NFI maakt plaats voor de herleving van de STASI

Het NFI luidt de noodklok omdat het 9,6 miljoen op haar budget moet gaan missen. Onze minister van justitie gaat namelijk bezuinigen want, justitie gaat zich meer richten op het bespioneren van burgers en daar is extra budget voor gereserveerd ten koste van de jongens van de met de microscopen. Dat lijkt de prijs die we moeten betalen voor de counter-terroristische activiteiten van de staat.
Uiteraard is de SP hier fel op tegen en bezorgd over de opsporing van ‘echte’ criminelen. De SP zou een argument hebben, was het niet tegenwoordig iedere moord kan worden opgelost met een eenvoudig DNA-profiel, kijk naar de zaak Els Borst Sinds de zaak Baybasin weten we hoe nauwgezet het NFI te werk gaat. De Deventer moordzaak heeft later weer bewezen dat het NFI niets meer dan een beetje ‘window dressing’ van het OM is. Dit instituut is justitie van dienst op cruciale momenten binnen, zeker als de burger van justitie antwoorden verlangt.

Baybasin heeft 20 jaar gekregen en, zijn advocate Adele van der Plas, heeft van alles geprobeerd om een herzieningszitting voor zijn zaak te krijgen. Dit alles is zonder succes geweest. Ook Ernst Louwes, de man die voor de moord op de weduwe Wittenberg veroordeeld is, wilde een herziening van zijn zaak. Het bewijsmateriaal dat in de eerste rechtszaak is gebruikt was met succes tijdens het hoger beroep als onbetrouwbaar weggezet. Louwes is echter niet vrijgekomen omdat er plotseling nieuw DNA materiaal van Louwes op de bloes van het slachtoffer was gevonden. Die bloes heeft tot dat moment in 2004 een kleurrijke geschiedenis om uiteindelijk boven de garage van de politie te Deventer in een doosje te eindigen.
Zowel de telefoontaps van Baybasin als het bewijsmateriaal tegen Louwes bewijzen helemaal niets. In de zaak van Louws is er zelfs een vracht aan bewijs die de andere kant op wijst maar, daar willen de onderzoekers niets van weten. Louwes wordt veroordeeld op de vondst van nieuw bewijsmateriaal dat pas drie dagen voor de zitting aangemeld werd. Deze zaken staan niet op zichzelf, er zijn talloze zaken ongeveer gelijk aan deze actueel. Het NFI geeft haar medewerking aan de groei van dit soort zaken en daarmee heeft het NFI een afnemend nut voor de burgerij van dit land. Bekijk deze video, die een oppervlakkig maar eerlijke analyse aangaande het bewijsmateriaal verschaft.

Er is iets mis met het departement van Ivo Opstelten, het NFI is hier slechts een onderdeel van. Ons ministerie van van veiligheid en justitie lijkt Nederland een dienst te bewijzen die haaks staat op haar benaming. Misschien moeten we Ivo compleet met zijn ministerie in zijn geheel eens tegen het licht houden. Als je mazzel hebt ontsnap je aan de aandacht van dit departement en krijg je alleen met enige regelmaat een stevige bon maar, dit heeft niets met veiligheid of justitie te maken.
Ondertussen weet justitie iedereen die scheef naar een kind kijkt in het schavot te plaatsen terwijl de oud-secretaris generaal Joris Demmink al 20 jaar deze dans blijkt te ontspringen. Het mag natuurlijk geen verassing zijn dat de hoogste baas van justitie, ondanks de aangiften van slachtoffers en 6 gevangenis directeuren toch maar niet succesvol veroordeeld kan worden. De rechtstaat is moreel even failliet, gelijk aan het ministerie van financiën of eigenlijk zoals ons gehele staatsbestel. Ondanks deze ernstige feiten, blijft de burger hier indirect braaf aan meewerken door tegen beter weten in braaf te blijven stemmen. Als er iets mis is met Nederland, dan is dat niet begonnen met een slechte regering maar met een slapende burger.

Eén gedachte over “NFI maakt plaats voor de herleving van de STASI

  • 10/02/2015 om 20:26
    Permalink

    Te triest voor woorden en doodeng ..
    Snap ook niet dat er niet meer opstand komt. Het is ook te betreuren dat we compleet worden gehersenspoeld door het NOS! Hierover totaal geen berichtgeving maar o zo belangrijk . ( op naar de politiestaat )

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Wat zitten we eigenlijk te zeuren? We hebben het toch goed? De wereld is geweldig, de natuur is mooi, mensen zijn individueel prachtig en als we de negatieve zaken maar…