De SP gaat Nederland redden

De SP gaat Nederland redden van de klassenstrijd waaraan we als maatschappij ten onder gaan. Alleen de SP kan ons nog redden van de graaiende Liberalen, die zich zelf tegoed doen aan publieke gelden. Alle regeringspartijen zijn verantwoordelijk voor de sociale degradatie van dit land en er is nog maar één partij die dit tij kan keren.
Er is maar één partij die zich altijd uitspreekt tegen de korting op de minima. Dat is ook de partij die zich iedere keer weer inzet voor de kwaliteit van de zorg en het zorgpersoneel dus, als er één partij is die we nog kunnen geloven dan is het de SP.
De SP is niet verwikkeld in allerlei corruptieschandalen, de SP is brandschoon. Je hoort de SP ook niet over het willen boren naar Gas in Groningen, de SP zegt juist dat we solidair met de Groninger moeten zijn en voor ander gas maar ietsje meer moeten betalen. De SP klinkt realistisch en sociaal in haar uitlatingen al wordt er in de tweede kamer weinig gevolg aan haar verhaal gegeven.

De SP heeft echter ook schromelijk verzaakt. Ondanks alle sociale verhalen en geluiden over hoe het beter moet heeft de SP nooit willen kijken naar de achterliggende oorzaken van de tsunami aan ellende die op ons afkomt. Je zou verwachten van een partij als de SP dat zij per definitie tegen de privatisering zou zijn. Misschien zegt ze dat ook wel te zijn maar, de SP steunt wel de EU.
Vanuit de Europese Unie is de privatisering in gang gezet, onze eigen energiebedrijven zijn verkocht aan het grote geld, het openbaar vervoer onderging eenzelfde lot, de zorg is verkocht en zo goed als failliet. Daar kan de SP wel schande van spreken maar, ondertussen geeft zij steun aan het Europa dat onze “NEE” tegen de Europese grondwet niet accepteerde. Deze partij noemt zich een partij van het volk maar, toen het volk die ene keer echt haar stem uitbracht heeft ook de SP niet van het volk geaccepteerd dat het niet stemde op het juiste woord.

We hebben de SP zich niet tegen het ESM verdrag zien keren en zijn daarmee onze financiële soevereiniteit aan Europa verloren. Dit is allemaal geen probleem voor de SP. Oorlog is evenmin een probleem voor de SP, bij de herkiezing van Obama heeft Jan Marijnissen bij DWDD nog met glimmende oogjes georeerd over wat voor een geweldige man dat niet was. Dat Obama een half jaar daarvoor de NDAA-act heeft laten passeren buiten de democratie om, was voor Jan geen reden om minder te glimmen. Dat Obama nog erger is dan zijn voorganger en geen van zijn verkiezingsbeloften heeft ingelost zal Jan in de vier voorgaande jaren misschien ontgaan zijn. Maar, het zegt iets over de SP dat nu wel wegloopt met de VS. De VS misdraagt zich overal waar het haar voeten in de aarde wil, de VS wordt geregeerd door ex-bankiers van hoofdzakelijk Goldman Sachs en gooit legale regeringen omver als het haar uitkwam. Er is weinig te respecteren aan de VS en hoe deze groep staten zich op de wereld manifesteert. Er is weinig respect op te brengen voor de EU dat alleen maar meer wil innen terwijl diezelfde bureaucraten het weer over de balk smijten en aan de bank geven.

Iedere burger kan zien dat we alleen maar kunnen stranden onder de leiding van de VS in de EU maar, de SP blijft dit project steunen en heeft ondanks deze opsomming zelfs nog een achterban. Dat laatste is een verbazingwekkend gegeven. De SP-er is volgens schattingen politiek actiever dan veel andere stemmers, zeker in tijden als deze. De SP heeft alleen maar de juiste geluiden hoeven maken om deze mensen achter zich te krijgen maar, haar acties staan redelijk haaks op haar woorden. De aankomende SP-stemmer heeft niet veel meer over dan wat hoop op betere tijden als deze partij het voor het zeggen krijgt. De sociale woorden van deze club vinden resonantie bij mensen die willen blijven geloven dat onze politiek van ons is. Ze willen geloven in een klassenstrijd omdat dat iets is dat ze kunnen begrijpen en ze zullen van een koude kermis thuiskomen.

