Nu leven, nu vechten

De meeste zaken waar het woord ‘overheid’ in voorkomt, zijn onderhevig aan kritiek met een ondertoon van: “Vroeger was het beter.” Er zijn nog meer zaken die op een maatschappelijk niveau misgaan maar, dankzij de privatisering is het woord ‘overheid’ zo goed als uit de vergelijking gehaald. Er heerst een hoop onvrede in dit land over de richting waarin deze maatschappij beweegt en, dat heeft gisteren een teleurstellende climax bereikt na een lang demotiverend voorspel met de overheid.
De overheid heeft de domme kracht van haar geweldsmonopoly ingezet en onze medeburgers geslagen en opgepakt omdat zij voor een andere locatie leken te kiezen. Ondertussen lijkt de rust te zijn weergekeerd en worden de deelnemers van deze actie door sommigen vergruisd, terwijl deze mensen voorop lopen in een strijd waarvan wij allemaal slachtoffer zijn. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg!”, een spreuk waarmee vele Calvinisten opgegroeid zijn tiert weer welig in de commentaren op het internet. Deze mensen lijken nog steeds blind voor het klimaat in dit land en we kunnen alleen maar hopen dat ze een dergelijke houding kunnen volhouden want, er is niet ‘iets’ aan de hand maar, zoveel en zoveel tegelijkertijd dat bijna geen mens het meer kan bijhouden.

Het gaat fout in de zorg, zelfs de demente moeders van prominente PVDA-ers blijven te lang in hun luiers zitten en zijn lange tijden verstoken van iedere vorm van aandacht. Bedrijven gaan failliet en mensen worden ontslagen om vervolgens in de greep van de staat te worden gedwongen tot het werken om een uitkering te kunnen behouden. De educatie in dit land staat op en ‘All time low’. Nu is er van alles te doen over een rekentoets die veel kinderen slecht maken en nu staat de toets ter discussie terwijl het duidelijk schort aan het niveau van de getoetste leerlingen. Onze kinderen hebben moeite met rekenen, geen toets die dat gaat veranderen maar, deze toets gaat wel een invloed hebben op hun toekomst.
Er is een hoop mis en we kunnen wel een lange opsomming maken van de zaken die hier maatschappelijk ontspoord zijn maar, het wordt tijd om te kijken naar de diepere oorzaken. Waarom gaat alles zo ontzettend fout? Hoe kan het dat onze productiviteit dankzij de automatisering met enorme stappen is gestegen en we nog steeds geld te kort komen? Hoe komt het dat onze maatschappij zo duur is geworden dat we alle sociale voorzieningen hebben laten afslanken tot iets waar niemand nog tevreden over kan zijn? We betalen dik voor het UWV maar het rendement dat deze organisatie ons kan bieden laat zwaar te wensen over. Wat is er gebeurd?

Om te kunnen zien waarom al die onderdelen van onze overheid kapot zijn gegaan, zullen we moeten weten waaraan ze zijn overleden. We kunnen niet langer zeuren over de resultaten maar, we zullen ons moeten verdiepen in de oorzaak van deze afbraak. We kunnen Rutte de schuld geven, we kunnen alvast boos naar Pechtold kijken, we kunnen zelfs achter Wilders aanlopen maar, dat biedt geen oplossing. Onze politiek is gebouwd op de zaken die aan de basis liggen van onze sociaal maatschappelijke problemen. We hoeven niet al die verschillende problemen te noemen als we de oorzaak kennen en, helaas is de oorzaak niet Mark Rutte.
Als we de oorzaak van deze problemen kennen, zijn we onszelf en ons nageslacht verplicht deze kennis te delen. We kunnen gemakkelijk onze kennis delen via internet en er vervolgens over praten. We hoeven niet om te demonstreren naar Den Haag af te reizen als we maar met genoeg mensen zijn. Den Haag kan niets veranderen want, die luisteren alleen naar hun meesters om na hun politieke carrière in een comfortabel baantje zich te onttrekken aan het oog van de massa. Wij moeten het doen, wij mensen die in Nederland wonen en dat gaat ons lukken als we maar met genoeg zijn. Dus, vertrouw de buurman en licht hem in!!

