Hoop en verandering werd de wereld verkocht

Hoop en verandering, dat werd de wereld verkocht bij de verkiezing van Barack Obama. Alles zou anders worden, de wereld ging veranderen en wij waren er allemaal getuigen van. Vanwege de etnische opmaak van de nieuwe president van de VS was het ultieme antwoord op alles wat er scheef zat in de wereld gegeven en, Obama werd dan ook als ‘de verlosser’ door de wereld ontvangen. In het land dat de slavernij heeft afgezworen in een burgeroorlog, waarin het zuiden zich nog steeds een slecht verliezer toonde, zou het einde van raciale ongelijkheid uiteindelijk bestreden worden met een president wiens voorouders waren geïmporteerd door slavenhandelaren.
Zeker in de VS was het ras van de nieuwe president een verandering waarvan men alleen kon dromen. Ondanks dat de VS als multiculturele samenleving tot stand is gekomen en ondanks dat ze in vele opzichten vooruitlopen in geschiedenis, is de kloof tussen verschillende rassen en klassen sinds de Amerikaanse burgeroorlog nauwelijks veranderd. Op papier is iedereen gelijk in de VS maar, de praktijk laat het papier in de steek.

Politie en justitie behandelen mensen van verschillende rassen op aparte manieren zonder toe te geven dat dit de praktijk van iedere dag is. De bewijzen zitten in de statistieken en lijken in het publieke oog zelfs te zijn toegenomen met de komst van Barack Obama in het Witte Huis. De Afrikaanse Amerikaan is in een desillusie verlaten door de man die ze hoop en verandering verkocht. De hoop is kapot en de verandering is een nog grotere scheiding tussen de getto’s, waarin de zwarten mogen leven tussen de drugs die daar als de grootste slagader in de economie klopt, en rest van de samenleving.
De Amerikaanse droom waarin iedereen ‘het’ kan maken bestaat alleen voor hen met een met geluk gecombineerd doorzettingsvermogen dat bijna buitenaardse proporties moet aannemen om zich te manifesteren. Het gebeurt wel en dankzij een bevolking van ruim 300 miljoen mensen is er bewijsmateriaal genoeg om de ‘droom’ in stand te houden. Dat de heel veel mensen met een tintje geleefd worden door een inktzwarte economie van drugs en geweld wordt afgedaan als een vrije keuze in een ‘vrij’ land.

Obama heeft niets gedaan dat tot iets positiefs heeft geleid. Zijn grootste overwinning is de ‘Obama care’, waarin iedereen met een loonstrook een gedeelte daarvan inlevert voor de zorg voor iedereen zonder verzekering in private zorginstellingen. De overheid koopt met honderden miljarden zorg in voor hen die geen geld kunnen spenderen aan onbetaalbare zorgverzekeringen met geld van hen die nog een zorgverzekering konden betalen. Hierdoor kan de geprivatiseerde gezondheidszorg op een extra omzet rekenen zonder dat dit tot een constructieve oplossing gaat leiden. Als de overheid geld bij de burger weghaalt voor gezondheidszorg dient de overheid hiermee een federale gezondheidszorg op te bouwen zonder hierin de commercie te betrekken. Obama-care is de puurste vorm van corporatisme en het enige waarmee Obama zich op zijn borst kan kloppen.
Obama heeft nogal wat beloftes gedaan voor de verkiezingen. Hij zou de illegale gevangenis van Guantanamo Bay sluiten. Een gevangenis waarin mensen gevangen zitten, zonder proces, zonder toekomst en in met een militair regime dat de rest van hun rechten als mens uitholt. Guantanamo Bay is de schrik van iedereen die enige notie heeft van mensenrechten en vrijheid maar, Obama heeft niets gesloten want, het bleek te complex om de ontvoerde gevangenen terug te laten keren naar hun eigen landen.

