Wèg met die banale verdeling van de samenleving en wèg met de miezerige lafaards die veinzen het volk te vertegenwoordigen en die, eenmaal op het pluche, eigenlijk alleen nog maar stiekeme misdaden begaan tegen het electoraat dat op hen gestemd heeft. Veel stemmers hopen tevergeefs op verbetering en anderen stemmen vaak “op de minst beroerde” politieke partij. Maar niet-stemmers doorzien HET GROTE BEDROG. En juist daar zijn ze in het Haagse heel bang voor.

  Beste mensen: een land moet niet geregeerd worden door abjecte organisatiecriminelen. Maar door integere vakmensen uit de wereld van de economie en de filosofie. Door mensen die we kunnen aanstellen maar waar we ook weer gewoon vanaf kunnen bij in gebreke blijven.

  Beantwoorden
 • 08/03/2015 om 18:51
  Permalink

  Ik ben het wel een beetje met Lex eens. Inhoudsloze kritiek strooien zonder eventuele andere mogelijkheden te benoemen is een beetje kort door de bocht.
  Ik geef de de vooral nieuwe geluiden van de Loyalist een kans en lees graag zijn meningen.
  Maar ook ik ben benieuwd naar wat er daarna moet gaan komen? Afwachten op “niemand” is ook weer zoiets als niets. Daar springen de dictators in.

  Dus hopen dat er een plan gemaakt kan worden, want de verandering moet wel verbetering worden.
  Voorlopig lees ik nog lekker even door.

  Beantwoorden
 • 08/03/2015 om 08:52
  Permalink

  Als jij jezelf zo wijs en verstandig vind, jos van veen, dan zou ik toch wel eens willen weten wat we volgens jou dan wel zouden moeten doen.

  Beantwoorden
 • 08/03/2015 om 08:12
  Permalink

  Ik begrijp zeker het sentiment, wat de grondslag van het niet stemmen is. Ook ik heb mijn buik vol van alle prietpraat uit Den Haag.
  Wat ik echter mis in de oproep om niet te stemmen, is een goed alternatief.
  Stel: Door niet te stemmen kan je wat veranderen.
  Wat voor vorm heeft die verandering dan?
  Een dictator die het wel goed voor heeft met de bevolking die de banken en
  ander machtshebbers achter de regering aanpakt?

  Niet stemmen zorgt er niet voor dat de huidige vorm van regeren verdwijnt. Zoals eerder gemeld speelt het de VVD in de kaart.

  Beantwoorden
 • 07/03/2015 om 21:06
  Permalink

  Stem dan blanco anders gaat je stem naar de grootsten. Met blanco geef je aan voor Democratie te zijn maar je partij er niet bijstaat.

  Beantwoorden
 • 07/03/2015 om 20:48
  Permalink

  nou, dit is ook natuurlijk doorgekookte soep en met die code oranje valt et wel mee.

  Traditioneel is de opkomst voor provinciale staten laag, Laat staan de volslagen onbekende waterschappen..meer voor techneuten dan voor de bevolking,
  Behalve voor de alom aanwezige eurofiel neoliberale partijen die wel hun achterban weten te bewegen en dus winsten boeken.
  Er verandert nks door niet stemmen..virtueel geflierefluit. en zweefblaat.

  Dus niet stemmen biedt zo wie zo geen alternatief.Eerder nogal stompzinnig en het is natuurlijk van de volstrekte zotte dit als verdienste van je postings te zien..Helemaal zwevende arrogantie..

  Er is geen partij van Niet Stem..dus wat dat niet-stemmen moet inhouden is volstrekt vormloos..het gebrek aan een menukaart is opvallend, anders dan wat stoer gedoe en aanmoedigen van complete passiviteit zonder hoop op beter..de nihilistische route=handhaving van de gang van zaken

  Het is gewoon een aanmeten van de suggestie dat niet stemmen zou getuigen van een dieper inzicht..hetgeen niet het geval is en zal in het gunstigste geval de deur openzetten voor voortzetting van eurofiel neoliberaal g bewind..Complexer gezien is dit dus gewoon trollen voorde VVD c.s.

  Beantwoorden
  • 07/03/2015 om 22:06
   Permalink

   Als anarchist zijnde vind ik het non agression principe belangrijk , geweld zou alleen maar uit zelfverdediging gebruikt mogen worden .Maar wat als je dit principe naast het systeem legt waar we in leven , met belastingen die door geweld word afgedwongen en een staatsschuld met als onderpand de productie van nog ongeboren generaties , wat in mijn ogen slavernij is.Denk dat het meest eerlijke bestuur 1 is van een forum , waarin het beleid door referendum word bepaald en waar ieder een gelijk hoeveelheid politieke macht heeft.Steeds meer autonomie word afgedragen aan europa , en ik denk dat het belangrijk is dat macht gedecentraliseerd word en mensen plaatselijk door burgercoöperaties het beleid bepalen en uitvoeren.Kan het hebben over hoe je huizen zo kan maken dat ze zelfvoorzienend zijn en je niet afhankelijk zou zijn van nutsbedrijfen, overschot aan geproduceerde energie zou je in het net kunnen stoppen en inwisselen tegen goederen diensten.Wat dat betreft zou een energie eenheid een beter betaal middel zijn dan het huidige fiat geld , omdat iedereen het kan maken en zonder schuld eraan vast.En mensen worden door deze middelen zelfstandig ondernemer , en er zouden geen uitkeringen meer nodig zijn.Ergens is het recht om zelfvoorzienend te zijn en die van vrijheid 1 en dezelfde.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
https://www.youtube.com/watch?v=8rciD0wcAYY Toen Gaddafi nog leefde waren er geen vluchtelingen die hun levens waagden om aan Libië te ontsnappen. Vandaag de dag zijn die vluchtelingen er wel en dan vraag je…