De achterlijkheid van onze politieke leiders

Vraag jij je weleens af waar al die zogenaamde leiders die collectieve achterlijkheid vandaan halen? De lieden die zich als leiders in deze maatschappij gepositioneerd hebben lijken mekaar te willen overtreffen in het over de pis helpen van de subjecten van hun leiderschap. Zo lijkt er die leiders nogal wat aan gelegen dat we, na zo’n Brexit, toch met z’n allen binnen de EU blijven. Ze hebben allerhande dreigementen uitgesproken, Europa zou in een economische put gedumpt worden als de EU ophoudt te blijven bestaan, er gaat oorlog komen als we niet binnen die dictatuur blijven en, burgers kunnen de gevolgen van de beslissingen die zij middels referenda nemen niet overzien en roepen daarmee de ellende over zich af.

Die EU wordt, sinds het succesvolle Brexit referendum, met angst verkocht en, dat had een duidelijk positief effect voor de EU. Massa’s mensen hebben die angst als sponzen opgenomen en hopen nu voor een hervorming binnen die EU maar, zelfs deze niet al te dappere konijnen dreigen nu toch nog tot woede gedreven te worden door de ophanden zijnde diefstal van de Europese superstaat in wording. Ja, de grootste pensioenroof aller tijden is massaal geaccordeerd door de partijen in de tweede kamer. De gehele Nederlandse pensioenpot valt nu onder het beheer van de EU en, gezien het gemak waarmee de EU publiek geld spendeert aan dubieuze doelen, is dat geld nu al zo goed als verdwenen.
Je zou van leiders verwachten dat ze wat voorzichtiger zijn maar, zowel bij de EU als in de tweede kamer lijkt men nog alleen haast te hebben met de ontmanteling van Nederland. Ongeacht de publieke opinie, heeft men haast om het laatste stukje Hollandse zekerheid over te hevelen naar een bolwerk dat alleen nog interesse toont in het vergaren van meer macht. Met dat soort maatregelen spitsen zelfs de meest angstige hangoor konijnen hun gehoororganen want, je kunt je toekomst nog zo goed afgezekerd hebben, als het weg is, valt er niets te halen en als er niets meer te halen is, wordt zelfs het voer in de schappen van de Lidl een onbetaalbare affaire. Met dat idee sla je angstige twijfelaars direct in het gezicht waardoor ze stoppen met hun gejammer en, wellicht overgaan tot het verzet dat al bij een grote groep sluimert.

Wat was de retoriek ook alweer na het succesvolle Brexit referendum? Was het geluid dat uittreding niet nodig was maar hervormingen zeker wel, niet die nieuwe strohalm waar twijfelend Nederland nog een sprankje hoop in zag? De EU was te duur, te dictatoriaal en teveel soevereiniteit was door de lidstaten weggegeven maar, met wat hervormingen konden we met dit project nog eeuwen vooruit. Men leek de reactie van de aversie van de burger te begrijpen en voor velen was het antwoord bevredigend. Hadden de Nederlandse staat en de EU een beetje bakzeil gehaald, dan hadden ze nog op wat publieke steun kunnen rekenen maar, ze doen precies het tegenovergestelde.
Waarom kiezen de beleidsmakers hier zo massaal voor? Is dit het volgende pressiemiddel tegen een Nexit-referendum? Als we komend jaar besluiten om uit die EU te stappen, zijn we dan 1400 miljard Euro armer? Waarom wil men die EU persé en waarom mogen we niet kiezen terwijl we wel in de democratie moeten blijven geloven? Er wordt ook niets uitgelegd en, dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat het niet uit te leggen is. Er wordt nu nog alleen maar haast gemaakt en, die haast is steeds meer nodig want, we moeten verenigd blijven om massale steun te kunnen geven aan de NAVO troepenopbouw aan de Russische grens.

De EU staat een monopole wereld voor. Een wereld met uiteindelijk één overheid en één leger. De Russen werken dat tegen. Ze hebben zich redelijk los gemaakt van de westerse controle systemen en zijn verbanden aangegaan met andere landen, waarmee het grote plaatje op de wereld nu bi-polair lijkt. Het zijn de BRICS landen tegen het westen. Het westen creëert onrust in Oekraïne, en de Russen brengen rust op de Krim. Het westen stuurt groepen met rebellen naar Syrië en, de Russen schieten Syrië te hulp. Het westen voert een enorme propaganda campagne tegen de Russen en dat begint zelfs de meest geïndoctrineerde zielen te doen ontwaken aan het idee dat het allemaal weleens anders kan zijn.
De westerse macht is gebaseerd op corporatisme en dat corporatisme raakt steeds meer in het zicht met de vervolmaking van een oud plan. Nazi Duitsland was opgebouwd vanuit het corporatisme. Bedrijven kunnen het meest succesvol zijn als bedrijven de maatschappelijke spelregels maken. We hebben geleerd dit kapitalisme te noemen maar, het kapitalisme kan best functioneren als het een eerlijke kans had gekregen. Dat betekent ook dat bedrijven ten alle tijden een maatschappelijk nut moeten dienen of moeten ophouden met bestaan. Het corporatisme staat bijna het tegenovergestelde voor en, de grenzeloze inhaligheid van grote bedrijven heeft een volledige controle over de politiek gekregen. De politiek voert opdrachten uit en daarom lijkt het alsof men nu gek geworden is maar, nog een beetje meer regelgeving en het kan die bedrijven niets meer schelen hoe wij daarover denken. Dan wordt het gewoon slikken of stikken.

Het overhevelen van de pensioenpot is een dreigement. Het moet het toekomstige stemgedrag van burgers in aankomende referenda gaan beïnvloeden. Als de pleuris met de Russen uitbreekt, dan zal die pot als sneeuw voor de zon verdwijnen. Breekt er geen oorlog met de Russen uit, dan zal dat geld nog steeds verdwijnen want, er gaat een herstructurering van het pensioenstelsel plaats vinden waarvoor geen reserves nodig zijn. Zij die werken brengen de pensioenen van de pensioengerechtigden bijeen, waardoor er plotseling 1400 miljard over is en door de EU wordt beheerd.
Het wordt de hoogste tijd dat men gaat zien hoe ernstig het verraad van de Nederlandse politiek is. Politieke partijen blijken de Nederlandse kiezer onwaardig. Geen van de partijen heeft duiding gegeven aan alle volksverlakkerij die over de Nederlandse burger is uitgestort. Daaraan kun je de eenvoudige conclusie verbinden dat alle partijen, ongeacht wat zij communiceren, hetzelfde doel voorstaan. Daarom zouden we de gehele politiek moeten ontslaan, zonder het argument dat we dan stuurloos zijn want, wat heb je aan een kapitein die het schip met man en muis wil laten vergaan?

 Vandaag blijkt wederom dat Nigel Farage de juiste motieven heeft gehad om de politieke arena te betreden en, het verdient enig respect dat hij zich nu terugtrekt want, hij heeft zijn klus geklaard. Zonder Nigel Farage was de bewustwording rond het monster dat de EU is geworden nooit zo duidelijk geweest als nu. Hij heeft nooit een politieke carriere geambieerd maar, is opgestaan tegen dat wat hem 22 jaar geleden al zo enorm tegenstond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Velen hebben het natuurlijk al gezien en gehoord maar, zelfs buitenaardsen maken zich nu zorgen over de toekomst van de EU. Ja, JC Juncker praat met aliens. Hij schuift met…