Als laatste willen we nog een video tonen die we hebben ontvangen van één van onze lezers. Net zoals in het filmpje in het artikel “DEMOCRATIE of POLITIESTAAT” wordt ook hier weer een demonstrant om onduidelijke redenen gekidnapped door de politie en wordt de democratie met de wapenstok bedwongen. Is er iets aan de hand in dit land of zien wij gewoon spoken?
Met dank aan Lennard de Laat voor het delen van de video.

3 gedachten over “Nu leven, nu vechten

 • 05/05/2019 om 08:07
  Permalink

  Geweldig stuk en 100% waarheid en beleving,maar de bevolking is down gemaakt en kruipen in hun hol ,als je er over wil praten kappen ze het snel en vinden je een zeurkous en blijven liever achter de gordijnen zitten.Saamhorigheid is ver te zoeken in dit land,daarom heb ik diep respect voor de Fransen en Gele Hesjes.
  Alles is bewust duurder gemaakt en heeft een ieder moeiteom rond tekomen want de lonen en uitkeringen zijn bewust achtergebleven in opdracht van Brussel en een HOGER PLAN.
  Elke poging om op te treden en zich te verzetten word neer geslagen,
  De bevolking word zwaar ge discrimineerd door de wet en met de strafmaat van delicten bij de rechtspraak.
  Helaas is er maar 1 remedie en dat is Revolutie.

  Beantwoorden
 • 29/01/2015 om 07:47
  Permalink

  Volksvertegenwoordigers zijn mensen die openlijk veinzen het Nederlandse volk te vertegenwoordigen (“ik ging de politiek in omdat daar heel wat te verbeteren viel”) maar die -eenmaal op het pluche gezeten- heimelijk de smerigste misdaden tegen datzelfde volk begaan. Ik zal hiervan slechts één voorbeeld geven:

  In 1969 is onder D66- minister Sorgdrager het Pikmeer arrest aangenomen. Met dit arrest heeft het overheidspersoneel juridische immuniteit verkregen en daardoor is er een opzettelijk veroorzaakte sterke toename ontstaan in het misbruik van bevoegdheden door overheidspersoneel. In 2006 is er een wetenschappelijk onderzoek afgerond naar deze zorgvuldig verzwegen vorm van georganiseerde misdaad en uit de resultaten van dit onderzoek blijkt dat tegenwoordig méér dan de helft van alle misdaad in ons land uit deze criminaliteitsvorm bestaat.

  Daarmee is de Nederlandse overheid een grotere bedreiging voor onze samenleving dan alle door burgers gepleegde misdaden bij elkaar (!). Bij deze criminaliteitsvorm gaat vooral het gemeenschapsgeld met bakken ongecontroleerd de lucht in en precies deze omstandigheid is de reden dat minister Opstelten hier niets aan wil doen. We hebben dus een minister van justitie die vindt dat misdaad moet lonen!

  Bron: wetenschappelijk onderzoek “overheidscriminaliteit als specimen van organisatiecriminaliteit” van hoogleraar strafrecht Prof. Dr. G. van den Heuvel Universiteit van Maastricht 2006.

  Beantwoorden
 • 28/01/2015 om 16:19
  Permalink

  natuurlijk is er iets aan de hand. De elite wil niet dat we wijzer worden en laten niets toe wat hun positie aan kan tasten. De politie, ordervolgers, zorgen er voor dat de elite door kan gaan met het verder in slavernij drijven van de bevolking. We staan met zijn allen onder mind control en we zijn het haasje als we niet snel wakker worden. Een demonstratie is mooi maar zinloos we hebben daarmee laten zien dat we het gezag accepteren!! We moeten stoppen met het accepteren van autoriteit en stoppen met het betalen van de mensen die tegen ons vechten!! De politie en die worden betaald vanuit de belasting gelden. Dus stop met het betalen van belastingen en stop met het accepteren van autoriteit.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Aanbevolen door de Loyalist
Kijk naar een deze prachtige video van Soulvability.nl die een heel andere indruk geeft van de ‘knulligheid’ van ‘Break The System’. Hier komen hele normale mensen aan het woord, die…