Ken O’Keefe over aanslagen in Europa

De vluchtelingenstroom heeft de Islamofobie in Europa verder aangejaagd maar, waarvoor vluchten die mensen? Toen Kadaffi nog leefde was er geen exodus vanuit Libië. Vervolgens hebben zich allerlei terreurbewegingen in Libië genesteld en is het Libische volk bijna massaal op de vlucht geslagen. Het volgende land dat aan terroristen ten prooi viel was Syrië. Met luchtsteun van de VS heeft de VS grote gebieden van Syrië aan ISIS gegeven. ISIS en andere groeperingen verkregen steeds meer grondgebied en de Syrische burgers probeerden het Shariageweld van ISIS te ontvluchten.

Ken O’Keefe beschrijft in zeer korte tijd de totale situatie. Het is opvallend is dat een zogenaamd radicale Islamitische beweging geen vinger uitsteekt naar Israel maar, een ware slachting aanricht onder geloofsgenoten in andere delen van het Midden Oosten. Dat dit dan weer gesponsord wordt door Europa, de VS en Westers goed gezinde Arabische staten terwijl juist het westen zegt zich bedreigd te voelen door het leger van ISIS, is verre van logisch tenzij er een andere logica aan ten grondslag ligt.

Zou het kunnen dat de aangewakkerde Islamofobie slechts een middel is om ons in een bepaalde positie te dwingen. Een positie van angst en waar wij onze overheden om meer veiligheid zullen smeken? Zijn onze overheden de terroristen die de verantwoording dragen voor de aanslagen in Parijs? Is dit de oorlog die Europa moet verenigen, zoals Frans Timmermans misschien bedoelde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Ja, we gaan ten onder aan onze eigen lafheid. We zijn een stelletje bangeriken die als antwoord op hun angsten meestal zeggen dat ze teveel te verliezen hebben. We hopen…