Fons de Poel van verderf

Fons de Poel noemde kamerlid Jesse Klaver “snotneus”. Nu valt heel Nederland over de Poel terwijl hij voor het eerst openlijk heeft laten zien uit wat voor een hout hij eigenlijk gesneden is. De Poel was weinig gecharmeerd van de manier waarop Klaver de heer Slingelandt van Abnamro te woord stond en betitelde hem als “snotneus”.
Uit deze opmerking van de Poel sprak een gebrek aan respect dat hij voor kamerlid Klaver had. Kamerlid Klaver had weinig respect voor de argumenten die Slingelandt met betrekking tot de handel en wandel van Abnamro, terwijl Slingelandt toch een keurig VVD stemmend burger lijkt. De Poel noemde de Abnamro commissaris “arm” omdat Slingelandt het oordeel van Klaver moest aanhoren. Klaver noemde de antwoorden die Slingelandt had gegeven stuitend en gaf aan niet te willen weten in welk universum de VVD-er leefde. Fons de poel kon zijn woede niet meer onderdrukken en benoemde Klaver vanwege zijn gedrag in combinatie met zijn leeftijd “snotneus”.

Dat is er gebeurd maar, wat is er mis? Het is toch goed dat we op alle niveau’s duidelijke taal spreken? Als we allemaal zouden zeggen wat we dachten zoals de Poel en Klaver gedaan hebben, dan zouden we een hoop aan transparantie winnen. Schijnbaar is ook Slingelandt vrij transparant geweest en waarschijnlijk heeft hij een vrij eerlijke weergave gegeven van de handel en wandel van de bank. De informatie die schijnbaar uit de zitting met Slingelandt naar voren is gekomen was zo anders dan de informatie waar Klaver dacht over te beschikken was blijkbaar zo anders dat hij het gesprek als ‘stuitend’ heeft ervaren.
Fons de Poel voelde zich aangevallen door de woorden van Klaver en liet zich bijtend, als een valse nicht, het woordje “snotneus” op de staatstelevisie ontvallen. Nu valt men over die arme Fons de Poel, de man is journalist en mag zijn persoonlijke mening niet direct tonen op de nationale televisie. Fons voelde zich direct aangevallen want, ook Fons is van de bank, net zoals zijn collega Slingelandt.

Fons brengt ons al jaren een actualiteiten programma dat wij als een geloofwaardig informatie kanaal beschouwen. Daarmee straalt het gezicht van Fons op ons een vertrouwen uit dat het gezicht van Gerrit Zalm al lang verloren heeft. Fons maakt leuke promofilmpjes voor Abnamro en krijgt daar een zeer behoorlijke vergoeding voor. Dat dit Fons als brenger van nieuws in een actualiteitenprogramma van de KRO-NCRV diskwalificeert van verdere deelname komt nu pas naar buiten maar, het eigenlijk voor iedereen zo klaar als een klontje zijn.
Fons is net zoals onze politiek van de bank en Jesse Klaver was nog niet goed ingelijfd. Klaver zal te horen krijgen dat hij zich mag aanpassen of kan gaan, we zullen zijn carrière met interesse blijven volgen. Fons de Poel heeft zijn ware gezicht laten zien en daarmee de kleur van het nieuws dat hij brengt en zal voor het publieke oog zich mogen melden bij het UWV. Fons heeft zijn kaarten verspeeld omdat hij de emotie niet meer de baas was. Misschien wil de VVD hem nog wel een baantje als persvoorlichter verstrekken maar, echt veel verder zal hij niet meer komen.
Abnamro man komt ongeschonden uit de strijd. Hij zal wat bemoedigende schouderklopjes ontvangen op de sociëteiten die hij bezoekt. Men zal zeggen dat hij het goed gedaan heeft en als het klimaat er weer naar is ligt hem natuurlijk een leuke Abnamro bonus in het verschiet.

De zaak die onze maatschappij het meeste schaadt is het gebrek aan transparantie en juist dat hebben alle drie de heren nu schijnbaar gegeven. Waar we niet mild tegen zouden moeten zijn is de KRO-NCRV club. Zij hebben weinig openheid gegeven terwijl ze wisten dat Fons door de bank was ingelijfd en dus eigenlijk niet meer in staat was zijn beroep uit te oefenen. We zouden deze omroep volledig moeten negeren, de kijkcijfers zouden we de Hilversumse kelders in moeten helpen want, zij hebben dit gefaciliteerd. Zij wisten dat Fons klaarblijkelijk met overgave bijbeunde en dat behoort niet met het publieke bestel te stroken.
We hebben een taak en die taak is even eenvoudig als het ‘niet stemmen’. We moeten niet meer kijken naar de KRO-NCRV als we het niet langer pikken door de tv zo belazerd te worden. Dat we door de bank belazerd werden dat wisten we al. Dat de bank niet iedere jonge politicus in zijn zak heeft is nu ook bekend. Dat Fons de Poel een keurige Christelijke VVD-er is, mag geen nieuws wezen en dat de beursgang van Abnamro de zoveelste beroving van de belastingbetaler is, dat wisten we al toen we die bank nationaliseerden.
Dus, blijf op Jesse letten, zwaai nog een keer naar Fons want, die zie je niet meer terug en mijdt de KRO-NCRV. Dat is het beste wat je kunt doen.

