De leugen die wij leven

Wat zitten we eigenlijk te zeuren? We hebben het toch goed? De wereld is geweldig, de natuur is mooi, mensen zijn individueel prachtig en als we de negatieve zaken maar uit ons gezichtsveld bannen, dan blijft dat plaatje perfect in stand. Het is tenslotte jouw wereld, jouw leven en jij hebt het recht het zo vorm te geven als het jou belieft. Dus, als jij wilt leven in een wereld die bovengemiddeld fantastisch is, hoef je alleen je ogen te sluiten voor de ellende die er op diezelfde aardkloot heerst. Jij kunt er toch niets aan doen, jij doet net zo goed als iedere ander je best om jouw leven zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Jij had ook graag gezien dat iedereen de kans op geluk had in deze wereld maar, helaas zijn we niet allemaal op dezelfde plek geboren.

https://www.youtube.com/watch?v=ipe6CMvW0Dg

Dat er in Oekraïne mensen op dit moment worden afgeslacht door de regering die ze niet wilden, vind je terecht verschrikkelijk. Dat kinderen in Nederland door de staat uit hun gezinnen worden getrokken acht jij niet wenselijk maar, wat kun jij eraan doen? Jij bent geen politicus.
Je bent te klein om het systeem te veranderen, iedereen die je spreekt is het daar over eens, “Wij zijn te klein, te nietig om grote veranderingen te realiseren.” Ondertussen gaat ons hart uit naar hen die de slachtoffers zijn van onze nietigheid en geplet worden tussen de raderen van het systeem. Jij kunt niets doen want, we zijn te klein.
Wij zijn niet in staat om te zien hoe groot we zouden kunnen zijn. We zijn allemaal lid van de grootste club op deze aarde en we vinden allemaal eigenlijk hetzelfde. We willen allemaal hetzelfde maar, wat we willen noemen we een illusie want wij hebben evenveel geloof in onszelf als in onze medemens. De kerk heeft eigenlijk altijd gelijk gehad, ‘De mens is slecht’. Ondersteund door het bewijs van de talloze slachtingen door de eeuwen heen kunnen wij allemaal dit alleen maar beamen.

Waarom begrijpen we niet hoe groot de club is waar we allemaal ongevraagd lid van zijn? We zitten op een eiland, we hebben ons daar laten brengen, door over allerhande futiliteiten van mening te moeten verschillen. We raken gefractioneerd door alle meningen die ons opgelegd zijn, terwijl we vrij waren een mening te kiezen. We hoeven ook niet te praten over onze meningsverschillen want iedereen heeft tegenwoordig, onafhankelijk van de feiten, recht op een ‘eigen’ waarheid. We noemen dat individualisme maar, eigenlijk is het niets anders dan gespeelde zekerheid waarmee we onze onwetendheid camoufleren. Een eigen mening wordt gerespecteerd als zijnde iets dat je met rust moet laten, iets dat met respect behandeld moet worden. We zijn de eenvoud van de waarheid verloren in alle ruis die onze hoofden vult en roepen nog iets of zeggen niets meer, zonder dat er iets gaat veranderen.

Onze mening wordt beïnvloed door de media. We geloven wat we op tv zien want, waarom zouden ze liegen? We houden liever geen rekening met het feit dat ook de media de politieke agenda dient en dus is tegen alle bewijzen in momenteel Rusland een onruststoker. Gepresenteerde nieuwsfeiten die niet stroken met onze mening leggen we naast ons neer want, onze mening is heiliger dan de waarheid. Dat onze mening niet de mening van een individu is, behelst een gedachte die geeneens bij ons opkomt want, we hebben het zelf gezien, het was op tv en aan de hand van die informatie hebben wij onze ‘eigen’ mening gevormd.

We geloven nog steeds heilig in onze democratie want, van jongs af aan hebben we geleerd dat we vrij land leven. Spreekt iemand ons tegen, hebben wij als argument noord Korea meteen paraat. Wij weten dat we vrij zijn, we mogen reizen waarheen we willen, mogen zeggen dat onze minister president een onkundige fascistische zak is zonder dat wij worden opgepakt. We zijn vrij zolang we geld hebben. Geld verkrijgen we met werk en een 70-80% vloeit terug naar de overheid en die geeft je weer de staatstelevisie voor het verkondigen van de waarheid. Je bent dus goed ingelicht, je weet wat er gaande is in de wereld en hoe het werkt. Jij betaalt belasting en in ruil daarvoor krijg je infrastructuur en veiligheid. Je betaalt keurig je belastingen en je krijgt geen problemen, je betaalt je ziektekostenverzekering want dat is verplicht en wat je dan overhoudt daar mag je van leven. Wel belasting blijven betalen, anders komen ze het halen maar, verder ben je echt hartstikke vrij.