guantanamo_protest_wide-a38f685c08bf82d5d15a1fbc024d1987c4886cd7-s900-c85

Obama zou zich terugtrekken uit Irak en Afghanistan maar, is dankzij allerhande zelfgecreëerde problemen gedwongen te blijven. Zo is de ‘Arabische lente’ misbruikt voor het steunen van rebellen en heeft noord Afrika daarvoor de prijs betaald. De VS heeft het complete midden oosten gedestabiliseerd met het verwijderen van Kaddafi. Libië is bevrijd van haar dictator en de bevolking vlucht nu met gevaar voor eigen leven over de Middellandse zee naar Europa. Het land waarin zij ooit in een betrekkelijke luxe woonden, wordt beheerst door omhooggevallen rebellen die allemaal de macht willen die ooit Kaddafi zichzelf gegeven had. De Touaregs zijn vanuit Libië uitgeweken naar Mali dus is Mali meegezogen in de puinhoop van Obama en sturen wij als VN instrument daar nu ook Nederlanders heen om de orde te bewaren.
Ondertussen hebben de talloze verschillende rebellenfracties zich verenigd in een leger met een ‘heilige’ missie. Ze gebruiken de Islam als de stok waarmee geslagen wordt maar, in de praktijk vermoorden ze zowel Christenen als Islamieten als die zich niet voldoende als aanhanger van de IS-zaak laten kennen. Dit leger beschikt over enorme fondsen en ontvangt voorraden uit Israel, Saoudi Arabië en wederom de VS. Het enige regime dat zich nog weet te verzetten is dat van de dictatuur van Syrië maar, ook Syrië ligt in puin. Het door Obama gesteunde beleid heeft tientallen miljoenen mensen buiten de VS niets gebracht behalve diepgaande ellende.

Onder Obama zijn er enorme hoeveelheden geld gecreëerd dat direct aan de banken is overhandigd omdat diezelfde banken een crisis hebben veroorzaakt. Dat geld moet worden opgehoest door de burger en ditzelfde systeem is overgewaaid naar Europa. Obama is een synoniem voor onrecht geworden door alles wat er onder zijn presidentschap heeft plaatsgevonden. Was Obama de gekozen president van Haiti geweest, dan had dit alles op de schaal van de wereld weinig invloed gehad maar, Obama is president van een grootmacht die de gehele wereld tot haar kolonie beschouwt.
Wij lopen achter de VS aan als een stelletje medeplichtige schoothondjes. Wij geven steun aan de VS die ongestraft illegale oorlogen voert tegen mensen die al weinig hadden. De hele wereld lag onder aanvoering van de VS bij Afghanistan op de stoep terwijl er genoeg vragen zijn rond de reden waarom we gegaan zijn die ook van Obama geen antwoord kregen. Binnen een halfuur na de aanslagen van 9/11 werd Osama Bin Laden gezien als het meesterbrein dat Amerika heeft gemotiveerd “The War On Terror” te starten. Sindsdien heeft het westen zich schuldig gemaakt aan het brengen van meer terreur dan Osama ooit had kunnen bedenken. De VS heeft het Midden-Oosten in vuur en vlam gezet en bouwt nu een troepenmacht op aan de Russische grens die straks geen enkele bestaande reden nodig heeft die grens te overschrijden. Wij zullen de oorlog tegen Rusland steunen want, wij steunen Amerika en zijn onderdeel van de EU, de VN en de NATO. Wij zullen meewerken aan de destructie van levens in Rusland want, in andere delen van de wereld hebben we dit ook niet geschuwd. Dat we zelf ook zwaar schade zullen lijden van een oorlog met Rusland, daar hebben we nu nog geen gedachte over. We zullen als het stof verwaaid is iets mompelen over, “Dit nooit meer …” en het daarbij laten op een nieuwe 4 Mei na.

