Nederland wordt aan z’n TV opgehangen

Nederland schijnt het bangste land van Europa te zijn en als we naar ons gedrag kijken zou dat wel eens kunnen kloppen. Angst zorgt dat je adrenaline aanmaakt en adrenaline helpt je te vluchten of te vechten maar, zeker niet met nadenken. We hebben veel stress van die angst en dat maakt van alles los waar we niets mee kunnen, we raken overspannen en kunnen nog alleen voor de tv hangen om even te ontspannen.
Die tv vertelt ons van alles. Het ding heeft het over de toestand van de wereld, het laat boeren zien die niet tot over hun oren in het EU papierwerk zitten maar genoeg tijd hebben voor een cameraploeg en wat vrouwen. De tv dicteert wat wij moeten consumeren en laat zien waar we het liefst aan dood gaan. Kijkend naar de tv worden we overladen met ellende en lijkt iedere dag dat we zelf die dans ontspringen te tellen als een zegen tot er weer zo’n blauwe brief op de deurmat valt.

We hebben massaal een hoop stress waar we van alles de schuld van kunnen geven maar momenteel prefereren we de VVD. Die jongens leven veel te goed van onze centen, ze kopen voor idiote bedragen expertise van partijgenoten in en te dure wijn op onze kosten, ze bedrijven een vreemd soort liefde met te jonge kinderen en blijven mekaar dekken alsof het één grote orgie betreft.
Ze zijn op hand van de bank, dus die krijgt onze centen en wij blijven betalen anders gaat het nog slechter. Ze zeggen dat er groei is in de economie en wij geloven dat niet dus ze liegen en de enige hoop die we hebben lijkt een volgend kabinet. Die hoop uiten we al voor dat de naam Balkenende ooit gevallen was maar, ons geheugen kan geen informatie meer vier jaar bewaren dus blijven we braaf stemmen op de illusie dat er ooit iets zal veranderen.
Alles is minder geworden en we hopen op beter maar, beter gaat het echt niet worden als we mekaar stompzinnig blijven aankijken zonder iets te doen. Nederland is aan het verdrinken en we staan allemaal langs de kant, we zien Nederland spartelen maar, blijven wachten op iemand die beter kan zwemmen dan wijzelf. Als het aan ons ligt wordt Nederland gered maar dan wel door gecertificeerd reddingspersoneel en daarom blijven we maar stemmen.

Het is ook allemaal even beangstigend, je kunt niets meer eten want van alles krijg je kanker en eet je niets dan wordt je mager en ga je ook weer vlot dood. We weten dat ze bij de Mac geen voedsel verkopen maar iets van kunststof met veel geur en smaakstoffen. We kopen het toch want het is lekker makkelijk en ze mogen het als voedsel verkopen dus, op het moment van de aanschaf valt het plotseling wel mee. Je moet het niet iedere dag doen maar, één keertje kan best.
Dat doet een beetje denken aan Darwin en zijn “Survival of the fittest”. Wie slim genoeg is om aan de Mac voorbij te rijden zal langer in gezondheid leven en daarmee de evolutie van de mensheid een zetje vooruit helpen. Andersom is het ook waar, zij die niet over de verstandelijke vermogens beschikken de McNuggets niet als kip te zien, zullen eerder sterven en daarmee ook de gemiddelde intelligentie in dit land op een hoger plan brengen.

Uiteindelijk komen we er wel uit zou je bijna denken maar, de ‘McDonalds uidaging’ wordt steeds groter. Waar we vroeger nog veilig boodschappen konden doen bij de buurtsuper, liggen de schappen nu vol met kleurrijke verpakkingen afgeladen met smaakstoffen en emulgatoren. We weten niet wat al die e-nummertjes doen maar, we weten wel dat die nummers niet op het land groeien. Ons voedsel is allemaal synthetisch en chemisch geworden en de overheid blijft al die rommel geschikt bevinden voor consumptie.
Bijna ieder product dat in die winkel ligt is voorzien van meer keurmerken dan de nieuwste Amerikaanse auto. Sommige producten kennen waarschuwingsstickers omdat ze niet gezond zijn dus, de producten met de juiste stickers verlengen al bijna je leven. Een zelfde leugen produceert de boordcomputer van mijn auto als ik na het tanken de eerste 100 kilometer alleen maar actieradius erbij krijg. Ondanks het feit dat het kreng gewoon zit te jokken, geeft het mij toch altijd een tevreden gevoel als ik tijdens het rijden weer extra brandstof lijk bij te maken.

