Gouden berg komt naar Mohammed

Onze Islamitische medemens heeft het niet makkelijk in Nederland. Allereerst zijn wij niet allemaal even aardig en dat richt zich in toenemende mate tegen hen, als we de berichtgeving mogen geloven. Dan moeten zij nog allerhande, hen opgedrongen, haatsprekers afwimpelen omdat de lokale burgermeester daarom vraagt en, dat alles creëert al een aardig spanningsveld waarin geloof je enige hoop kan worden. Het geloof is een vrij zuivere zaak en dat wil je graag zo houden. Wie er aan het geloof komt, komt aan die hoop en zonder hoop kun je hopeloos verzanden in allerhande kattenkwaad. Menig cartoonist zal direct vanuit zijn beveiligde bunker direct begrijpen waarover ik het heb en Charlie Hebdo heeft nu zelfs de wijsheid in pacht om dit allemaal als vanzelfsprekend te kunnen zien.
Nu wil het onaangename feit dat geloven gewoon keihard pegels kost. Vroeger leefden daar de bisschoppen in Europa weelderig van, omdat de heidense medemens door Karel de Grote was bekeert tot het Katholicisme. Later is daar ene Alva nog eens voorzichtig overheen gegaan om het geloof en de daarbij gepaard gaande geldstromen een nog homogener karakter te geven. De verkoop van aflaten liep ook niet gek want, volgens de marketingcampagne voor die dingen ging iedereen wel een keer dood en dus was er een even grote behoefte aan dit product als dat er zieltjes te redden waren. De kerk heeft zich door de eeuwen heen als een commercieel succesvol bedrijf gehandhaafd tot daar ene Luther genoeg van had.

Luther wilde een kerk voor de kleine beurs met eerlijkheid en al dat soort geneuzel. Je zou haast beginnen te denken dat Luther als koorknaapje iets meer in trek was bij de paters als hij zelf aangenaam vond. Een afscheiding vond plaats en de protestantse kerk van Luther splitste zich verder op in allerlei splinter groeperingen die allemaal goedkoper dan de Katholieken waren. De kerk heeft zich opgesplitst in evenveel fracties als de V&D afdelingen rijk is en al die fracties lijken met elkaar te concurreren. Het geloof is door de marktwerking in west Europa goedkoper geworden en dat ging allemaal goed, tot de Islam een belangrijk aandeel van de markt ging opeisen.
De Islam is een ons ‘vreemde’ religie. We zien Islamieten wel eens lopen en ze zijn uiterlijk vaak makkelijk als dusdanig te identificeren. Niet dat ze uniformen dragen maar, de echte die-hards pik je er nog gemakkelijker uit dan de gemiddelde refo op een mooie zondag. Niets mis mee, iedereen is vrij zich te kleden zoals het hem of zijn omgeving belieft. We leven in een ‘vrij’ land dat graag die vrijheid beperkt met het Calvinistische oordeel van Atheïsten. Dat lijkt weer een contradictie maar de Atheïst gelooft net zo hard als iedere andere Gods-belever in iets dat hij niet kan bewijzen.

Het grote verschil met de Atheïst en de standaard Gods-belever is dat de Atheïst zich tegen alle religies keert waar de gelover nog graag mild is. De Atheïst heeft geen huis nodig waarin hij met zijn geloofsbroeders een potje gaat geloven dat God niet bestaat en dus, is het Atheïsme een religie voor mensen met de krappe beurs en vroeger de VARA. De VARA van nu zijn niet meer van ‘De Rooie Haan’ maar soortgelijke potverteerders als waar de rest van onze overheid van gemaakt is. Deze jongens kosten bakken met geld maar, dat kosten ze iedereen en niet alleen de Atheïsten. Het Atheïsme krijgt een overheidssubsidie die naar verhouding groter is dan de overige religies krijgen. Dit zou de heer Wilders als muziek in de oren moeten klinken al wil hij eigenlijk nog een volledig gefinancierde Joodse kerk van de Nederlander afgetroggeld zien te krijgen.
Nu is er in Gouda een kazerne over en daar zag men wel een aardige Moskee in. Helaas moet deze moskee zonder overheidsgeld betaald worden en dat zou de arme Marokkaan een slordige 1500 Euro per gezin gaan kosten. Zoals gezegd, leven deze mensen al van weinig en kunnen geen dure centrale bidplek bekostigen. Nu worden ze door hun centrum van hoop op beter onder druk gezet toch te betalen. Middenstanders worden benadert met zakelijke kansen en als dat niet werkt wordt hen de komende 5 jaar de toegang tot het huis van hun God ontzegt.

