DEMOCRATIE OF POLITIESTAAT

Als de ‘Break The System’ beweging iets heeft duidelijk gemaakt dan is het dat wij in een politiestaat leven. Bij het zien van het politiegeweld dat gebruikt wordt op een vredelievende demonstrerende groep mensen kun je geen tot geen andere conclusie komen. De afgelopen jaren hebben wij vaker demonstraties op het Malieveld een dergelijk verloop zien hebben en daarmee rijst de vraag of deze manier van demonstreren nog langer kan.
Demonstraties zullen namelijk op deze manier altijd aan ongeprovoceerd politiegeweld onderhevig zijn en als er geweld op je wordt uitgeoefend kun je slechts twee dingen doen. Je kunt terugvechten of je kunt vluchten, het geweld uit de weg gaan. In beide gevallen schiet de eigenlijke demonstratie zijn doel voorbij en daarmee lijkt het fysiek demonstreren kapot gemaakt te zijn met het geweld van de staat.

Het zal dus uit een ander vaatje moeten worden getapt want, we willen onze onvrede laten horen. Het zal ook belangrijk zijn met één boodschap naar buiten te komen, er moeten duidelijke demonstratiedoelen zijn, zonder de versnippering van een groep door een diversiteit aan meningen over een varia aan zaken. We hebben een hoop redenen kunnen horen in verschillende video’s en dat is koren op de molen van de propaganda machine.
Break The System was een goed initiatief maar, heeft uiteindelijk bewezen dat we op een dergelijke wijze weinig succes gaan boeken. De enige keer dat een demonstratie zin leek te hebben was in de jaren 80 die van de vredesbeweging onder leiding van Mient Jan Faber. De demonstraties tegen kernwapens lokte 900.000 mensen naar Amsterdam in een demonstratie die vreedzaam is verlopen. Ondanks dit publieke verzet van een enorme hoeveelheid Nederlanders heeft de Nederlandse regering besloten 48 kruisraketten met nucleaire lading op vliegbasis Woensdrecht te plaatsen.

Demonstreren heeft geen zin maar, er zijn wel acties die in het verleden hebben geleid tot succes. Zo waren er FNV acties in het verleden onder havenarbeiders die betere CAO’s hebben bedongen onder de druk van stakingen. Zo hebben politie bonden laten weten dat zij eisen hadden voor hun achterban door middel van stiptheidsacties. Je kunt dus wel met succes demonstreren maar, daar moet een pressiemiddel tegenover staan. Eigenlijk is onze overheid alleen gevoelig voor chantage.
Misschien dat daar de kracht ligt van het toekomstige demonstreren. Niet door met z’n allen op een veldje achteraf te staan maar, door onze aanwezigheid in dit land duidelijk kenbaar te maken aan de ‘beleidsmakers’ in Den Haag. We hebben de afgelopen week de petitie voor het debat van fractioneel bankieren gesteund en met een zeker succes want, nu hebben wij uitgemaakt wat ze daar moeten bespreken. In deze kamerdebatten zal links of rechtsom blijken waar onze politiek staat en dit zal meer mensen de ogen openen voor de bananenrepubliek die wij nog steeds betitelen als zijnde een ‘vrij land’.

We zouden digitaal kunnen demonstreren, ons kunnen verzamelen in grote platforms waarin wij gezamenlijk onze doelen specificeren. Dan kunnen we ons makkelijker manifesteren als één homogene groep en we kunnen de overheid bestrijden met haar eigen middelen.
We noemen slechts de petitie als voorbeeld want, er zullen nog vele middelen zijn die wij kunnen hanteren in dit gevecht met ‘onze eigen overheid’. Het eerst wat we moeten doen is ons verzamelen in een democratisch platform waar iedereen dezelfde stem heeft en waar we gezamenlijk doelen specificeren zonder ons te laten versnipperen, door te reageren op wat het Haagse toneelspel aan de voorkant te bieden heeft.
Momenteel proberen we het dak te repareren van een huis waarvan de fundering verzakt is. Het wordt tijd dat we dat gaan erkennen en het wordt tijd om de schep te pakken en te gaan graven. Als de fundamenten van het huis weer stevig staan, kunnen we aan de muren werken zodat die uiteindelijk het dak weer kunnen dragen.