9 gedachten over “Fons de Poel van verderf

 • 24/04/2015 om 03:30
  Permalink

  Jesse Klaver heeft een mooi toneelstukje opgevoerd. Want ook zijn partij Groenlinks heeft het ESM-verdrag ondertekend waardoor we nu met bakken aan bijeengeharkt gemeenschapsgeld criminele bankiers (dat zijn de institutionele beleggers) overeind moeten houden. Jesse Klaver is dus nog veel corrupter en stiekemer dan Fons de Poel.

  We worden allemaal verschrikkelijk voor de gek gehouden!

  Beantwoorden
  • 24/04/2015 om 16:21
   Permalink

   Bij deze groenlinks partij zit republikeinen, die notabene een eed aan de koning hebben afgelegd(ambivalentie?)
   Dit is hypocriet, maar heb me al jaren erbij neergelegd, dat de politiek gewoonweg er is om de3 mensen zoet te houden met hun gelieg en bedrieg!

   Beantwoorden
 • 22/04/2015 om 13:45
  Permalink

  Heb Fons meestal een neutrale houding in zien nemen mbt actualiteiten-verslaan, maar dit valt me toch vreselijk tegen, zo hou hij dit corrupte systeem in stand!
  Hij had nog altijd voor zijn eigen geloofwaardigheid 2 polariteiten moeten tonen.
  Het volk is gewoon weg woedend!
  Erg zwak van hem.Er vanuit gaande, dat hij controlerende spreekbuis is ten behoeve van het volk?
  Hiermee heeft hij wel voor mij afgedaan!
  Hij kan voor mij part opkrassen.

  Beantwoorden
 • 21/04/2015 om 11:37
  Permalink

  er zouden meer jonge politici moeten zijn als Jesse Klaver, zeg maar gewoon eerlijk wat je er van vind en kijk eens wat een reacties van mensen die dus overduidelijk niet eerlijk te werk gaan en zodoende zeer lange tenen hebben…foutje… bedankt! daaag Fons de Poel! en het liefst ook daaag de rest van het liegende zooitje criminelen, want vergis u niet , dat is precies wat dit soort “mensen” is…zij kijken neer op ons….dat blijkt steeds weer!

  Beantwoorden
 • 21/04/2015 om 11:12
  Permalink

  Jesse Klaver weet als geen ander het volksgevoel te verwoorden!
  ze staan allemaal aan de zijlijn te schreeuwen!
  veel geschreeuw en weinig wol!

  Beantwoorden
 • 20/04/2015 om 20:20
  Permalink

  Eerlijk gezegd kijk ik al een jaar helemaal geen televisie meer behalve soms een speciaal programma zoals laatst de Passion. Niet vanwege het verhaaltje, want dat is weer verzonnen door een Romeins staatshoofd. Alleen vanwege de collectieve emotie die het oproept.

  Met diezelfde collectieve emotie zou de wereld kunnen veranderen.

  Maar wat Fons de Poel heeft gedaan kan ik mezelf niet zo visualiseren en het verhaal ontgaat me dan ook een beetje.
  Maar ik neem toch al informatie vanuit verschillende (internet) kanten en denk er dan vervolgens het mijne van. Ik laat me niet inspireren door Frans Timmermans of zijn collega Hans van Baalen.

  Beantwoorden
 • 20/04/2015 om 15:14
  Permalink

  De meeste journalisten staan aan de kant van hun meesters.

  Beantwoorden
 • 20/04/2015 om 14:14
  Permalink

  Natuurlijk klopt het wat jullie schrijven als een zwerende vinger, maar vanwaar die verontwaardiging ? We weten (?) toch ook dat onze ministers presidenten in America klaar gestoomd worden in het IVLP programma , zo ook deze journalisten als Twan Huys? Niets is wat het lijkt, en niets lijkt wat het is! We zijn de lul, houd september in de gaten, iets gaat gebeuren! De val van de dollar, een ‘natuurramp’…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De problematiek waaraan we zijn blootgesteld lijkt enorm divers. De maatschappij lijkt continu te veranderen maar de oorzaak van de problemen blijft altijd hetzelfde. Op allerlei vlakken gaat er van…