Zelfs de groente bij de super kan nog biologisch zijn. Dan zit het in plastic verpakt en kost het wat extra dus dan is het goed. Dat zegt heel erg weinig over de inhoud van het plastic bakje maar des te meer over de rest van de zooi die daar onverpakt en onbestickerd op de groenteafdeling ligt.
Die groente wordt geteeld op grond die niets meer te geven heeft want met kunstmest groet het toch. Om te zorgen dat dit spul een beetje mooi blijft tot aan de verkoop wordt het bespoten met chemicaliën. Alles dat groeit gaat dood van het gif waarmee ze bespoten worden, behalve onze groente want, dankzij de genetische manipulatie van gewassen kunnen zij dit gif gewoon opnemen zonder de schadelijke effecten voor onze zo gezond ogende bieten of preien. Dat wij nog niet genetisch gemanipuleerd zijn om dit gif goed te kunnen verdragen blijkt meestal aan iets dat begint met een onschuldig ogend bultje.

We gaan naar de dokter en die bekijkt ons bultje met een geleerd gezicht om ons later te vertellen dat we geen zorgen hoeven te hebben want, “Het is behandelbaar.” We gaan dan aan de chemo, hetgeen een bestrijdingsmiddel is tegen het onkruid dat in ons lichaam groeit, en daar worden we dan weer ziek van. We hebben ons eerst laten vergiftigen en men gaat ons genezen door ons nog meer gif toe te dienen en dat gif, dat kost een paar centen.
Geen nood want, we zijn verplicht verzekerd dus, kunnen wij deze ziekte betalen al blijkt in de praktijk dat we beter nog wat meer premie hadden kunnen betalen. De met meer succesgarantie gelabelde behandeling kunnen we niet krijgen omdat onze verzekering ons een ziekenhuis heeft toegewezen die net die techniek niet in huis hebben. Ons ziekenhuis heeft een andere behandeling die ook kan werken maar, dan moet je meer geluk hebben. Uiteindelijk is het lood om oud ijzer want het overleven van de chemo is afhankelijk van onze conditie en die is niet best vanwege een vermeend mineralen tekort. Het gif van de chemo dood onze cellen vele malen sneller dan we nieuwe kunnen genereren en dus wordt de chemo gestopt omdat we anders overlijden aan de kuur.

We hadden dit alles zelf kunnen bedenken maar, van onze ouders en op scholen hebben we geleerd autoriteiten te vertrouwen want, zij weten alles beter dan wijzelf , zij hebben er tenslotte voor geleerd. Zo hebben we onze oudedagvoorziening in collectieve pensioenfondsen ondergebracht en dat leek een uitstekend idee. Iedereen begreep dat dit verplicht moest zijn anders ging het collectief verloren en dan kun je zoiets niet op een schaal doen die een dergelijke onderneming lucratief maakt.
We sparen ons hele werkende leven voor een extra uitkering als we stoppen met werken maar, omdat het niet goed ging met de bank hebben we plotseling twee jaar van die uitkering verloren. We gaan nu werken tot we 67 zijn en misschien zit er dan nog iets in die spaarpot dat op de uitkering van je spaarcenten lijkt.
Nu wil het vervelende feit dat het ondanks de beloftes van groei nog steeds niet goed gaat met het land. De regering gaat roeren in die pensioenpot zonder zich te storen aan wat ooit beloofd was. Onze regeringen kennende zullen zij dat onze bankiers geven want die zijn “Too Big To Fail” dus, die hebben alleen maar schulden zonder dat we kijken waar het geld dat ontbreekt daadwerkelijk gebleven is.

