Hitler nekt Pegida

Al gehoord van de ‘Pegida’ marsen in Duitsland? In het in de tweede oorlog door de geallieerde platgebombardeerd Dresden is de Pegida beweging ontstaan. De locatie van het ontstaan van deze beweging is opvallend want, Dresden is aan het eind van de tweede wereld oorlog met de grond gelijk gemaakt terwijl er geen militaire doelen van belang waren. De bombardementen zijn uitgevoerd met het doel zoveel mogelijk de burgerbevolking van Duitsland te demoraliseren. Dit kun je met gemak betitelen als een misdaad tegen de mensheid maar, daar is tijdens de Nürnberg processen niet over gesproken. Van een stad met een dergelijke historie zou je kunnen verwachten dat men zich juist wat bewuster is van historische feiten maar, schijnbaar nemen toch juist daar gevoelens van haat de overhand.
In Leipzig moeten zo’n 4000 man politie de twee elkaar demonstrerende partijen uit elkaar houden. Radicale partijen aan beide kanten van het spectrum zullen elkaar hoogst waarschijnlijk in de haren proberen te vliegen om het vuurtje verder aan te wakkeren. Dit alles in navolging van de Charlie Hebdo affaire en, dat maakt deze controversiële gebeurtenis tot een succes voor de partij die deze actie heeft ingezet.

De demonstrerende Duitsers hebben schijnbaar weinig geleerd van de geschiedenis en geven de verdere radicalisering van Moslims een kans zich te uiten. Het idee van ‘Je suis Charlie’ heeft daarmee een effect dat misschien beoogt was en teleurstellend genoeg manifesteert zich dit het sterkste in een land dat de ‘Kristallnacht’ lijkt te zijn vergeten. Het wordt afwachten of deze trend zich door gaat zetten of dat ook dit een hype blijkt die de aandachtsspanne van de beïnvloedbare burger niet lang kan vasthouden. De tijd zal het leren maar, beelden uit de geschiedenis vliegen weer voorbij omdat het vandaag weer lijkt te gebeuren.

2015-01-21t180848z1318254123lr2eb1l1eed5irtrmadp3germany-islam-protests

Ondertussen is het OM in Dresden een onderzoek naar Pegida voorzitter Lutz Bachman begonnen. De Pegida leider had zich als Hitler opgetuigd en een foto daarvan bij wijze van grap op Facebook gezet. Ook dit heeft weer meervoudige implicaties; Bachman is zich van zijn rol bewust en maakt het luchtiger door hiermee de spot te drijven en, de overheid loopt alleen achter feiten aan vanwege de publieke commotie over een foto op een Facebook pagina.
Vraag is of het terugtreden van Bachman van invloed zal zijn op het voortbestaan van de organisatie. Dat de Pegida organisatie al een aardige deuk lijkt te hebben opgelopen bleek uit de opkomst van ‘slechts’ 14.000 Pegida betogers afgelopen nacht tegenover 25.000 ‘tegen’ betogers. Met deze nederlaag zou de Pegida beweging weer een stille dood kunnen sterven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Vandaag wordt door de ECB een verdere banken crisis bestreden. Vandaag wordt 1000 miljard Euro Europa ingepompt. Dit geld is door de ECB gecreëerd om de economie weer op gang…