De organisatoren van Break The System verdienen respect want, het valt niet mee om mensen op de been te krijgen maar, de psychologische nasleep van dit evenement maakt een volgend evenement nog moeilijker te organiseren. We lopen het risico lamgeslagen bij de pakken neer te gaan zitten op een moment dat juist van ons vraagt te vechten voor de maatschappij die wij verdienen. Het moet beter, het moet anders en dat de sleutel ligt bij een homogene groep die vecht voor één zaak, een Nederland waar mensen in vrede en met plezier kunnen leven en werken.

20 gedachten over “DEMOCRATIE OF POLITIESTAAT

 • 18/02/2021 om 23:05
  Permalink

  Koop een spuit bus en scandeer: Corona = bedrog! ….oldschool. plak stickers van burgerfront.nl vergeet de rechtstaat, die is inmiddels dood!

  Beantwoorden
 • 09/02/2015 om 04:16
  Permalink

  “Break The System” is achteraf gezien een beetje ongelukkige naam voor een groep die verandering wil in het politieke systeem. “Change The System” zou een betere naam zijn. Het huidige politieke systeem is achterhaald. Het maakt niks meer uit waar je op stemt. Alle partijen maken deel uit van hetzelfde politieke systeem. Eens in de vier jaar (of eerder als de regering weer eens valt) mag je stemmen op jouw voorkeurspartij, waarna er een stoelendans begint waarbij dezelfde poppetjes op andere stoelen plaatsnemen. In de praktijk is het onmogelijk om 1 partij de absolute meerderheid te bezorgen, waardoor er altijd coalities gevormd moeten worden. Door het alom geroemde “poldermodel” gaan ze dan met elkaar onderhandelen in achterkamertjes over hun principes waardoor er altijd een slap aftreksel van hun partij programma’s uitrolt. Zelfs goed bedoelende politieke partijen komen op die manier geen stap verder en zullen altijd hun kiezers teleurstellen en hun principes verloochenen. De ware machthebbers zijn de multinationals en de banken. De regering, of wat daar voor doorgaat zal zich moeten schikken naar de macht van het geld. Daar is niks democratisch aan. Alle overheidstaken zijn geprivatiseerd, inclusief energie, gezondheidszorg en financiën. Politici dansen gewoon naar de pijpen van financiële instellingen en multinationals als Shell en natuurlijk de ondemocratische zelfbenoemde almachtige E.U. Elke regering zit met een gigantische kunstmatig gecreëerde staatsschuld opgescheept die ze noodzaakt om burgers steeds verder uit te knijpen om die schulden af te lossen. De enige manier om dit te veranderen is door de schulden daar neer te leggen waar ze horen, namelijk bij de banken en andere financiële instellingen die de schulden veroorzaakt hebben. Die banken en financiële instellingen gaan dan failliet. daarna zal er een nieuw financieel systeem opgezet moeten worden dat niet gericht is op winsten voor de banken, maar in dienst staat van de burgers en de staat. Gefundeerd op de productiviteit en de bezittingen (zoals goud) van het land. Politieke partijen moeten weer dienstbaar zijn aan het volk. Alle belangrijke beslissingen dienen in een dwingend referendum aan het volk voorgelegd te worden. Het volk beslist en de regering voert het uit. Niet andersom, zoals nu gebeurd. Dus “Change The system” en stuur de huidige machthebbers de laan uit. Daarvoor dient wel de massa op te staan tegen de huidige gang van zaken want van een paar duizend mensen trekken zij zich helemaal niks aan. De 27ste januari was daar het treurige bewijs van.