Dankzij de petitie die onlangs door meer dan 100.000 mensen is ondertekend is een debat over fractioneel bankieren in de tweede kamer afgedwongen. Onze banken creëren namelijk geld uit het niets en lenen dat uit tegen rente. Dat is een volledig corrupte gang van zaken die armoede, vervuiling en oorlogen veroorzaakt maar, daar hebben we de SP NOOIT over gehoord. Het was een taak geweest van de SP om haar publiek over deze gang van zaken te informeren maar, daarin heeft deze partij schromelijk verzaakt.
Alles wat de partij voorstaat wordt namelijk door ons eigen financiële systeem afgebroken en dat moet de SP geweten hebben. Dus waarom hebben ze ons nooit verteld hoe dat met die banken gaat? Waarom hebben ze ons nooit verteld dat minstens 95% van de centrale banken in privéhanden is? De antwoorden op die vragen zijn eenvoudig te geven, de SP wordt getolereerd in een politiek systeem dat van de banken is. Daarom steunt de SP de EU want, ook de EU werkt voor de banken. Daarom moest de privatisering erdoor en daarom zit oma nu in een verzorgingshuis met te weinig personeel in een vieze luier. De SP heeft evenveel schuld als iedere andere partij voor de ellendige staat waarin dit land verkeert en gaat de SP ooit regeren, dan zal de situatie niet veranderen.

De SP zal echter nooit regeren want, de SP is een typische oppositie partij. Een partij die een geluid laat horen dat resoneert bij de bevolking om haar het idee van het hebben van een stem te geven. Als regeringspartij zou de SP het beleid van de bank moeten voeren. Dan zou deze partij, zelfs voor die gelovige kiezer, door de mand vallen en dat zou onwenselijk zijn. Dat leidt tot allerhande onrust die de SP dan misschien met het geweld van de ME zou moeten neerslaan.
De titel van dit stuk is gelogen want, niet de SP of iedere andere partij gaat Nederland redden, dat zullen we zelf moeten doen. We zullen vanuit de Nederlandse klei een beweging in gang moeten zetten dat los van onze politiek zijn aanhang gaat vinden. Een beweging los van al onze onderlinge verschillen maar, ééntje die ons bindt met wat we gemeenschappelijk hebben. We worden allemaal bedrogen door het financiële systeem en onze politiek helpt dit systeem in stand te houden, dat hebben we gemeenschappelijk.
Zolang we dit politieke bestel blijven steunen, blijven we benadeeld worden en leven we in een toenemende schaarste terwijl we zouden kunnen leven in overvloed zonder de tirannie van geld dat wordt gemaakt uit het niets. Dit zal nog wel even duren want, eerst moet men nog zijn geloof loslaten in ons politieke systeem om te kunnen geloven in iets nieuws.

7 gedachten over “De SP gaat Nederland redden

 • 31/10/2015 om 18:28
  Permalink

  en dan gaat ie rutte zeggen dat wilders niets over marokanen heeft gezegd.
  stelletje leugenaars zijn t in den haag. die kijken alleen op voor je stembiljet en verder niets.
  k weet t wel ..