Je werkt minstens 40 uur in de week want, iedereen moet werken. Je pakt de auto want het is te ver om te fietsen. Je staat in file want iedereen werkt op gezette tijden. Je komt aan op je werk en verbruikt daar het milieu ten bate van productie, om vervolgens op je terugweg in de auto op de radio te horen dat we zijn allen teveel CO2 produceren. Het lijkt een patstelling want, je moet toch aan je financiële verplichtingen voldoen. Politici komen aan het woord en zeggen dat dit probleem te onderdrukken is door meer belasting te heffen. Je knikt instemmend want verspilling van energie gaat ten koste van onze aarde. We moeten met zijn allen groener worden en dat kost nou eenmaal geld.

Je consumeert meer dan je nodig hebt want, jij hebt werk dus kunt dat betalen. Je bent heel even blij met de zaken die je aanschaft. Je was ook blij met de spullen die door de nieuwe aanschaf worden vervangen maar, het gevoel van geluk duurt niet lang en steeds korter dus, haal je er nog wat bij.
Je had een prima auto maar, die was niet milieuvriendelijk genoeg dus kocht je een hybride. De hybride bespaart je ook nog geld omdat de belasting milder is tegen eigenaren met dit soort auto’s en dus ben je tevreden over de aanschaf die je gedaan hebt. Je realiseert je niet hoeveel energie het heeft gekost die auto van oud ijzer om te toveren in dat wat op je oprit staat want de woorden van de overheid hoef jij niet in twijfel te trekken. Jij bent groen en niet groen is slecht.

We kunnen zo nog uren doorgaan maar, als er een punt is, dan mag het al beginnen te dagen. Je zult uiteindelijk ontwaken uit deze illusie, die je verkocht is als de werkelijkheid. De werkelijkheid is namelijk dat je bij de neus genomen bent door de het systeem waarin je geloofde. Je hebt het niet mogelijk geacht dat de TV je op zo’n subtiele wijze je zou manipuleren in de ideeën en meningen die de politieke agenda dienden. Je had geen idee dat jouw politici de macht vertegenwoordigden door er juist niet over te praten. Je had geen idee dat het door jouw verdiende geld werd afgeroomd door belastingen om je braaf aan het werk te houden. Je werkte voor geld want, je had geleerd dat geld een prima ruilmiddel was en je hebt je nooit afgevraagd hoe dat geld tot stand is gekomen.

Geld wordt ‘gemaakt’ door privé ondernemingen en daar betaal jij rente over. Daardoor is er altijd meer geld nodig want, de rente moet betaald worden. Onze overheid heeft enorme schulden en jij betaalt de rente maar, dat is niet genoeg om dit piramidespel overeind te kunnen houden. Daarvoor hebben we oorlogen nodig zodat de verliezers aan de slag kunnen om samen met jou de rente te blijven betalen aan dezelfde macht.
Dat geld is voor die hele macht niet belangrijk. Wat belangrijk is voor die macht is dat ze daarmee jouw in het gareel kunnen houden want, dat is macht en dat doet macht. Ondertussen zijn er genoeg mensen die creperen onder erbarmelijke omstandigheden. Ze kunnen niets beginnen want alles kost geld en wij sturen geld naar hun overheden, waarmee die overheden weer de door hen verschuldigde rente betalen. Jij begrijpt niet dat mensen in jouw land creperen terwijl de overheid jouw centen in een put van ellende in de ‘derde wereld’ stort zonder dat daar iets verandert. Gelukkig heeft de overheid ook daar een clubje voor. Je mening is nu wat minder sociaal maar, zo kan het toch ook niet doorgaan?

Je bent lid van de grootste club op aarde en die club leeft al heel lang onder het juk van de macht. Die club bestaat uit 7 miljard mensen die geen van allen zouden hoeven te lijden. Het enige wat je moet willen is een einde maken aan de praktijken van ons financiële systeem. Hoe dat kan? Dat begint met niet meer in te stemmen met die macht. Steun geen politieke partijen meer die je al die tijd hebben voorgelogen. Steun het algemene geloof in die heilige democratie niet meer. In tegenstelling tot God heeft deze democratie zich als onwaar bewezen.
Als je je dromen over een ideale maatschappij wilt verwezenlijken, dan begint dat met de afbraak van het financiële systeem. De afbraak van dit systeem begint bij het niet meer stemmen op de marketing afdeling van dit systeem, dat begint bij jouw politieke partij.
Je bent lid van een grote club, vol met mensen met dezelfde behoeften als jij. De behoefte aan voedsel en een dak boven al onze hoofden, de behoefte aan vrijheid, de behoefte aan veiligheid en vrede en de behoefte aan gerechtigheid. Zonder jou gaat dit niet, dus zo nietig ben je niet. Je hoeft alleen maar de juiste keuze te maken. Stem niet want, met stemmen stem je in met de prolongatie van de ellende.

Eén gedachte over “De leugen die wij leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Er is weer eens een VVD-er in opspraak, al is dat feit op zichzelf nauwelijks nieuwswaardig. Mark Verheijen heeft als provinciebestuurder naar zijn eigen zeggen in die functie, zijn salaris…