De macht lijkt het volk te verliezen

We hebben onlangs allemaal minimaal snippers gezien van de te lange persconferentie van onze demissionaire premier en zijn secondant De Jonge. Het is sindsdien s’avonds weer stil op straat. De horeca heeft weer de handdoek in de ring gegooid, ondanks dat steeds meer horecaondernemers niet meer direct de tent sluiten als Mark Rutte zegt dat een compensatie voor het geleden omzet-leed hun kant op komt. Nederland is de viruswaanzin moe aan het worden, blijkende uit het feit dat steeds meer mensen ongekapt de buurtsuper binnenlopen. De rek lijkt eruit en de macht lijkt de tirannieke greep op de bevolking steeds meer te verliezen. In de gemeente Zwolle dacht men die greep te verstevigen door de intocht van Sinterklaas met hekken en schermen aan het zicht van het publiek te onttrekken. Plotseling zien ouders zich genoodzaakt deze maatregelen hun kroost uit te leggen en kinderen zijn te helder om tirannie als iets anders te zien.

Sociale cohesie

De horeca blijkt een ongekende invloed te hebben op de hoeveelheid verkeer in de avonduren. Zonder horeca lijkt het sociale leven zich tot de huiselijke kring en de altijd aanwezige tv te beperken. Dat past in de straat van een macht die iedere sociale cohesie nu de kop in wil drukken, om naar het schijnt een bijna verplichte vaccinatie door te drukken. Bijna. Onze Hugo heeft aangekondigd dat vaccinatie-teams langs de deuren van de ongevaccineerden zullen gaan, om ze te vertellen dat alle psychologische druk zal vervallen met het direct nemen van slechts een spuit. Dat terwijl, volgens de cijfers van de overheid, de vaccinatiegraad in het land al ruim boven de 80% ligt. Dus, iedereen moet van de gifbeker drinken voordat in ‘Hugo-Town’ de vrijheid terugkeert. Dat lijkt de wortel die de ezel wordt voorgehangen maar, het vertrouwen in het ooit krijgen van die wortel lijkt met iedere gezette stap af te nemen. Niet anders dan in de kerk van Jim Jones, lijkt ook de gepreekte religie van Hugo dodelijke vormen aan te nemen.

 

Tirannieke druk

De macht staat onder een enorme druk. De tirannie heeft zich te duidelijk laten zien en lijkt door een geforceerde haast fouten te maken waardoor mensen ontwaken uit de massahypnose. Waar het hele virus-verhaal aanvankelijk nog goed is gepresenteerd en de daaropvolgende maatregelen bij menigeen nog een indruk van redelijkheid achterliet, zijn de maatregelen nu overduidelijk even onredelijk als de uitleg van de cijfers en zelfs de herkomst daarvan. “Het klopt allemaal niet”, klinkt het nu bij de koffieautomaat op de zaak. Mensen praten en beginnen met een toenemende  schaamte hun goedgelovigheid in de vorm van een QR-code te tonen. QR-code of niet, we zitten allemaal in datzelfde bootje en Hugo en Mark bedienen de pompen om het binnenstromende water te hozen. Steeds meer mensen realiseren zich dat er iets niet klopt aan het verhaal en de daarin verstrekte middelen. Het middel had eerst bescherming tegen het kwaad moeten zijn en steeds meer blijkt dat het middel onderdeel is van een kwaad waarin het middel slechts een faciliterend onderdeel is.

Vrije wil

Mark en Hugo proberen het Nederlandse volk in een dystopie van technocratie en de daaraan gekoppelde digitale vernietiging van vrije wil te dwingen. Steeds meer mensen lijken dat te gaan begrijpen. Dat ligt niet aan Hugo of Mark, wij hebben ze dat mandaat gegeven door aan de oproep ter ondersteuning van dit systeem gehoor te geven. Men stemt en blijft stemmen op de illusie van democratie. Waarom? Omdat we liever die illusie leven. We leven liever in de illusie van vrijheid dan dat we ervoor vechten. Vrijheid wordt binnen de democratische illusie alleen ingeperkt met de goedkeuring van de meerderheid en die meerderheid is tanende. Het geloof verdwijnt met iedere persconferentie en steeds meer mensen zien de tirannie die niet aan een virus is toe te schrijven.