  Beantwoorden
 • 07/03/2015 om 22:07
  Permalink

  Als je tegen privatisering bent, waarom zijn er dan geen staats-supermarkten? Waarom niet alle bedrijven nationaliseren? Is het dan verboden om als ‘net als vroeger’ privé iets te kopen of verkopen? De overheid ‘zorgt’ toch voor de zorg (die zijn heel zeker niet geprivatiseerd), de NS (die zijn wel geprivatiseerd, maar de overheid is de enige aandeelhouder. Ze zitten er ook dagenlang over te vergaderen. Wie anders dan de overheid heeft ook alweer de Fyra aangeschaft? Geen een geprivatiseerd bedrijf zou dat in zijn bolle hoofd hebben gehaald), of de geweldige scholing in Nederland (Als je van school komt kun je nauwelijks rekenen en schrijven). En het Gronings gas. Waar is al dat geld heen? Gas is veel goedkoper verkocht aan het buitenland, dan aan de eigen bevolking.
  Als jullie jezelf in het verderf storten met jullie nationalisering, so be it.
  Maar ik zou er aub geen deel van uit willen maken.
  Politici zijn één corrupte bende, ongeacht namen van personen of partijen.
  Jammer dat we dat weer uit ervaring mee moeten gaan maken.
  Als de SP aan de macht komt, zullen ze zo ongelofelijk op hun bek gaan, en wij zullen allemaal weer dieper in de shit zitten door hun.

  Beantwoorden
 • 04/03/2015 om 16:52
  Permalink

  Je kunt het draaien hoe je wil, het huidige systeem van geld, of dat nu papier of digitaal is werkt wel. Je werkt tegen een afgesproken bedrag en daar kun je eten en spullen voor kopen.
  Met geld lenen is het een ander verhaal. Naar mijn mening hoort een bank voor het volk te werken tegen kostprijs van hun handelen(innen en betalen van rekeningen). Als je geld leent omdat je een flink bedrag, zoals voor een huis, niet ineens kunt betalen schiet de bank jou dat bedrag voor en jij betaald dat maandelijks netjes af, ook weer met een klein bedrag als onkostenvergoeding voor die bank. Geen rente dus. Om het eerlijk te houden kan een bank beschikken over zoveel geld als de economie van dat land waard is, dat is dan een reële waarde. De bank is in dit geval niet meer of minder een gewoon bedrijf dat als ze slecht werk leveren ze gewoon failliet kunnen gaan en de restanten (openstaande schulden van klanten) worden door andere banken over genomen.
  En centrale banken in private handen die slapend rijk worden van de enorme rente op staatsschulden worden op deze manier buitenspel gezet. Nu is het even rustig met de lage rente maar straks gaat het weer naar 5%. Kassa. En dan zie je de staatsschuld ook weer ineens enorm stijgen met alle gevolgen van dien.
  In mijn voorbeeld heb je geen staatschuld want de staat werkt op dezelfde manier als de bank, innen en betalen tegen kostprijs van personeel en infrastructuur.

  Beantwoorden
 • 03/03/2015 om 12:17
  Permalink

  @johan;;je hebt volkomen gelijk, en het gekke is dat de schrijver dit zelf aangeeft maar hij blijft volharden dat we niet moeten stemmen omdat het financieel systeem(wereldwijd) niet deugt.(Terwijl dat nooit een issue is in de politiek..het is zoiets als DNA dat je overal achterlaat dus moet je geen mensen meer hebben omdat de dna achterlaten

  Nu is die truc van iets uit niets (het blijft dus niets) wat geld betreft altijd een al marginaal ding. Aangezien we geen directe ruilhandel meer hebben maar een mediator waarvan we aannemen dat dit iets van waarde vertegenwoordigt dat geruild kan worden tegen dingen die we willen hebben en tevens voor ons een motivator is om onszelf voor te verkopen (arbeid)(het gehalte van secundaire reinforcer), zullen we op bepaald moment toch die mediator(geld) moeten aanmaken om als middel dienstbaar te kunnen zijn.
  En dan hebben we een probleem..
  We hadden voorheen een goud en zilverdekking(denk aan goud en zilver muntjes) maar gaandeweg in de tijd werd deze maatstaf(inwisselbaarheid tegen hoeveelheid edelmetaal) opgeheven.
  En nu krijg je echt geen goud meer voor je briefje van 50..het systeem is een heel erg gesloten symbolisch product geworden..de digitalisering maakt en en fabrieksproduct van en banken menen van elke euro 9 euro te moeten maken..geld lever geld op en en geld wordt uit niets gecreëerd. Het is wat wat de productie en bewerking gekost heeft..zeg maar: verdraai weinig. Nog erger: geld is nu gewoon een gedigitaliseerd getal..niks dus.