Net zoals in de katholieke kerk is er niemand die zich afvraagt of God het eens zal zijn met dit soort toestanden. “Geld eerst anders geen God”, luidt het credo tegen de arme Islamieten, die nu zelfs deze druk van hun eigen kerk moeten ervaren. We weten dat er verschillende stromingen binnen het Islamitische geloof zijn maar, of Mohammed Luther al is opgestaan zou ik niet durven te beweren. Dat hij nodig is om zijn geloofsgenoot de hand te reiken lijkt mij in ieder geval duidelijk. Het kan toch niet zo zijn dat je eerst iets moet geloven om daarna bang te moeten zijn dat als je niet betaald je niet in de hemel komt. Die tijden zijn voorbij.
Saillant detail is dat de ‘Megamoskee’ in Gouda de voormalige PWA kazerne is. De PWAmoskee is wel het summum van integratie en ik vind dat daar dan maar een beetje overheidsgeld tegenaan gegooid moet worden. Dat wil zeggen; nadat we het huidige moskee regime hebben vervangen en verbannen wegens uitbuiting. De tijden van de vette bisschoppen en de magere burgers is voorbij, ik denk als teken van inburgering zou dat bij de Islam hetzelfde moeten zijn.

Eén gedachte over “Gouden berg komt naar Mohammed

 • 21/02/2015 om 22:27
  Permalink

  Aha..een carmina burana voor allen..:)

  Eerst geld en dan god..als agnost( die groep is hier toch maar mooi vergeten..)komt het mij voor dat Geld gewoon God is..Geld verheft tot Goddelijke eigenschappen..alwetendheid,almachtig, zefs Joods en Islamitisch, allesbepalend…met beschikking over leven en dood.

  De mooie kreet van de neoliberalen: “wie betaalt bepaalt..”
  Die idioten betalen weliswaar geen moer, wie betaalt declareert alles om het een ander te laten bepalen.
  En “wie haalt,bepaalt” maar dat was dat correctie van de eurofiel neoliberalen want die begrepen dat je met de eerste leuze heel democratisch moest worden en dan zo het over zijn met flessen van 127 euro/280 gulden zonder bediening.

  En zitten de vervangende religie bestuurders in banken van de VS en hebben overal als Joodse organisaties dikke vingers in de pap in de politieke en multinationale wereld en bespelen het wereldgebeuren vanuit hun eigen gepersonificeerde goddelijkheid…tegen rente natuurlijk…en hoe..! heel pauselijk en bischoppelijk..desnoods dansend met de algemeen erkende of benoemde duivels..pecunia non olet..en rente is rente.

  Daar is de EU zelfs nog een hielenlikker bij en een klunsbeweging..hoe mongolisch Dijsselbloem ook mag kijken..De allegorie wordt elke dag vreemder en kun je nergens meer mee en op rekenen..stel je ook gewoon niks meer voor en is de realiteit in een onbekende vloeistof geworden..glippend tussen de vingers, en smakeloos polymorf moment dat zich alleen maar als verleden tijd laat definiëren.

  Die burgers moeten toch al dieet en kunnen net zo goed minder uitkeringen of inkomen krijgen, dat maakt het fitter en cosmetischer..heel geschikt voor de markt van neoliberaal genot en welzijn.
  De nieuwe trend in de eurofiel neoliberale kerk. Kardinaal Zijlstra heeft het er steeds over…en hij zal ongetwijfeld de nodige mede-ratten vinden in dit constructieve moment.

  Geld en Islam wordt de toekomst.

  Onze overheid heeft de verhoudingen en relaties tussen meerderheid en minderheidsgroepen omgekeerd en daar waar minderheidsgroepen zich cultureel moeten(!!) profileren tbv de verrijking van NL en daarvoor gesubsidieerd worden ( en zich dus NIET moeten integreren want anders vervalt de verrijking)) is het dus vanzelfsprekend dat zij de voorrang krijgen boven de meerderheid en moet de meerderheid gewoon uitgeschakeld worden om de status aparte van de minderheidsgroepen te benadrukken.

  Dat gaat herrie geven. Kun je op wachten…eurofiel neoliberaal wil twee-/meerdeling en speelt uit..Divide et impera..
  Een geweldige afleiding van andere nationale misfits.
  Zeer ongezonde moraal

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Nederland schijnt het bangste land van Europa te zijn en als we naar ons gedrag kijken zou dat wel eens kunnen kloppen. Angst zorgt dat je adrenaline aanmaakt en adrenaline…