De Nederlandse rechtsstaat aan scherven

Faalt het Nederlandse rechtssysteem in de zaak die Bart van Well de staat heeft aangepannen of, is slechts de illusie van een aanwezigheid hiervan in scherven? Het was al vreemd dat Demmink verhinderd was om vorige week in het getuigenbankje te verschijnen. Meneer stelde voor om over 3 maanden op een boot midden op het water een verklaring afleggen. Gek genoeg is men daarmee akkoord gegaan maar, nu blijkt dat Joris Demmink afgelopen donderdag (21-04-2016) gewoon lekker aan het borrelen was met Angela Merkel en Mark Rutte.
Een dergelijke schoffering van de Nederlandse wet kan geen enkele Nederlandse burger zich veroorloven, behalve de man die al 30 jaar als hooggeplaatste ambtenaar wegens pedofilie in opspraak is. Het wettelijke plicht als getuige te komen opdraven als de rechtbank daarom verzoekt kan normaliter alleen met een geldig excuus worden verzet. Een geldige reden zoals in deze zaak is voorgekomen, was een medische ingreep bij één van de mensen die gehoord zou worden. Voor Demmink gold het echter als genoeg dat hij zei dat hij de hele week verhinderd was, om vervolgens de belachelijke eis te stellen op een jacht ergens op het water wel te willen praten.

Dat zelfs de minister president in de nabijheid van Demmink was ten tijde van de verhoren spreekt boekdelen voor de puinhoop waarin dit land op alle niveau’s verkeerd. Op alle fronten staat de burger van dit land steeds meer onder druk. We hebben met een hoge werkeloosheid te maken, een immer stijgende staatsschuld, een zorg die zo onder druk staat dat vaders van kamerleden hun kinderen zware verwijten maken over de manier waarop hun moeder wordt behandeld, een altijd stijgende belastingdruk waardoor de kloof tussen arm en rijk eenzelfde groei doormaakt en we verliezen over alles nog sneller de controle dan dat de soevereiniteit dit land richting de EU verlaat.
Bovenop dat alles hebben we een lachebek van een premier, die samen met partijgenoot Demmink wat drinkt op het STASI-verleden van Angela Merkel, terwijl op hetzelfde moment partijgenoot Teeven zich voor de zoveelste keer beroept op zijn zwijgplicht om vooral Demmink uit de wind te houden. Als de rechtsstaat op deze manier functioneert, dan is de rechtsstaat éénduidig kapot en worden we gedwongen deze zaak van de rechtbank over te nemen. De staat der Nederlanden lacht zich dood om de machteloosheid waarin de burger geplaatst wordt en dat terwijl iedereen op zijn klompen aanvoelt hoe deze hele zaak in elkaar zit.

Als het recht zo gemanipuleerd en geschoffeerd wordt, dan is Demmink en daarmee meteen de Nederlandse staat schuldig aan de voorgelegde beschuldigingen. Dit sluit ook aan bij de conclusies die getrokken worden in de drie artikelen die in de week van de verhoren op deze site verschenen zijn. Je leeft in een ‘pedocratie’ en, dat heeft de schijn democratie maar, het is een vorm van corporatisme geleid door een stelletje pedo’s die chantabel zijn.
Opvallend in de zaak van van Well is de slappe houding van zijn advocaat Martin de Witte. Afgezien van het feit dat hij weinig doortastend was tijdens de verhoren, heeft ook hij Demmink niet gevraagd wat belangrijker was dan het verschijnen op de rechtbank. Hij mag nu, voor de vorm, wat verbolgen reageren op de arrogantie van Demmink. Demmink blijkt een borrel te prefereren boven het verzwijgen van de antwoorden op wat gênante vragen en, van Demmink begrijpen we dat. Er bestaat weinig twijfel dat hij waarschijnlijk nog misdadiger is dan hem wordt aangerekend. Dat zou het zwijgen zo frequent maken, dat dit bijvoorbaat een beschamende vertoning zou opleveren en, dat wil Demmink zich natuurlijk met de bijbehorende straf besparen.

Dat de rechterlijke macht en de advocaat van Bart van Well Demmink ook uit de wind houden is niet nieuw maar, nu wel zo duidelijk dat niemand hier nog omheen kan. Dat maakt ons gehele rechtssysteem tot een blamage die in geen enkele bananenrepubliek zou misstaan. De rechtspraak in Nederland heeft zich enorm te kakken gezet. Nederland was al stukken minder transparant dan in een democratie wenselijk is maar, nu is door het gebrek aan transparantie alles duidelijk. Bart van Well heeft gelijk, achteraf hadden we daar geen getuigenis voor hoeven af te nemen, De Nederlandse staat doet zo z’n best om Demmink uit de wind te houden maar, deze beerput van misbruik, afpersing en moord stinkt zo erg dat die staat niet langer verdacht is maar, verantwoordelijk.
De vraag is nog alleen hoe diep gaat de hoofdelijke verantwoordelijkheid van alle participanten in deze gerechtelijke klucht. Hoe groot is de invloed van de pedofilie op het beleid dat door de regering wordt verkocht en, wat blijft er over van de Nederlandse staat als we alle participanten en gedogers uit hun ambtelijke functies ontheven? Er zijn heel wat kopstukken geweest die een beetje bleekjes wegtrokken als de naam Demmink werd genoemd. Volksvertegenwoordigers die dit dossier negeerden omdat het leven al moeilijk genoeg was hebben allemaal geroepen dat de bewijzen ontbraken maar, welk zelfstandig denkend mens kan nog bestrijden dat alle aantijgingen, zonder tussenkomst van de rechter, al lang bewezen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
“Zijn ze nou helemaal gek geworden?” Je ziet nog weleens dat soort commentaren voorbij vliegen als reactie op nieuwe verdragen of voorgesteld beleid. Het zijn reacties van onbegrip en een…