“De buffers versterken”, noemen we dat maar, eigenlijk is het te vergelijken met een emmertje water terug in de put gooien. Van dat emmertje kunnen we er dan plotseling weer 10 tappen, niemand die hier zijn bedenkingen over heeft want, zo werkt de put dat nou eenmaal. Van die 10 emmertjes moeten we er weer 20 terugstorten in die put en, dan stuit je op een wiskundig probleem. De put kost meer water dan hij oplevert. Zouden we de put dempen, zouden we niet de hele tijd emmertjes water in de put te hoeven gooien. Dat zou ons een enorme hoeveelheid tijd opleveren, dan zouden we allemaal minder gestrest zijn, dan zouden we groente zonder kunstmest kunnen telen en vanuit een stoel kunnen kijken hoe langzaam het groeit.
Maar, zover gaan we nooit komen. Nee, dat kan nu heel even logisch klinken maar, dat zijn we straks vergeten. Dan zitten we met chips voor de buis en kijken we hoe een boer wat vrouwen krijgt aangeboden die allemaal iets van hem willen. Dat is heel leuk want, die boeren dat zijn rare jongens en die vrouwen vlotte meiden. Dat is een lastige combinatie en dat staat garant voor complicaties en dat doet de emoties oplopen. Andermans emoties zijn heerlijk!

We blijven nog wel even rondrennen in dat steeds kleiner wordende cirkeltje voor we wijzer gaan worden. Tot die tijd blijven we zieke lijven met gif repareren, schelden we op de te dure zorgverzekering die oma te lang in haar luier laat zitten, eten we dingen die niet uit de natuur komen en noemen we het verwarren van kinderen scholing.
Gelukkig zijn we niet allemaal zo. Er zijn mensen die over deze zaken nadenken en die de oorzaken hiervan onderzoeken. Deze lieden doen dan vervolgens uitlatingen die we niet kunnen accepteren als de waarheid ondanks dat we weinig tegen de genoemde feiten kunnen inbrengen. De zaken die zij verkondigen staan loodrecht op onze realiteit en dus geven we ze de naam ‘complotdenker’. Met het geven van die naam, verschaffen we ons in ieder geval de zekerheid dat het allemaal minder ernstig is dan zij beweren, want anders zaten we écht in de problemen.

530548_10151124539927703_1374647107_n

4 gedachten over “Nederland wordt aan z’n TV opgehangen

 • Pingback:TTIP? We hebben er niks van gehoord - Loyalist

 • 22/02/2015 om 21:18
  Permalink

  En dan gaan we op 17 maart naar bed en stemmen de andere dag op dezelfde partijen met iets andere naam in de hoop dat alles zo zal blijven als eerst omdat we anders weer een keer moeite moeten doen om op te letten waar het eigenlijk over gaat en er maar op vertrouwen dat meer van hetzelfde–net als het vergif- gewoon de beste oplossing is om ons in slaap te houden..of te eigenwijs houden dat er naast onze mentale voorstellingen ook nog andere mogelijkheden zijn. Het oud vertrouwde genaaid worden waar je bijstaat door bralbabbelaren is toch ook weer een leuke verrassing op onverwacht en onhandig moment.Het komt altijd ongelegen.
  De mazzel dat er mensen zijn die je precies vertellen dat je nog mag denken, doen en voelen zonder een boete te krijgen, dat geeft zekerheid! En geeft vertrouwen voor de toekomst. Je weet tenminste wat je hebt..!

  Net zoals eurofiel neoliberalen absoluut niet kunnen begrijpen of zich voorstellen dat er mensen zijn die geen EU willen en geld eigenlijk overbodig achten om gelukkig te worden…en het zelfs helemaal niet opportuun achten om op kosten van anderen jezelf iets aan te matigen of toe te eigenen. Zichzelf niet eens meer voelen dan een ander….onbegrijpelijk.
  Geen ambitie is een misdaad in de markt!(van nog grotere klootzakken)

  Hoe kun je je nog veilig voelen zonder EU..?
  Nou gewoon: omdat de EU en eurofiel neoliberalen de boel onveilig maken door bestaansgronden weg te nemen, en mensen over de schutting te werken als afval.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Iedereen zit wel te zeuren over wie nou die miljoenen moet gaan betalen maar, kan iemand mij uitleggen hoe je miljoenen Euro’s in een fonteintje van een 30 vierkante meter…