Democratie bestaat uit coalitie- en gedoog-partijen

“De coalitie-partijen en de gedoog-partijen hebben allemaal gewonnen”, kwam er vanmorgen uit de televisie. Dat is het laatste geluid dat als een echo klinkt van een gewezen democratie.
Vanmorgen op tv hebben we de blije VVD gezichten voorbij zien trekken. Ongelooflijk dat een partij met zoveel corruptieschandalen in de aanloop naar de verkiezingen daarna nog steeds de grootste partij van het land mag zijn. Maar ook tevreden SP gezichten. Roemer riep vanaf een podium met een feestgezicht dat Nederland heeft afgerekend. Daarmee doelde hij op een positief resultaat voor zijn eigen clubje en dat is verder ook de enige afrekening die de kiezer mag verwachten. Iedereen had gewonnen vanmorgen, behalve de PVDA. De PVDA heeft terecht een klap op zijn bek ontvangen. Niet dat dit uitmaakt want verder loopt het beleid gewoon door.
Rutte sprak met een vrolijk hoofd de camera toe en had het over de versnippering van Nederland. De Nederlandse meningen lopen zo ver uitéén als er politieke smaakjes lijken te zijn maar, misschien heeft die versnippering wel meer te maken met het niet hebben van keus.

De Nederlandse kiezer heeft namelijk alleen de keus om voor het uitgezette beleid te stemmen. Dit is een beleid van idiote bezuinigingen waarin de burger een hoop bezit al is kwijtgeraakt. 50 gezinnen worden er per dag uit hun huizen gezet en ondertussen staan alle partijen te juichen want, de kiezer is toch nog op komen dagen.
De Coalitie partijen zouden als eerste verantwoordelijk moeten worden gehouden en de PVDA heeft terecht ingeleverd maar, de VVD koppies stonden er vrolijk gestemd bij. En terecht, 25% van de Nederlanders blijkt deze vereniging corrupte ambtenaren een warm hart toe te dragen, ondanks dat de VVD ook haar eigen achterban verloochend heeft. Een onbegrijpelijke daad van de kiezer want, er is niets dat klopt aan dit clubje liberalen tenzij jong kindervlees toevallig voorbij komt.
Opstelten en Teeven zijn onlangs opgestapt over iets met een bonnetje maar, we weten allemaal hoe hard Opstelten zijn best heeft gedaan de deksel op de doofpot van de zaak Demmink te houden. Dat de VVD daarnaast zich niet schroomt om zaken te doen met criminelen en deze lieden zelfs illegaal geïmporteerde drugs laten inkopen van gemeenschapsgeld, blijkt voor de VVD-kiezer de normaalste zaak van de wereld te zijn.

Verder waren alle partijen behalve de PVDA tevreden al keek Wilders ook niet vrolijk maar, vrolijkheid is een stemming die niet bij zijn propaganda past want, alle ellende in Nederland ligt volgens de PVV aan de importzijde.
Nederland heeft gekozen via de democratische verkiezingen en Nederland heeft de verkiezingen verloren. Nederland heeft gestemd maar Nederland was niet genoeg op de hoogte van het niet hebben van keuze. Overal in de media is de nieuwe politieke tegenstelling binnen het politieke spectrum nu te horen. We hebben nog alleen coalitiepartijen en gedoogpartijen en die gaan dus allemaal eigenlijk voor hetzelfde beleid.
Of je nu voor een coalitiepartij of een gedoogpartij stemt, ze steunen beiden hetzelfde beleid, dat geeneens hun eigen verzinsel is. Nog nooit is de term van oppositiepartij weggevallen uit het vocabulaire van de politiek en de media. Deze nieuw gepresenteerde realiteit zal zoveel herhaald worden tot we dit allemaal de normaalste zaak van de wereld gaan vinden, zodat we straks allemaal op kleurtjes kunnen stemmen zonder verder iets te verwachten.

