Het geheim van Bilderberg

De Bilderberg conferentie wordt dit jaar in Dresden gehouden. Deze conferentie was het onderwerp dat door de reguliere nieuws-outlets werd gemeden maar, zelfs in de MainStream Media erkent men tegenwoordig dat het toch wel een geheimzinnige boel is. De sluier van onwetendheid is eraf. Iedereen weet dat dit overmatig uitgebreide theekransje gehouden wordt dankzij de journalisten die altijd als complot-theoristen zijn neergezet. We weten nog steeds niet wat er exact besproken wordt en hoeveel invloed dat op de gang van zaken in de wereld heeft maar, ergens klopt het van geen enkele kant.
Het is namelijk niet juist dat de volksvertegenwoordiging zich in het geheim met het grote geld onderhoudt. Het bevestigt de schijn die de politiek al tijden tegen heeft. Dit hebben we aanvankelijk nog ‘achterkamertjespolitiek’ genoemd maar, als volksvertegenwoordigers zonder verlof op te nemen in een internationaal stiekem conclaaf gaan, dan is het woord “achterkamertje” te klein. Zelfs al zouden ze vier dagen vrij nemen, dan nog is de deelname aan een dergelijke conferentie niet te rijmen met de functie die ze in een ‘democratie’ verkregen hebben.

Wie worden er eigenlijk uitgenodigd voor zo’n Bilderberg meeting? Hoe kom je terecht op de gastenlijst van een conferentie die best prestigieus blijkt. Verschillende presidentskandidaten zijn daar nog vlak voor hun benoeming geweest. We hadden nog nooit van Bill Clinton gehoord, ondanks dat hij al bij Bilderberg mocht aanschuiven. Moet je veelbelovend zijn of alleen veel beloven aan de juiste mensen of bedrijven? Kijken we naar zo’n jongen als Mark Rutte, dan lijkt het alsof hij nooit meer op democratische wijze ergens voor gevraagd gaat worden. Mark heeft nogal wat lijken in een kast zitten die hij waarschijnlijk aan zijn opvolger gaat doorgeven want, hij zal waarschijnlijk niet als premier van dit land herkozen worden.
Die Bilderberg lui blijken toch vaak over inzichten te beschikken die wij niet hebben. De huidige Nederlandse delegatie lijkt ook een beetje vreemd. Waarom hebben die Bilderbergers plotseling interesse in de Burgervader van Rotterdam en zelfs de loco van Amsterdam? Wat moet de Koning der Nederlanden daar? Die jongen werd door zijn toen aanstaande vrouw al met recht “Een beetje dom” genoemd en dan verwacht zo’n conferentie dat hij plotseling iets intelligents gaat zeggen? Officieel heeft hij ook geen macht, afgezien van het feit dat Nederland zijn privé belasting paradijs is. Die jongen staat ook boven de wet en zal geen parkeerbon betalen maar, dat weten ze daar allemaal wel dus, heeft hij verder nog iets bij te dragen?

Dan hebben we nog onze eigen Sharon Dijksma, een echte politieke supertanker. Sharon zit vanaf jonge leeftijd (23) in de politiek voor de PVDA en hetgeen wat het meest bijblijft is een spreuk die zeker niet bij haar uiterlijk past. “Politiek moet weer leuk worden”, aldus de PVDA en toen schoven ze Dijksma naar voren. Dan mag je terecht stomverbaasd zijn dat de PVDA zoveel inzicht heeft gehad, dat zelfs de organisatie van deze conferentie dat erkent. Op het doen van wat incoherente voorstellen na; gratis openbaar vervoer en het terugbetalen van studiekosten door hoogopgeleide huisvrouwen, heeft Sharon haar herkenbaarheid hoofdzakelijk te danken aan haar verschijning.
De enige twee verstuurde uitnodigingen waarover weinig te mekkeren valt, zijn die van Ben van Beurden en Victor Halberstadt. Halberstadt nodigt iedere keer zichzelf uit omdat hij lid is van de organisatie. Voor hem is dit een jaarlijks uitje waarbij hij de gastheer van het feestje mag spelen. Verder is de man bijzonder dienstbaar geweest aan bedrijven als Shell in de maatschappelijke functies die hij heeft bekleed. Ben van Beurden is van Shell en dat is het op één na grootste bedrijf ter wereld en dus een belangrijke politieke speler. Dat mag niet zo democratisch klinken maar, democratie zoals wij het woord hebben leren kennen en de ervaren werkelijkheid ervan, zijn twee verschillende dingen. We zijn vrij om dit te zeggen, dat is de vrijheid waartoe wij de democratie gedegradeerd hebben want, echt veel meer vrijheid zit er voor de meesten niet in.