In November gaat de Amerikaan weer zijn stem uitbrengen en er zijn eigenlijk maar twee kandidaten. Hilary Clinton zal de democraten aanvoeren en Jeb Bush de republikeinen. Het zal vast een spannende wedstrijd worden maar, Jeb Bush gaat winnen. De democraten hebben al 8 jaar de heerschappij gehad en, dan zijn de republikeinen gewoon weer eerlijk aan de beurt. Het begint wel te dagen dat er weinig keus is in deze verkiezingen. Dat de naam Bush weer op de kieslijsten mag prijken geeft al genoeg te denken. Was het niet onder andere Prescot Bush die Hitler via stroman Fritz Thyssen financierde tot 1942? Was het niet George Herbert Walker Bush die na zijn carrière bij de CIA tijdens zijn vice presidentschap al bijna president werd door de aanslag op Reagan? Was de dader van die aanslag, John Hinckley, niet een bevriend met Neil Bush? Is het niet opmerkelijk dat Hinckley vlak voor de aanslag op Reagan nog bij Neil thuis was?
Sinds het einde van de tweede wereld oorlog heeft de familie Bush een sterke grip op de politiek van de VS. George H. W. Bush wordt zelfs in verband gebracht met de moord op Kennedy via een document dat J. Edgar Hoover als memo in de FBI archieven heeft laten verdwijnen. Hoover schijnt geweten te hebben wie er achter de moord op Kennedy zat en uit de memo blijkt dat vlak na de moord Bush hem op zijn kantoor heeft bezocht. George heeft altijd gezegd dat het waarschijnlijk om een andere George Bush ging maar, dan is het nog steeds een onaangenaam toeval dat past binnen de ‘Modus Operandum’ van deze groep criminelen. Het is dan ook beslist niet vreemd dat Richard Nixon in zijn campagne werd gesteund door Prescot Bush en de kliek om hem heen.

JFK-photo-GEORGE-H-W-BUSH-cia-memo-2-1

Bush_Sr,_JFK_-_J_Edgar_Hoover_memo_2-1

Straks krijgen we dus weer een les over de wereld heerschappij van de Bush familie. In tegenstelling tot Obama zal Jeb Bush waarschijnlijk een stuk minder geliefd zijn maar, dat schijnt weinig uit te maken in een land dat niet weet dat Tbilisi de hoofdstad van Georgië is en niet Atlanta. De Amerikanen hebben geen keus ook al mogen zij stemmen. De democraten worden gesteund door de Rockefeller groepjes en trawanten en de republikeinen door het Bush syndicaat. Beide groepen hebben dezelfde gemeenschappelijke belangen en dat heeft niets met de rechten van burgers of die van de mens te maken.
Wij lopen braaf mee want, wij hebben dezelfde keuze als de Amerikanen. Wij stemmen ook en, ook voor ons maakt het niet uit op wie wij stemmen, het beleid schrijdt voort. Een beleid dat vorm krijgt buiten onze regeringen in allerhande ‘gespreksclubjes’. Een beleid dat ons al jaren berooft van onze ooit verkregen vrijheden onder de eeuwige druk van de veiligheid. We worden nu bang gemaakt, met Islamieten en, als we niet bang genoeg zijn dan volgt er wel een goed getimede aanslag om de argumenten kracht bij te zetten. Zolang we onze stem blijven afgeven aan dit systeem, geven we onze medewerking aan de ellende die onze regeringen veroorzaken. Als we hiervan wel op de hoogte zijn en toch gaan stemmen kwalificeren we ons automatisch als medeplichtig. Het eerste dat we kunnen doen als maatschappij is niet meer meewerken om weerstand te bieden aan het beleid dat de wereld kapot maakt. We werken mee aan onze eigen ellende en die van anderen. We leven in de illusie van democratie en het is de hoogste tijd dat we dat feit onder ogen gaan zien.

bush politics

De enige stem die je kunt uitbrengen om iets van de democratische waarden en normen te verdedigen is tegen de totale gang van zaken stemmen door juist je stem te onthouden. Als we allemaal onze stem onthouden, dan kan de illusie van democratie niet verder gedijen. De tirannie zal haar ware gezicht moeten tonen en daarmee zal de duidelijkheid van onze situatie toenemen. Daarmee veranderen we geen machtsverhoudingen, we leggen alleen bloot waaronder deze wereld gebukt gaat. Dan maakt het niet meer uit van welke kleur we zijn, wat we geloven of wat onze seksuele oriëntatie is maar, zijn we plotseling allemaal mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Als we ons bedienen van die realisatie, dan kunnen we misschien gezamenlijk veranderingen aanbrengen door de ons opgelegde macht niet langer te accepteren. Het geheel is geen rocket science zelfs de traagste denker moet kunnen begrijpen dat zijn belangen in die van zijn medemensen liggen.

