Gijzelingsactie van de ideale schoonzoon

Wie zich niet afvraagt wat er in Tarik Zahzah omging tijdens het beramen en uitvoeren van zijn gijzelingsactie heeft een makkelijk oordeel klaar over de gehele situatie of, is absoluut niet geïnteresseerd in hetgeen wat zich in de NOS studio’s gisteren heeft afgespeeld. De mensen die deze gebeurtenis al op een veilige plek in hun hersenen hebben gecategoriseerd zijn slechts bezig zichzelf te overtuigen van een eenvoudige waarheid om het leven hierna ongestoord te hervatten. Niet iedereen kijkt GTST. Het realisme van GTST dat met surrealisme wordt geïnfecteerd door een zwak script ondersteund met zeer gemiddelde acteer prestaties, is voor velen tenen krommend. De live uitgezonden arrestatie van Tarik had een hoog GTST gehalte, het was niet geloofwaardig. De production designer had weinig zijn best gedaan, de acteer prestaties waren onder de maat en het script was zwak door de simpele teksten en de onlogische verhaallijn.

We weten niet veel van Tarik behalve dat hij Molecular Science technologie studeert, van uitgaan hield, geïnteresseerd was in meisjes, geen geloofsfanaat was en van films met Leonardo DiCaprio hield. Hij luisterde naar populaire hip hop, Michael Jackson en had iets met de film muziek geproduceerd door Hans Zimmer. Niets vreemds, niets aparts, gewoon een gezonde jongen van 19. Hij was erg bezig met zijn uiterlijk, dat in combinatie met acteur Leonardo DiCaprio kan het pak verklaren al kun je je afvragen waarom hij dan een bril droeg.
Er is niets ongewoons aan deze jongen te ontdekken, behalve dat hij zo met film en acteren bezig was dat hij zelfs een bijna professioneel ogend ALS filmpje heeft gemaakt waar zeer zeker over na was gedacht. Het laat originaliteit en intelligentie zien, in combinatie met een stukje vakmanschap qua montage. Dus hoe komt zo’n jongen zo ver dat hij overgaat tot plegen van de daad zoals we die hebben mogen aanschouwen op tv?

Hij trad op schoolavonden op, wat iets weggeeft van een behoefte aan publieke aandacht maar, niet genoeg om daarvoor de NOS te kapen. Hij heeft een Dan Brown boek gelezen en had een interesse in geheime genootschappen maar zelfs als je kunt zien dat de NOS hier misschien een rol in speelt ben je nog steeds ver verwijderd van het bedreigen van NOS personeel met een echt lijkend vuurwapen, hackers en bommen.
Waarom vraagt een intelligente jongen zendtijd onder de dreiging van vieze bommen en een nep wapen? Waarom maakt hij absoluut geen gebruik van de zendtijd die hem dus wel gegeven is. Hij heeft niets van belang gezegd, bij alleen de geur van politie heeft hij zijn nepwapen laten vallen en is zo respectvol naar de politie dat hij ze met “U” adresseert. Het lijkt alsof deze jongen beleefder is opgevoed dan gemiddeld ook al speelde hij GTA V.

482810_10205907931236022_5290001752071714861_n

Volgens de website van de NOS ging hij op in complottheorieën. Er zijn miljoenen mensen die niet meer geloven wat ze wordt opgespeld door clubjes als de NOS maar, om daar zo’n daad voor te stellen gaat te ver en, hij heeft niets gezegd … We zijn benieuwd naar de uiteindelijke verklaring van de autoriteiten naar de motivatie achter de daden van Tarik maar, net zoals Tarik tegen deze wereld aankijkt zullen velen denken dat hier meer achter schuil gaat dan het blote oog ziet.
Verder kun je vragen stellen bij de ongewoon lange programmering van het NOS journaal. Is dit een foutje of wist de NOS al dat Tarik kwam en is dit per ongeluk in de tv-gids opgenomen? De politie heeft Tarik zonder hem neer te schieten weten te arresteren terwijl menig ongewapend Nederlander de afgelopen jaren door dezelfde club is doodgeschoten. De politie droeg ook het normale uniform, het was geen arrestatieteam terwijl je dat in zo’n extreme situatie wel zou verwachten.
Het roept allemaal vragen op, de antwoorden zullen op zich laten wachten als we al ooit een plausibel antwoord krijgen.

5 gedachten over “Gijzelingsactie van de ideale schoonzoon

 • 01/02/2015 om 14:17
  Permalink

  Bij een ontruiming moet iedereen het gebouw verlaten. Behalve als je cameraman bent. Je mag gewoon met de politie meelopen, je mag Tarik filmen en je mag filmen dat hij wordt ” overmeesterd ” . Ha , ha , . Als er echt dreiging was geweest had de politie Hilversum daar echt niet mogen optreden. Dan was alles gecoördineerd via onze onvolprezen Opstelten en was er een speciale eenheid ingevlogen. Kortom , door de NOS grappig in scène gezet.

  Beantwoorden
 • 31/01/2015 om 23:05
  Permalink

  Is dit echt hoe de politie optreed bij een gijzeling binnen vallen met getrokken wapens als je weet dat er iemand binnen is met een vuurwapen. Vreemd!

  Beantwoorden
 • 31/01/2015 om 12:09
  Permalink

  Misschien moeten we maar een petitie starten om die jongen onbezorgde zendtijd te geven! Ben nu wel benieuwd! Als het nep was en geen impulsieve reactie op binnen gehaalde feiten komen we daar ook snel genoeg achter.

  Beantwoorden
 • 30/01/2015 om 15:18
  Permalink

  Ik ben niet zo een enorme complotdenker maar zat totaal gevuld met vraagtekens naar dit vehicel van de NOS te kijken, het was in alle opzichten erg slecht, het had er de schijn van dat er iemand geslachtoffert werd

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Dijsselbloem is als voorzitter van de Euro-groep te woord gestaan door de nieuwe Griekse premier Tsipras en zijn minister van financiën Yanis Varoufakis. De twee hebben duidelijk aan Dijsselbloem te…