Iedere deelnemer aan deze conferentie die geïnterviewd wordt, heeft altijd hetzelfde zinnetje klaar: “Het is gewoon een gelegenheid waar je met anderen van gedachten kunt wisselen, zonder dat je al te specifiek op je woorden hoeft te letten.” We zouden hier weinig van kunnen vinden als het niet zo was dat straks Ben en Sharon een gezellig onderonsje hebben. Ben is Shell en Sharon is van milieu en verkeer. Daarmee wordt al een potentiële belangenverstrengeling duidelijk maar, als de pers, de industrie, de financiële wereld en de politiek bij elkaar komen en er geen verslag is van de ‘gesprekjes’ die zij hebben, dan kunnen we niet anders dan tot de volgende slotsom komen. De industrie en de financiële wereld bepaald de koers, de politiek past het beleid daarop aan en de pers wordt voorgeschreven hoe ze dat moeten spinnen. Het grote geld bepaalt in deze wereld, dat weten we allemaal. De macht achter het geld, kijkt toe hoe het beleid het geld dient en de pers de politiek te hulp schiet om het geheel te kunnen blijven verkopen. De enige die nu vrijuit gaat is Victor Halberstadt. Hij heeft zijn tropenjaren bij de SER gehad en is nu slechts de organisator van een heel erg fout feestje.

Bekijk de gastenlijst maar eens goed en zie hoe de volksvertegenwoordigers zich in het geheim mengen met het geld en de macht. Onze Mark blijkt nog steeds de investering waard. Hij blijkt een trouwe globalist in dit corporatistische systeem. Hij heeft een referendum over het associatieverdrag met Oekraïne handig ongedaan gemaakt en zal zich ook wel uit een volgend referendum als winnaar weten te manoeuvreren. Mark heeft zich als een trouwe lakei bewezen en is niet voor niets ‘best buddies’ met Koning Pils en Jean Claude Juncker. Mark zal de EU trouw blijven en Nederland laten verrekken want, Nederland stelt op de Globalistische agenda geen zak meer voor dan een brievenbus voor het internationale bedrijfsleven.
Dus, de Bilderberg conferentie is geen ordinair praatclubje maar, een seminar voor politici en de pers. Zij die goed meedoen worden als individuen voor het leven beloond en, ze mogen alleen komen omdat ze de belofte van het meedoen gaan waarmaken. Mark is van de VVD, Kasja Ollengren van de club van Pechtold, Aboutaleb en Dijksma van de PVDA en worden straks gezamenlijk gestroomlijnd weer naar huis gestuurd. De koning zal nog vrolijk lachen want, daar kun je weinig fout mee doen. Halberstadt begint dan met de kandidatenlijst voor volgend jaar en wij zien vol ongeloof de gebeurtenissen in de wereld aan ons voorbij trekken. De wereld lijkt steeds gekker te worden en we hebben geen idee hoe dat komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
De dreigementen van de EU naar aanleiding van een eventuele Brexit nemen toe en het effect lijkt een tegenovergesteld resultaat te hebben. Mark Rutte heeft de Britten nog gewaarschuwd dat…