8 gedachten over “Hoop en verandering werd de wereld verkocht

 • 14/08/2015 om 21:38
  Permalink

  Idd de illusie van democratie en de schijnvrijheid ,maakt dat we als burgers van NL nooit meer moeten stemmen op die schijnheilige Haagse kliek die er alleen maar zitten om hun eigen zakken te vullen..
  De burger zal een sterk anti-signaal moeten afgeven, dat ze het niet meer nemen…zoals met de Februari staking 1941 tegen de Duitsers, Overal in het land moeten billboards verschijnen en er moet een maatschappij komen die de burger weer centraal stelt..wij laten ons niet door vadertje staat nog langer uitzuigen..www.burgerlijkeongehoorzaamheid.nl

  Beantwoorden
 • 12/08/2015 om 10:27
  Permalink

  Niet stemmen is desastreus..wie niet stemt stemt toe…je geeft immers te kennen dat je alles open houdt en dat de wind bepalen mag waar je terecht komt.

  Niet stemmen op eurofiel neoliberalen partijen is veel -echt veel- confronterender..
  Stem gewoon geen VVD, CDA,D66,GL,PvdA,CU of SGP meer ..want rotter en misleidender kan het echt niet worden..
  Dan sluiten we ook weer aan bij bewegingen tegen de EU en euro en het Forum voor de Democratie

  Niet stemmen is niet goed en ene perfecte verdwazing waar politiek zich geen moer van zal aantrekken omdat dat immer niet hoeft..de keuze is dan aan de wel gekozen partijen..zelfs met GROTER mandaat..(niemand houdt hen immers tegen??)
  Het tegengestelde wordt dus bereikt..

  Een dergelijke symbolische zet leidt tot zelfkastijding voor jezelf en voor anderen die dit NIET verdiend hebben en wel tegenstemden.

  Herinner: verdeel en heers,,dus moeten we juist het verdeeld zijn of worden voorkomen!!\Niet temen is de roes van de hashpijp en de kater van gisteren…

  Eurofiel neoliberaal wordt past echt wakker als ze nog met zijn allen 23 zetels overhouden (er zijn mensen die het nooitleren..).

  Beantwoorden
  • 13/08/2015 om 20:10
   Permalink

   Volgens mijn weten behoort de SP ook tot de Eurofielen? Zijn misschien wat kritischer!
   Dan zou de PVV ‘n absolute meerderheid moeten halen, niemand van de policor wil met de PVV regeren,(cordon sanitair) Dus de Eurofielen doen ‘n plas en alles blijft zoals het was! Een bindend referendum, en dan NEXIT, is voorlopig onze enige hoop!

   Beantwoorden
 • 11/08/2015 om 22:39
  Permalink

  Weer een goed stuk.
  Echter zou ik graag wat meer contrast in het lettertype zien.

  Beantwoorden
 • 10/08/2015 om 21:18
  Permalink

  Als je echt wilt weten hoe die presidentsverkiezingen in de VS (en waar ook niet) in elkaar steken en over het democratisch gehalte van die verkizingen? Lees dan het E-book van TED Books genaamd: ‘Lesterland!’ Dan weet je waar je het over hebt en waar wij ook naar op weg zijn!

  Beantwoorden
  • 12/08/2015 om 09:18
   Permalink

   Dood ordinair je portemonnee trekken, dan krijg je wat je hebben wilt?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
“Iedereen heeft recht op zijn eigen mening.” Dat schijnt tegenwoordig het argument te zijn om iedere discussie mee uit de weg te gaan. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening,…