  Beantwoorden
 • Pingback:Nu leven, nu vechten - Loyalist

 • Pingback:Terrorismebestrijding of trend-watching - Loyalist

 • 30/01/2015 om 19:42
  Permalink

  Ik heb heel veel Respect voor jullie . Hoop ook dat er een manier komt waarop ook de ouderen deel kunnen nemen .Ik ben 62 jaar maar durf niet meer naar protest acties te gaan. Ik had een bijzonder idee gewoon Malieveld gewoon je stoeltje mee nemen koffie thee limonade eten en gezellig een groot samen zijn als vrede lievende mensen met protest songs het liedje meneer de president slaap zacht of andere vreedzame liedjes .Gewoon terug naar 60/70 jaren als hippies in vrede . Ik denk dat de televisie en andere media aandacht groter zijn . Gewoon Nederlandse protest songs Gedichten en luisteren naar elkaar . En zorgen dat je al in Den Haag bent voor de dag begint kunnen ze in ieder geval niemand meer tegenhouden .

  Beantwoorden
 • 29/01/2015 om 21:07
  Permalink

  Hahah precies zo als het gaat ze doen net of ze voetbal hooligans tegen over zich hebben nee hier stonden kinderen tussen te triest weer

  Beantwoorden
 • 29/01/2015 om 11:58
  Permalink

  Ik vind de actie toch wel geslaagd. Op een malieveld verzamelen mag daar heeft niemand last van maar bereik je ook niks. Daarna moet je gewoon gaan lopen en zoals nu de weg laten blokkeren door de politie daar krijg je veel aandacht. Met genoeg spandoeken heb je er ook nog wat aan. Binnenhof zal je nooit bereiken maar dit trok veel bekijks!

  Beantwoorden
 • 29/01/2015 om 08:01
  Permalink

  Nederland heeft ook maar niets te maken met democratie. Helemaal niets. Ja we mogen stemmen.
  Maar…de partijen waar je voor stemt doen toch alleen maar waar ze zelf in hebben in tegenstelling tot wat ze beloven.
  Want dat zijn toch maar beloftes. De overheid doet vrijwillig/onvrijwillig mee aan een econocracy.

  Beantwoorden
 • 28/01/2015 om 20:01
  Permalink

  De Hollander zit actie voeren demonstreren niet in het bloed. De angst voor straks pakt de politie mij en mijn gezin regeert. Om maar te zwijgen over de hypotheekrente aftrek. 2014 20 huisuitzettingen per dag. In 2015 zullen dat er 50 tot 100 worden. Gevangenissen gesloten maar GGz instellingen breiden uit op verzoek van justitie omdat zo opgepakte mensen hun recht om te procederen wordt ontnomen want ze zijn ziek. Nieuw diagnose Psyche-haters bijbel DSM V bijlage 2015″ opstandigheid aan overheid dan ook officieel een psychiatrische stoornis.

  Beantwoorden
  • 29/01/2015 om 05:56
   Permalink

   Ik heb gelezen over OOG inderdaad. Ik overweeg maar eens te laten diagnoseren en te exploiteren.

   Je mag zeggen wat je wil en niemand kan je daarvoor aankijken, je leidt immers aan OOG en ik eis (ik ben immers psychisch niet helemaal in orde en heb moeite met gezag dus een normale baan kan ik niet behouden) een uitkering XD Lekker betaald door de overheid overal dwars liggen waar je kan, met een vrijpasje: Diagnose OOG.

   Beantwoorden
 • 28/01/2015 om 16:13
  Permalink

  Mooi geschreven en beaamd de waarheid 2.0 maar beste mensen we moeten met meer mensen een vuist maken tegen dit regime. ja dit is geen regering maar een regime ,Nederland is niet meer van de Nederlanders maar van aso Europa meelopers als Rutte Pechthold, Samson en de rest van de gang.Ja zij zijn de gang’s en niet wat ze zeggen over motorclubs, jeugdgroepen, krakers en andere groeperingen. er is genoeg voor iedereen en niet alleen voor de rijkeluis groepjes in ons midden.Hier moet gewoon verandering in komen .en ja politie en justitie we doen het ook voor jullie, voor iedereen doen we dit maar niet voor de banken en hun aanhang.
  DUS MENSEN WE MOETEN ONS LATEN HOREN en ervoor zorgen dat dit hier niet verder kan zo. BREAK THE SYSTEM GA ZO DOOR en hier op dit platform ook..

