Het grote taboe in onze politiek

We schrijven nu sinds 8 januari over de relatie tussen onze politiek en haar grote taboe. Zelfs de meest linkse partijen durven dit onderwerp niet te beroeren, ook onder de druk van een succesvolle petitie heeft Den Haag nog niet gereageerd. Honderduizend handtekeningen is voor onze politiek een reden tot paniek. Daarom moeten we blijven aandringen op het belang van het debat dat de petitie eist want, onze politiek reageert in al haar paniek gewoon niet.
Loyalist doet nu twee en een halve maand zijn best om de bron van onze nationale en internationale ellende in kaart te brengen en dat maar met een gedeeld succes. Overal vind je mensen in discussies en die beginnen met een hoop borstklopperij over “Neoliberalen en Eurofielen” te vertellen terwijl dit absoluut niet aan de orde is. Het is slechts een bijverschijnsel van het onderwerp dat wij proberen te communiceren maar, constant verzandt het gesprek in een hoop geneuzel en terminologie dat geproduceerd is door een systeem dat zich achter die termen verschuilt.

Zolang wij toestaan dat geld gecreëerd wordt door privé-instellingen die daar vervolgens rente over vragen, accepteren wij de enorme ongelijkheid die aanwezig is op deze wereld. Je accepteert je eigen toekomstige armoede, omdat er altijd meer geld nodig is dan er daadwerkelijk is. Dus moet er geld geleend worden om dit te creëren en dat levert geen vicieuze cirkel op maar een neergaande spiraal.
Wij leven bij de gratie van de bank. De bank verkrapt constant de geldhoeveelheid door rente en aflossingen te ontvangen die gedeeltelijk niet meer terugkomen in de maatschappij. Daardoor ontstaat een nog groter tekort aan geld en dus gaat onze overheid meer belastingen innen en zo houden we steeds minder over.

Vervolgens zijn er allerhande groeperingen, die we politieke partijen noemen, die ‘moord en brand’ schreeuwen over de effecten van dit systeem maar, niemand adresseert het daadwerkelijke probleem. Onze politiek maakt zich druk over de kosten van zorg die ze zelf onder de druk van de EU verkocht hebben aan de bank en verzekeringsmaatschappijen.
Als gevolg hiervan rust op ieder ziekenhuis rust nu een torenhoge hypotheek die we met zijn allen mogen opbrengen. De verzekering, een andere tak van de bank, moet nu winst maken op zieke medeburgers waarin wij collectief participeren middels de verplichte ziektekosten verzekering. De verzekering accepteert ook de belachelijk hoge kosten van het ziekenhuis want, die zijn het gevolg van een structuur de de verzekeringsmaatschappijen voorstaan.
De farmaceutische industrie, een andere bron van diepgaande investering van de bank, berekent de meest idiote prijzen voor medicijnen en de verzekering maakt hier geen enkel probleem van want, die factureert die extra kosten direct door aan de verplicht verzekerde, zoals ook alle overige kosten die dit systeem met zich meebrengt.

Dit is slechts een bijverschijnsel van ons financiële systeem dat nu daadwerkelijk bezit heeft genomen van onze levens door geld te creëren uit het niets. Er is geen politieke partij die zich aan dit onderwerp brand want, ook de politiek is gewoon van de bank en dus, is het karakter van de baas niet via de politiek bespreekbaar.
Onze politiek werkt even hard mee aan deze gang van zaken. Onze politiek wordt nu gerund door een bende criminelen die ongestraft hun gang kunnen gaan binnen een systeem dat zij zelf beheersen. We kunnen dus blijven hopen dat het goedkomt, we kunnen links stemmen om erger te voorkomen en daarmee verschuiven we alleen de problemen maar gaan ze nooit oplossen.