  Nu kun je daar tegen vechten wat je wilt maar politiek gezien is dat maar van betrekkelijk belang.
  Je kunt iets doen aan de rente zodat die euro maar 1 euro blijft, maar dan verdient die bank ook niks meer.
  Je kunt banken afschaffen maar dan bots je met de noodzaak van een vervangend systeem.
  Je kunt vechten tegen de macht van banken, maar je blijft er wel afhankelijk van.
  De VS is wat het is door banken..als deze wegvallen schrompelt de VS. (hoe dek je anders die triljoenen schulden af..?)De signatuur van die banken bepaalt voor een belangrijk deel welke politiek er gevaren wordt..( de kreet van neoliberaal: “wie betaalt bepaalt.”! .Alleen gaat dat niet op bij hun regeringen/politiek want die laten het volk betalen maar nergens bepalen..alleen bij verkiezingen(waar de loyalist dus tegen is..dus blijf je opgescheept met eurofiel neoliberaal.. de eigenlijke keuze van de loyalist…smeerlapperij..)anders geen geld van die bank..dus aangeschoten politiek..dus: politiek en banken delen dezelfde belangen!!Uiterst dubieus maar waar.

  En dan de paradox: de SP..die gaat NL redden, maar dat is fake, want de SP heeft nooit de politiek gevoerd van het bedrog dat het geldsysteem brengt dus: deugt niet.
  Nou, dat deelt die partij met elke andere zetel hebbende partij in nL..alleen maakt de SP gebruik van het gemak dat geld gauw geproduceerd is. Produceer maar dan!
  Hebben we in ieder geval nog wat. Als je alles wilt afpakken van m.n. lagere inkomens (85%)dan gaat de boel erg goed fout.

  Een EU is leuk voor zover dit mensen ten goed komt..maar de huidige EU is puin. Het resultaat is dus meer anti dan pro. Gewone mensen hebben er niks aan en het is een veel te dure hobby ten koste van..

  Maar daar bralt loyalist dus generaliserend overheen
  Wel geeft hij aan dat de SP in de eurofiel neoliberale kamer verdraaid weinig kan scoren..hoe goed ze ook uit de hoek komen..ze vliegen er meteen gebadineerd weer in.

  Wel ben ik het grondig eens met de loyalist dat de SP de enige partij is die het gerotzooi kan keren, al zal dat enorm veel moeite en tijd vragen.
  Wat in zo’n korte tijd is afgebroken vraagt meer dan 10 jaar om weer op te bouwen.

  We moeten het willen en daarmee eurofiel neoliberaal(VVD,PvdA,CDA,D66,GL,CU en SGP over de schutting het majem in werken..
  Uitruimen..

  Beantwoorden
 • 03/03/2015 om 11:52
  Permalink

  20-30 beleid is NL totaal uit balans:

  -crisis
  -extreem lage rente
  -hoge werkloosheid
  -inkomensongelijkheid

  laatste 4jaar onder VVD:

  -afbraak sociale voorzieningen
  -afbraak zorgvoorzieningen
  -nog meer inkomensongelijkheid

  Beantwoorden
 • 02/03/2015 om 20:39
  Permalink

  Toch heb ik een vraagje over dat niet gaan stemmen?

  Ik heb stem opkomsten meegemaakt, toen ikzelf nog loyaal stemmer was van 35 of 45 %.
  Er is ondanks dat nooit een parlements-zetel niet opgevuld. Dus al krijg je 90% van de stemmers achter je ideeën, er verandert niets!
  Of leg uit in een column hoe jij dit wel kan veranderen?

  Beantwoorden
 • 02/03/2015 om 19:19
  Permalink

  Chapeau! Of te wel petje af voor deze analyse en die van het vorige over het stemnen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Hoe heeft het zo mis kunnen gaan binnen onze politiek? Dat is een vraag en die zouden we onszelf eens mogen stellen. We kunnen antwoorden aan de eenvoud van de…