Niet alles binnen de EU is slecht. Toch?

Er zijn zaken die buitengewoon goed gaan in de EU en die blijven wat onderbelicht. Zo zijn EU-beleidsmakers afgeschermd van het dragen van een verantwoordelijkheid naar de maatschappijen die zij vertegenwoordigen. Als je als EU-medewerker die bescherming niet zou genieten, dan kun je niet onbevangen je werk doen zonder je zorgen te moeten maken over de persoonlijke consequenties die aan je werk hangen. Dit zal waarschijnlijk de arbeidsproductiviteit verhogen en, welke onderdanige belastingbetaler kan daar nou iets op tegen hebben. Zo’n regel dient duidelijk het maatschappelijke doel.
Natuurlijk worden EU-medewerkers beloond voor hun inspanningen zoals iedere ambtenaar of werknemer. De beloning die je bij de EU kunt ontvangen ligt wat hoger dan gemiddeld maar, je moet dan ook van goede huize komen en, daar wordt financiële erkenning aan gegeven. Ook daar lijkt weinig mis mee, anders zou je met het gepeupel blijven zitten dat wordt uitgespuugd door het bedrijfsleven en daar zou toch geen burger mee gediend zijn. Nee, de EU burger wil dat men zorgvuldig de wet en regelgeving afstemt op de heersende waarden en normen, daar willen we best wel extra voor betalen.

Helaas klinken de eerste twee alinea’s alsof er niets mis is binnen de Brusselse muren maar, het salaris van EU-werknemers blijkt exorbitant hoog zonder dat zij belasting afdragen. Sterker nog, ze krijgen na belastingen er nog eens pakken met geld bij. De salarissen zijn zo hoog dat je daarvan op ruime wijze 5 tot 10 gezinnen kunt onderhouden en dat corrumpeert iedereen die binnen de Brusselse poorten wordt ingewijd. Iedereen die daar werkt, wil binnen die organisatie nog wel hogerop komen maar, ze kunnen nooit meer uitstappen zonder er financieel op achteruit te gaan.
Het salaris corrumpeert omdat er nog talloze invloedrijke figuren en bedrijven belang hebben op wat invloed binnen de te vervaardigen wetgeving. Niemand wil zijn baan verliezen en werkt daarom gewoon mee aan het maken van regels die bedrijven en enkelingen dienen ten koste van de rest. De burgerij kan niemand verantwoordelijk houden dus, kan men risicoloos de regelgeving maken zoals wordt opgedragen. Hier en daar zal iemand nog wat jeuk hebben aan iets dat bekend staat als ‘geweten’ maar, dat verdwijnt als sneeuw voor de zon na het ontvangen van het loonstrookje.

Men voert slechts orders uit in ruil voor het behoud van salaris en dat gebeurt overal. Kijk naar de politie, die knijpen weleens een oogje dicht als ze een hooggeplaatste ambtenaar betrappen op het molesteren van kinderen of, ze slaan onschuldige burgers in de boeien als er geen geschikte dader bij een moord kan worden gevonden. Iedereen knijpt weleens een oogje dicht met behoud van salaris, dat is de manier waarop de aarde draait.
In de video lijkt de EU hoge eisen te stellen aan haar personeel en, dat zal ook wel. Mensen die op school zich goed aan de gegeven opdrachten hielden en gevoelig waren voor de beloning, zijn opgeleide ordervolgers zonder dat zij er weet van hebben. Met het grootste gemak schuiven ze hun geweten aan de kant en maakt het loonstrookje alles goed wat misschien iets minder goed was. Zij hebben keurig binnen de regels geopereerd dus treft hen geen blaam. Ze kunnen alleen niet meer weg. Ze zijn verslaafd aan het geld geraakt en prostitueren zich hiervoor ten koste van alles zolang de regels zeggen dat het mag.

We moeten corruptie herdefiniëren. Nu wordt nog het niet volgens de regels handelen als een vorm van corruptie gezien maar, als de regels immoreel zijn en men volgt ze zonder dit naar buiten te brengen, dan moeten daar keiharde consequenties aan hangen. Een goede regel is een moreel juiste regel en, als we allemaal moreel juist zouden handelen was er geen probleem met een orgaan als de EU geweest.
De EU is echter tot op het bot corrupt en dat blijkt uit de salarissen en de onaantastbaarheid die deze regelgevers genieten. Je kunt niet van mensen met te hoge salarissen, die niet publiekelijk verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor werk dat zij verrichten, verwachten dat hun welvaart een hele bevolking ten goede komt. Dat is een utopie zoals de hele EU een hardnekkig luchtkasteel is waarin er met gemeenschapsgeld gegooid wordt alsof Brussel gemaakt is van goud. Het kan niet en we zouden dat schip zo snel mogelijk moeten verlaten. Nexit is het enige antwoord dat ons nog rest op deze vorm van corruptie en daarna zullen we direct de pro-EU partijen en tweede kamerleden moeten ondervragen in een enquete hoe het ooit zover heeft kunnen komen, zonder dat zij het volk hierover hebben ingelicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Als de westerse wereld voor iemand bang is dan is het voor Vladimir Putin. Volgens lieden als Jaap de Hoop Scheffer, voormalig minister van buitenlandse zaken en secretaris generaal van…