FAKE NEWS of 5G FACT CHECK?

Je kunt er verontwaardigd over zijn. Het is productiever om te zien wat hier gebeurt. NU.nl heeft nu haar ‘check’ gedaan en 5G is ongevaarlijk. Wat betekent dat? Dat berichten die de ‘check’ van NU op FaceBook tegenspreken op basis van de ‘check’ worden verwijderd.

 

Hoe betrouwbaar is NU.nl?

De publieke discussie mag dus niet plaatsvinden. FaceBook bepaalt dat jij naar NU.nl moet luisteren. NU.nl heeft gelijk en daarmee is de discussie overbodig. De geloofwaardigheid van NU.nl is echter niet zo sterk. Is NU.nl wel in staat om als een geloofwaardige ‘fact-checker’ ingezet te worden? Wat heeft NU.nl de afgelopen 2 jaar over de vermeende Russia collusion van de Trump campagne gepubliceerd? Gaat er nog een excuusbriefje uit de hoek van de ‘FACT-CHECKER’ komen?

NU.nl heeft nooit onderzocht hoe die onzin rond het Mueller onderzoek in elkaar zat. Nee, NU.nl presenteert je een vooraf bepaald narratief, gecreëerd door obscure diensten die worden betaald met belastinggeld en  door multinationals. Dus als NU.nl zegt dat 5G geen enkel gezondheidsrisico kent, wat weet je dan? Eigenlijk helemaal niets totdat er een ‘fact check’ over gepubliceerd wordt.

 

Vrijheid van meningsuiting

We kennen de functie van die fact-check. De vrijheid van meningsuiting over dit onderwerp is op FaceBook niet meer geldig en dat komt omdat de partijen die 5G in Nederland willen zien deze discussie niet willen voeren. Waarom willen ze die discussie niet voeren? Omdat er weleens wat bommen op het 5G narratief gedropt kunnen worden, die de boel op zijn minst ernstig zullen vertragen.

 

Heb jij om 5G gevraagd?

Zit je als inwoner van dit land echt op een 5G netwerk te wachten? Heb je hierom gevraagd? Heb je nog meer internet op je mobiele apparaat nodig? Nee, eigenlijk niet. Eén van de mogelijkheden die dit netwerk biedt is het zogenaamde Internet Of Things. Alles moet via internet data collecteren en die data bestaat alleen uit de activiteit van mensen. Heb je daar echt behoefte aan? Jij ook niet? Wie wel?

Grote techbedrijven willen die data hebben om hun AI modellen mee te voeden. De fabrikanten van apparaten ontvangen een vergoeding voor de data, die door hen geproduceerde apparaten verzamelen. De overheid wil ook van die data gebruik kunnen maken. De overheid betaalt niet voor die data want die heeft zich het recht tot toegang tot die data met de sleepwet al gegeven. Verder kunnen overal camera’s draadloos worden opgehangen en worden toegevoegd aan surveillance netwerken. De hoeveelheid aansluitingen neemt dus enorm toe en, die mogelijkheid biedt het 5G netwerk.

 

 

Nu maken mensen zich terecht zorgen over de gezondheidsrisico’s. Er heeft totaal geen voorlichting plaatsgevonden. We kennen de bronnen niet, wie de onderzoeken bekostigd heeft en dat gebrek aan transparantie kennen we als geen ander van een overheid die ons iets door de strot probeert te duwen waar we zelf geen baat bij hebben. In de VS vindt dit gesprek ook plaats. Daar wordt er in de senaat over gesproken, zelfs door senator Richard Blumenthal, die helaas wat geloofwaardigheid heeft ingeleverd, sinds hij door Donald Trump “Dah Nang Dick” wordt genoemd. In de VS hebben ze duidelijk geen NU.nl fact-check gezien of een rapportage over eventuele gezondheidsrisico’s.

 

 

Bron: https://www.nu.nl/wetenschap/5764227/nucheckt-niet-bewezen-dat-5g-slecht-is-voor-de-gezondheid.html

 

 

 

 

 

3 gedachten over “FAKE NEWS of 5G FACT CHECK?

 • 31/03/2019 om 23:05
  Permalink

  Ik merk altijd alles van Nufactchecker als misleidende link aan via de drie puntjes rechtsboven.
  Ongeacht waar het over gaat !!!

  Beantwoorden
 • 31/03/2019 om 18:11
  Permalink

  Ik veeg mijn achterwerk af aan nu.nl.
  Sorry, weinig verfijnde reactie, ik heb ‘t gehad met die ondermaatse maatregelen 🙁

  Beantwoorden
  • 31/03/2019 om 18:31
   Permalink

   NU.nl is door Facebook als Fact-Checker in dienst genomen. Dat betekent dat als de feiten door NU.nl gecheckt zijn en jouw bericht op FB spreekt de NU.nl ‘feiten’ tegen dan zal FB op basis daarvan tot verwijdering van jouw bericht overgaan. Dus, NU.nl samen met Facebook vegen hun achterwerken met jouw vrijheid van meningsuiting af.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Heel vreemd toch? Schijnbaar leest de tweede kamer de meest betrouwbare fact-checker van Nederland niet. Op NU.nl heeft het duidelijk gestaan, de straling komt eigenlijk niet door je huid heen…