De opkomst was 49% en dat betekent dat 51% van de kiezers zijn stem wel heeft uitgebracht. Die 51% heeft gezegd: “Nee, ik doe niet meer mee aan die flauwekul van die oplichtersbende”, en dat zal de komende jaren zich verder ontwikkelen. Rutte heeft hierover zijn terechte zorgen uitgesproken en heeft aangegeven die groep meer te gaan aanspreken. Dat wordt dus interessant want, waar haalt hij het idee vandaan dat te kunnen doen? Misschien dat hij een deel van deze groep over de streep krijgt door ze weer 1000 Euro te beloven, er zal hier en daar nog wel een enkeling zijn die daar nog een keertje in wil stinken maar, voor het grootste deel van Nederland is de gehele politiek geen stem meer waard.
Laat je de komende twee jaar niet verblinden met gunstigere belasting maatregelen en de stroom van allerhande subsidiegeld. De economie zal hierdoor gaan aantrekken en een borstklopper van de VVD zal opstaan en zeggen dat zijn partij dit heef mogelijk gemaakt. Het is een sigaar uit eigen doos, omdat je straks minder aan de staat kwijt bent kun je je centen kwijt in de economie. Daardoor zal er meer handel en beweging ontstaan en dan zitten we goed in de lift voor de verkiezingen in 2017. Vergeet niet de erbarmelijke staat van dit land en de constante diefstal van je energie door de bank en de staat. Straks wordt je met hoop het stemhokje ingelokt maar, je hebt dan nog steeds geen alternatieven, je stemt voor de bank of je stemt niet.

6 gedachten over “Democratie bestaat uit coalitie- en gedoog-partijen

 • Pingback:Het onrechtmatige bewijs van de RTL propaganda - Loyalist

 • 20/03/2015 om 15:43
  Permalink

  De 51% die niet stemden mogen ophouden belasting te betalen en hoeven zich ook niets meer van de Nederlandse wetten aan te trekken. 😀

  Beantwoorden
 • 19/03/2015 om 18:05
  Permalink

  Adolf Hitler beloofde iedereen een Volkswagen. Mark Rutte -ook daarin klein- iedereen 1000 Euro.

  Beantwoorden
 • 19/03/2015 om 11:49
  Permalink

  Hoera, Hoera, hoera,
  Ik wil dit niet 100% aan jouw blog toekennen, maar ik denk dat je in die 2 maanden een behoorlijk deel van die 51% hebt aangesproken.
  Als je dit voor elkaar krijgt met de staten verkiezing 2017 of eerstkomende, ben je absoluut winnaar. Je hebt nog even te gaan.
  Maar dan kom ik toch even terug op mijn commentaar van gisteren met de Franse revolutie.
  De banken zullen dit stelsel opgeven, Rutte en consorten aan het volk, maar de vernieuwers zullen weer op korte termijn in hun marsorde lopen.

  Beantwoorden
 • 19/03/2015 om 11:38
  Permalink

  Een moreel verhaal dat zijn doel in de huidige politiek mist.
  die 51 % bestaat niet uit uit verstandelijke afweging..die n bestaat uit mensen met gebrek aan discipline,want als ze dit kabinet hadden willen weg hebben dan hadden ze moeten komen opdraven en niet in hun luie stoel moeten blijven zitten.
  De sufferds zadelen de rest dus met de ellende op..

  Wil je aan deze politiek een eind maken dan moet je opdagen en stemmen,anders tel je niet mee.
  Mag je straks weer ene groet bek opentrekken en stoer doen maar je hebt bij voorbaat laten afweten..gelegenheidsgebral.

  Dat is wat er dus gebeurd is. het gaat nog te goed..het moet gewoon nog de helft minder worden…dan wellicht wordt de motivatie vergroot..nu te lui en te armoedig van denken.

  Beantwoorden
  • 19/03/2015 om 12:03
   Permalink

   Dat is precies wat de politieke partijen ook zeggen, maar als je om een diepere motivatie vraagt, dan hebben ze ineens geen tijd meer.
   Want ze kennen alleen maar oppervlakkige uit het hoofd geleerde one-liners, die ze als goed debaters steeds weer blijven herhalen en opdreunen.
   En het werkt, want 25% van de VVD stemmers staat vierkant achter crimineel gedrag.

   Het eerste jaarsalaris contant van “1 miljard” is trouwens gepasseerd. Moet je als VVDer in alle eerlijkheid toch best kunnen aanspreken! De man heeft een Flatje in New York van 37 miljoen, hij kan er nu een in iedere wijk kopen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Fred Teeven heeft weinig van zijn wachtgeld kunnen genieten want, onze Fred komt terug in de kamer. Ja, wie anders moet Demmink buiten schot houden? Als je daar zo’n pikkie…