De oplossing is echter eenvoudig. We moeten onze eigen soevereiniteit terugpakken en ons eigen geld maken. We kunnen eigen regels maken waarin we dit spel gaan spelen en we zullen ons geld moeten blijven bewaken want, het blijft alleen een ruilmiddel zolang we het uit de handen van privé-partijen en hun ondernemingen houden.
In de VS hebben ze dit zwaar bevochten en in 1913 verloren. “The creature from jekyll island” heeft in 1913 het levenslicht gezien en sinds die tijd betalen ook wij inkomsten belasting. Iedere geïnteresseerde mag de verbanden tussen deze twee ogenschijnlijk niet gerelateerde zaken zelf onderzoeken.
We zijn na de slag bij Waterloo bij de neus genomen maar, een krappe 100 jaar daarna, in 1913, zijn we nog eens zo hard ‘door de bank genomen’ en in 2008 heeft een ware roof plaatsgevonden van kapitaal dat uit de bevolking is gezogen. Deze laatste alinea bevat de geschiedkundige feiten die aantonen dat we het niet over de kosten van de zorg hoeven te hebben zolang we deze feiten niet kunnen bespreken.

Op scholen en universiteiten wordt dit niet gedoceerd en de media en politiek houden deze eenvoudige waarheid buiten ons interessegebied. We zullen zelf de verantwoording moeten nemen voor de koers die we willen varen want, onze politiek brengt ons in steeds ondieper water. We hoeven niets te geloven als we deze achtergronden kennen en dat houden tegen het licht van het politieke gekakel. We kunnen gewoon zien dat alle politieke geluiden slechts de voor en nadelen wil accentueren van de gevolgen van een systeem dat niet besproken wordt. Het gaat nergens over. Soms lijkt het nog complex omdat dit systeem ondoorzichtig is gemaakt door een enorme bult regelgeving. Ook daar is de burger niet bij gebaat en iedere nieuwe regel kost altijd weer meer geld. Het wordt tijd om te ontwaken uit de droom dat we leven in een beschaving waarin alles keurig is geregeld. De realiteit is dat er een paar lieden aan de knoppen zitten van een leger slaven en dat jij niet aan de knoppen zit.

8 gedachten over “Het grote taboe in onze politiek

 • 01/04/2015 om 10:24
  Permalink

  Geld creatie door private instellingen is een probleem, omdat de rechtelijke macht de ruimte geeft om dit te doen. Het is een probleem van onze rechtstaat en de manier waarop nationale en internationale afspraken worden gemaakt en onder het motto van geheimhouding niet toegankelijk voor het volk door getrapte (indirecte) verkiezingen.Er worden afspraken gemaakt die het volk benadelen, die vervolgens monddood gemaakt worden, doordat wij ons aan gemaakte afspraken moeten houden, ook al zijn ze in strijd met het volkeren recht. De banken handelen in strijd met werkelijk handelsrecht en volkerenrecht en de rechters slapen als marmotten of zijn meer bezig met woordenstrijd waar de juridische sector zichzelf mee verrijkt. Vervolgens krijgt de officier van justitie (de aanklager), steeds meer rechtsbevoegdheden, om de drukke in woordenstrijd verwikkelde rechters te ontlasten, die de omgekeerde bewijslast bij de burger legt en daardoor de rechtelijke bevoegdheden misbruikt. De rechtelijke macht wordt buiten spel gezet door de uitvoerende macht. Het is veel meer een rechtsorde (constitutioneel) probleem dan een bankenprobleem. Het zijn de regeringen met hun trias politicas, waar de rechtelijke macht toelaat wat er gebeurt. De macht van de juristen creëren de mogelijkheden voor elitaire groepen om zich te verrijken over de ruggen van de dom gehouden nietsvermoedende goedbedoelende burger. Deze vorm van criminaliteit is voor een groot gedeelte door wetgeving gelegaliseerd. Onder het motto van hogere collectieve belangen, wordt het individue geliquideerd.

  Beantwoorden
 • 25/03/2015 om 21:11
  Permalink

  Ik wil erop wijzen dat op “Follow the Money” al veel artikelen met vele reacties over dit onderwerp zijn behandeld. Ik adviseer iedereen om eens op deze site te kijken en waar mogelijk gezamelijk op te treden. Ik vrees een versplintering van de meningsuiting en samenwerking kan weleens zeer noodzakelijk blijken om dit onderwerp op de politieke agenda te krijgen.

  Beantwoorden
 • 24/03/2015 om 15:54
  Permalink

  Ik zit aan mn eigen knoppen.
  Als lubeck in 2 dagen raaskalt over zn faraodom, krijgt tie 40.000 handtekeningen en de 2e kamer gaat in debat?
  ok , als dat het koningshuis kan afbreken. Ergo. Waar is het ware debat?
  Is lubeck de nieuwe hadjememaar?