  Beantwoorden
 • 28/01/2015 om 14:20
  Permalink

  Break the system kan nog geen potje breken. Van de “duizenden” die werden verwacht kwamen er een handjevol opdagen. Omdat ze geen echte principes hebben en weer snel achterover zakken in de luie stoel als er wat van ze gevraagd wordt. Trouwens, de PVV wil alleen maar meer politie, en nog meer mensen opsluiten. Alsof dat de oplossing is.
  Nee, straks gewoon op een andere partij stemmen, maar let op, alle partijen lijken wel zo’n beetje op elkaar en die partijen die het verschil kunnen maken komen nooit allee aan de macht. Droom maar fijn verder.

  Beantwoorden
  • 29/01/2015 om 05:52
   Permalink

   Bron: Mainstream media? Neem ik aan hoor, moet je ook even zoeken hoe treinverkeer stil lag, bussen met demonstranten vanuit Utrecht niet mochten vertrekken, etc.

   Moedwillig tegen gehouden. Je kunt het nu afbekken, maar als de gewillige mensen om daar te staan voor hun stem, voor hun goed recht, ideeën en zo al meer moedwillig worden verhinderd om daar te komen en politie daar in enorme aantallen de boel komt intimideren dan zeg ik hardop ‘Politiestaat’.

   Aan de andere kant zeg ik, als je zo veel moeite doet om een demonstratie tegen te gaan dan ben je ook simpelweg bang. Doorzetten dus! Ze zijn er duidelijk bang voor.

   Over de PVV geef ik je daarentegen gelijk, gevaarlijk volk

   Beantwoorden
 • 28/01/2015 om 11:50
  Permalink

  Welterusten Nederland…
  door Robert van de familie Boerman – 04-08-2014

  Nederland, het land met het opgeheven vingertje. Het land dat overal en altijd vooraan staat en alles beter weet. Een handelsnatie van de eerste orde dat in het verleden heeft laten zien dat het niet vies is om geld te verdienen om mensen vanuit Afrika naar Suriname te verschepen. Tegen de wil van al die mensen in wel te verstaan. Vanzelfsprekend is dat lang geleden en kunnen en mogen we de hedendaagse inwoners van het kleine kikkerlandje aan de Noordzee dit absoluut niet kwalijk nemen…

  Lees verder: http://robertboerman.nl/pdf/welterustennederland.htm

  Beantwoorden
 • 28/01/2015 om 07:04
  Permalink

  Mooi, heel mooi stuk.

  Ik ben van mening dat het schip allang gezonken is, dit laat zien hoe uitgekookt het huidige kabinet is, het is gewoon een voorbereiding naar de Dictatuur van Pechthold, de enige hoop die ik nog heb, is dat de PVV nog verschil kan gaan maken, maar ik ben bang dat de PVV te klein blijft door corruptie en fraude tidens de verkiezingen…..Nederland is ten dode opgeschreven.Voordat we 50 jaar verder zijn leven we in een Islamitische staat, Ik hoop het in ieder geval niet meer mee te maken…ik kan altijd naar Curacao remigreren , Curacao zoals Nederland had kunnen zijn vandaag de dag.

  Beantwoorden
 • 28/01/2015 om 06:33
  Permalink

  Geweldig gedaan gisteren is er geen mogelijkheid om een politieke partij op te richten

  Beantwoorden
 • 28/01/2015 om 06:27
  Permalink

  Ben het met Susanne eens. Goed stuk.
  Burgerlijke ongehoorzaamheid kan je ook op andere manieren tonen. Dingen in het land plat leggen. Bestuurders mailen. Openbare zittingen en vergaderingen bijwonen. En zo is er meer. Komt goed!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De meeste zaken waar het woord ‘overheid’ in voorkomt, zijn onderhevig aan kritiek met een ondertoon van: “Vroeger was het beter.” Er zijn nog meer zaken die op een maatschappelijk…