 

 

“Give me control of a nation’s money and I care not who makes its laws”, Mayer Amschel Rothschild.

Daar ligt de oorzaak van het gehele virus-drama. In 1815 is de Britse en Nederlandse geldcreatie in handen gevallen van mensen die zich nu als machthebbers van deze aarde manifesteren en niet onterecht. Het is namelijk niet bij de Britse en Nederlandse munteenheden gebleven maar, de macht van ondermeer deze familie heeft zich de afgelopen twee eeuwen als een olievlek van ellende over deze aardkloot uitgesmeerd. De lieden in de top van macht op deze aarde hebben alles, inclusief een overschot aan mensen. Mark en Hugo zijn slechts lakeien van een systeem dat hen vanuit de schaduw bestuurt. De Nederlandse democratie is eigendom van dat systeem en daarom weinig democratisch behalve voor de goedgelovige toeschouwer die nog een heilig geloof heeft in de show, die keer op keer weer de kiezer faalt en dat gedrag vergoelijkt met een gepresenteerd gevaar. Sinds 9/11 kennen we denkkracht van de onzichtbare vijand. Iedereen is verdacht en de enige die ons kan beschermen is een overheid die daarvoor meer macht afdwingt.

 

Haastige spoed

Ongeacht hoe braaf we luisteren en ons aan de opgestelde regels houden, de macht blijft meer macht opeisen, totdat alle macht door de individu vergeven is aan een machtsinstituut dat zich continu blijft centraliseren. Vanaf dat moment is er geen vrijheid meer. De zich dan nog manifesterende vrije wil zal digitaal geregistreerd worden en alsnog worden onderworpen aan een systeem dat absolute volgzaamheid afdwingt. De macht ontvluchten wordt onmogelijk, de pandemie is wereldwijd. Er is slechts één probleem, de pandemie is versneld ingezet omdat de verkeerde de verkiezingen van 2016 in de VS heeft gewonnen. In 2020 is Joe Biden aan de macht gekomen en hij verliest nog dagelijks steun van een land dat genoeg heeft van een geriatrische patiënt die zelden de tirannieke boodschap juist weet te op te dreunen. Dus, de macht heeft haast, teveel haast en dreigt nu in die haast te struikelen over eigen benen. Er worden fouten gemaakt en geen overheid kan terug zonder dat de kopstukken daarvan de persoonlijke consequenties vrezen. Niemand wil die verantwoording terwijl John Durham de eerste indictments heeft geopend en valsspelers heeft laten arresteren. Ondertussen werkt Reiner Füllmich met een enorme ploeg advocaten door aan zijn moderne versie van de Nurnberg processen. Niemand kan de toekomst nog afwenden. Niemand ontsnapt aan een gevecht dat zich nog moet uitspelen maar dat gevecht is wellicht allang is beslecht.

Het is over. Laat je niet onder druk zetten en bescherm anderen. Tijd is je vriend.

4 gedachten over “De macht lijkt het volk te verliezen

 • 20/11/2021 om 20:42
  Permalink

  Goed artikel.
  Ik hoop dat je gelijk hebt.
  Maar ik weet niet wanneer het kantelpunt actueel gaat worden.
  Want ik zie de meerderheid braaf en enthousiast hun QR code tonen…

  Beantwoorden
 • 17/11/2021 om 23:46
  Permalink

  Natuurlijk moet dat gebeuren wat hij heeft gedaan met nog vele z.g.hoge pieten waar de mensen tegenop moeten kijkens, straffen zoals iedere burger gestraft word .

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Er komt een tijd dat de gevaccineerde medemens weer voor diezelfde keus staat, “Moet ik die spuit in mijn arm laten zetten?” Die tijd staat voor de deur. Eerst zijn…