  Beantwoorden
 • 23/03/2015 om 09:34
  Permalink

  Alle opstandsgroepen moeten gaan samenwerken, vertegenwoordigers van die groepen meldt je aan op info@breakthesystem.nl, ter attentie van Arie en onder vermelding van 1 Groep.
  Als één grote vuist naar een eerlijker Nederland. Met een vriendelijk groet namens Break the System, Aad Seele

  Beantwoorden
 • 22/03/2015 om 20:51
  Permalink

  http://www.onsgeld.nu kaart dit kernprobleem goed aan en is ook mede de petitie gestart. In principe zijn overheden slechts de zetbazen van het private internationale bankenkartel. De wereld wordt gerund door een klein clubje psychopaten en het geldsysteem is hun belangrijkste middel ter controle.

  http://achterdesamenleving.nl/welke-11-families-vormen-het-private-internationale-bankenkartel/

  Qua oplossingen wordt er inmiddels ook actie genomen. Zie het initiatief om de florijn op te richten, een geldsysteem in handen van en voor de gewone burger.

  http://achterdesamenleving.nl/de-florijn-een-nieuw-geldsysteem-in-handen-van-de-burger/

  Beantwoorden
 • 22/03/2015 om 18:43
  Permalink

  Ik heb veel geleerd van Willem Middelkoop die ondertussen in de mainsteam-media niet meer welkom is. Want “daar valt zo iemand teveel op”. Het is vooral door hem dat ik me voor economie ben gaan interesseren, iets dat ik nooit van mezelf had gedacht!

  Beantwoorden
 • 22/03/2015 om 18:31
  Permalink

  Als je een mensgerichte maatschappij wilt Jos, dan zul je eerst voor een eerlijk ruilmiddel moeten zorgen. Probeer eens een berekening te maken van de vlucht van onze werkenergie door de creatie van geld uit het niets en de heffing van rente.
  De Gulden zat in hetzelfde systeem. Probeer je eens in te lezen in wat hier gezegd wordt over fractioneel bankieren, misschien dat je dan de gigantische diefstal gaat begrijpen. Problemen moet je bij de bron aanpakken en fatalisme helpt daarin al helemaal niet. Als wij allemaal eerlijk geld willen, dan kunnen we dat afdwingen en met eerlijk geld houden we plotseling zoveel over dat we ons met een enorm gemak meer mensgericht kunnen opstellen.

  Hierin gaat echter het geloof in de SP onderuit en als je niet ‘out of the box’ durft te denken, blijf je altijd tegen dezelfde muren aanlopen en dan blijf je in frustratie het internet besmetten met gebral over Eurofielen en Neoliberalen. Daar heb je nog nergens succes mee gehad, je visie wordt steeds weer achterhaald door de realiteit die je niet kunt ontkennen als je jezelf eens zou inlezen over de impact van dit financiele systeem.

  Dus, in plaats van hier altijd maar te reageren met dezelfde terminologie, zou je eens de moeite mogen nemen je te verdiepen in de inhoud die je voorgeschoteld krijgt ipv jezelf te blijven verliezen in de reparatie van een afgeschreven machine. Kijk de video van Willem Middelkoop als begin en beter nog lees het boek J. Edward Griffin “The creature from Jeckyll Island”.

  Wees constructief.

  Beantwoorden
 • 22/03/2015 om 17:32
  Permalink

  ja..dat doen we..
  We gaan eigen geld creeren/produceren en dan verandert erw at?
  Dezelfde mensen, dezelfde globalisering, deze mentaliteit en we krijgen gewoon een regen en drupverhaal
  Van mij mag die euro weg en overgegaan worden naar een eigen munt..die hadden we overigens..en toen was het beter. anders…ja..die volstrekt dramatische invoering met gigaverliezen voor de gewone bevolking en gigawinsten voor Rijkman

  Klopt niet.
  De essentie is: gaan we geld gericht of mensgericht.
  En geldgericht gaat NOOIT uit zichzelf over naar mensgericht met wat voor valutamarkt dan ook
  We hadden de gulden en toen zagen we hetzelfde.

  In welk sprookje je denkt te moeten geloven weet ik niet, maar veel soelaas zal het niet brengen..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
TTIP. We hebben er niet zo heel veel over gehoord want, we zouden er maar in de war van kunnen raken. De NOS en haar collega’s willen ons graag de…